Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Selam aldıklarım burada yazmıyor galiba :)

1-2 ay kadar önce C.bostan Ömerpaşa Sk.'ta, tren yolunun altından geçerken bir Mito ile selamlaşmıştık.

Geçenlerde de Minibüs Yolu'nda Suadiye'ye dönmek için beklerken, karşı şeritten bir beyaz Giulietta geldi, ben de iki defa selektör yaptım kendisine, o da anında kornayla karşılık verdi :)

master

Geçenlerde Bostanlı'da beyaz bir Giulietta ile selektörleştik. Geçen hafta da Çeşme'de önce siyah bir 159'a selam verdim, selektör + korna ile cevap verdi, hemen arkasında bir başka 159 vardı, o cevap vermedi.

Bir de Çeşme'ye giderken otobanda 159 kullanan bir hanımla birlikte gittik. Tam gaz bir gidiş değildi, ama bir o beni geçti bir ben onu geçtim, orta hızlarda sürekli gittik. Keyifliydi o da :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Tuncay Nergis

Ben kime selam versem kız çıkıyo, utanıyorum sonra Hep de 147 ve Mito denk geliyo.

erdem1904

quote:

Ben kime selam versem kız çıkıyo, utanıyorum sonra Hep de 147 ve Mito denk geliyo.

2 kişilik üstü açık kırmızı alfa ... yanlış anlaşılmalara çok müsait bir araç
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

madmax

Bayram tatili boyunca yollarda selamıma karşılık hiç geri selam alamadım:( sadece 1 Eylül'dü galiba, o gün akşamüstüne doğru Assos 'un dar virajlı yollarında ilerlerken 77 plaka siyah 156 ile son anda selamlaştık. O yolu bilenler bilir. Çok virajlı ve tatillerde yoğun bir yol. Virajı alırken son anda( uçuruma uçma pahasına da olsa) refleks ile selektörleştik
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

Alper

Valla çorlu da bu ara oldukça fazla Alfa Romeo görmeme rağmen çoğu selalıma karşılık vermiyor ya haberleri yok bu ne yapıyor böyle der gibi bakıyorlar bana :( hele ki gece saat 11 sıraları bir bordo 159 bizim arkadaşın benzinliğin de takılırken geldi üşenmedim arabanın yanına gittim sellektör yaptım ama yok istanbul plaka olmasına rağmen geri dönüş olmadı hoş istanbul da da kaç kez selamlaşmak için uğraşsam da bana bi türlü denk gelmiyor bu aralar ...
Gözünü seveyim bi selam veren çıksın yaa :) artık bende kesecem selamı sabahı yollarda kendi kendime eğleniyor gibi bi durum çıkıyor ortaya :D

evrenalpar

Marmaris - İstanbul dönüşü, Kaz Dağlarına yaklaşırken beyaz bir Giulietta'yla selamlaştık, o moralle yol daha çabuk bitti..

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Selamdan ziyade arıza vs sebebiyle kenara çekmiş Alfa için durup yardım teklif etmek kesinlikle devam ettirilmesi gereken bir gelenek bence.
Ereğli'de arızalanmış bir 156'yı görüp kenara çekmiştim. Meğer alet edevat ihtiyacı varmış derdini çözebilmek için. Yardım ederken yanındaki arkadaşlarının bakışlarını görmeliydiniz :)

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Selamdan ziyade arıza vs sebebiyle kenara çekmiş Alfa için durup yardım teklif etmek kesinlikle devam ettirilmesi gereken bir gelenek bence.
Ereğli'de arızalanmış bir 156'yı görüp kenara çekmiştim. Meğer alet edevat ihtiyacı varmış derdini çözebilmek için. Yardım ederken yanındaki arkadaşlarının bakışlarını görmeliydiniz :)

Bu gelenekten özellikle Antalyadakilerin kesinlikle haberi yok, Burdur yolunda conta yakma emarelerinin ilkinde sağa çektim, yola baktım bir jülyet, sürücüsüne baktım herif hiç valla görmemezlikten geldi bastı geçti. Bence Alfa alanlara Alfa kullanıcıları gelenekleri listesi verilsin.

07 DH 800

coni-wayt

quote:

Bayram tatili boyunca yollarda selamıma karşılık hiç geri selam alamadım:( sadece 1 Eylül'dü galiba, o gün akşamüstüne doğru Assos 'un dar virajlı yollarında ilerlerken 77 plaka siyah 156 ile son anda selamlaştık. O yolu bilenler bilir. Çok virajlı ve tatillerde yoğun bir yol. Virajı alırken son anda( uçuruma uçma pahasına da olsa) refleks ile selektörleştik

aynı 156'ya bende selam verdim, geri döndümü göremedim ama sanki beni farketmedi gibime gelmişti..
bayramdan hemen önce yalovada karşılaşmıştık..aynı 156 oldugunada eminim çünkü yalovada 2 tane alfa var,ikiside 156 biri siyah öteki gri

master

Bugün Yeni Foça-Eski Foça yolunda bir tane 156'ya selektör yaptım, önce selektör, yanımdan geçerken de gülerek ve el sallayarak cevap verdi. Vallahi Ulvi Abi'ye benziyordu ama tam emin olamadım :)

Bu arada bunca yıllık İzmirli olarak ilk defa o yolda araba kullandım. Açık ve net olarak söyleyebilirim ki bugüne kadar araba kullandığım en keyifli yol. Yaklaşık 15-20 km, çok uzun değil, ama bir sürücünün arayabileceği her şey var :) Uzun virajlar, dar virajlar, yokuş yukarı-yokuş aşağı virajlar, uzun düzlük sonrası virajlar vsvs. Ayrıca yolun bir tarafı dağ, diğer tarafı da muhteşem deniz manzarası. Yol da genel olarak bir iki bozuk yer dışında gayet düzgün. Her Alfisti o 15-20 km'de en az bir kere Alfa'sının keyfini çıkarmalı :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Dentist

Tire'de yaşayan dr.Ulvi ise kastettiğin eğer;o 159 aldı buradan Önder.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

master

Demek ki Ulvi Abi değil, o zaman kim ola ki :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tunerviper

quote:

Bugün Yeni Foça-Eski Foça yolunda bir tane 156'ya selektör yaptım, önce selektör, yanımdan geçerken de gülerek ve el sallayarak cevap verdi. Vallahi Ulvi Abi'ye benziyordu ama tam emin olamadım :)

Bu arada bunca yıllık İzmirli olarak ilk defa o yolda araba kullandım. Açık ve net olarak söyleyebilirim ki bugüne kadar araba kullandığım en keyifli yol. Yaklaşık 15-20 km, çok uzun değil, ama bir sürücünün arayabileceği her şey var :) Uzun virajlar, dar virajlar, yokuş yukarı-yokuş aşağı virajlar, uzun düzlük sonrası virajlar vsvs. Ayrıca yolun bir tarafı dağ, diğer tarafı da muhteşem deniz manzarası. Yol da genel olarak bir iki bozuk yer dışında gayet düzgün. Her Alfisti o 15-20 km'de en az bir kere Alfa'sının keyfini çıkarmalı :)

156 yı ilk aldığımda amaçsızca oraya gidip bir eski bir yeni foça yapmıştım:)
Turbo Twin Spark

Nicola Larini

quote:

Demek ki Ulvi Abi değil, o zaman kim ola ki :)

bendim Öndercim..eşimle beraber keyif sürüşü yapıyorduk..rüzgardan saçlar birbirine girmişti. Ulvi'nin de saçları uzattığını bilmiyordum bak

erdem1904

quote:

o yolun bir tarafında da 7.jandarma komando er egt.alay k.lığı vardır.. benim içinde o yolun anlamı araç komutanı olarak haftada bir iki kez eski foçaya kaçışdı
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

quote:

o yolun bir tarafında da 7.jandarma komando er egt.alay k.lığı vardır.. benim içinde o yolun anlamı araç komutanı olarak haftada bir iki kez eski foçaya kaçışdı
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

naxos

Evet o yolu defalarca gittiö geldim zamanında:))
Karşıyakada oturdugumuz zamanlar,ilk uzun yol denemelerim o yollar olmuştu,Tam alfalık yollar bol vırajlı ara ara durup dogal güzelliği seyredeceğiniz o kadar yol varkı,
Hersene yazın 2 ayımız eskı focayla yenı foca arasında kalan bir kampda gecerdi

Vışş ne gunlerdi be
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

oguzedirne

ben hafta sonu edirneden uzunköprüye giderken yolda mk2 bej 156 ile selamlaştık şöförü bayandı. mutlu oldum. teşekkür ediyorum o kişiye
tutkun esiri olmuşuz

oridilbo

Bu sabah ofise gelirken (yaklaşık 3 km) 2 giulietta 3 tane de 156 ile karşılaştım. Noluyor dedim kendi kendime
Selamlaşma olmadı yada olamadı!Neyse sabah trafiğidir normaldir diyelim...

Edited by - oridilbo on 23/09/2011  09:54:53
Giulietta 1.6 JTD Distinctive

cihan

geçengün içerenköy halin orada k.bakkalköye doğru gidiyordum,korna sesine baktım,gri bir 146 solumdan geçerken ben de ona korna yaptım,sonra el sallayarak yanımdan geçti, arabada eşim (2 yıldır benim selam vermeme kızar) ve böyle birşeye  ilk defa şahit olan ablamlar vardı, çok keyiflenmiştim...

Dentist

Arka camında sitemizin stickerini taşıyan 34 UZ 7118 nolu siyah 159 JTD yi kullanan uzun siyah saçlı arkadaşımız burada mı acaba? Sabah Çağlayan civarı çevre yolunda selamımı umursamadı da ...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

kaanyaren

Selamlar herkese,

bir-iki ay olmuştur, boğaziçi köprüsünün ortasında, camlar ve sunroof açık keyifle giderken, bir giuliettayla camı açıp konuşmuştuk, benim öndeki plaka hala standart plakalardan, kazulet gibi duruyor afedersiniz. yandaki giulietta'daki arkadaş değiştir onu bak, olmadı çıkart demişti, iyi günler dileyip ayrılmıştık. Burada mıdır o arkadaş bilmiyorum, ama oldukça hoşuma gitmişti bu karşılaşma ve 60 km/h te yapılan küçük sohbet.

Bu arada yeni italyan standartlarında plaka yaptırdım, ama takmak nasip olmadı henüz.

You are not allowed to view links. Register or Login

147BLACK

Salı akşamı Atatürk Orman Çiftliği ile Anadolu Bulvarı arasındaki ara yolda bana selektör yapan kırmızı 147 sahibi... kusura bakmasın yola ve arabadaki hatunların muhabbetine çok dalmışım. Son anda fark ettim ve elim selektörden uzaktı. Sadece sol elimi kaldırıp selam verebildim ama görülmemiş olabilir.
Bir dahakine kaçırmam...
Umarım siteden birisidir ve okuyordur bu başlığı.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

emin

perşembe öğlen boğaz köprüsü yolunda bir süre arka arkaya seyrettiğimiz siyah mito qv sahibi, havan kime arkadaşım şeridinde duramamalar falan =) görende dünyada tek mito sen de var zannedecek =) burdan sana selam falan da olmasın =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695