Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa GTV 3.2 ve Mazda RX-8

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

quote:

Mazda hangi açıdan daha mantıklı?
Tasarım, bagaj, yer, motor, presitj?

-Tasarım konusu mantıkla ilgili değil, subjektif bi konu. :)
-GT, daha büyük bir bagaj hacmine sahip. :)
-"Yer" ile ne kastedildiğini bilmiyorum; ama rx8 daha dardır muhtemelen :) Üstelik rx8 sadece 4 kişilik bir otomobil; Alfa ise 5 kişilik. :)
-Motor olarak, ikisi de son derece mantıksız motorlar. :)
-Prestij konusu da yine son derece subjektif :) Eğer web sitelerine bakarsanız, hangi markanın daha fazla prestijli olduğu belli oluyor ama biraz :P

quote:
Kerem Mazda'yı ne açıdan daha mantıklı görmüş bilrmiyorum ama en basitinden servis ağı anlamında daha avantajlı olacağı kesin. Ereğli'de 2 tane Rx-8 var ve yolda kaldıkları zaman ne yapacaklarını Alfa Romeo sahiplerinden daha az düşündükleri de bir gerçek...

Ya bana göre, gerek Mazda, gerekse Alfa Romeo servis ağı ile öne çıkan markalar değil. Ereğli'de Mazda rx8 ile de kalsam, yetkili servisine ne kadar rahat gidebilirim bilmiyorum.

Ama Mazda'nın, daha fazla şehirde yetkili servisi var. Çok önemli birşey değil, ortalama bir insan yılın en fazla 1-2 haftasını yaşadığı şehirden ayrı geçiriyor, özel otomobili ile. :) Ama, sonuçta ne kadar çok şehirde yetkili servis, o kadar az başağrısı...

quote:
Ancak sorunsuzluk kısmına hiç mi hiç katılamıyorum. Belki bir Mazda 3 , Mazda 6 , Alfa Romeo'lardan daha sorunsuz araçlardır , ancak unutmayalım ki burada aşırı yağ ve yakıt tüketimine sahip , "ömrü acaba 100.000 km'den fazla olur mu?" sorusuyla karşı karşıya olan ****el motordan bahsediyoruz ve Mazda RX-8 bir kere geri çağrılma yaşamış bir araç ****el motorundaki sorundan ötürü (sorunu tam hatırlayamıyorum ama yağ eksiltmeyle ilgiliydi sanırım , gerekirse arar bulurum.). Mazda RX-8 ilk çıktığında çok mantıklı gibi duruyordu ancak ****el motor bence avantajdan çok dezavantaja sahip , özellikle de Türkiye'de. Aşırı yakıt ve yağ tüketimi bir yana (bir RX-8 kullanıcısı 100 km'de sakin kullanımla bile 12-13 litre yaktığını söylüyordu) motorla ilgili en ufak bir sorun çıktığında ben bunu Türkiye'de çözebilecek usta tanımıyorum.
Katiliyorum. Wankel motor, adeta bir inadın ürünü. Tamam, özel bir makina, hoş birşey. Ama dediğin gibi; gereksiz bir yakıt tüketimi var. Mazda'nın motor dışındaki kısımları, Alfa'ya göre muhtemelen daha sorunsuzdur, ama motor gerçek bir soru işareti.

Benim mantıkla kastım, bir kere Alfa 3.2 motorlu bi otomobil. Bu kadar büyük motor hacminin dezavantajları var bu ülkede. Aralarında ciddi bir fiyat farkı var. Mazda'nın 1 sene fazladan garantisi, ve fazladan 2 kapısı var. Ve GT'nin platformu çok eskidi, en büyük sorunuda bu bence. :) Aralarindaki mantık ilişkisi böyle bence... :) Ha, Alfa'nın da mantık açısından avantajları var elbette: geleneksel bir motor, yüksek tork, muhtemelen rx8'den düşük tüketim, fazladan 1 koltuk, daha büyük bir bagaj...

Edited by - dantelk on 24/03/2007  23:24:47

n/a

quote:

Alfa ile yolda kalınsa en kötü ihtimalle bir Tofaş Servisi'ne gidilir. Ama RX-8 öyle bir durum yok bildiğim kadarı ile.

Alfa ile yolda kalınca herhangi bir Tofaş servisine gitmenin, Şereflikoçhisar İlçe Sanayii Sitesi'ne gitmekten bir farkı yok ki. :) O serviste ne o aracın eğitimini almış usta vardır, ne yedek parça... Ne de yapılan işlemlere kağıt üzerine bir garanti verebilirler. :)

Edited by - dantelk on 24/03/2007  23:22:19

admin

O iyidir, bu kötüdür demeden bir de sonuca bakmak gerek aslında.

RX8 arkadan itiş ve ağırlık dağılımıyla pistler için çok iyi bir seçenek, iyi bir sürüş dinamiği falan denilerek sınıfında iyi bir yere sahip. Bunu biliyoruz.

GT ise, her ne kadar Alfa ruhunu yansıtmıyor, önden çekiş, iyi yol tutmuyor gibi eleştirilere hedef olsa da iki araç arasındaki zaman farkı sadece 0.38 sariye. Viraj geçişlerindeki fark ise 0.2 saniye. Yani GT öyle lanse edildiği kadar kötü bir otomobil değil. Ve bence şu anki Alfalar içinde en iyisi. Tek kötü yanı üretimde geç kalınmış bir model olması.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

quote:

O iyidir, bu kötüdür demeden bir de sonuca bakmak gerek aslında.

RX8 arkadan itiş ve ağırlık dağılımıyla pistler için çok iyi bir seçenek, iyi bir sürüş dinamiği falan denilerek sınıfında iyi bir yere sahip. Bunu biliyoruz.

GT ise, her ne kadar Alfa ruhunu yansıtmıyor, önden çekiş, iyi yol tutmuyor gibi eleştirilere hedef olsa da iki araç arasındaki zaman farkı sadece 0.38 sariye. Viraj geçişlerindeki fark ise 0.2 saniye. Yani GT öyle lanse edildiği kadar kötü bir otomobil değil. Ve bence şu anki Alfalar içinde en iyisi. Tek kötü yanı üretimde geç kalınmış bir model olması.

Hayırrrrrr hayııııırrrrrr, bence mevcut en iyi Alfa 159! :P Çok yaşa 159

Alfadanadam

Şu anda alma aşamasına gelip arada kalacağım iki model bunlar . GT ve 159..
Asıl istediğim GT olmasına karşın sanırım "mantık" sebebiyle 159 alırdım. E yaş geldi geçiyor :)

admin

ee yani tabiki 159 ben perf. açısından dedim o lafı. Şöyle 2.4 JTD çok güzel olurdu, yemede yanında yat.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

quote:

quote:

quote:

Kerem Mazda'yı ne açıdan daha mantıklı görmüş bilrmiyorum ama en basitinden servis ağı anlamında daha avantajlı olacağı kesin. Ereğli'de 2 tane Rx-8 var ve yolda kaldıkları zaman ne yapacaklarını Alfa Romeo sahiplerinden daha az düşündükleri de bir gerçek...

Alfa ile yolda kalınsa en kötü ihtimalle bir Tofaş Servisi'ne gidilir. Ama RX-8 öyle bir durum yok bildiğim kadarı ile.

Alfa GT 3.2 ile yolda kaldınız ve Tofaş Servisine gittiniz, öyle mi? Peki ya sonra?
Yaşadığım yer ile ilgili olarak, ne kadar konuya hakimdirler bilmiyorum ama bir Mazda servisi var en azından...

Alfa ile yolda kalınca herhangi bir Tofaş servisine gitmenin, Şereflikoçhisar İlçe Sanayii Sitesi'ne gitmekten bir farkı yok ki. :) O serviste ne o aracın eğitimini almış usta vardır, ne yedek parça... Ne de yapılan işlemlere kağıt üzerine bir garanti verebilirler. :)
[/quote]

Prensip olarak 4 silindirli bir Fıat motoru ile 6 silindirli bir Alfa motoru aynıdır.

Ama bir W.ankel motoru "Şereflikoçhisar İlçe Sanayii Sitesi" nde uzaydan gelmiş bir yaratık etkisi yaratacaktır.

///////////////

Alfadanadam

Bence aralarındaki benzerlik ikisinin de 4 zamanlı oluşundan öteye geçemeyecektir, zira konu motor arızası ve servise gitmenin amacı da arıza teşhisi ve tamiri :)

n/a

quote:

Şu anda alma aşamasına gelip arada kalacağım iki model bunlar . GT ve 159..
Asıl istediğim GT olmasına karşın sanırım "mantık" sebebiyle 159 alırdım. E yaş geldi geçiyor :)

Bende Bülent abi gibi düşünüyorum..
Allah izin verirse, ilerde ya GT yada 159 düşünüyorum. 159'un yeni motor seçenekleri (1.8 turbo vs..) ve 100 kg civarı hafifletileceği söylentileri gerçekleşirse sanırım 159dan başka bir araç düşünmem..
Gt de çok güzel ama o orta konsolu işi bitiriyor maalesef..

Bu arada Gt ile Rx-8i karşılaştırırken Rx-8in 230 beygir 1370kg, Gtnin 260 beygir 1320kg olduğunu da unutmayalım..

n/a

GT 1430kg olması gerek bildiğim kadarıyla.
senin dediğin 2.0JTS Erhan.

simendifer

zaten mazdanın rx-8 de kullandığı motorun daha küçük hacimle daha fazla verim alınmasını sağlamasına rağmen fazla kullanılmamasının sebebi (ki uzun zamandır var olan bir teknoloji) motoru yenilenemesi ve dolayısıyla arızalarının giderilememesi. discoverynin yalancısıyım önceki programlarda bahsedilmişti.

n/a

evett pardon para yetmediğinden 3.2ye bakmamıştım, direk 2.0 ın ağırlığı kalmış aklımda
GT 1410kgymiş , Rx-8 de 3062lbs yani 1389kgymiş, onda da hesap hatası yapmışım

n/a

peki yaa  rx-7 lerdeki motor yapısı da bu rx-8 deki gibi aynımıydı..

rx-8  yakıt tüketimi konusunda gerçekten çok çok savurganmış..

simendifer

alfa gt derinlik ayarı olmayan bir direksiyonu var ve 240bg. 0.38sn. farkla alfa kaybetti programın tekrarını daha yeni izledim. süren bayan rx 8 in direksiyonunuda kamyon direksiyonu gibi büyük buldu. direksiyon konusunda takıntılı heralde. ama alfayı beğendi bee.. özellikle hepimizin bildiği ''kedi gibi mırıldanan'' motor sesini

Alfadanadam

quote:

peki yaa  rx-7 lerdeki motor yapısı da bu rx-8 deki gibi aynımıydı..

rx-8  yakıt tüketimi konusunda gerçekten çok çok savurganmış..

Motor tekniği olarak aynı Ahmet.

Register or Login" border=0>

master

Yanlış anlaşılmasın , W-a-n-k-e-l'in onca dezavantajına rağmen ben çok seviyorum. Bütün diğer motorların karşısına dikilmiş , isyankar bir mantığa sahip :) Bu yüzden seviyorum , ama gel gör ki mantıklı bir seçenek değil. Yağ tüketir , benzin tüketir , üstüne üstlük alt devirlerde gitmez , sesi bir garip vsvs. Ama 1300cc olup da 240 hp olmak da ayrı bir güzellik :) RX-8'i çıkarırken Mazda , RX-7'deki motordaki bir sürü eksikliği giderdiklerini söylemişti ancak görünüşe göre hâlâ daha çok yol katetmeleri lazım.

Ha bir de , bu kaka olan motora sahip kırmızı bir RX-8 geçen gün Bostanlı sahilde yanımdan 170-180 arası bir süratle geçti :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

güzel alet güzel.. ama ben yinede S2000 istiorum (s2000 i heryere,her konuya,her lafın arasına sokarım kimse engelleyemez )

tek dediğim şu GT nin her modeli arkadan itiş olucaktı fiyatıda biraz daha makul ozmn çok daha iyi eleştiriler ve satış sağlardı..
ki avrupa ülkelerinde hiç te az satmıyor.özellikle 1.9JTDm 150hp lik modeli.

Edited by - Can on 25/03/2007  20:03:50

Nicola Larini

Ha bir de , bu kaka olan motora sahip kırmızı bir RX-8 geçen gün Bostanlı sahilde yanımdan 170-180 arası bir süratle geçti :)
[/quote]

o çocuk bir yere yapışacak ama bakalım ne zaman

murat

Yaw ne kadar enteresan bi motor hala ilginç geliyo bana yıllar geçmesine rağmen
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

omeroguz

quote:

ee yani tabiki 159 ben perf. açısından dedim o lafı. Şöyle 2.4 JTD çok güzel olurdu, yemede yanında yat.

İkinci ele düşüp fiyatları ne zaman ucuzlayacak diye bekliyenler arasında sanırım ilk 5 içinde kesin olurum  

Alfadanadam

quote:

quote:

İkinci ele düşüp fiyatları ne zaman ucuzlayacak diye bekliyenler arasında sanırım ilk 5 içinde kesin olurum  

Biz bu hızla anca junior alırız gibime gelior ama bakalım hayırlısı :)

master

Ali Abi o arabasını yakmıştır sanırım ardından benimle yaşadığı anıdan sonra
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

quote:

Yaw ne kadar enteresan bi motor hala ilginç geliyo bana yıllar geçmesine rağmen

yaw senin araba siyahmı sanki geçen gün b.çekmecede gördüm bu plakayı.