0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Golf 1.4tsi var harika bir araç ama alfa içimde kaldı. Bir de evleneceğim nasipse golfü satıp bir kısmını ev için kullanacağım.. Babam alfa alma diyor hala piyasası yok elinde kalır. Ben çok ciddiyim 147 yada 156 alacağım.. ama hangisini alsam karsr veremedimTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfa için ayırdığınız bütçe net olarak nedir?Araç seçiminde, model yılından ziyade bütçe paralelinde alabileceğiniz en temiz ve orijinal aracı almalısınız.Bunun yanında 10 lt ve üstü için hazırılıklı olmanızda fayda var Alfa Romeo 156 dünyasına girecekseniz. Lpg kulanacakmısınız?Yoksa satın almak istediğiniz araç lpg'siz mi olmalı?
25-30bin lira arası belki biraz daha üstüne çıkabilirim..Biliyorum alfalar 10lt üstü yakıyor:) lpg şart değil aslında.. yılda 10bin km civarı yaptığımı düşünürsek benzinli yada lpg çok farketmez diye düşündüm.. Bir de lpg performansı nasıl? Uyumlu mu o da önemliTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eğer km takıntınız yok ise aşağıdaki gibi bir örnek var. Gerçi görmüşsünüzdür.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfa-romeo-156-2.0-selespeed-sw-518775770/detayFiyatı sizin belirlediğiniz hedefe göre yüksek, ancak ilan açıklamasında yazdığı gibi ise değer.
Mk 1.5 derken mk 1 in iç makyajlısından mı bahsettiniz(2003 mk 1)LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yo, bizbizeyiz burada Google'da çıkmıyor yazdıklarımız, söyleyeyim, Golf'e lafım yok. Vaadettiklerini veren gayet başarılı bir modeldir. Bizim milletin VW algısı nedeniyle garibimi yerden yere vuruyoruz. Tabii şaka yollu. 156 alacaksanız Sportwagon'u kesinlikle düşünün derim. Ben alırken kriterlerimden biri SW olmasıydı, geri kalan tüm kriterleri karşılayan şimdiki aracımı bulunca SW'den vazgeçtim. 156 Sportwagon'un hatları sedana göre daha "bütün" hissettiriyor. Ve tabii ki daha orijinal. Gösterge hikayesi, ilk kasada yeşil aydınlatma, Mk1.5'tan itibaren kırmızı aydınlatma geldi. Mk1 detay bilgim yok ama 1.5'tan sonra eğer koltuk döşemeleri açık renkse beyaz arkaplan, koltuk döşemeleri koyu renkse siyah arkaplan var. Mk1.5 ile Mk1 arasında sadece makyaj farkı yok. Mk1.5 mekaniği ve iç trimi Mk2 ile büyük oranda aynıdır. Sadece kaporta Mk1 ile aynıdır. O yüzden 1 değil, 2 değil, Mk1.5 denir. Bunu anlatan bir yazı vardı sanki forumda, fırsatım olursa bulup linkini paylaşırım. Arkadaşlar Mk1'in daha "ham" hissettirdiğini söylüyor ki bana da öyle geliyor ama Mk1.5+ olanların beni çeken başka özellikleri vardı; 6 havayastığı, çift bölge klima, ESP veya GTA'ya daha yakın altyapı gibi. 1.6 litre 156'ları Golf'ü kullandığınız gibi kullanırsanız bence Golf'ten fazla yakmazlar. Ben "insan gibi" kullandığımda Adana şartlarında 10-11 litre LPG arasında kalıyorum. 1.6 litre benzinli araç kullanan arkadaşlarım da 9-10 litre aralığından aşağı düşemiyorlar aynı şartlarda; aramızda en fazla 1 litre oynuyor. Fark zorlandığında artıyor ve sebebi aracın yapabildikleri. Sabah işe giderken otoyola kaynamam gerekiyor, ikinci viteste gaza bastıktan birkaç saniye sonra sol şerit hızının da üstüne çıkıp devam ediyorum ben. 1.6 litrelikler bu kadar çabuk hızlanamıyor. E ne kadar iş o kadar enerji; o kadar yakıt. Twin Spark'ların LPG uyumunda hiç sıkıntı yok. 156'lardaki Bose gayet başarılı bir sistem ama birincisi motor sesi ve hissiyat peşindeyseniz pek bakmıyorsunuz, ikincisi ise "kaliteli şeyler" sınıfında öyle üst sıralara da oynamıyor. Piyasa işi "çok bass'lı" sistemlere göre elbette bariz iyi. Ama bizim hanımın C5'indeki JBL mesela, bambaşka. Her halükarda, benimkinin CD çaları bozuk, aldığımda bozuktu, şimdiye kadar da tamir etme veya değiştirme ihtiyacı hissetmedim. 156'dan beklentim o değil. Şu: https://www.youtube.com/watch?v=A_dYHkExd74Bu arada benim aracın konusunu "Bella'yı takdimimdir" diye aratabilirsiniz. Mk1.5. Epeyce de paylaşım yapmıştım son zamanlarda ihmal etmekle beraber.