Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfaya atıp tutma sanatı.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SertackeS

google'da alfa ile ilgili bi başlık ararken alfaya atıp tutmayı seven bir forumla karşılaştım. baştan sona okudum. ilginç geldi. 10 aylık bir alfacı olduğum içinmidir bilmem, ben alfaya bu kadar çok sataşıldığını bilmiyordum. birazını paylaşayım istedim.
---

1.Avrupalı otomobil dergilerinden birine röportaj veren Alfa Romeo CEO?su Luca de Meo, İtalyan markanın SUV üretimi için hazır olduğunu duyurdu.

2.oyyy...dagin tepesinde yolda kalan offroader'larin surat ifadisini görmek istiyoru...artik testereyle ortadan ikiyemi bölerler, benzin döküp yakarlarmi ahshsahash

3.EYVAHHHH kaçııııııııınnnnnnnn

4.bi orası kalmıştı
alfa zaten anca araziye iner çıkamaz

5.servislere iyi ekmek cikacak

6.Eski Alfa'ları yenileri ile kıyaslamayın lütfen..

Şu anda Alfa Romeo markasının kullanıcı tipi bile değişti.
Yeni Alfa'lara binen sanayi tipi şahsiyet hiç görmedim.
Bizim Mete'de 156 var 2004 model, daha bakımdan hariç tornavida değmedi araca.
Hakan'ın da her zaman söylediği gibi düzgün bakımla Alfa'lar da diğer markalardan farklı değil.
Ortada döküldüğü söylenen eski nesil Alfa'ların çoğu da kullanıcı veya yanlış özel servis uygulamalarından bu hale geldi.
Bu önyargıyı kırın artık..

7.aha ,yeni gördüm başlığı , malum artık murat (subzero) olmadığından alfalara karşı saldıran olmadığın için bende rahat rahat dolanıyorum ortalarda işte ..

hakkatten artık komik olmaya başladınız ,
YIKIN ARTIK BU TABUNUZU .
alfaların diğer otomobillerden ARIZALANMA katsayıları farklı değil ,
HAYAL GÖRÜYORSUNUZ ..

Gidin opel servislerine ,VW servislerine ,Bmw servislerine ,sürü sepet arızalı otomobil görürsünüz ,
BOZULMAYAN araba yoktur ,her otomobil bozulabilir ,bazen senelerce hiç sorun çıkarmayabilirde !
bu tamamen şans , bunun markayla ilgisi o kadar değil ,
önemli olan araç sahibi ve servis kalitesidir ...

sanırım hala herkes , her otomobil üreticisinin TÜM parçalarını kendi ürettiğini sanıyor ?
100 tane farklı marka-model otomobilin kaputunu açın bakın , fren sistemi ne marka ?
100 tane farklı marka-model otomobilin debriyajını sökün bakın ne marka ??
siz hiç bmw marka benzin pompası gördünüzmü ?
hiç bmw marka enjektör ?
seat marka ön cam ?
subaru marka buji ??
komiksiniz ,
alfaların geçmişte çok arızalanmasının sebebide pinti sahipleri ve kalitesiz servislerdir ,
başka nedeni yok , artık böyle değil .
Zaten öyle olsaydı alfa 2009 senesinden sonrada amerika pazarına giremezdi !

8.Ben Alfa Romeo'yu sorunlu ya da sorunsuz kategorisine sokanlardan değilim, dediğiniz gibi her araçta çıkabilir ya da çıkmayabilir.

Fakat genel arıza istatistiklerinde örnek vermiş olduğunuz parçalardan ziyade, motor-yürüyen aksam-şanzıman ve iç mekandaki garip arızalar daha fazla görülüyor. Bunları da Alfa yapmamışsa bence o amblemi çıkartmalarında fayda var.

Evet baskı balata'yı ya da fren sistemini çoğu marka yapmaz, ama -kucağa düşen sunrooflar-, çeşitli araçlarda çeşitli iç mekan problemleri ve sesleri, şanzımanın "keyfine göre" kendini imha etmesi, sıfır alınan araçta 4.000 km de bir yağ uyarı ışığı vermesi gibi bir çok şey sayabiliriz.

Bugün Alfa'nın bu duruma düşmesinin bir başka nedenide salak Birmot servisleridir, müşteri ilişkilerinin sıfır (rakamla 0) olması, arıza tespitindeki zayıflıkları zaten potansiyel müşteriyide ya kaybettiriyor, ya da sanayi alternatifini kullandırtıyor, sonra da Alfa müşterileri neden parçalar pahalı diyor?

Tekrar belirteyim, Alfa'ya yüklenenlerden değilim, ama vakt-i zamanında yaşanan problemler x-y-z firmasının suçu değil, tamamiyle Alfa'nın suçudur.

9.ben de hep Hakana takılmak istediğimden Alfalarla dalga gectim ama bizzat bir bilgim de yok işin açıkçası.. Benimki hep geyikti. gerçekten Alfa kullanıp da yaw Allah bilmen ne etmesin bu arabayı diyenler varsa ve bu cogunluktaysa tamam o zaman bir sorun olduguna kanaat getirebiliriz. Gerçekten bu forumda Alfa kullanan ve sorun yaşayan kişiler (sanırım Murat ve Kartal) var. Ama onlar da sıfır alııp kullanmamışlar. Alfa sahiplerinin genelde Alfa kullanıp daha sonra alfist olmaları eğer yadsınamaz bir gerçekse Alfa da gerçekten sahibini etkileyen bişiler var. Ben buna inanıyorum arkadaş.

Gecen pazar gunu vaktim vardı. Birmot (eski istanbul oto)un onunden gecerken dedim bir girip bakayım (amacım bravo bakmaktı.) Her neyse.. içer girdim baktım felan.. aynı zamanda Alfa ile Fiat showroomu yanyana. oradan zart diye alfaya gectim Lancia nın ypsilon diye bir modeline baktım. Ardından once 147 sonra da 159 a oturdum. Hani vw mesela Golf?un içerisi kalitelidir detaylarda iyidirler deriz yaa. Alfa ların da hiç aşağı kalır yanı yoktu. Alfa da durum diğer firmalarda gibi midir bilmiyorum ama (mesela fiyatları hep yuksek) diğer markalar yıl sonlarına dogru deli gibi kampanya yaparken ve piyasanın durumuna ve fiyatı tutturabilip tutturamama durumuna gore duzenleme yapılabilir.. Mesela bir adam bir arabayı 28 e alırken aynı arabanın 3 ay sonra 22e satıldıgını gorurse şaşırmasın.. Yıllardır Alfa kazık fiyat stratejisini değiştirmiyor. Mesela diğer firmalar tl ile satarken bunlar yuro ile araba satıyor. Bu da bir inatlaşma bence.. (ben kaliteyim kardeşim. Beni alan adam Alfa seviyorsa alır zaten gibi bişi bu.)

Yani demek istediğim ben içine oturduğumda ilk izlenimi benim için çok iyiydi. Eski alfalar pok olabilir ama vw ya da fiat ın da eski yıllarda uretilmiş porumpok arabaları çok..

Tamam Alfanın parcaları kol gibidir.(tam da bilmiyorum) musteri hizmetleri cok kotudur vs.. Bu aslında ana konudan ayrı gibi gözükse de (sonuçta bir butundur. Satış sonrası hizmet ,servis ,garanti durumu,parca bulunabilinirliği) etkileyici faktörlerin başında gelir. Mesela Mazda cok saglam arabadır. Belki de Japonlar arasında en saglam en konforlu hizmeti verebilecek(belki bir alman tadında) bir arabadır. Ama yıllardır saçma bir satış ve reklam stratejisinden dolayı pek iyi satış rakamları yoktur.(Zaten en sonunda Japonlar distrubutorlugu Mermerlerin elinden aldı. Gecen sene sanırım) Mesela Mitsubishi nin satış sonrası berbat ötesi. Yani burada forumda yazılamayacak kadar kötü. Yani şunu soylıyım ki bir daha sıfır araba alırsam servis ve garanti konusundaki distrubutorun yaklaşımını inceleyeceğim ondan sonra karar vereceğim.

Alfa bence iyidir. İçerisi kalite akıyor. Burası kesin. O yüzden gidin bir bakın. Ondan sonra poklayın.

10.Ben 145'imi sifir aldim ve halen kullaniyorum (1999 modeldir).
Bir iki kronik arizasi vardir. Varyatör ve ön takim.
Gerci ben tek varyatör arizasi yasadim. 110bin kmde ve ön takim halen orjinal.

1.4 litre olup 103 ps veren ender arabalardan biridir.
Ben hic büyük problem yasamadim. Gerci sunroof'umda yok ki kucagima düssün. Ki öyle bir yerdedir ki düserse adamin kafasini yarar ve patlatir, kucaga düsmez bence.

Sorunlu Alfa'lar da vardir. Olmayacak diye birsey yok. Ama sunu unutmamak lazim sorunsuz araba yoktur. Hele hele Italyan, Fransiz, Ispanyol mali aliyorsan unutmaki adamlar Akdeniz kanina sahip. Üstüne de Alfa, Reno, Pejo gibi orta sinif harci alem arabalar olduklarini da eklerseniz daha rahat bir sekilde tartabiliriz.

Alfa aldin mi sifirsa fabrika'daki moloz italya'nin bir seyi unutup unutmadigina dikkat edeceksin. 2.el ise dikkatli bir sekilde bakimini yaptiracaksin alir almaz.

Bu arada bence Alfa parca fiyatlari pahali degil (q4 ü bilmem). Ki cogu parcasi Fiat uyumlu. Lambda'si 145 icin 200 milyondu. Parca koduna ac bak, Doblo ile ayni. o da 80 milyon'du. VW, Audi de de ayni olay var. Dikkat edeceksin ödedigin paraya.

11.Bende bu zamana kadar Alfalarda sunroof un düştüğünü duymamıştım... ?

12.ilk geldiginde 156yi eski migros bayinde incelemistim,
bariz boya hatalari vardi. tipine falan bisey dedigim yok gercide, biraz ozenli olsalar.misal kuzenimin 147sinin pedal lastigi 30binde cikti yerinden

13.147'ler ilk geldiginde tanitim partisine cagirmislardi. Nasil bir kalite kontrol veya nasil bir PDI varsa davlumbazin icindeki dosemeler yerlerinden sarkiyordu, boya hatalari vardi. Ic mekan isciligine deginmek bile istemiyorum ve araclarin oyle fiyatlari vardi ki bu hatalari gormezden gelmek mumkun olamazdi. O gun tek guzel olan sey Alfa kizlariydi Very Happy

Alfa guzellik yetmez deyip kendi kendine laf sokuyo bence. Biraz daha kaliteli olursa sahane araclar olacaklar.

14.Anam özlemişim Alfa geyiklerini Laughing

Yazılanları okudum, bazıları komedi filminden çıkmış gibiydi

Alfa konusunda ki tüm gerçekliğe rağmen, at gözlükleri olmaksızın yazılamayacak yorumlara bu postumda eleştiri getirerek konudan uzaklaşmak istemiyorum. Twisted Evil

Alfa SUV yapabilirmi, neden olmasın tabi ki yapar. Günümüz otomotiv piyasasında her şey olabilir, Land Rover'ın Tata tarafından alınması gibi. Mr. Green Porsche.nin SUV başarısından sonra Lamborghini.nin bile bu segmente gözünü diktiği ki geçmişinde denemeleri vardır, bilinen bir şey. Ferrari SUV resimleri bile çıkmıştı bir ara ve en az bu Kamal kadar şehir efsanesiydi

Öncelikle gelen bilgiler bu aracın 8C kadar olmasada baya lüks segmentte olacağı üzerine, beygirler havada uçuşuyor, 1.8 mt yüksekliğinde olacak, 4.4 mt uzunluğu olacak, LED farlar ve stoplar olacak, 7 saniyede 0-60 mile çıkacak, 20" jantlar olacak falanda filan.

Yapılabilirmi tabi ki neden olmasın. Görünen o ki rakipler belli, BMW X5 - Audi Q7 - Mercedes GL - Porsche Cayenne - VW Tuareg. Bu araçların hiç birinin offroad iddası yok, Alfanında olmayacaktır. Kaldı ki gerek X5 gerekse Tuareg sorunlu bilinen araçlardır. Alfanında öyle olması yada olmaması bir şey değiştirmez.

Fiat ile Maserati arasındaki kalite ve fiyat uçurumu arasında konumlandırılmaya çalışılan bir marka Alfa Romeo, VW grupta ki VW gibi. Hoş bunu Fiat.a yakınlığıyla başarabilmiş değil, eşşeği boyayıp satma felsefesinden kurtulduklarında belki başarabilirler. Ancak son 159 fiyaskosuda gösteriyor ki hala bundan vazgeçmemişler. Gerek yerli gerekse yabancı kaynakları araştıranlar üç beş tane satılan 159'un satış rakamlarına göre ne kadar çok şikayet aldığını görürler, hem de ne şikayetler. Böyle bir ortamda Alfa Romeo SUV yapıcaz diye ortaya çıkınca millet ile gülüyor doğal olarak. Sen önce asfaltta gidebilen araba yapta arazi eksik olsun. Mr. Green

Hoş Fiat gibi yapmak yerine yaptırabilirler, (Sedici - Suzuki) bence bu çok daha mantıklı olur, Maserati'ye süper sport yaptırdıkları gibi, Toyota'ya SUV yaptırırlarsa hem yerle bir prestijleri biraz kurtulur hemde Alfistiler hayatlarında ilk defa kaliteli otomobille tanışırlar ve yıllarca nasıl bir batak içinde yorulduklarını anlayıp huzur bulurlar.

15.Abi güzellik yetmez  bilmem tanıdık geldi mi?

Bu arada sunroofu düşen 159.muş, 156 değil bunuda belirteyim.

2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

SertackeS

arkadaşlar, bu yazıyı alfayı kötülemek için yazmadığımı belirtmek isterim. yanlış anlaşılmasın.

ayrıca bunu baştan sona kadar okuyacak babayiğit çıkmaz pek, kusura bakmayın çok uzun olmuş. ama ben eğlendim okurken.
2007 GT  1.9JTD Q2

Sercan Keklik

eskı arkadaşlarımızın yazdıgı konular
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Yanlış hatırlamıyorsam You are not allowed to view links. Register or Login forumundan yazılar.

frantic

İnsanlar Alfa ya ... atmayı nekadar seviyor yaw.. Bu heralde biraz kedi-ciger iliskisi ve kötü kullanılmıs bir alfayı incelemeden alıp sorun yasayan alfa sahiplerinin katkısı ... (Bende dogru düzgün baktırmadan almıstım cok ugrastım ama degdi )
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

geg8183

Kötüleyenlerin fikirleri sonuna kadar doğru da olsa ne farkeder ki...Bu markayı fanatiklik düzeyinde seviyorum ve sevmeye devam edeceğim.E hanım da ilerde gene alfa alalım diyor.Niye markamdan vazgeçeyim ki

Edited by - geg8183 on 04/09/2008  11:41:33

patricius13

Alfa lara sallamak kolay herkesin saglam olarak bildiği ford markasının özellikle focus II lerin trim sesleri kronik arızaları yan ruzgarda savrulma sorunları vede pahalı parça fiyat sıkıntısı ayyuka çıkmışken kimse alfa lara laf atmasın saygılar

SertackeS

orda sözü geçen sunroof u düşen alfa muhabbetini bilen varmı
2007 GT  1.9JTD Q2

Cem

Sunroof'u düşen tanıdığım sitemizden Murat abi var,(murat147) yolda giderken kucağıma aldım demişti ama burada bahsi geçen o mudur bilemem.

master

İlk birkaç satırı okuyup bıraktım. "subzero" ismini görünce anılarım depreşti :)

Bunlar okumaya değecek şeyler değil. Bırakın millet dediğini desin. Alfa'ya binmeyen, binse de anlamayan insan bunlar. Kendi dünyalarında "sorunsuz" Alman ve Japon arabalarıyla mutlu mutlu yaşasınlar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

cuneyt

quote:

Sunroof'u düşen tanıdığım sitemizden Murat abi var,(murat147) yolda giderken kucağıma aldım demişti ama burada bahsi geçen o mudur bilemem.

yanlis hatirlamiyorsam bir fener toplantisinda ben dile getirmistim. internette You are not allowed to view links. Register or Login adli sitede yaziyor orda okumustum.