Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: ALFA'nizi kullanmaktan cok zevk aldiginiz yollar?  (Okunma sayısı 6016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

• Ziyaretçi
ALFA'nizi kullanmaktan cok zevk aldiginiz yollar?
« : 24 Ağustos 2005, 19:05:58 »
<p>Bir önceki konuda değinince aklıma geldi. Hangi yollarda ALFA'nızı kullanmaktan haz duyuyorsunuz? Bol virajlı, orman içi, düzlük, otoban, F1 pisti :P</p>
<p>Ben bugüne kadar en çok Ağva - Şile arasındaki yolda çok büyük keyif almıştım. Ormanın içinden giden düzgün bir asfalttaki dar ve bol birajlı yol. İnanılmaz bir haz vermişti o yol bana. Geri dönesim bile geldi. Birde yine Şile- İstanbul arasındaki geniş ve düzgün asfaltlı, tatlı ama uzun virajları olan yol çok hoşuma gitmişti.,</p>
<p>Siz hangi yollardan geçerken kendinizi yolun ve Alfa'nın müthiş büyüsüne kaptırıyorsunuz?</p>

Edited by - replay147 on 24/08/2005  19:06:55
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2008, 23:54:09 Gönderen: patricius13 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

• Ziyaretçi
« #1 : 24 Ağustos 2005, 22:15:14 »
Benimde kullandığım izmir-gümüldür yolu var benzer şekilde.. Yokuş yukarı sert virajlara sahip bir yol ve geçişlerde gayet müsait.. O yollarda yokuş yukarı bmw, mercedes gibi arabalar sollamaya çıkmışken arkalarında sellktor yapıp, sollamalarını bitirmelerini bekleyip sag seride gectikten sonra onları sollamak en buyuk zevkim : ) Ne arabalar gectim o yokuslarda 3.30 lar type-r lar.. Hele Kapıştığım bir typer virajın içinde kaybolurken içten geçmek çok zevkli oluyor : )
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2005, 22:15:14 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #2 : 24 Ağustos 2005, 22:15:28 »
sag virajlı yollara bitiyorum yan verince herkes şok oluyo arabanın önüne arkasına bakıyolar falan iyiki alfa sahibiyim dedirten bi durum :)
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2005, 22:15:28 Gönderen: n/a »

Alfa 156

• Ziyaretçi
« #3 : 25 Ağustos 2005, 07:56:08 »

Heheheh sol virajda yan veremiyormusun ???

quote:

SerCy wrote:

sag virajlı yollara bitiyorum yan verince herkes şok oluyo arabanın önüne arkasına bakıyolar falan iyiki alfa sahibiyim dedirten bi durum :)

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 07:56:08 Gönderen: Alfa 156 »

freyzer

• Ziyaretçi
« #4 : 25 Ağustos 2005, 12:26:32 »

Trafiğe açık yollarda bu tür şeyler yapmamak lazım Sercan biliyorsun değil mi?

Ben karşı şeritten geliyor olsam ve markasından bağımsız olarak bir araba üzerime el freniyle yan yan geliyorsa sağlam bir küfür yer benden. Daha önemlisi anlık bir hata çok ciddi sonuçlar doğurabilir..

O yüzden en güzeli Autodrom gibi yerlere abone olmak...

Bu arada 147'ler iyi yan veremiyor, geçen kış çok kar yağan bir dönem vardı. İTÜ kampüsüne hususi olarak yanlamak için gitmiştim. O akdar karda buzda bile istediğim gidi değildi açıkçası. Ama başka bir arkadaşın sedan Corolla'sıyla inanılmaz dönüşler yapılabiliyordu.  Sedan - hatchback farkı...

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 12:26:32 Gönderen: freyzer »

Burak

• Membro
« #5 : 25 Ağustos 2005, 14:41:23 »
abartıyor gibi gözükmek istemem ama  çok bozuk ve çok çok yavaş gidilmesi gereken yollar (1. kordon gibi) dışında her yerde arabamı kullanmaktan büyük haz duyuyorum :)
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 14:41:23 Gönderen: definitive »
1997 Gtv V6 TB

master

• Editore
« #6 : 25 Ağustos 2005, 14:48:25 »

Virajlı olsun yeter :)

Şehirler arası yollara çok çıkmam ama geçenlerde çıktığım İzmir-Marmaris yolu çok güzel aslında. Hem otoban var , hem çift şeritli bölünmüş yol var , hem tek şeritli bol sollamalı yol var , hem dağ yolu var , ne ararsanız var yani :) Özellikle ben radar korkusuyla düz yolda yavaş yavaş giderken beni sollayan araçlar virajda gaz kestiğinde ben viraja hızlanarak girip onları geçince daha da çok sevdim Alfa'yı :)

En çok sevdiğim yollar genelde virajlı dağ yolları. Sağ taraf orman sol taraf deniz olursa +200 bonus etkisi yapıyor :)

Bu arada 156 ile yan vermek o kadar zevkli olmuyor maalesef. Sadece 156 ile değil bütün önden çekiş araçlar dahil buna. Şöööyle bi 200 SX veya S2000 olcak , bütün yolu yan yan gidiceksin :)

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 14:48:25 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

• Ziyaretçi
« #7 : 25 Ağustos 2005, 15:33:35 »
ben pek yol ayrımı yapmıyorum.kafam boş ,ve yola konsantre olmuşsam vede yalnız isem her yol hoşuma gider alfamla.yalnız antalya kemer arasına bayılırım.sağ orman sol deniz virajlı inişli çıkışlı yollar.(master ın dediği gibi +200 bonusluk yollar)
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 15:33:35 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
« #8 : 25 Ağustos 2005, 15:35:46 »
kemerden fethiyeye kadar giden arkadaşlar kaç bonus verirler acaba? :)
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 15:35:46 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

n/a

• Ziyaretçi
« #9 : 25 Ağustos 2005, 15:53:53 »
eheh abi sol virajlara fazla girmiorum cünkü sol kabiliyetim az ve sol aktarma organlarımda alt üst salıncak hasarlı degiştirmem lazım :) 135 binde ilk defa ön takım indiricem cok heycanlandım :)

quote:

Alfa 156 wrote:

Heheheh sol virajda yan veremiyormusun ???

quote:

SerCy wrote:

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 15:53:53 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #10 : 25 Ağustos 2005, 15:55:51 »

onurcum trafige açık ama belli saatlerde açık olur genelde geceleri yollar boş olur ;) ama genede haklısın bişey diyemicem.

bu arada 147lerin arka tarafları hafif oldugundan dolayı yan veriyo ama zevk vermiyor kim ne derse desin bi bmw 53o ile yan vermek gibi bi olay mümkün degil ön çeker arabadan ama 156 larda güzel yanlıyor

quote:

freyzer wrote:

Trafiğe açık yollarda bu tür şeyler yapmamak lazım Sercan biliyorsun değil mi?

Ben karşı şeritten geliyor olsam ve markasından bağımsız olarak bir araba üzerime el freniyle yan yan geliyorsa sağlam bir küfür yer benden. Daha önemlisi anlık bir hata çok ciddi sonuçlar doğurabilir..

O yüzden en güzeli Autodrom gibi yerlere abone olmak...

Bu arada 147'ler iyi yan veremiyor, geçen kış çok kar yağan bir dönem vardı. İTÜ kampüsüne hususi olarak yanlamak için gitmiştim. O akdar karda buzda bile istediğim gidi değildi açıkçası. Ama başka bir arkadaşın sedan Corolla'sıyla inanılmaz dönüşler yapılabiliyordu.  Sedan - hatchback farkı...

« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2005, 15:55:51 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
« #11 : 26 Ağustos 2005, 17:42:40 »
 izmirde tonla hatalı viraj var hepsi yan vermek için ideal
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2005, 17:42:40 Gönderen: Onur »

freyzer

• Ziyaretçi
« #12 : 26 Ağustos 2005, 21:35:29 »

Alfa Romeo ile yan zevki için zaten bir 75 1.8t gibi bir araç lazım. Asıl zevki öyle çıkar herhalde..

Biraz önce yolda gördüm bir tanesini, hala baktırıyor kendisine, alıp bir tanesini restore edip zevk arabası olarak kullanmak var aslında..

« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2005, 21:35:29 Gönderen: freyzer »

n/a

• Ziyaretçi
« #13 : 28 Ağustos 2005, 03:39:36 »
ben otoban severim uzun yol misal istanbul ankara düz ve güzel  malum sert araba az sarsıntılı gece modunda keyifli bir sürüş alıcan meşrubatınıda..canım çekti valla ben bi ankara yapıp geliyim :D
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2005, 03:39:36 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #14 : 31 Ağustos 2005, 14:08:06 »

Bir Alfa Romeo sahibi olduguma minnettar oldugum,Cuore sportivo demenin gercekten 0-100 ile olculmedigini anladigim,Yol tutusun arabaya hakimiyetin,arabanin verdigi tepkilerin ve benden aldigi komutlarin sinifina gore mukemmel otesi oldugunu hissettigim .Ve arabama asik oldugum yol Bodrum icinden cikip hava alanina uzanan yoldur.Bu yol iki gelis iki de gidisten olusan,arada refujun bulunmadigi,dolayisiyla trafik durumuna gore,4 seridi birden kullanabildiginiz bir yoldur.Havaalanina giderken sol tarafinizda bol ucurum ve deniz oldugu icin ayri bir heyecani vardir.Yaklasik 35-36 kilometrelik bir mesafedir bodrum icinden havalani,ve bu yolun virajli olmadigi kisimlarda 210 km hiza rahatca ulastim.Satih bozuk oldugu icin araba hoplaya ziplaya gidiyor ve bu hizda muhtesem otesi bir zevk veriyor.Virajli kisimda ise yol asagi dogru egimli ve virajlarda 110 120 km hizlarda arabayi yanlayarak donmek olaganustu.Arabanin kayarak ama kontrollu bir bicimde yavasca seritleri atlamasi sollama yapmak icin zaman zaman 3. hatta 4. seridi kullanmak tarif edilemez bir haz.Tehlikeli mi? Evet cok,zevkli mi. tarif edilemez :)) Bu yolu bilen var mi bilemiyorum ancak bir aracin yol tutus ozelliklerinin maximum denenebilecegi yerlerden birisi siddetle tavsiye ederim.Bunun disinda Izmir icinde karsiyakaya giderken alsancak arkas binasini gectikten sonra sola dogru donen viraj .Bu viraji 140 km hizla donebiliyorum (saniyorum son hiz bu daha hizli donen varsa eli opulur) ve her donuste adrenalinden kalbim gogus kafesini paraliyor:) Hatta bu viraji burakta bilir onun 156si ile 4 kisi bu hizda donmeye calistik ve bir yol tutus efsanesine tanik oldum.Buragin 156 ,140 km hiz ile yanladi ve yaklasik 45 derece 2 kontra ile araba tekrar adeta yola yapisti.Neyse bu isler tehlikeli fazla kalkismamak lazim.Tavsiye etmiyorum :) Vaz gectim

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 14:08:06 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
« #15 : 31 Ağustos 2005, 14:47:44 »
:) Berkcim o viraj süperdir ama siz aşmışınız ben 130 dan fazla yapmaya cesaret edemedim.
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 14:47:44 Gönderen: Onur »

master

• Editore
« #16 : 31 Ağustos 2005, 16:20:03 »

O virajı Vectra A ile 130 km/s civarı bir hızda dönmüştüm pek korku yaratmadan.. O aletin de yol tutuşu hoştu ama açıkçası 156 ile o virajı denemedim yüksek hızda. Ancak şunu söyleyebilirim Güzelyalı'da gece saat 3-4 civarı bir saatte ona çok benzer virajları ufak tefek modifiyeli (egsoz vs.) bir kardeş (156 2.0) ile dostça (ama yüksek hızlarda) kapışırken kendim inanmadığım hızlarda dönmüştüm , ancak ciddi miktarda yanvermek zorunda kaldım tabii. En güzel tarafı ise bu yanvermenin hiç korku yaratmaması , aksine güven duygusu yaratıp aracı o kadar yüksek hızda bile rahat toparlamama imkan vermesiydi. Diğer arkadaş aletin viraj limitlerini yeterince tanımıyordu sanırım (gerçi beklenenden çok yüksek , ben de o gece tanımıştım ama..) dolayısıyla ciddi anlamda geri kalmıştı virajlarda ancak kapış bitip paşa paşa gitmeye başladığımızda  yanımdan geçerken önce gülümseyip ardından korna çalarak verdiği selamdaki bakışından "ulan bizim alet böyle viraj mı dönüomuş , vay be" manasını çıkarabildim :) Belki alette yürüyen olarak ekstra bir şey var diye bile düşünmüştür çünkü hakkaten olur hızlar değildi o virajlar için. Ancak yine de bir daha gecenin in cin top oynayan saatinde bile olsa o denli yüksek hızlara çıkmam , zaten böyle bir şey yaptığım için de uzun süre kendime kızıp ceza vermiştim...

Ama çok gariptir , düşük hızlarda ve çok sert virajlarda (U ve V) ciddi understeer sorunu yaşamıştım aletle. Tabii ki bunda lastik basınçlarımın olması gerekenden çok alakasız olmasının önemli bir etkisi vardı ancak 156'nın o süper yol tutuşundan eser yoktu o sert virajlarda ve büyük ihtimalle birçok muadili araçtan da daha yavaş dönmüştür o virajları , aynı şekilde orta sertlikte başlayan viraja limitlerin altında girmeme rağmen viraj sonra sertleşince diğer araçlardan (gerçi diğer araçlar dediğimde de referans olarak Audi TT'yi alıp ayıp ediyorum biraz :) ) daha fazla zaman kaybettirmişti. Bir de lastik şişikken deneyip kesin sonuca varmak lazım ama maalesef lastiklerin basıncı kötü durumdayken bu konuda çok hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu da çok garip işte , hız yükseldikçe daha iyi yol tutmaya başlıyor :) Bu ikinci paragraf pistte Time Trial deneme turları ve Time Trial esnasında edinilen izlenimlerden oluşuyor. Cadde falan yok , bunda içim rahat , bağıra bağıra anlatırım bunu :)

Edited by - master on 31/08/2005  16:27:44
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 16:20:03 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

• Amministratore
« #17 : 31 Ağustos 2005, 20:33:29 »
Efesten izmire giden bi da? yolu var. Bikaç sene önce tavsiye üzerine girmi?tim pi?manda olmam??t?m, acayip zevkli bir yoldu.
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 20:33:29 Gönderen: a/a »
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

• Moderatore
« #18 : 31 Ağustos 2005, 22:07:39 »

wow....bir deli alfisti daha geldi..bektaşım, saygılarımı sunarım...

önden kaymasın da nerden kayarsa kaysın dedirten herhangi bir yol bana uyar :)

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 22:07:39 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
« #19 : 31 Ağustos 2005, 22:26:15 »
Berk Bodrumdan bahsedince aklıma geldi benimde.. 2-3 sene once Bodrumda Aspat'a gitmiştim.. O zaman Club inn diye bir beach club vardi orda.. Ana yoldan ayrılıp plaja girene kadar mükemmel virajlar var.. Viraja giriyorsunuz ve yol dik bir biçimde sağa yada sola kıvrılıyor.. En zevkli sürüşlerimden birini orda yapmıştım..  
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 22:26:15 Gönderen: n/a »

Grandfather

• Ziyaretçi
« #20 : 31 Ağustos 2005, 22:47:26 »

Berk aşagıdaki yazıyı okuduktan sonra senden birşey rıca edıyorum. Lütfen trafiğe cıktığın saatleri bana bildirde ben o saatlerde trafiğe çıkmayayım hatta Bodruma gıdersen  ben dönüş yolunda olup senınle karşılaşmayayım.

Ha bu arada sana gönüllü trafik müfettişi olduğumdan hiç söz etmişmiydim.Selamlar.

EKMEL YORGANCIGİL

35 EKY 06

quote:

Berk Zingin wrote:

Bir Alfa Romeo sahibi olduguma minnettar oldugum,Cuore sportivo demenin gercekten 0-100 ile olculmedigini anladigim,Yol tutusun arabaya hakimiyetin,arabanin verdigi tepkilerin ve benden aldigi komutlarin sinifina gore mukemmel otesi oldugunu hissettigim .Ve arabama asik oldugum yol Bodrum icinden cikip hava alanina uzanan yoldur.Bu yol iki gelis iki de gidisten olusan,arada refujun bulunmadigi,dolayisiyla trafik durumuna gore,4 seridi birden kullanabildiginiz bir yoldur.Havaalanina giderken sol tarafinizda bol ucurum ve deniz oldugu icin ayri bir heyecani vardir.Yaklasik 35-36 kilometrelik bir mesafedir bodrum icinden havalani,ve bu yolun virajli olmadigi kisimlarda 210 km hiza rahatca ulastim.Satih bozuk oldugu icin araba hoplaya ziplaya gidiyor ve bu hizda muhtesem otesi bir zevk veriyor.Virajli kisimda ise yol asagi dogru egimli ve virajlarda 110 120 km hizlarda arabayi yanlayarak donmek olaganustu.Arabanin kayarak ama kontrollu bir bicimde yavasca seritleri atlamasi sollama yapmak icin zaman zaman 3. hatta 4. seridi kullanmak tarif edilemez bir haz.Tehlikeli mi? Evet cok,zevkli mi. tarif edilemez :)) Bu yolu bilen var mi bilemiyorum ancak bir aracin yol tutus ozelliklerinin maximum denenebilecegi yerlerden birisi siddetle tavsiye ederim.Bunun disinda Izmir icinde karsiyakaya giderken alsancak arkas binasini gectikten sonra sola dogru donen viraj .Bu viraji 140 km hizla donebiliyorum (saniyorum son hiz bu daha hizli donen varsa eli opulur) ve her donuste adrenalinden kalbim gogus kafesini paraliyor:) Hatta bu viraji burakta bilir onun 156si ile 4 kisi bu hizda donmeye calistik ve bir yol tutus efsanesine tanik oldum.Buragin 156 ,140 km hiz ile yanladi ve yaklasik 45 derece 2 kontra ile araba tekrar adeta yola yapisti.Neyse bu isler tehlikeli fazla kalkismamak lazim.Tavsiye etmiyorum :) Vaz gectim

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 22:47:26 Gönderen: Grandfather »

n/a

• Ziyaretçi
« #21 : 31 Ağustos 2005, 23:07:07 »

Berk dikkat çevirme var...

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 23:07:07 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
« #22 : 31 Ağustos 2005, 23:24:54 »

bu formda bundan sonra trafik hakkında hiç bişi yazmıcam yazdıklarımda edit!

« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2005, 23:24:54 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #23 : 01 Eylül 2005, 13:23:22 »
Ehehe , herkesin kirli çamaşırlarının ortaya çıktığı topic oldu bu :)
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2005, 13:23:22 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

• Ziyaretçi
« #24 : 01 Eylül 2005, 13:42:31 »
Bende o yolu otobusle çıkmıştım : ( ama gerçekten aklımda kalan ve ah alfam altımda olsaydı dediğim bir yoldur..

quote:

bektas wrote:

Efesten izmire giden bi dag yolu var. Bikaç sene önce tavsiye üzerine girmistim pismanda olmamistim, acayip zevkli bir yoldu.

« Son Düzenleme: 01 Eylül 2005, 13:42:31 Gönderen: n/a »

GoogleTagged