Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo Giuletta Alamama Sorunsalı  (Okunma sayısı 675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SelahattinER

• Membro
Alfa Romeo Giuletta Alamama Sorunsalı
« : 09 Ekim 2024, 15:39:49 »
Herkese merhabalar , forumda ilk mesaj ve ilk konum henüz bir Alfa'ya sahip değilim . Yıllar yılı içimde yara olan Giuletta'yı alma arifesindeyim bütçeme göre ve temiz olduğunu düşündüğüm bir aracı Antalyadan Kayseriye gidip getirmeyi düşünüyorum fakat siz Alfistlere bir sorum var  needir abi bu ülkedeki insanların Alfa korkusu ? Ailem arkadaşlarım ve muhtelif sorduğum herkes tek bir olumlu geri dönüş yapmadı hepsi araçtan çok zarar edeceğimi tamir konusunda çok canımın yanacağını asla ve asla satamayacağımı söyleyip duruyor.. Hepsi düşük kilometre Clio Egea gibi bilumum muadil düşük km araçlardan almamı tavsiye ediyor fakat ben kendimi 2022 model boş paket Clioda 2014 model Giuletta'da olduğum kadar mutlu hissetmeyeceğim biliyorum .  Bu araç bu kadar alınmayacak bir araç mı veya iki gün sürünce üçüncü gün direksiyonu elimde falan mı kalacak veya motor mekanik bir sorun olduğunda ocağıma incir ağacı mı dikecek ? Bu ön yargı neden var inat ettim yolumdan dönmeyi düşünmüyorum fakat biraz bu konuyu kafamda bir mantığa oturtmam gerekiyor . Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim .
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Testarossa

• Moderatore
Ynt: Alfa Romeo Giuletta Alamama Sorunsalı
« #1 : 09 Ekim 2024, 16:41:00 »
"düşük kilometre Clio Egea gibi bilumum muadil düşük km araçlardan"almanızı tavsiye ederim.  :alfisti:
Semy synthetic hater

Youtube kanalım https://www.youtube.com/@emrecann34

Sercan Keklik

• Membro
« #2 : 09 Ekim 2024, 17:44:20 »
"düşük kilometre Clio Egea gibi bilumum muadil düşük km araçlardan"almanızı tavsiye ederim.  :alfisti:

sen adamsın :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

SelahattinER

• Membro
« #3 : 09 Ekim 2024, 19:54:46 »

Bu bir ironi mi aklına böyle şeyler takılıyorsa zaten alma deme şeklimi ya da gerçekten almamı mı tavsiye etmiyorsunuz ?

Pervasiz_7

• Membro
« #4 : 09 Ekim 2024, 20:46:05 »
Siz Clio ve Egea'ya Giuletta'nın "Muadili" diyorsanız elbette onlara binmeniz daha uygun olur. Alıpta Giuletta'ya clio ya da Egea muamelesi yapmanızı istemeyiz. Bahsettiğiniz ön yargılar olmasa Giuletta 'lar "muadili" Golf lerden ve bana göre çok sıradan bir hatcback olan Leon'lardan daha pahalı olurdu.

Bizler DSG 'nin sorunlu olduğunu bile bile bu araçları kapışan ve yağ yaktığı için daha 50 bin km olmadan motor yiyen 1.4 Egea'ları almak için sıraya girenlerin ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde satılma tenezzülüne bile girilmeyen Clio'yu övenlerin Alfa Romeo'lara olan ön yargılarını umursamayız. :rock:

Onlara göre herhangi bir araba bozulabilir, sanayide yapacak usta bulunamayabilir, ancak Alfa Romeo bozuldu mu kronik olur.

Tavsiyem şüpheniz varsa tavsiyem 2000 model Toyota Corolla almanızdır. Bu şekilde herkes sizi takdir edecek ve ne kadar doğru bir karar verdiğinizi söyleyecektir.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

balesanist

• Membro
« #5 : 09 Ekim 2024, 22:10:48 »
Edeceğinizi düşündüğünüz zararla alacağınızı düşündüğünüz hazzı karşılaştırın öyle karar verin.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

radar54

• Membro
« #6 : 10 Ekim 2024, 08:02:51 »
Siz Clio ve Egea'ya Giuletta'nın "Muadili" diyorsanız elbette onlara binmeniz daha uygun olur. Alıpta Giuletta'ya clio ya da Egea muamelesi yapmanızı istemeyiz. Bahsettiğiniz ön yargılar olmasa Giuletta 'lar "muadili" Golf lerden ve bana göre çok sıradan bir hatcback olan Leon'lardan daha pahalı olurdu.

Bizler DSG 'nin sorunlu olduğunu bile bile bu araçları kapışan ve yağ yaktığı için daha 50 bin km olmadan motor yiyen 1.4 Egea'ları almak için sıraya girenlerin ve Avrupa'nın bir çok ülkesinde satılma tenezzülüne bile girilmeyen Clio'yu övenlerin Alfa Romeo'lara olan ön yargılarını umursamayız. :rock:

Onlara göre herhangi bir araba bozulabilir, sanayide yapacak usta bulunamayabilir, ancak Alfa Romeo bozuldu mu kronik olur.

Tavsiyem şüpheniz varsa tavsiyem 2000 model Toyota Corolla almanızdır. Bu şekilde herkes sizi takdir edecek ve ne kadar doğru bir karar verdiğinizi söyleyecektir.

+1 nokta ve imza  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

kuti147

• Membro
« #7 : 10 Ekim 2024, 08:29:00 »
Beyler sakin…  :D adam clio ve egea Giulietta ile muadili dememiş ki… clio ve egea muadili araçlar yerine Giulietta almak istiyorum demiş. Arkadaş giu almak istiyor, çevresi o paraya alfa alma bunları al diyor sadece :) eğer ben yanlış anladıysam konu sahibi arkadaş beni düzeltsin  :yukari-ok:

Konuya gelirsek. Bende ilk alfamı alırken herkes bir ton laf etti. Sonra o laf edenlere de Alfa aldırmış adamım ben  :lol: araçtan beklentiniz önemli. A noktasından B noktasına minimum masraf, minimum haz, minimum mutluluk ile gitmek mi.. yoksa sırf arabayı kullanmış olmak için kendinize A B C ve daha fazla gidilecek nokta yaratmak mı  8)
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama, Şuan Giulietta en sıkıntısız, parçası en bol alfa diyebiliriz.
Dizel alırsanız zaten motor birçok araçta kullanılan motor. Benzinlilerde Multiair sıkıntısı vardı. O da yakın zamanda çözülmüş gözüküyor. He kronikler var mı, her araba gibi tabiki var. İç malzeme kalitesi, kapı döşeme sarkması gibi. Giu cu arkadaşlar daha ayrıntılı yazar.
Size tavsiyem, alfa alacaksanız. Ucuzunu alayım, yavaş yavaş toplarım diye plan yapmayın. Araba toplanmaz ama siz dağılırsınız :) paranızın yettiği en iyi aracı almaya çalışın. Bir de bilinen, sahibi Alfisti birinden alırsanız başınız daha az ağrır.  :yukari-ok:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

DcD-Semih

• Membro
« #8 : 10 Ekim 2024, 09:44:36 »
Sorduğunuz soru 156/147 için olsa veya biraz daha yukarılarda 159 için olsa artıları ile eksilerini uzun uzun anlatarak neden alınır neden alınmaz keyifle anlatılırdı.

Ancak durum Giulietta için pek öyle değil, motor mekanik olarak oldukça sorunsuz, sorunlu olan kısımlarının da çözümleri olan bir araç kendisi. Trim aksamıdır şusudur busudur o dönemlerin her aracı aşağı yukarı aynı zaten, geri dönüşümü düşünülerek üretilmiş ve yenilebilir plastik zımbırtılarla dolu. Fiyat akranlarının içerisinde elle tutulur bir iki şey sunan onun dışında da Clio Egea vs olmasa da gayet muadili olabilecek araçlar mevcut zaten piyasada.

Bana 156'yı birisi sorsa yürütebileceksen al derim, sadece double wishbone ön düzenin bu kadar direksiyon başında keyfini verebilecek araç sayısı az olduğu için bunu tecrübe etsen yeter derim.

159'u sorsalar sıkı şasi ve 156'ya benzer daha olgun taraflarını anlatırım.

Giulia desen karbon şaftı yeter üst düzey bir platform derim.

Ama Giulietta'yı soranlara beğeniyorsan al öyle anlatılacak ekstra şuyu var buyu var diyemem, güzel hoş bir araba işte.

İşin özü Giulietta için alınır mı alınmaz mı sorusu ise çok kafaya takılacak birşey yok temizini bulunca al gitsin, herhangi bir Fiat servisi ile de işini çözersin zaten genel olarak.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

esiyok

• Membro
« #9 : 10 Ekim 2024, 10:15:39 »
22 temmuzda alıp 10 gün motoruyla uğraştığım ve hatrı sayılır meblağ ile işi bitirdiğim için hemen başlığa damladım. (2012 Giu 1.6 JDTM)
Öncelikle dizel mi benzinli mi bunun kararın vermelisiniz, naçizane dizelle ilgili motorun pistonları hariç tüm aksamını ya değiştirdim ya da reflektiye ettirdiğimden dolayı güncel bilgiler şöyle,
Eğer araç dizelse;
Yağ kaçırma, su eksiltme (emme manifoldunun üzerinde antifreeze'in rengi görünür) mevcutsa uzak durmanızı öneririm. O araç bakımsızdır.
Periyodik yağ bakımları çok önemli, aracın sahibi araçla ilgili olmak ZORUNDA. Yoksa alınmaz.
Motoru oldukça güncel, bulunamayan motor aksamına denk gelmedim. Ancak giu'nun kaportası için yeterince tecrübem yok.
Alfistiden denk gelirse, iyi olur. Kullanması çok keyifli, DNA modu başlı başına sebep benim için mesela. 105 HP araba otobanda deli uzuyor.
Çoğu kişiye dedikleri gibi bana da dediler, ne yapacağın giulietta'yı git clio al. Dedim yok ne cliosu, onlar binsin abi clioya.
https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik-yardim-arsivi/giulietta-1-6-jdtm-2012-distinctive-istisare-ve-serzenis/msg457213/#msg457213

Bu linkte tecrübelerimi paylaşmıştım, bi göz gezdirebilirsiniz.

KAKIRMAN

• Membro
« #10 : 10 Ekim 2024, 11:43:34 »
Öncelikle hoşgeldiniz...
Herkesin bir zamanlar geçtiği köprü tabelasına denk gelmişsiniz. Girsem mi girmesem mi sorunsalları...

Artık piyasada bakımlı araç bulmak zor. Bakımlılarda fiyat olarak yüksek (bütçe durumları) ayrıca böye büyük oyunlarda en son kendi iç sesinize kulak veriniz.

Ne yaparsanız yapın, unutmayın, piyasadaki hemen hemen her araçta sorunlar olacaktır.

Alfa Romeo markası satın alma rehberim şudur. Marka - stil denkleminde Alfa Romeo'ya ihtiyacınız var mı? Yoksa sadece A-B noktası işleri mi?

Cevap Alfa Romeo ise o zaman hoşunuza giden ve maddi olarak karşılayabileceğiniz bir tane alın ve keyfini çıkarın. Dikkat ediniz maddi olarak karşılayabileceğiniz...

:arkadasim:

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

stormvalley

• Membro
« #11 : 10 Ekim 2024, 12:31:04 »
Bahse konu araç Giulietta, nispeten yeni model ve piyasada aradığınız tüm yedek parçaları var, ustası var, yetkili servisi, özel servisi var.
Sık rastlanan arızaları ve çözümleri belli ve muadillerine (kesinlikle Clio vb. değil) göre satınalma ve kullanma maliyetleri oldukça makul, kullanma keyfi de cabası.

Giulietta için aranacak ve diğerlerine göre nispeten daha az kafa karıştıracak olan modeli 1.4 TB MA (170) Manuel modeli olacaktır.
Her hangi bir araba alırken göz önünde bulundurulan kurallar burada da geçerli tabiki (ki yukarıda da bahsedildi). Ben özellikle şu detaylara bakıyorum: düşük km, kayıtlı bakım geçmişi, döneminde yapılmış gerekli koruyucu bakımlar, ilgili kullanıcı. Büyük kaza olmadıkça boya ve değişen işi önemsiz benim için, ilgisiz mekanik çok daha fazla canımı sıkar.

Sözün özü iyi kullanılmış bir Giulietta gayet tabiki alınır, uzun süre mis gibi binilir hatta sattıktan sonra daha yeni bir Giulietta alınır :)

octinum

• Moderatore
« #12 : 10 Ekim 2024, 13:34:06 »
Çevrenizde "muadil" dedikleri araçlar fiyat olarak muadil muhtemelen, çoğu insan araba ile karpuz seçiminde aynı algoritmayı izlediği için muadil diyorlar.  :lol: Bende bir de Citroen C5 var, spesifik bir varyantı, değiştirince almak isteyeceğim muadil arabalara param yetmiyor dediğimde babam kızıyor "bi sürü araba var yauuv, amcanın hunday i20 çok güzel bak alsana ondan" diye. Anlatamıyorum baba D+ segment aktif süspansiyonlu, 3.0 v6 arabanın muadili 1.4 otomatik boş paket i20 değil diye. Ona göre yeni i20 daha pahalı olduğu için daha iyi çünkü.

Giulietta'nın bildiğim kadarıyla gerçek muadillerinden önemli bir eksiği yok. Bir ihtimal, bazı parçalarının yan sanayisi yoktur, veya yeni parça yerine çıkma ararsanız satış adetlerinden dolayı biraz daha zor bulunabilir. Ama bildiğim kadarıyla alfayedek.net'e girince her şey çıkıyor. Bu iki istisna dışında gerçek muadillerinden (aynı jenerasyondan Audi A3, Mercedes A serisi vb.) daha pahalı da değildir.

Arıza ve tamir konusunda, yürüyen aksamda çok sıkıntı yaşamıyor arkadaşlar diye biliyorum. Spesifik konular var yine elbette, mesela MultiAir ünitesinde dikkat edilmesi gereken, dikkat edilmezse masraf açan mevzular gibi. Veya gördüğüm kadarıyla TCT baskı balata kiti DSG'den daha pahalıydı. Ama yine gerçek muadillerinden fazla değildir, atıyorum bunda MAir sapıtıyordur, A3'te de başka bir yer sapıtıyordur. Günün sonunda anlamlı bir fark çıkmaz. Hah, bir de, bulunduğunuz yerde Alfa ustası olsa iyi olur, veya arızalarda bakımlarda arabayı en yakın büyük şehire göndermeyi göze almanızda fayda olabilir.

Nihayetinde karşılaşacağınız sıkıntılar arabanın kendisiyle ilgili olmayacak, o kesin. Ama bu da tavuk-yumurta ilişkisi zaten. Alfa Romeo genelde şehir efsaneleri nedeniyle az satar, az sattığı için bazıları bazı sorunlar yaşar, sorunlar var diye şehir efsanesi güçlendiği için az satar, böyle gider.

Kişisel olarak, C segment ebatlarında bir hatchback'e geçme ihtimalim var benim de, bagaj ve bir-iki başka kriterden vazgeçersem kendime alacağım araba Giulietta olur. Muhtemelen 1.4 benzinli TCT. O da zaten hatırladığım kadarıyla komple MultiAir.

stormvalley

• Membro
« #13 : 10 Ekim 2024, 14:09:53 »
Aşağıda yazacaklarım pek çok kez konuşulmuş olabilir. Kalabalık ettiyse kusura bakmayın.

Giulietta da 1.4 lt hacimde iki tip seçenek var.
 - 1.4 TB MA 170hp
 - 1.4 TB 120hp

120lik olanları pek tercih edilmiyor ama MA versiyonu kadar nazik değiller, modifiye sevenler için daha iyi bir seçenek olabilir ama yapacağınız onca şey aracınızı belki MA versiyonu kadar hızlı yapar : )

TCT konusu kesinlikle DSG'den daha sorunsuz, daha ucuz ve daha basit.

MA Ünite biraz hassas, yanlış yağ kullanımını sevmiyor ve MA Filtresinin bakım çevrimini doğru takip etmek gerekiyor. Bir önceki Giulietta'mda, daha önceki kullanıcılarındaki uzun bakım sıklığı ve yanlış yap kullanımı sebebiyle MA değiştirmek zorunda kaldım :)

Yağ konusu oldukça tartışıldı buralarda, firmanın tavsiye ettiği iki yağdan birini kullanmak lazım, geri kalanı riskli olabiliyor.  Doğru yağ kullanıyor bile olsanız ülkemiz şartlarında rutin yağ bakımını maksimum 10.000km olarak ayarlamanız lazım. Ben şahsen 7-8bin arası değiştiriyorum.

Bulunmayacak parçası yok ki zaten pek çok parçası FIAT parçası.

Muadillerini aşağıdaki opsiyonları dahil ederek değerlendirmekte de fayda var.

- 170 hp motor gücü
- Bağımsız arka süspansiyonlar
- Otomatik farlar
- Yağmur sensörü
- İtalyan Nappa Deri Koltuklar
- Koltuk ısıtma ve elektronik bel desteği (hatta elektrikli & hafızalı)
- Spor pedal ve eşik takımı
- Brembo Frenler
- Komple cam tavan
- En boşunda bile Aluminyum Alaşım Jantlar

Bunlar sayabildiğim bazı ekstralar.

Neyse çok uzadı, bir önceki iletimde dediğim gibi,  Giulietta gayet tabiki alınır, uzun süre mis gibi binilir hatta sattıktan sonra daha yeni bir Giulietta alınır :)

esiyok

• Membro
« #14 : 10 Ekim 2024, 14:21:23 »
Aşağıda yazacaklarım pek çok kez konuşulmuş olabilir. Kalabalık ettiyse kusura bakmayın.

Giulietta da 1.4 lt hacimde iki tip seçenek var.
 - 1.4 TB MA 170hp
 - 1.4 TB 120hp

120lik olanları pek tercih edilmiyor ama MA versiyonu kadar nazik değiller, modifiye sevenler için daha iyi bir seçenek olabilir ama yapacağınız onca şey aracınızı belki MA versiyonu kadar hızlı yapar : )

TCT konusu kesinlikle DSG'den daha sorunsuz, daha ucuz ve daha basit.

MA Ünite biraz hassas, yanlış yağ kullanımını sevmiyor ve MA Filtresinin bakım çevrimini doğru takip etmek gerekiyor. Bir önceki Giulietta'mda, daha önceki kullanıcılarındaki uzun bakım sıklığı ve yanlış yap kullanımı sebebiyle MA değiştirmek zorunda kaldım :)

Yağ konusu oldukça tartışıldı buralarda, firmanın tavsiye ettiği iki yağdan birini kullanmak lazım, geri kalanı riskli olabiliyor.  Doğru yağ kullanıyor bile olsanız ülkemiz şartlarında rutin yağ bakımını maksimum 10.000km olarak ayarlamanız lazım. Ben şahsen 7-8bin arası değiştiriyorum.

Bulunmayacak parçası yok ki zaten pek çok parçası FIAT parçası.

Muadillerini aşağıdaki opsiyonları dahil ederek değerlendirmekte de fayda var.

- 170 hp motor gücü
- Bağımsız arka süspansiyonlar
- Otomatik farlar
- Yağmur sensörü
- İtalyan Nappa Deri Koltuklar
- Koltuk ısıtma ve elektronik bel desteği (hatta elektrikli & hafızalı)
- Spor pedal ve eşik takımı
- Brembo Frenler
- Komple cam tavan
- En boşunda bile Aluminyum Alaşım Jantlar

Bunlar sayabildiğim bazı ekstralar.

Neyse çok uzadı, bir önceki iletimde dediğim gibi,  Giulietta gayet tabiki alınır, uzun süre mis gibi binilir hatta sattıktan sonra daha yeni bir Giulietta alınır :)

Çok güzel özetlenmiş, şahsen 1.6 JDTM'i biraz kullandıktan sonra benzinli 170'lik versiyona geçmeyi düşünüyorum. 2015+ model olur büyük ihtimal.
2012 1.6 JTDM - > 2015+ 1.4 170.

GoogleTagged