0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada bir düzeltme yapalım. İstediğiniz modelin adı Alfa Romeo MiTo'dur. Bagaj kapağındaki karakterler nedeni ile MTO olarak algılanıyor genelde.Teknik konularda size özellikle MiTo kullanıcıları bilgi vereceklerdir. Umarız beğeni ve bütçenize göre bir MiTo bulursunuz.
4 yıl boyunca 600CC Kawasaki kullanmış birisi olarak bende motorsikletten kopma kaygılarım ile beraber performanslı bir otomobil almak isteyip MiTo QV'de karar kılmıştım. Bakım maliyetleri çok yüksek olmasada yürütme maliyetleri TR şartlarında çok da düşük değil; eğer gündelik olarak kuıllancağım derseniz. Şehir içinde 8,5 gibi rakamlar yakalayabilirsiniz tabi ama bu durumda aracı 2500RPM'i çok geçmeden kısacası oldukça sakin kullanmanız gerekir. Ben kolay kolay 9,5 in altına inemiyorum. 12,3 ile Eskişehir Balıkesir ortalamam var mesela, uzun yolda tempolu giderseniz 10 litrenin altına düşmek gerçekten zor. 150-160 km/h hızların üzerinde uzun yolda da az yakan bir araç değil. 3,5 yıl ve 80K 'den beri kullanıyorum ve yakıt giderlerim oldukça fazla ama verdiği hazın karşışığı da açıkçası bu. Honda RR'lar Yamaha, Kawasaki, Suzuki'ler ile karşılaştırıldığında görece rakiplerine göre az yakan motorlar ama sizde iyi bilirsinizki, çok gidip az yakan bir taşıt henüz yapılamadı, i8 gibi örnekler var ama onlarında fiyatları ortada Çok klasik bir deyiş olacak ama hazzın veresiyesi olmaz yada hamama giren terler diyelim. Km'de 45-50 kuruş tüketen bir aracı idame ettirebilirim derseniz QV çok güzel bir tercih ve gidişi pek de öyle RC'lere falan benzemiyor. Benim diyen birçok aracı MiTo QV ile çok rahat üzüyorsunuz ki burada kilo avantajı ortaya çıkıyor. Ben illa ki aracı yükliyeceğim derseniz @MiTongin dediği gibi QV emme eksantiriği yerine Multiair olmasından ötürü çok da "tunable" bir yapıya sahip değil. 155 hp T-jet yüklemelere çok daha pozitif tekkiler verip kendini adepte edebilen bir üniteye sahip.