Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Tercih Sebebleri  (Okunma sayısı 1446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nurcan.demir

  • Membro
  • İleti: 338
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« : 02 Mayıs 2009, 01:03:03 »
Başka bir sitede okuduğum yazıyı aktarmak istedim


-- Neden Alfa Romeo?

Alfa Romeo'yu çok beğeniyorsunuz, belki de satın almak istiyorsunuz. Alfa Romeo'nun sportif başarılar ile dolu geçmişini belki duydunuz, belki duymadınız. Fakat bildiğiniz birşey var: Trafikte diğer araçların arasında ne kadar farklı, ne kadar estetik, ne kadar karizmatik değil mi? Eee, siz de farklı bir kişisiniz, sıradan olmak istemiyorsunuz. Eh, hem sıfır fiyatları hem de 2. el fiyatları gayet makul gözüküyor. Ama Alfa hakkında hiçbir bilginiz yok.
Ne olur ne olmaz diye birilerine danışmak istersiniz herhalde, değil mi?



Bu düşüncenizi arabalardan anlayan bir tanıdığınıza açtınız?.Ve müthiş bir tepkiyle karşılaştınız: "Sen deli misin, Alfa'lar benzini su gibi içer, para yetiştiremezsin. Hem yedek parça sıkıntısı da had safhadadır, en ufak bir şey için 3 ay beklersin, araban serviste çürür. Üstelik Alfa bizim memlekete uymaz, çünkü dayanıksızdır, hemen bozulur. Sen aklını peynir ekmekle mi yedin??????".

Moraliniz bozuldu değil mi? Hayalinizdeki o yırtıcı bakışlı arabanın bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordunuz. Başka marka araba bakacaksınız mecburen. Eh, o markalarda herkeste olan modeller var. Herkesin hemfikir olduğu gibi sağlam, ekonomik, hızlı?ve fena halde sıkıcı! İçinize sinmiyor bir türlü. Gözünüzü kapadığınızda Alfa Romeo'nun beyinlere kazınan üçgen ızgarası ve tatlı hırıltılarla çalışan italyan motorunun sesi gelip beyninize yerleşiyor.

Peki bu tanıdığınız acaba gerçekten sizi doğru mu yönlendiriyor, ne dersiniz? İnternette bir sürü Alfa fanatiği olduğunu duyuyorsunuz, alfisti mi ne diyorlar kendilerine, neden bu kötü arabalara böyle aşkla bağlılar acaba?

Sahi, sizin bu tanıdık var ya, hiç Alfa kullanmış mı yoksa "amcasının oğlunun ortağı kullanıyordu da" ondan mı duymuştu?


Gelin kulaktan dolma bilgileri boşverin, gerçek Alfa kullanıcılarından bu iddiaların asıllarını dinleyin:

Öncelikle, Alfa bir UFO değildir. Bugün üretimde olan tüm modelleri, aynı sınıflarda üretilen modellere rakip olarak tasarlanmaktadir. Ancak Alfa, modellerini, pekçok rakibinde bulamayacağınız bazı baharatlarla önümüze sunmaktadir. Tasarım, imaj, kullanım özellikleri, Alfa'yı rakiplerinden biraz ayırır. Bu ayrım, oldukça ince karar bir ayrımdır. Güncel Alfa modelleri, belirli bir performans payı da katılan, fakat konfor özellikleri de gayet yerinde olan araçlardır. Bu otomobiller, sadece sürat tutkunlarını tatmin edecek şekilde değil, aileleri de mesud edecek şekilde şekillendirilmektedirler.


1. Alfa'lar çok benzin yakar. Sen o kadar zengin misin?

Madem öyle alın işte size kendinizi zengin göstermek için fırsat: Özellikle 1,6 lt hacimli twinspark motorlar standart kullanımda aynı sınıfta ve benzer ağırlıktaki rakiplerinden çok farklı bir tüketim değerine sahip değillerdir. 2004 model 1,6 156 sadece İstanbul şehir içi dur-kalk trafiğinde kullanıldığında yakıt tüketimi 10lt/100 km civarındadır. Bu, araçlardaki yol bilgisayarından alınmış bir veridir. Otoban kullanımında ise bu rakam 6lt civarlarına doğru düşmektedir.


Fakat yukarıdaki bu iddiayı doğrulayacak durumlar da olacaktır. Alfa'nın kalbi herşeyden önce sportif ruha sahip motorudur. Devir arttıkça hırçınlaşan motor sesi sizi daha fazla gaza basmaya teşvik edecektir. Elinizin altında devir kesiciye girerken bile hala hızlanmaya devam eden bir makine varken makul bir kullanım tarzı belirlemek tamamen sizin sabrınıza ve kulaklarınızı ne kadar tıkalı tutabileceğinize bağlıdır.

2. Alfa Romeo'nun yedek parça sıkıntısı vardır. Araban serviste çürür bak.

Bunu diyenin otomotiv sektörü ile olan ilgisinden kuşku duyun. Alfa Romeo distribütörlüğünün 2001 yılında Zeytinoğlu Grubu'ndan TOFAŞ'a geçmesinden sonra bu konuda hiç bir sıkıntı kalmamıştır.
Yetkili servislerin dışında Alfa'nın Türkiye'deki ilk modellerinden beri hizmet veren özel servisler de gayet kaliteli hizmetlerini sürdürmektedirler. Eğer bir Alfa sahibi, aracının uzun süredir parça beklediğinden bahsediyorsa bilin ki standart olmayan, aksesuar grubuna giren bir parça yüzündendir.

3. Alfa'lar dayanıksızdır, hemen bozulurlar. Aldıktan 3 gün sonra bozulan Alfa'lar varmış.

Vardır muhtemelen ama onlar da kaza yapmıştır herhalde. Fakat, özellikle yeni nesil Alfa'ların resmi otoritelerin kayıtlarına giren arıza istatistikleri bu iddiaları çürütmektedir.

Her ne kadar Alfa'ların üretim kalitesi Japonlar kadar olmasa da Alfa'ların bu suçlamayla karşılaşmasının ana nedeni kullanılan malzemeden çok işçilik problemleridir.

Her marka araçta olduğu gibi elbette Alfa'larda da bazı kronik sorunlar ve hassas parçalar vardır. Twinspark motorlar için başı çeken sorun varyatör adı verilen motor parçasıdır. Motorun torkunu belli bir devir aralığında düzenli dağıtmayı ve çekiş gücünün devamlılığını sağlamayı amaçlayan bu parça yağsız kaldığı durumda bozulmaktadır. Her ne kadar bu parçanin bozulmasi motorun işleyişini ve performansını etkilemese de ilk çalışma anında çıkardığı ses rahatsız edebilmektedir. Ancak bu sorunda çözülmüştür.. Varyatör değişiminde servislerin taktıkları "Valf" sayesinde Varyatörün ömrü 50.000 km. ve üzerinde seyretmektedir..

Alfa modellerinin bir diğer hassas noktası ön takımlardır. Yüksek hızlarda rakipsiz bir stabilite ve viraj hakimiyeti sağlayan süspansiyon geometrisi ülkemiz şartlarında yol bozukluklarından olumsuz etkilenebilmektedir. Ancak bozuk satıhlarda özenli kullanımda süspansiyonlarla ilgili önemli herhangi bir şikayet oluşmamaktadır.

4. Alfa servisleri yetersizdir, bilgisizdir, kara cahildir vs.

Haddimize değil TOFAŞ'ı savunmak ama yetkili servisler düzenli olarak TOFAŞ tarafından eğitimden geçirilmektedir. Yeni nesil (147-156-166-159) Alfa'lar konusunda münferit olaylar dışında önemli bir şikayet duyulmamıştır. . Hatta normalde fren balatalarının garanti kapsamının dışında olmasına rağmen sırf fren yaparken "gıcırtı" sesi gelmesi nedeniyle Tofaş'ta garanti kapsamına sokulup yetkili servisler tarafından değiştirilmektedir...

Ayrıca unutulmamalıdır ki yeni alınan tüm Alfa Romeo modelleri 2 yıl mekanik garantiye sahiptir, ve bu garanti cüzi bir miktar ile 4 yıla kadar uzatılabilmektedir..
Ayrıca Birmot'lar servis bölümlerini FIAT ve Alfa Romeo için ayırma çalışmalarına başlamış olup, Alfa sahiplerine verilecek hizmet kalitesinin de arttırılması planlanmaktadır.

5. Alfa'lar güvensizdir. Sakın kaza yapma! Aman diyeyim?

2001 yılında yapılan Euroncap testlerinde Alfa'nın 147 modeli çarpışma testlerinde beş üzerinden üç yıldız almıştır. Bu skor bazı rakiplerden kötüdür ancak yandan çarpma testlerinde 147 beş üzerinden beş yıldız almıştır. 147 makyajlandıktan ve ekstra güvenlik donanımları eklendikten sonra tekrar bu teste sokulmamıştır.
156 modelinin euroncap tarafından yapılmış resmi bir testi bulunmamaktadır. 159 modeli ise testleri beş yıldız alarak tamamlamıştır.
Burada unutulmaması gereken nokta euroncap testlerinde, kaza olduktan sonra aracın gördüğü hasar üzerinden aracın ne kadar güvenli olduğunun belirlendiğidir. Yani, pasif güvenliğin dışında aktif güvenlik unsurları bu testlerde dikkate alınmamaktadır. Daha önce bahsedilen dengeli yapısı ve süspansiyon geometrisi ile Alfa'lar yıllardır yol tutuş konusunda haklı bir üne sahiptir. Standart haliyle bile bir Alfa'nın viraj kabiliyeti rakiplerinden kat kat üstündür ve yoldan çıkarabilmek özel beceri ister.

6. Alfa'nın 2. eli yoktur, alırsan elinde kalır.

İtalyan arabalarının 2. elde diğer markalardan biraz daha fazla değer kaybettiği bir gerçektir. Ancak giderek kötüleşen 2. el piyasasında artık diğer markaların da Alfa'dan aşağı kalır yönü kalmamıştır.
Alfa'lara 2. elde çok talep olmamasının nedenleri sizin de şahit olduğunuz kalıplaşmış düşüncelerdir. Alfa hiçbir zaman Türkiye'de geniş kitlelere satılmamış, dolayısıyla çok net bir kullanıcı görüşü oluşmamıştır. Çoğu bilgi kulaktan dolmadır. Eski modellerde yaşanan sorunlar ve üzerine Zeytinoğlu Grubu'nun düştüğü finansal darboğaz nedeniyle yedek parça temininde yaşanan sıkıntılar insanların kafasındaki Alfa imajını hakettiği yerin çok altına atmıştır.


7. Alfa'lar yürümez. Ben pejom ile Alfa'yı geçmiştim biliyormusun?

Allah iyiliğinizi versin. Kamera şakasıdır o.

Yine de en azından bu iddianın ilk kısmına ciddi bir cevap verelim: Alfa'ların motorları sınıflarının en yüksek beygir gücü değerleri arasındadır. Fakat bir aracın performansını belirleyen başka unsurlar vardır, aktarma organları, vites oranları ve ağırlık gibi. Bu unsurlar gözetilerek üretilen arabalarda başka konularda fedakarlık yapmak gerekir, ki konfor bunların başında gelir. Unutmayın ki Alfa'ların top modelleri dışında kalan modeller sadece performans amaçlı değildir. Alfa Romeo modellerinde performans/konfor dengesi iyi ayarlanmıştır. Ama sadece performans arıyorsanız yanlış yerdesiniz demektir.

Her üretici, ürettiği modellere bazı karakteristik özellikler atar. Genel olarak konuşursak Japon üreticilerde sorunsuzluk ön plana çıkar, Alman'larda konfor, İtalyan'larda ise hiç kuşkusuz estetik. İşte, Alfa Romeo'da üretim felsefesi de atak ve estetik araçlar yaratmak şeklindedir.

Sonuç olarak siz bir Alfa Romeo'yu beğendi iseniz bu arabayı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.. Bu arabayı aldığınızda dünya otomotiv tarihinden bir parça satın aldığınızı zamanla anlayacaksınız.. Aldığınız arabanın 1900'lü yıllarda hangi arabadan, hangi konseptten esinlendiğini hissedeceksiniz.. Buda size anlatılmaz bir haz verecek, Alfanızı daha çok seveceksiniz? -- Neden Alfa Romeo?
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2009, 01:31:35 Gönderen: CAPTAIN »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Dentist

  • Membro
  • İleti: 4.206
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #1 : 02 Mayıs 2009, 01:11:04 »
Hangi site bu acaba ?
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 01:11:04 Gönderen: Dentist »
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

nurcan.demir

  • Membro
  • İleti: 338
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #2 : 02 Mayıs 2009, 01:53:30 »
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 01:53:30 Gönderen: nurcan demir »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ejelibonum

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #3 : 02 Mayıs 2009, 08:25:28 »
babama okuttum arkadaşları da aynen böyle konuşuyordu vay anasını dedi bir baktım camdan arabaya bakıyor :)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 08:25:28 Gönderen: ejelibonum »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

XETRaM

  • Membro
  • İleti: 590
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #4 : 02 Mayıs 2009, 09:04:50 »
Hehe :) Çok hoş yazılmış
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 09:04:50 Gönderen: XETRaM »

GONENC

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #5 : 02 Mayıs 2009, 09:15:22 »
yazanın ağzına sağlık..
nurcan, senin de eline sağlık..
Bizim bildiğimiz gerçekleri en azından dışarıdan okuyanların bir kısmı anlayabilmiştir belki..
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 09:15:22 Gönderen: GONENC »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Jakomo

  • Membro
  • İleti: 2.321
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #6 : 02 Mayıs 2009, 09:19:07 »
Bizim bildiklerimizi biz ne kendimize ne de etrafa anlatma ihtiyacını duymaktayız. Eğer bizler gibi hem dünya da hem de Türkiye de bir sürü insan Alfa kullanıyorlarsa vardır bir bildiğimiz. Yok armasında müzlüman çocuğu yeniyor, yok iltalyandır yok şu yok bu, boş bunlar boş.... Yazanın da buraya koyanın da aklına gönlüne sağlık....
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 09:19:07 Gönderen: Jakomo »
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

murat

  • Amministratore
  • İleti: 6.327
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #7 : 02 Mayıs 2009, 09:56:45 »
Ben bu yazıyı hatırlıyorum ama bi yerden ...
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 09:56:45 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

admin

  • Amministratore
  • İleti: 5.824
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #8 : 02 Mayıs 2009, 10:54:23 »
Yazının aslı.


Ne kadar acı bir durum, daha kendi sitemizde bile ne var ne yok inceleme gereği duymuyoruz. Kendi arkadaşlarımız tarafından yazılan yazıları bile başka forulardan okuyup, yazana teşekkür ediyoruz. Helal olsun bize.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 10:54:23 Gönderen: a/a »
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #9 : 02 Mayıs 2009, 13:50:05 »
Ya Bektaş'ım öylesine haklısın ki...
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 13:50:05 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Burak1985

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #10 : 02 Mayıs 2009, 15:22:56 »
Çok ama çok güzel bir paylaşım... düşünüdklerimizi yazıya dökmüşler ama bu alfanın kitlelere hitap etmesini istemiyorum bırakında ayrıcalıklı olalım:)) alfayı bazı insanlar hep küçümsüyor bi arkadaşa 159 düşünüyorum süper araç dedim hemen agız burun kıvırdı bakalım onlarda nler çıkacak die... insanlarda ön yargı var sadece bunun yıkılmasını istiyorum yoksa herkes alfa alsa bi ayrıcalığımız olmazdı. alfisti olmak bir ayrıcalık bunu kullanan ve hisseden bilir
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 15:22:56 Gönderen: Burak1985 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

SertackeS

  • Membro
  • İleti: 732
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #11 : 02 Mayıs 2009, 18:41:36 »
quote:

insanlarda ön yargı var sadece bunun yıkılmasını istiyorum yoksa herkes alfa alsa bi ayrıcalığımız olmazdı.



kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin ki.

adam arabama biniyor,
"bunun arkası çok dar, passat alsaydın keşke" diyor. "sana dar bana değil, sen passat alır arkada oturursun" deyip geçtim.

arabamı parkettim, sokakta köfte satan vatandaşa "hemen döneceğim" dedim. dönünce adam bana bir iki soru sordu, sonra "bu arabanın ikinci eli çok zayıf, nasıl satacaksın" dedi. "senin köfte arabandan daha kolay satarım" dedim geçtim.

"bu araba çok yakıyor" diyene de "korkma, senden para istemicem" deyip geçiyorum.

alfa kullanıcısının derdi, hep golfçüyü geriyor nedense :P

Edited by - SertackeS on 02/05/2009  18:42:20
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 18:41:36 Gönderen: SertackeS »
_________________________
2004 156 2.0 Selespeed
2006 159 1.9JTD Distinctive
2007 147 1.6 Collezione
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #12 : 02 Mayıs 2009, 20:36:17 »
quote:

quote:

insanlarda ön yargı var sadece bunun yıkılmasını istiyorum yoksa herkes alfa alsa bi ayrıcalığımız olmazdı.



kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin ki.

adam arabama biniyor,
"bunun arkası çok dar, passat alsaydın keşke" diyor. "sana dar bana değil, sen passat alır arkada oturursun" deyip geçtim.

arabamı parkettim, sokakta köfte satan vatandaşa "hemen döneceğim" dedim. dönünce adam bana bir iki soru sordu, sonra "bu arabanın ikinci eli çok zayıf, nasıl satacaksın" dedi. "senin köfte arabandan daha kolay satarım" dedim geçtim.

"bu araba çok yakıyor" diyene de "korkma, senden para istemicem" deyip geçiyorum.

alfa kullanıcısının derdi, hep golfçüyü geriyor nedense :P

Edited by - SertackeS on 02/05/2009  18:42:20



Güzel cevaplar :)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 20:36:17 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

zaferisgoren

  • Membro
  • İleti: 585
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #13 : 02 Mayıs 2009, 20:45:09 »
Servis politikaları ve yedekparca fiyatlandırmaları diger aracların fiyatlarına inse VW'den daha cok tutulur bizim arabalar .

Ancak yoneticiler denizi gecip derede bogulur cinsten, sacma sapan satıs ve servis politikaları izliyorlar. Aracımın 60000km bakımında varyator-triger degisimlerinde, hersey dahil bana cıkarılan fatura 1800TL  idi. Pazarlıkla 1200T'ye indiler ama bu yukarıdaki makaledeki 2.maddeden sınıfta kaldıgımızın resmidir!
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2009, 20:45:09 Gönderen: zaferisgoren »

GONENC

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #14 : 03 Mayıs 2009, 10:30:03 »
quote:

Yazının aslı.


Ne kadar acı bir durum, daha kendi sitemizde bile ne var ne yok inceleme gereği duymuyoruz. Kendi arkadaşlarımız tarafından yazılan yazıları bile başka forulardan okuyup, yazana teşekkür ediyoruz. Helal olsun bize.


Bektaş abi, sitemiz gerçekten çok geniş ve de köşe bucak her noktasına yetişememiş olabiliyoruz hepimiz. Biz zaten yazana teşekkür ediyoruz, bu yazan da senin söylediğin gibi bizim arkadaşımızsa zaten teşekkürümüz onadaır. Bunu tekrar gündeme getirip bir daha sergileyen nurcana da eline sağlık dedik yani kötü mü ettik.. Bukadar kolay polemik ortamına girip de birbirimizi yermeye çalışmak sadece bize zarar verir bence...
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2009, 10:30:03 Gönderen: GONENC »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

admin

  • Amministratore
  • İleti: 5.824
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #15 : 03 Mayıs 2009, 11:22:52 »
Amaç polemik değil Gönenç, Nurcana da lafım olmaz. Benim asıl demek istediğim, alakasız başka sitelerde Alfa için bilgi arayacağımıza, bunlar için harcanan zamanı bir gün bu siteyi araştırmakla harcasak çok daha fazla şey öğreniriz.

Ancak tüm bunlardan sonra varsa eksiğimiz o zaman böyle şeyleri koyun ya da direkt bizlerden isteyin, biz sağlam kaynaklardan bulalım, tükçeye çevirelim ve sitemize ekleyelim.
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2009, 11:22:52 Gönderen: a/a »
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

nurcan.demir

  • Membro
  • İleti: 338
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #16 : 03 Mayıs 2009, 16:48:04 »
bektaş haklısın ama ben gecenin bir yarısı tesadüfen buldum.ve bulduğum bu sitede genelinde uydu cihazları ile ilgili.bir anda bu yazıyı görünce hemen paylaştım.benden önce yayınlayan arkadaşa çok çok teşekkür ederim.Ha bu arada hatasız kul olmaz ben görmemiş olabilirim.yazıyı kaldırabilirsin arkadaşım.kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2009, 16:48:04 Gönderen: nurcan demir »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

naxos

  • Membro
  • İleti: 797
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #17 : 04 Mayıs 2009, 10:55:41 »
Alfa Sahıbı olduktan sonra anladımkı,bizim vatandaşımız alfaları tanımıyor gercekten,hep aynı laflar cok yakar,bozulur,satmazsın

özellikle uzun yolda coğu zaman kaldığım tacızler karşısında sonuc oalrak sadece dıkız aynasından gıtgıde ufalan araclar görmek başka bi tat canım  ve biraz yavaşlıyıp benım solumdan gecmelerine ızın verirkenkı bakışlarının altındakı gercek düşünce emınım şudur.
=bu arabalar böyle hızlanabılırmı.?
Yandakıne dönup "Kesin cip mip taktırmıştır yoksa benım passat bunu yer abi"




Edited by - naxos on 04/05/2009  11:38:43
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2009, 10:55:41 Gönderen: naxos »
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Alkan

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #18 : 05 Mayıs 2009, 23:57:12 »
Bugün bi tartışma sırasında cevapsız kaldım. 159 vs. S60 karşılaştırması yaptık.

S60 2.0T Business Ed. fiyatı 78binTL
159 1.9JTS Dist.Plus fiyatı 75+1,3 binTL

159 alırsın diyemedim. yardım edin:D
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2009, 23:57:12 Gönderen: Alkan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

CrazyRomeo156

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #19 : 06 Mayıs 2009, 14:14:52 »
quote:

Bugün bi tartışma sırasında cevapsız kaldım. 159 vs. S60 karşılaştırması yaptık.

S60 2.0T Business Ed. fiyatı 78binTL
159 1.9JTS Dist.Plus fiyatı 75+1,3 binTL

159 alırsın diyemedim. yardım edin:D



Volvo güzel,güvenli ama tasarım olarak biraz sert gözüküyor.Alfa'nın yeri farklı tabi.159 JTD alsa daha iyi olur.S60 dizel değilse  çok yakar.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 14:14:52 Gönderen: CrazyRomeo156 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tolga_ozhan

  • Membro
  • İleti: 6.285
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #20 : 06 Mayıs 2009, 19:20:52 »
quote:

Bugün bi tartışma sırasında cevapsız kaldım. 159 vs. S60 karşılaştırması yaptık.

S60 2.0T Business Ed. fiyatı 78binTL
159 1.9JTS Dist.Plus fiyatı 75+1,3 binTL

159 alırsın diyemedim. yardım edin:D



Daha önce Alfa Romeo sahibi olmamış birisine anlatmak çok zordur. Arabanın ruhu var desen büyük ihtimalle adam size güler. Çünkü ortada ihtişamlı olmakla birlikte kült metal yığını olan soğuk bir isveçli var.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 19:20:52 Gönderen: tolga_ozhan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #21 : 06 Mayıs 2009, 21:33:15 »
Valla S60 da çok güzel araba. Bence tercih edilebilir 159'a. Ben almam, ama alana da "yuh be S60 alınır mı 159 varken" demem :) Fiyatını daha yüksek sanıyordum ben. 159 seviyesindeyse güzel. Tek eksisi eskidi artık biraz. Ama hala hem tasarımı güzel, hem de Volvo. Dayanıklılık olarak ezer muhtemelen 159'u.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 21:33:15 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Burak1985

  • Ziyaretçi
Alfa Tercih Sebebleri
« #22 : 07 Mayıs 2009, 07:25:19 »
s60 yakında yenilenecek... 159 ise makyajla bi süre daha kalıcak gibi piyasada... bence zor tercih ama 159 daki goruntuyu hiçbi araca deişmem sınıfında... bu arada arkadaşlar aradığım 159 u buldum bu gece otobusle izmirden kayseriye gidiorum herşey şuanda tamam inş bitirip donucem
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2009, 07:25:19 Gönderen: Burak1985 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.960
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #23 : 07 Mayıs 2009, 09:07:58 »
Dün akşam bir hanım arkadaşıma 159'u gösterdim.
Tepki; "Aaaaa, çok güzelmiş ya..."
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2009, 09:07:58 Gönderen: agucba »

///////////////

ATA

  • Moderatore
  • İleti: 8.384
    • Çevrimdışı
Alfa Tercih Sebebleri
« #24 : 07 Mayıs 2009, 09:37:47 »
159'u beğenmemek çok zor =)
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2009, 09:37:47 Gönderen: ATA »
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
8 Yanıt
857 Gösterim
Son İleti 24 Temmuz 2006, 17:27:42
Gönderen: master
15 Yanıt
897 Gösterim
Son İleti 28 Haziran 2007, 12:59:36
Gönderen: n/a
154 Yanıt
12050 Gösterim
Son İleti 28 Şubat 2016, 15:19:33
Gönderen: espesito07
26 Yanıt
3894 Gösterim
Son İleti 10 Temmuz 2014, 22:42:39
Gönderen: Orhanga
19 Yanıt
7289 Gösterim
Son İleti 14 Ekim 2019, 08:36:12
Gönderen: Can_Ekin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal