Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 2005-2011

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Şuan 50 Bin TL lik araç alacak olsam ya Subaru Imp. STI alırım yada Volvo S60R sonrasında da 4C ' yi beklerim tabii fiyatı bütçeme uygun olursa.
159 a 50 Bin TL bağlamam.
Tamam Alfayı severim ama 50 bin TL bağlanmaz şuan yeni kasa çıktığında ciddi zarara uğratır açık ve net.
50 bin değilde 40 bin TL ye alınmaz mı alınır o ayrı tabii.
Ama ne Subaru daki ne de Volvo daki sürüş zevkini vermez 159 o parayı verecek olsam.

SertackeS

You are not allowed to view links. Register or Login
O zaman ben konuya şöyle bi boyut getireyim, 50.000 tlye hangi ikinci el araba alırsınız?

yeni astra dizel. cosmo full paket.

tamam ruh yok ama geri kalan çoğu şey var. çok az yakıyor, alacağınız 159un tam yarısı kadar yakar. sunrooftan zenon farkara kadar en dolusudur. yol sesini çok az alıyor. çirkin de değil gayet başarılı bir iç dış tasarımı var.
ben de ne almancı oldum bu aralar .d

İyi de 65.000 TL :))) 1.3 Dizel 95 bg
1.4 T 140 bg'lik motor Sport donanım ile 50.000 TL..
Arada çok fark var..!!!

ikinci el demiş, sıfır değil .d
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

SertackeS

50.000 TL'ye bence tek çare Alfa 159 olur. Bence başkası kesmez. Çünkü eğer "Alfa Virüsü" gerçekten eğer bulaşmış ve uçuk virüsü gibi zayıf anımızda ortaya çıkıyorsa, gözünüz devamlı olarak Alfa'ya kayacaktır. Başka bir markaya binilse bile her daim gözünüz Alfa'da olacaktır. İçiniz gidecektir. Kullanacağınız marka ne kadar iyi olursa olsun, keşke Alfa alsaydım diyeceksiniz. Başka marka olsa bile buraya takılacak ve yapılan muhabbetlerde "Keşke Alfam olsa idi" diyeceksiniz. Başka marka olsa bile onu satıp Alfa almak için fırsat kollayacaksınız.

aynen öyle oluyor .dd

ama tam yarı yarıya yakıt meselesi. ve sorunsuzluğu da ele alınca tabi ki 2011 astra 1.3dizel full paket   ;D
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

fevkalbeser12

Alternatifler ne kadar çok:)  iyice kafam karıştı, neyse ben önce ben benimkini satayım, iyice ter bastı şimdi:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

delimai

hocam bu sabah önümde bi 159 gidiyordu hayran hayran baktım pesinden...istersen sonradan başka arabalar al ama bi 159 sahibi ol bence ben öyle yapıcam en azından...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

agucba

İmkanlarım ve şartlar elverse idi, gönlüme göre mutlaka bir 159 almak isterdim. Nasılsa henüz daha eli yüzü düzgün, az bilinen bir çok 159 var(dır). Bence 159 hala daha, çok az dokunuşla, piyasanın en yakışıklı modeli. Gerisi hikaye bence.

Alfa daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.  :D

///////////////

wolkanku

İmkanlarım ve şartlar elverse idi, gönlüme göre mutlaka bir 159 almak isterdim. Nasılsa henüz daha eli yüzü düzgün, az bilinen bir çok 159 var(dır). Bence 159 hala daha, çok az dokunuşla, piyasanın en yakışıklı modeli. Gerisi hikaye bence.

valla kendi arabam diye hiç demiyorum,
2. elde verilen paraya göre sundukları;
çok konforlu
çok prestijli
sessiz (tıkırtı çıtırtısız)
az yakan ve güzel giden
park ettiğinizde dönüp tekrar bakma isteğinizi ateşleyen
yeterli bagaj ve iç mekan hacmi sağlayan
inanılmaz bir fren ve yol tutuşu olan (sürüş karakteri e60 5 serisini andırıyor biraz)
motoru ısındıktan sonra dizel olduğunu unutturan
güvenlikte 2006 da burulma direncinde euro n cap tarafından, bmw 3 serisinden daha sağlam olduğu ispatlanan
Cornering Brake Control gibi Bmw'de opsiyonel olarak sunulan bir donanımı standart sunan

otomobilden öte bir makine.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

fevkalbeser12

Çok haklısınız. Kararımı verdim artık bunca yazıdan sonra. İyiki varsın alfistiturkey:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

dragut

Size aynen katılıyorum:)
"Alfa sevgisi"

blackeyekenan

159 az cizgiden kaymis ama bana gore alfa farki arka farlar lancer gibi az yukari kalkik olmasada 156 gbi olabilirdi, birde arka kapi kolu var, zaten alfayi  farkli yapan kapi kolu camda olmasiydi.. bu iki gelenegi bozmasaydi cok daha iyi olurdu.. dediginz gbii mukemmmel bi aracc bencede, tek gecerimmmm

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

blackeyekenan

Selim abi subaruda aklımı çelimyor değil 4 çekiş olmas büyük avantaj tabi:) o legacy modeline bayılıyorum. Opeli niyeyse pek sevmiyorum ben ama agucbanın dediği gibi tek çare 159 görünüyor. Ne alırsam alayım beni kesmiycek galiba 159 dışında.
abi su subaruyu da nezamn grsem hep hundai aklima geliyor, neden tip olarak da super yapmmamislar, cok basit duruyor dis ve is tasarimi,,,,selim abi alinma sakin :))

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

wolkanku

Selim abi subaruda aklımı çelimyor değil 4 çekiş olmas büyük avantaj tabi:) o legacy modeline bayılıyorum. Opeli niyeyse pek sevmiyorum ben ama agucbanın dediği gibi tek çare 159 görünüyor. Ne alırsam alayım beni kesmiycek galiba 159 dışında.
abi su subaruyu da nezamn grsem hep hundai aklima geliyor, neden tip olarak da super yapmmamislar, cok basit duruyor dis ve is tasarimi,,,,selim abi alinma sakin :))

subaru tam güç arabası, iç plastiği, dış tasarımı vb. çok haz vermiyor ama kullanımıyla bambaşka. ama tt'yi kullanırken şunu anladım ki, 300-500 hp'ler ile bağdat caddesi trafiğinde dur kalk trafikte ilerlemek, otobanda boş bulduğum yerde sıkarım diye düşünüp, her sıkarken de yükselen benzin fiyatlarını düşünerek ayağı gazdan çekmek çok acı bir şey :) bir de subaru ile sürekli 160-200 km hizlarla bir sapanca yolculuğu yapıp dönmek 150 tl lere yaklaşırken , dizel bir otomobille 60-80 tl arasında hızınızı hiç düşürmeden ilerlemek mümkün :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Volkan

Audi a3, golf dsg gibi seçenekler de belki düşünülebilir

ku2

Alınacak bir durum yok arkadaşlar.

Impreza ayrı bir dünya.. Onu bir kenara koyalım.
Yaktığı kadar giden bir araç.. İstanbul'da binme fırsatı oldu bazı arkadaşlarımızın. Memnun kaldıkları yüzlerinden belliydi :)))

Plastik iç aksam, iç tasarım konusunda Impreza sıkıcıdır. Ancak, Legacy'nin içini görmenizi tavsiye ederim.  Bence gayet başarılı...hem donanım, hem tasarım açısından.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

159 az cizgiden kaymis ama bana gore alfa farki arka farlar lancer gibi az yukari kalkik olmasada 156 gbi olabilirdi, birde arka kapi kolu var, zaten alfayi  farkli yapan kapi kolu camda olmasiydi.. bu iki gelenegi bozmasaydi cok daha iyi olurdu.. dediginz gbii mukemmmel bi aracc bencede, tek gecerimmmm

Kenan Bey, 159'un arka stopları Mitsubishi Lancer benzememekte, aksine Lancer'inkiler 159'a benzemekte. Zaten Lancer modeli çıktığında Mitsubishi tasarımcıları, Volvo'nun ön tasarımı ve Alfa 159'un arka tasarımından esinlendiklerini belirtmişler!

Arka kapı kolları için ise düşüncem 156'da o zamanlar için "olmazsa olmaz" idi. Çünkü Alfa'nun mutlaka tasarımsal anlamda da büyük bir adım atması gerekiyordu (Arka kapı kolu tasarımı bu arada daha önce Nissan Terrano'nun 1987 ile 1995 arasında üretilen kasasında zorunluluk olarak kullanılmıştı). Ayrıca 156'nın ön ve arka çamurluk hizasındaki çizgi arka kapıda,geleneksel yerinde kapı kolu kullanılması ile kesintiye uğrayacaktı. 159'da ise coupe tasarımından çok "büyük sedan" tarzı benimsendiğinden, gizli kapı kolları hoş durmayacaktı bence. Yine de hem 156 hem de 159 muhteşem tasarımlar ama benim gözümde 159 bir adım önde.

///////////////

fevkalbeser12

Bence her insan ölmeden 159 kullanmalı:)
                         jeremy clarkson

agucba

Yaktığı kadar giden bir araç.. İstanbul'da binme fırsatı oldu bazı arkadaşlarımızın. Memnun kaldıkları yüzlerinden belliydi :)))

Plastik iç aksam, iç tasarım konusunda Impreza sıkıcıdır. Ancak, Legacy'nin içini görmenizi tavsiye ederim.  Bence gayet başarılı...hem donanım, hem tasarım açısından.

Subaru Legacy'nin özellikle o zamanlar Dünya Ralli Şampiyonası olarak adlandırılan yarışlarda kullanılan versiyonuna saygım var. Bahsettiğim model 1989-1991 arasında üretilen modeli. Çok güzel değil ancak şampiyonada kendisinin yarısı kadar modellerle mücadele etmesi hoşuma gitmişti. Bir de İlçe Taşımacılık'ta çalışırken, şirketin müşterilerinden biri de Subaru'nun distribütörü idi. İlgim sebebi ile oto taşıma araçları ile gelip şirketin parkına indirilen tüm markaların modellerini incelerdim. 2003-2009 arasında üretilen Legacy'i beğenmiştim. Kimsenin pek beğenmediği 2000-2002 arasında üretilen yuvarlak farlı 265 BG'lik Impreza STI'ı da beğenirim.

///////////////

ku2

Subaru Legacy'nin özellikle o zamanlar Dünya Ralli Şampiyonası olarak adlandırılan yarışlarda kullanılan versiyonuna saygım var. Bahsettiğim model 1989-1991 arasında üretilen modeli. Çok güzel değil ancak şampiyonada kendisinin yarısı kadar modellerle mücadele etmesi hoşuma gitmişti. Bir de İlçe Taşımacılık'ta çalışırken, şirketin müşterilerinden biri de Subaru'nun distribütörü idi. İlgim sebebi ile oto taşıma araçları ile gelip şirketin parkına indirilen tüm markaların modellerini incelerdim. 2003-2009 arasında üretilen Legacy'i beğenmiştim. Kimsenin pek beğenmediği 2000-2002 arasında üretilen yuvarlak farlı 265 BG'lik Impreza STI'ı da beğenirim.

Şu çok hoşuma gidiyor..

Bir de bu :))
--

agucba

Neyse, otomobil dünyası içerisinde Impreza'nın dünya ralli şampiyonasındaki başarıları nedeni ile yeri ayrı, ama sadece STI modelleri ve nispeten WRX'ler.

Biz asıl konumuz 159'tan devam edelim.  :D

///////////////

ku2

Neyse, otomobil dünyası içerisinde Impreza'nın dünya ralli şampiyonasındaki başarıları nedeni ile yeri ayrı, ama sadece STI modelleri ve nispeten WRX'ler.

Biz asıl konumuz 159'tan devam edelim.  :D

O zaman bu :))

Fiyat biraz pahalı gibi sanki.. Ama çok güzel araç..çok güzel donanım.
--

agucba

İşyerinden sahibinden linklerini göremiyorum, evden bakınca yorum yazarım.  :)

///////////////

master

50K fiyat bandına bildiğim kadarıyla dolu bir Toyota Yaris alabiliyorsunuz.

Toyota Yaris - Alfa Romeo 159.

50K az bir para değil. Ancak, Türkiye'deki coşan otomobil fiyatlarına bakınca, 159 gibi bir arabanın temiz bir ikinci eli için az kalıyor.

Her fiyat bandında araba bakarım ben "şu paraya araba alacak olsam ne alırdım" diye. 5.000 TL'den tut milyon liraya kadar. "159'u satıp benzer paralara araba alacak olsam ne alırım?" dediğimde beni tatmin edecek başka bir araç bulamıyorum. Ancak A5 falan lazım, e onun da fiyatları ortada. Üstelik A5'e geçince "oh çok süper, 159'a kat kat basacak bir arabaya geçtim" diyemem, sadece 159 yerine o da beni memnun eder. Ama aradaki fiyat farkına değecek kadar mı? Değil.

O yüzden 159'u satarsam ben gidip Fiesta falan alırım sanırım. Madem keyif yok, en azından ufak sınıf eşek gibi kullanabileceğin araba almış olursun.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

sp4rc0

50bin liraya alınabilecek çok güzel bir araç daha var Saab:

2.0 turbo benzinli;

1.9 dizel otomatik;

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alper

50bin liraya alınabilecek çok güzel bir araç daha var Saab:

2.0 turbo benzinli;

1.9 dizel otomatik;

Hocam SAAB süper bir araba ama bizim milletimiz kıymetini bilmedi ciddi güvenli ve performanslı araçlardır.
Sürüşüde çok zevklidir.
Zamanında babam alacaktı ama sonra ne olduysa vazgeçmişti.
Şuan ki ortamda SAAB üretimi durdurmuşken alınmaz maalesef.

Anıl

SAAB çok çok iyi bir markaydı,ilk uçak üretimi ile başlamışlar sonra otomobile geçmişler,zaten kokpitte uçak kontrol paneli esinlenerek dizayn edilmişti,zamanında dehşet paralara opel bayilerinin yanında satılıyordu sonuçta GM'y di. Dizel 1.9 motor zaten 159 ve vectra'da kullanılan motor ama diğer aksamlarda yakın zamanda parçe sıkıntısı yaşanabilir,rover gibi ülkemizde bitmiş bir markadır artık,zamanında rover'da neydi ya 200turbolar,620-820TI ler dibim düşerdi,şimdi şahin parasına pimi çekilmiş el bombası niyetine gidiyor...Birde saabların göstergelerini severdim,belirli hıza kadar rakamların aralıkları fazla,yüksek rakamlarda azalıyordu,insan üzerinde göz ucuyla bakınca hızlı gidildiği psikolojisi yaratıyordu :D ama gerçekten hızlı araçlardı.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB