Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa neden hakketiği kadar satamıyor??  (Okunma sayısı 1161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

• Ziyaretçi
Alfa neden hakketiği kadar satamıyor??
« : 02 Mart 2006, 20:26:03 »

Geçen gün bir derste hocamız bir konuyu anlatmak için otomobillerin satış rakamlarını içeren ve hangi marka ne durumda gibisinden görelim diye bir proje hazırlamış derste bize bunla ilgili birşeyler anlatıyordu. O sırada benim sıkı bir Alfisti oldugumu bilen birkaç zıpır arkadaş Alfanın satış rakamlarıyla ilgili beni akılları sıra sinir etmek için "olum baksana Alfaya binen bir sen kaldın bir de birkaç yaşlı italyan ! " dediler  ,bende işi ukalalıga vurup onları oturtmak için ayağa düşerse bende binmem dedim , sustular :) ama sonra hakikaten düşündümde Alfa Romeo marka olarak öyle çokta parlak gözükmüyor. 156 nın üretiminin durmasıylada alakalı olabilir ama yanlış hatırlamıyorsam Alfa 2oo5 te 3oo.ooo civarı araba satmış. Almanyanın yükselen yıldızı opel olarak gözüküyor. 1 milyonun üstünde. bmw merso deseniz onlarda milyon üstü rakamlardalar, bunun gibi birkaç olay daha ilgimi çekti ve Alfa hakikaten belki yanlış anlamalar ve aktarmalar yüzünden sadece seveninin aldıgı bir marka haline gelmiş.buna üzülmedim desem yanlış olur çünkü bence Alfa o fiyat aralıgına hakikaten iyi bir otomobil..

Diger markalar özellikle güney koreliler ve skoda inanılmaz bir atak yapıp 2ooo deki satış rakamlarını nerdeyse 2 ye katlamışlar!! ama dev dediğin böyle olur cinsten bir sonuç vardı ve bunu hiç beklemiyordum! TOYOTA bütün ALMANYANIN sattıgı otomobilden daha fazla TEK BAŞINA satıyormuş :) şaka gibi değil mi??

Ben hala Alfa Romeonun hakketiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum ve tablo öyle gösteriyordu Alfanın geleceği çokta parlak değil.umarım 159, Brera ve olursa yeni 166 "Vistonti" bu kaderi değiştirebilir

« Son Düzenleme: 04 Nisan 2006, 03:37:14 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

• Moderatore
« #1 : 02 Mart 2006, 20:35:35 »

Alfa Rome, özellikle 2006 yılından itibaren hedef kitlesini tam olarak işaret edemedi..

Zaten çok güçlü olmadığı bir kitleden başka tarafa döndü...tarihinde hiçbir dönem best-seller olamayan bir marka için bence anlaşılamaz bir durum...

Nispeten güçlü sayılabilecek bir hedef kitleye dönmektense çok riskli olan bir en garibi satış rakamlarının her dönem düşük seyreden orta-üst lüks segmente keydırdı kendini..

intihardan başka birşey değil...O sınıfta baş etmesi gerekenler tüm dünyada prestiji kabul görmüş ve başını Almanların çektiği markalar..Bu markalarla başetmesi için çooook şey yapmalı. Herşeyden öte marka imajını prestije çevirebilmeli...Şu andaki durumu mevcut kullanıcılarını üzmekten başka birişe yaramıyor..Şu anda bu sitedekilerin belki de tamamı sıfır kilometre 159 ya da brera alamayacak insanlar ve ilginçtir gene birçoğu mevcut alfalarını sıfır almışinsanlar...

Sizce de asıl problem bu değil mi???

« Son Düzenleme: 02 Mart 2006, 20:35:35 Gönderen: Alfadanadam »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
« #2 : 03 Mart 2006, 00:27:25 »

Alfanin sıkıntıları:

1- Gecmiste yarattigi efsanelerin arkasanina 156 cikmadan once cok saklandi. Halbuki efsane tekrar etmeli. Bence Alfayla ayni kaderi paylasan bir markada Saab'dir. Kotu bir arac mi? Kesinlikle hayir! Aksine tasarimi disinda yer ucagi diyebiliriz ama o da "ucak yapiminda kullanilan malzemeler bu otomobilde de kullaniliyor" efsanesiyle kendilerini tukettiler, yeni bir sey yaratamadilar.

2- "Herseyden once kalbe ve zevke hitap ederim, daha sonra kaliteye" dedi ve hedef kitlesi bir avuc bizler olduk.

3- 2. sebepten oturu insanlarin gozunde Alfa Romeo "bozuk, para tuzagi, Italian shit"  oldu.

4- Alfa Romeo cogu insan icin ulasilamaz bir marka arkadaslar. Alfa adini duyan araclarinin 60-70 milyardan basladigini zannediyorlar. Ben 147'nin fiyatinin  35 milyar oldugunu soyleyince millet "hadi yaaaa" diye tepki gosteriyor. Yani psikolojik olarak cok "ayri, saygin ve bir o kadarda uzak bir marka".

5- Biraz kendimize bakalim. Hangi birimiz kiro veya hayatinda tiyatroya gitmemis veya klasik muzik dinlememis, herhangi sanatsal bir ortamda bulunmamis veyahutta deneyim etmemis insanlariz? Kisacasi bana gore Alfa Romeo sanatin otomobille bulustugu "an"dir ve herkese hitap etmemesi cok ama cok dogaldir, ki bence bu markanin elitligine bir kanittir. Hani siteye bir fotograf konulmustu, kirmizi elbiseli bir kadin ve dekolte kisminda Alfa Romeo'nun on panjuru. Iste Alfayi anlatan yegane sey bu....

Ne Yapmali?

•  Malzeme ve iscilik kalitesini Almanlarin standartlarina yukseltme isi yeni akillarina geldi, bence cok iyi olacak, kisa vadede degil ama 159'dan sonra cikacak model Alfayi "Alfa" yapacak. Bildiginiz uzere 97'den once yerlerde surunen Alfa, 156 ile ataga kalkti ve uretilirken efsanelesen bir otomobil yaratti. Simdi ise 159'la sadece zevke ve kalbe hitap eden bir otomobil degil, ayni zamanda kaliteli ve uzun omurlu otomobiller yaratma yolundalar.

Ayaga dusmesinde, bir FIAT olmasinda, batacaksa gururuyla batsin....

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 00:27:25 Gönderen: CuoreSportivo »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
« #3 : 03 Mart 2006, 01:07:57 »

kesinlikle +1.

bence durumu çok güzel analiz etmişsin sewgili bülent

quote:

Alfadanadam wrote:

Alfa Rome, özellikle 2006 yılından itibaren hedef kitlesini tam olarak işaret edemedi..

Zaten çok güçlü olmadığı bir kitleden başka tarafa döndü...tarihinde hiçbir dönem best-seller olamayan bir marka için bence anlaşılamaz bir durum...

Nispeten güçlü sayılabilecek bir hedef kitleye dönmektense çok riskli olan bir en garibi satış rakamlarının her dönem düşük seyreden orta-üst lüks segmente keydırdı kendini..

intihardan başka birşey değil...O sınıfta baş etmesi gerekenler tüm dünyada prestiji kabul görmüş ve başını Almanların çektiği markalar..Bu markalarla başetmesi için çooook şey yapmalı. Herşeyden öte marka imajını prestije çevirebilmeli...Şu andaki durumu mevcut kullanıcılarını üzmekten başka birişe yaramıyor..Şu anda bu sitedekilerin belki de tamamı sıfır kilometre 159 ya da brera alamayacak insanlar ve ilginçtir gene birçoğu mevcut alfalarını sıfır almışinsanlar...

Sizce de asıl problem bu değil mi???

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 01:07:57 Gönderen: anIL(34an623) »

n/a

• Ziyaretçi
« #4 : 03 Mart 2006, 09:30:40 »

Bendende Hem Ziya'ya hemde Bülente +1 : )

Yalnız Ziya'nın söylediklerine eklemek istediğim şeyler var..

Ne yazıkki 4. maddede yazdığın " Alfanın erişilmez olması " , " fiyatların 60 - 70 milyardan başlaması " olayı kısa bir süre sonra gerçek olacak.. 156'nın kalkması, 147'nin kasa değiştirmesi ile Alfanın ürün portfoyü orta sınıfa hitap etmeyecek gibi görünüyor.. 159'lu, Breralı, Spider lı ve GT'li Alfa yelpazesi en çok araba satılan orta sınıf müşterisine çok uzak modeller.. Ha 149'un fiyatlarının biraz daha makul olacağını düşünsek bile genede sedan araba isteyen orta sınıf müşterisi istediği arabayı Alfa'da bulamayacak.. Ben bu yüzden bundan sonra Alfanın en azından Türkiye'de satış rakamları açısından hiç bir zaman istenilen yada bizim umduğumuz düzeyde olmayacağını düşünüyorum..

Şu anda orta sınıfa tek hitab eden araba 147.. Onunda piyasada kasa değiştireceğine dair söylentiler yüzünden ( ki bence seneye yaparlarsa bu işi yanlış yaparlar ) insanlar uzak kalmayı tercih ediyor..

Türkiye pazarı Alfanın henüz sınıf atlamasını kaldırabilecek düzeyde değil.. Zaten Alfanın önemsediği ve planlarını ona göre yaptığı Avrupa piyasasında satışlar iyi olacaktır tahminim.. ama dediğim gibi Türkiye henüz hazır değil.. İnsanlar düşen fiyatlarla "0" araba almaya daha yeni geçti.. Tabiki düşük kurların etkiside çok fazla son bir kaç senedir..

Geçen seneye bakarsak Alfanın satışlarında çok büyük bir düşüş görüyoruz.. Sebepde artık Alfa modellerinin özellikle 156'nın ticari ömrünü doldurmuş olması.. Bu düşüş gayet normal aslında..  Görünüm olarak yeni 156 ki bence hala bir çok markanın 2006 modelinden güzel, ama eskiyen bir 156 markası gerçeği var malesef.. Neredeyse 10 sene satılacak bir model oldu Türkiye'de dile kolay : )

Aslında dahada çok satmamasının da bizim pazarımıza uygulanan yanlış tatktikler olduğunu düşünüyorum.. Nedense bir türlü Dizel modelleri getirmediler.. Yenilenen 147 ve 156 kasaları ile birlikte mutlaka dizel seçeneklerininde getirilmesi lazımdı.. Bundan sonra Alfa pazarı ne olacak, sadece 147 ile orta sınıf satışı ayakta duracak mı hepberaber göreceğiz : )

Yalnız bir gerçek varki değinmeden geçemeyeceğim şu anda Alfa 147 gerek dizayn gerek kalite gerekse fiyat olarak sınıfının en alınması gereken arabası ve yeni bir Alfa sahibi olmak için son şans.. Bundan sonra Alfa sahibi olacaklar gözlerini bir üst sınıfa dikmek zorunda kalacaklar..

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 09:30:40 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #5 : 03 Mart 2006, 09:50:19 »

Ziya'nin söylediklerine gönülden katılıyorum. Zaten Alfa bugün bir Renault , Opel gibi satılan bir marka olsa belki biz de Alfa kullanmazdık. Çünkü o zaman şu andaki özelliklerini kaybetmiş olurdu. Kusursuz bir marka/model olmuyor maalesef. Olduğu zaman da fiyata yansıyor bu. Alfa zevke çok para harcarken , kaliteyi ikinci plana atıyor ve fiyatı da bu şekilde dengeliyor. 159'da biraz daha kaliteye yönelmişler. Dikkat ederseniz 159'u kullanması 156 kadar zevkli olmayacak , ancak kalite kat kat daha iyi.

Düşününce bizim markamız ucuz bir marka da değil. Alırken ucuz , ama ya değer kaybı ? Kullanırken ve satarken çok cebimizi yakıyor ve prestijli Alman rakiplerine yakın para harcamış oluyoruz , işte bu yüzden standart kullanıcılara hitap etmiyor Alfa. 156 ile bu sorunu aşmıştı Alfa Romeo , hem müthiş güzel (bu güne kadar bir insanın bütün isteklerini karşılayabilecek başka araba ne kullandım ne de gördüm) hem de cebe eski modellere oranla daha dost bir araba yaratmıştı ve 156 zaten bu yüzden çok iyi sattı.

En sevdiğim kısmı ise Alfa Romeo'yu bilerek , isteyerek alan insanların neredeyse hepsinin sanki 40 yıllık arkadaşmış gibi bütün zevkleri , muhabbetleri , kişilikleri birbiriyle uyuyor. Zaten parası olup da "ben BMW alayım" diyen , niye aldığını sorunca "en iyisi ve sportifi o" demekten başka cevap veremeyen insanın , parası olup Alfa Romeo alıp "niye" diye sorduğunda sana kitap yazacak cevapları verebilen insanla arasındaki fark Alfistiliktir. Alfa Romeo bu insan kitlesini diğer otomobil kullanıcılarından ayırabildi , gerçekten otomobilden anlayan , yaşam tarzı mantıktan çok zevk üzerine kurulu insanları bir araya topladı , bundan da çaktırmadan ticari gelir elde etti.

159'dan sonrasını ben de kestiremiyorum. Bülent Abi'nin dediği gibi daha bir lüksleşme çabasına girdi , bir Alman'laşmaya doğru kaydı Alfa Romeo. Şu anda önemli bir geçiş dönemi yaşanıyor ve dikkat ederseniz bütün ürün gamı yenileniyor , GT-Brera ikilisinden GT'nin ömrü çok da uzun değil bundan sonra. Bu lüksleşme çabasının sonu ne olur bilemem , ancak aynen Bülent Abi'nin dediği gibi , Almanların en kuvvetli yönü olan kalite tarafından saldırıyor Alfa Romeo ve bu çok ciddi bir çalışma ve yatırım gerektirir. Gördük ki 159 kaliteli , ancak yeterince dayanıklı mı ? Eğer km'ler boyu sorunsuzca kullanılırsa Alfa Romeo Alman'lardan üstün gelmiş olacaktır çünkü kalan konularda kesinlikle hiçbir eksiği yok aksine fazlası var , ancak sorunsuzca kullanılamazsa hem çekirdek kitlesinden biraz uzaklaşmış (tam anlamıyla Alfisti'lere göre bir model değil 159) hem de aradığı yeni pazarda başarıya ulaşamamış olacak. Ancak çok sorunsuz bir model olmasa bile yine de satacağını düşünüyorum ben çünkü Alfa alan için sorunsuzluk ilk planda olmuyor.

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 09:50:19 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

• Ziyaretçi
« #6 : 03 Mart 2006, 10:19:04 »

belki Alfanın burda çok satmamasının nedeni distributor hataları ama rakamlar Alfanın dünyadada aynı değerde oldugunu gösteriyordu malesef. saab örneğine katılıyorum oda çok iyi bir marka olmasına ragmen 3oo.ooo civarı rakamlarda kalıyor her sene.

bugune kadar çok 166 gördüm yollarda şehir efsanesi gibi mübarek denk gelmek çok zor.ama 5 ve E kasa aramadıgınız kadar Omega falanda öyle. demekki asıl prblem insanların değer yargıları veya yanlış düşünceleri...

GT bugüne kadar 2 tane gördüm ikiside karşıyakada. tabi giriş modelinin 2 litre olması dezavatak ama hundai coupe ye bakın her yerde var.. spor araba isteyende neden 1.6 alır anlamam ya nyse.. :)

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 10:19:04 Gönderen: Onur »

n/a

• Ziyaretçi
« #7 : 03 Mart 2006, 21:51:12 »

Alfa ne sunuyor? Nispeten sportif bir kullanım, ve şık bir tasarım. "Özel bir marka" diye özetleyebileceğim bir imaj. Sahip olma keyfi de diyebiliriz?

Buna karşın, güvenilir değil, güvenli değil, pek bilinmeyen ve ürkülen bir marka, italyan, kullanımı da pekçok rakibinden sportifliği ile orantılı olarak rahatsız.

Tüketicilerin kaçta kaçı, alaşım jantları, fazladan airbag'lere tercih eder? Tüketicilerin kaçta kaçı, kısa turlu direksiyonu, sorun çıkartmayan motora tercih eder?

İşte, soruların yanıtları da Alfa'nın satış rakamları olarak yansıyor :(

Alfa'nın, bence Japon üreticilerin yaptığı atılımın bir benzerini yapması lazım artık.

Sevgiler :)

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 21:51:12 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #8 : 03 Mart 2006, 22:36:02 »
yapma be kerem kardesim.. ayni platformda uretilen vectra ile slalom testinde bile alfanin ne kadar ustun oldugu gozukuyor.. ki sadece vectreaya karsi degil bircok modele karsi.. 159 ustun bir araba onu kabullenmemiz lazim bence artrik.. hem fiat hemde kalite olarak..
« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 22:36:02 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #9 : 03 Mart 2006, 22:48:35 »

Abi, ben hala bu sınıflardaki otomobillerin birbirlerine karşı çok iyi ya da kötü olduğunu düşünmüyorum pek. Sadece öne çıktıkları noktalar var sanki...

Ama dediğim gibi; Alfa çok iyi yol tutsa da, sürüşü çok keyifli olsa da, sonuçta tüketici başka şeylere dikkat ediyor.

İnsanlar, köprü yolunda gidip gelmeyi anlıyorlar, otomobil kullanmak denince. Yanlarkenki tepkileri kimse bilmiyor, sallamiyor da. Nasil olsa, ESP de standart oldu...

Ben sadece, tüketici talepleri ile Alfa'nın özellikleri çakışmıyo diyorum :) Alfa dandiktir demiyorum.

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 22:48:35 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
« #10 : 03 Mart 2006, 23:12:00 »

quote:

dantelk wrote:

Abi, ben hala bu sınıflardaki otomobillerin birbirlerine karşı çok iyi ya da kötü olduğunu düşünmüyorum pek. Sadece öne çıktıkları noktalar var sanki...

Ama dediğim gibi; Alfa çok iyi yol tutsa da, sürüşü çok keyifli olsa da, sonuçta tüketici başka şeylere dikkat ediyor.

İnsanlar, köprü yolunda gidip gelmeyi anlıyorlar, otomobil kullanmak denince. Yanlarkenki tepkileri kimse bilmiyor, sallamiyor da. Nasil olsa, ESP de standart oldu...

Ben sadece, tüketici talepleri ile Alfa'nın özellikleri çakışmıyo diyorum :) Alfa dandiktir demiyorum.

Son cümlesine ben de tamamen katılıyorum...
« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 23:12:00 Gönderen: Alfadanadam »

Tufan

• Membro
« #11 : 03 Mart 2006, 23:15:18 »

"Ben sadece, tüketici talepleri ile Alfa'nın özellikleri çakışmıyo diyorum :) Alfa dandiktir demiyorum."

+1

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 23:15:18 Gönderen: Tufan »

n/a

• Ziyaretçi
« #12 : 03 Mart 2006, 23:33:02 »

Ulan ilk defa ettiğim bi lafa bütün forum katılıyor.

"Setra, Alfa'dan iyidir" desem şansımı zorlamış olur muyum :P

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 23:33:02 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
« #13 : 03 Mart 2006, 23:41:38 »
genel seçmen talepleri ile bizim taleplerimiz çakışıyo mu arkadaşlar... hayat bööle işte, hep onurlu kaybedenler klübünde kalmaya mahkumuz:)
« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 23:41:38 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

Tufan

• Membro
« #14 : 03 Mart 2006, 23:53:58 »

ulvi bir oy da sana veriyorum. "törki dö pua."

kerem sana puan yok.

« Son Düzenleme: 03 Mart 2006, 23:53:58 Gönderen: Tufan »

n/a

• Ziyaretçi
« #15 : 04 Mart 2006, 02:21:41 »

Gene yapmayın etmeyin diorum : )

Tüketici talepleri ile alfa nasıl çakışmaz.. Alfa Romeo sahibi oluyorsunuz ve sahibisiniz dostlar... Bu size nasıl az gelebilir ?? Siz bazı şeylerin farkındamısınız ?? 

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 02:21:41 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #16 : 04 Mart 2006, 03:57:51 »

Ya az gelmiyor o kadar, ama başka insanların beklentileri farklı. İnsanlar, otomobili bir foruma girip haldır haldır üzerine konuşulacak birşey olarak görmüyorlar ki :)

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 03:57:51 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
« #17 : 04 Mart 2006, 07:14:12 »
kasdedileni tam anlamamışsım tolgacım... ülkemin güzel insanlarının çoğu, bu insanların sosyal davranışları, alışkanlıkları, tercihleri, şu anda bu forumu oluşturan kitle ile örtüşmekte midir? hayır! kerem in kasdettiği de bu dur...:)

quote:

Tolga wrote:

Gene yapmayın etmeyin diorum : )

Tüketici talepleri ile alfa nasıl çakışmaz.. Alfa Romeo sahibi oluyorsunuz ve sahibisiniz dostlar... Bu size nasıl az gelebilir ?? Siz bazı şeylerin farkındamısınız ?? 

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 07:14:12 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir

n/a

• Ziyaretçi
« #18 : 04 Mart 2006, 08:21:17 »

bi markanın çok satması kalitesiyle alakalı değil bence.kullandığımız alfalar şık,gösterişli,sportif,sıradışı.bırakalım öyle kalsın.japonlar veya almanlar gibi sıradan araba olacaklarına daha egzotik ,daha gizemli olarak kalsınlar.ben şahsen alfa nın az satmasından şikayetçi değilim.az satıyorsa bu ticari olarak alfa romeo nun sorunu.böyle bi endişeleri yoksa demekki hayatlarından memnunlar.vw,opel,reno,pejo gibi çok satıp sıradan ,ayak altına düşen marka olmasınıda istemiyorum.türkiyede insanlar neyin seçimini doğru yapmışlarki otomobil konusunda doğru seçim yapmalarını bekleyeceğiz..şunuda unutmamak lazım.az bulunan şeyler daha kıymetli olur.

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 08:21:17 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
« #19 : 04 Mart 2006, 08:29:29 »
halil abi son cümlen tartışmaya açık... az bulunan birşey kıymetli olabilir ama kıymetisz olduğu, talep az olduğu için de az bulunuyor olabilir...
« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 08:29:29 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir

Alfadanadam

• Moderatore
« #20 : 04 Mart 2006, 11:34:24 »
Son cümlen harika ulvicim...her az bulunan şey kıymetli değildir..sırf kıymetli olmadığı ve talep olmadığı az bulunan şeyler de vardr..
Ama herşey biryana ben de Halil gibi düşünüyorum aslında..
Siz bu sitede aynı anda 30.000 insanın online olmasını ister miydiniz gerçekten?
« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 11:34:24 Gönderen: Alfadanadam »

Gouki

• Amministratore
« #21 : 04 Mart 2006, 12:28:02 »
ben de Halil abi ye katılıyorum alfa da istese vw,opel gibi olabilirdi ama olmadı biz d bu yuzden burdayız zati
« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 12:28:02 Gönderen: gouki »

n/a

• Ziyaretçi
« #22 : 04 Mart 2006, 13:56:27 »
kıymet deyince illa maddi olarak algılamayın.herşey parayla ölçülmüyor.alfa nın sahip olduğu imaj,insanların alfa romeo dediğinde oooooo demeleri paradan daha önemli bence.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 13:56:27 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #23 : 04 Mart 2006, 20:19:11 »

Ben de, Alfa'nın yollarda ender rastlanan bir marka olmasından memnunum. Bu açıdan tamamen katılıyorum, Halil Abi'ye. Zaten heryerde Alfa olsaydı, olayın esprisi kalmayacaktı, bence de  :)

Lakin, memleketteki tüketicilerin otomobil tercihlerinin Alfa dışındaki modellere yönelik olmasını, yanlış bir seçim olarak değerlendirmiyorum. Bence, insanların -çoğunun- ihtiyaçlarının karşılanması açısından; Alfa 'dan daha uygun markalar var. :)

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 20:19:11 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #24 : 04 Mart 2006, 21:47:53 »

Türkiye dahilindeki adı sanı belli bütün otomobil forumlarında uzun süre takıldım , bir süre sonra artık dayanamıyorsunuz forum üyelerinin saçmalamalarına. Bilmedikleri konuda sanki profesörmüş gibi ahkam kesmeler , yanlışını düzeltince hakaret etmeler , marka fanatikliğinin en üst seviyesi , saçma sapan konuşmalar vsvsvs.. Maalesef forum üyelerinin %90'ından fazlası böyle bütün ortamlarda.

Alfa Romeo'nun başardığı şey ise o geriye kalan %10'un içindeki insanlara hitap etmesi.

Bugün bir otomobil forumuna girerken "ulan acaba bu kadar zırvanın arasından işe yarar bir şey var mı?" diye giriyorum , bakıyorum , ki artık eskisi kadar zaman da harcamıyorum çünkü istisnasız bütün forumların içeriğinin tamamına yakını çöpten farksız , ama bir alfistiturkey.com'a girerken heyecanlanıyorum , ne kadar güzel tartışmalara veya muhabbetlere gireceğimi düşünerek giriyorum , her topic'i dikkatlice okuyorum vsvs. Çünkü buradaki insanlar boş insanlar değil , işin güzeli Alfa adı altında başlayan dostluklarda otomobil dışında da çok fazla ortak yönünüz olduğunu görüyorsunuz.

Alfa Romeo bu insanları bir araya getirmeyi başardığı sürece gerisi önemli değil. Ama ne zaman ki sizlerin de dediği gibi bir Opel , VW olur , önüne gelen , bilen bilmeyen herkes Alfa alır o zaman cazibesini kaybeder.

« Son Düzenleme: 04 Mart 2006, 21:47:53 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

GoogleTagged