Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa'nızı nasıl istersiniz?  (Okunma sayısı 695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nicola Larini

• Membro
Alfa'nızı nasıl istersiniz?
« : 20 Nisan 2006, 10:37:38 »

Merhaba arkadaşlar,

Fazla boş vaktim olmamasına rağmen geçenlerde internette dolaşırken aklıma  neden alfa lar sınırlı motor seçeneklerinde getiriliyor diye bir soru geldi. mesela 147 nin 105 beygirliği var, dizeli var (ötv kasıyor belki ama) 156 nın durumu malum, sedan arabamız kalmadı gibi..bizler bu arabanın yollarda çok daha fazla görünür olmasını istiyoruz.. 105 HP lik 147 bence bunu bi nebze başarabilir. nihayetinde fiyat olarak da daha uygun olacaktır. GT ye gelince bu arabayı da heba ettik galiba..kullanma şansı olan oldu mu bilmiyorum ama yol inanılmaz derecede başarılı..sadece 2.0 ve 3.2 versiyonları yerine 2.2 jts ve 2.4 jtd de olmalıydı diye düşünüyorum.. böylece en azından 1.8 den 3.0 ye kadar bir sürü motor seçeneği sunan bmw nin coupe lerine karşılık vermiş olurduk.

Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar..

teşekkürler

« Son Düzenleme: 21 Nisan 2006, 14:24:42 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

• Ziyaretçi
« #1 : 20 Nisan 2006, 11:01:09 »

GT nin kesinlikle 1.8 TS versiyonu il çıktıgı zaman getirlmeliydi, motor yelpazesi olarak Alfa rakip olmaya çalıştıgı markaların çok gerisinde, bende 147 dede 2.2 jts olmalı 2.0 dan sonra 3.2 gelmesi çok abes bir durum bence..

159 da 1.8 bir motor olsa bence fena olmaz, bazı yerlede okudugum kadarıyla 1.9 jts 120 hp lik versiyon yakında piyasaya çıkacakmış ama umarım olmaz böyle birşey.

herşeyi geçtim Alfa ufak detaylara önem versin, 2 senelik arabanın bijonları paslanır mı??

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 11:01:09 Gönderen: Onur »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
« #2 : 20 Nisan 2006, 16:57:28 »

ali bey haklısınız. GT çok yazık oldu. ben açıkçası 156 2.0 kullanıcısı biri olarak, en az bunun kadar güzel, bundan daha seri&hızlı bi alfa sahibi olmak isterim. maddi tarafı bi yana öyle bi araba olsun da, alıp alamamayı sonra düşünelim. bi hedef olsun. şu an almak istediğim hiçbi alfa yok

GT çok güzel bir araba. kullandım da ama 2.0 motor beğenmedim ve TS motor kadar heyecanlandırmadı. araba ağırlaştığı için JTS 2.0 biraz hantaldı. bi de biz 225/18li arabayı sürdük. onun da etkisi olabilir

GTde 2.0 üstü bir model olmalıydı. bi 2.2 jts benim idealimdeki alfa olurdu sanırım. belki vergiden falan fiyatı yüksek olabilirdi, sıfır zaten çok zor ama 2.elde de alamayabilirdim belki ama insanın sahip olmak istediği bir arabanın olması gerekli

quote:

Ali Gediz wrote:

Merhaba arkadaşlar,

Fazla boş vaktim olmamasına rağmen geçenlerde internette dolaşırken aklıma  neden alfa lar sınırlı motor seçeneklerinde getiriliyor diye bir soru geldi. mesela 147 nin 105 beygirliği var, dizeli var (ötv kasıyor belki ama) 156 nın durumu malum, sedan arabamız kalmadı gibi..bizler bu arabanın yollarda çok daha fazla görünür olmasını istiyoruz.. 105 HP lik 147 bence bunu bi nebze başarabilir. nihayetinde fiyat olarak da daha uygun olacaktır. GT ye gelince bu arabayı da heba ettik galiba..kullanma şansı olan oldu mu bilmiyorum ama yol inanılmaz derecede başarılı..sadece 2.0 ve 3.2 versiyonları yerine 2.2 jts ve 2.4 jtd de olmalıydı diye düşünüyorum.. böylece en azından 1.8 den 3.0 ye kadar bir sürü motor seçeneği sunan bmw nin coupe lerine karşılık vermiş olurduk.

teşekkürler

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 16:57:28 Gönderen: anIL(34an623) »

n/a

• Ziyaretçi
« #3 : 20 Nisan 2006, 17:25:59 »

Ali bey neden Alfalar sınırlı motor seçenekleriyle geliyor diye biz senelerdir soruyoruz : )) Hatta bizde size sormak isterdik ama önce siz sordunuz : )

Tofaş bence büyük hata yaptı Alfa'nın motor seçeneklerini getirirken.. 156 ve 147 de dizel olmaması hakkaten ben hiç bir mantığa sığdıramıyorum.. İlk başlarda kötü dizel hikayesiyle uyuttular milleti de sonra ? : )

Ayrıca bırakın motor seçeneklerini 147 çok geç GT'de geç geldi Türkiye pazarına..  Hadi GT neysede 147'nin çıktığı gün dieselinden benzinlisine tüm motor seçeneklerinin gelmesi lazımdı.. 3 sene sonra gelmesini gerçekten anlamak mümkün değil..

GT'nin benimde 2.0 SS ini test etme imkanım oldu... Açıkcası çok başarılı bulmamıştım performansını.. Ama tabi bu eleştiriyi 2.0 motora alışmış arkadaşlara bırakmak daha mantıklı..  GT hakkaten eridi gitti piyasada.. Tofaşın hedefleri neydi ne kadar satıldı çok merak ediyorum.. Ama satmamasıda pek anormal değil, uyduruk bir lansmanla olacak iş değil bu.. Ne reklam yapılıyor ne bir şey.. Bu Alfanın tüm modelleri için geçerli Reklam ve müşteri hizmetleri çok yetersiz..

147'nin 105 beygirliği hiç getirilmese süper olur.. Vergi avantajı yok bir kere ayrıca mantığı ne ki aynı motor hacminin düşük beygirli üretilmesinin.. Zaten 147'nin donanım/fiyat açısından rakibi olmayan firmalardan bile bir fiyat avantajı var.. Mesela 36 milyar civarında satılan 1.6 Distinctive donanımına sahip Astra bile daha pahalı.. Fiyatta bir problem yok aslında problem tanıtım, reklam ve Tofaşın kendisi..

quote:

Ali Gediz wrote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 17:25:59 Gönderen: n/a »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
« #4 : 20 Nisan 2006, 18:16:43 »
Hadi onceki sapsalliklari sineye cektik diyelim ama eger yeni 147'nin (veya 149, herneyse) 1.4lt turbo 160 hp'lik versiyonunu getirmezlerse essekligin daniskasini yapmis olurlar. (Ve kesin yapacaklarda, umarim korktugum basima gelmez)
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 18:16:43 Gönderen: CuoreSportivo »

n/a

• Ziyaretçi
« #5 : 20 Nisan 2006, 20:17:32 »
2 senelik arabaya gerek yok bnm 300kmde daha yayları değiştirirken arka kuleleri sökerken pas wardı :)

walla motor 147 de 105 lik motor hiç bi iş yapmaz çnkü kasa gene ağır ve fabrika verileri de gösteriyorki tüketim farklı değil 120likten..

direkt 2.0TS diorum başka bişi demiyorum bana yeterde artar bile ama ÖTV :)

GT için 1.8 belki olabilir..1.6 hyundai coupe bol bol sattığına göre GT 1.8 de satardı herhalde..

159 konusundaysa mümkünse 1.9JTS de üretilmesin yada güçlendirilsin :) walla 156 1.6 ve 156 2.0 gibi 159 1.9JTS 156 1.6TS gibi bi etki bıraktı bnm üzerimde bayada bi uzun kullandım yani sadece bnm araçtan sora hacmin getirdiği alt devirlerdeki tork sayesinde kolay yürümeye başlıo ama sonrası tıss..walla 159JTD ye JTS yi kullanmadan önce az devir çevirio JTS den teknik olarak iyide olsa devir çevirebildiği için benzinliyi alırdım JTS alırdım diodum bn olsam ama kullandıktan sora JTS hiç keyif vermedi şahsen..

keşke ötv derdi olmasada direkt 2.2JTS olsa şöle 185hp oh :)

quote:

Onur wrote:

GT nin kesinlikle 1.8 TS versiyonu il çıktıgı zaman getirlmeliydi, motor yelpazesi olarak Alfa rakip olmaya çalıştıgı markaların çok gerisinde, bende 147 dede 2.2 jts olmalı 2.0 dan sonra 3.2 gelmesi çok abes bir durum bence..

159 da 1.8 bir motor olsa bence fena olmaz, bazı yerlede okudugum kadarıyla 1.9 jts 120 hp lik versiyon yakında piyasaya çıkacakmış ama umarım olmaz böyle birşey.

herşeyi geçtim Alfa ufak detaylara önem versin, 2 senelik arabanın bijonları paslanır mı??

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 20:17:32 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #6 : 20 Nisan 2006, 23:05:11 »

147'nin 105 hpliğini getirmeden önce çok daha öncelikli modeller var diye düşünüyorum. Dizelde muhteşem başarılı bir markanın dizel araçları neden 159'a kadar bekler ? 156 2.0'ın ciddi düşüş yaşadığı son birkaç yılda neden bu görülüp de hemen dizeli getirilmedi ? Dizel pazarı şu anda muhteşem bir durumda ve Alfa Romeo bundan alabileceği payın en büyüğünü almalı.

Diğer motor seçeneklerine gelince , Alfa alan adamın en azından o motor hacminde en iyisi olması gibi bir beklentisi vardır , dolayısıyla aynı motor hacimlerinin daha düşük güçlü versiyonları geldiğinde ciddi bir satış başarısı yakalayabileceğini düşünmüyorum. Alman arabası olsa kesinlikle başarılı olurdu ancak Alfa Romeo olduğu zaman beklentiler tamamen farklı oluyor , dolayısıyla rakiplerinden çok ucuz olmazsa şansı yok. 2.2 litrenin başarısı tamamen fiyata bağlı , eğer 1.9'lar ile arasında 8-10.000 YTL fiyat farkı olursa hiç şansı yok , ancak fiyat farkı düşük tutulabilirse başarılı olur çünkü 2.2 lt 185 hp güzel bir rakam ve muhtemelen Alfa'ya yakışan ataklığı sergileyecektir. 3 litrenin üstündeki modeller maalesef vergi yüzünden üst fiyat diliminde kalıyor ve kimse de gidip 100 milyara Alfa almaz. Hak veriyorum almayanlara , Alfa o parayı haketmediği için değil , ertesi gün satmaya kalksa en fazla 70.000 YTL'ye satabileceği için... Dolayısıyla üst motor hacimlerinden önemli bir satış beklemek yanlış..

Aslında GT'nin 65.000 YTL civarı fiyatlarda olması müthiş , o araba için hakkaten o para az. Ancak Alfa Romeo'ya insanlar hala şüpheyle yaklaştığı için daha agresif stratejiler belirlenebilirdi GT için. Alfa'nın en önemli eksiklerinden birisi reklam , reklam yapılsa , GT çok gezilen yerlerde tanıtılsa , önemli Alfa müşterilerine ulaşılıp GT'nin test sürüşü yaptırılsa ve daha da önemlisi GT , Distinctive olarak getirileceğine üstündeki donanımların birçoğu çıkarılıp Progession olarak da getirilse ve fiyatı 60.000 YTL'nin altı gibi inanılmaz bir rakama çekilse GT çok daha başarılı olabilirdi..

Bir de , bir Alfa yurtdışında çıktıktan ne akla hizmet seneler sonra Türkiye'ye gelir ? Bu Alfa'nın Türkiye'yi önemsemediğinin bir göstergesi ve arabayla azcık bile ilgili olan bir insan bunu bir mesaj olarak algılar , markaya güveni azalır. 147 ve GT gibi iki şaheser piyasaya çıktıktan seneler sonra Türkiye'ye geliyor , üstelik 147 buna rağmen en azından İzmir'de oldukça fazla sattı.

« Son Düzenleme: 20 Nisan 2006, 23:05:11 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

• Moderatore
« #7 : 21 Nisan 2006, 07:45:32 »

Alfa Romeo'nun iç tasarımı kendinden yarı yarıya daha ucuz olan bir modelle aynı aolduğu sürece 65 milyar gibi paralara alıcı bulmasını beklemeyin bence..

Ben aldığım arabanın içinin daha düşük modellerle aynı olmasını istemezdim. Aynı durum 159 ile Brera arasında da var. Brera sırf bu yüzden gözümde 10 numara değil..

« Son Düzenleme: 21 Nisan 2006, 07:45:32 Gönderen: Alfadanadam »

alfisti

• Membro
« #8 : 21 Nisan 2006, 09:35:37 »
bingo! ben gt nin kapısından bu nedenle döndüm biraz da...

quote:

Alfadanadam wrote:

Alfa Romeo'nun iç tasarımı kendinden yarı yarıya daha ucuz olan bir modelle aynı aolduğu sürece 65 milyar gibi paralara alıcı bulmasını beklemeyin bence..

Ben aldığım arabanın içinin daha düşük modellerle aynı olmasını istemezdim. Aynı durum 159 ile Brera arasında da var. Brera sırf bu yüzden gözümde 10 numara değil..

« Son Düzenleme: 21 Nisan 2006, 09:35:37 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

Nicola Larini

• Membro
« #9 : 21 Nisan 2006, 10:43:28 »
Hepinize ayrı ayrı katılıyorum arkadaşlar..Bence de temel sorun ürün gamının yeterince fazla olmaması..bir 147 nin opel astradan daha ucuz olmasını içime sindiremiyorum...A3 e baktığınızda bir sürü donanım ve motor seçeneği var...149 2007 sonu gelecek...bu arada 147 nin dizelini veya 105 beygirliğini getirmek ne kazandırabilir....peugeot 407 coupe mi GT mi? tartışmasız GT..ama rakamlara bakarsanız 407 daha fazla tercih ediliyor. zaten bu sene facelift olacak...umarım markanın Türkiye deki geleceği parlak olur...brera içinde katılıyorum içi kesinlikle 159 la aynı olmamalıydı...yeni GT yi bekliyorum ben şahsen 149 ucubeye benziyor benim için 
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2006, 10:43:28 Gönderen: Ali Gediz »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
« #10 : 21 Nisan 2006, 14:24:42 »
böbürlenmek istemiyorum, durum üzücü ama ben demiştim 407 coupe daha fazla satacak diye  hak veren de olmuştu sanırım bana. bizim gördüğümüzü nasıl göremiyorlar? onu anlamıyorum...
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2006, 14:24:42 Gönderen: anIL(34an623) »

blackeyekenan

• Membro
Ynt: Alfa'nızı nasıl istersiniz?
« #11 : 03 Ocak 2013, 12:56:07 »
<p>GT nin kesinlikle 1.8 TS versiyonu il çıktıgı zaman getirlmeliydi, motor yelpazesi olarak Alfa rakip olmaya çalıştıgı markaların çok gerisinde, bende 147 dede 2.2 jts olmalı 2.0 dan sonra 3.2 gelmesi çok abes bir durum bence..</p>
<p>159 da 1.8 bir motor olsa bence fena olmaz, bazı yerlede okudugum kadarıyla 1.9 jts 120 hp lik versiyon yakında piyasaya çıkacakmış ama umarım olmaz böyle birşey.</p>
<p>herşeyi geçtim Alfa ufak detaylara önem versin, 2 senelik arabanın bijonları paslanır mı??</p>
ya bu bidonlar amamda küfrü dürüyor bendekiler nasıl temizlenir bu . Bide ben küçük araçları sevmiyormuş pek mesela 156 Inn devamı gelebilirdi ama alfa çizgisinden estetiğinden şaşmadan mesela guiletta ve mito daki ön tampon ve arma cok daraltılmış ışıklarda öyle hakezaa , 159 süper ama onunda arkası vede farlar bide arka kapı kolu camdan olmalıydı  bu çok farklı yapıyor almayı bence,

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)