Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Anten Değişimi???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qadesh

Merhaba arkadaşlar. Dün akşam üzeri eve dönerken fazla vakit kaybetmiyim diye benzinliklerde bulunan hızlı araba yıkama aletlerine girdim ve ne yazık ki anteni kırdı :( Sorum şu; anteni değiştirmek için tavanın kople sökülmesi mi gerek yoksa başka bir yolu var mı? 
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Fatihob

Şu linkteki parça kırıldıysa sök tak şeklinde bişi o. Tavanın falan sökülmesine gerek yoktur. Ama kökünden çıktıysa o biraz uğraştırır.

You are not allowed to view links. Register or Login
..

Qadesh

evet o kırıldı ama işin kötüsü içinde vida gibi olan metal yerden kırıldı ve bir kısmı içinde kaldı.

Fatihob

Çevirerek çıkar diye tahmin ediyorum o. Penseyle falan tutup cevirmeyi deneyin. Çünkü antenin o kısa çubuğu içindeki metalle beraber çevirince yerinden çıkıyor.
..

Qadesh

ne yazık ki penseyle filan tutulcak kadar bile bi çıkıntı yok. İçte kalan metal kısım nerdeyse jiletle kesilmiş gibi tam sınırda kırışmış yani :( O metale dıştan küçük bir parça metal kaynak yapılıp çevirilip çıkarılabilir belki.

egeozal1

Tavana zarar verebilir kaynak

Qadesh

orası öyle ama başka bişey gelmiyo aklıma. yada komple anten sökülcek tavan filan inecek sanırım.

Fatihob

Hıı anladım kötü olmuş. İşi biraz zor gibi. Ya dediğiniz gibi kaynak olucak yada delik açılıp diş çekilip, o dişe uygun bişi takılıp çevirip çıkarılıcak. Aklıma diğer seçenek en alt parça tavandan ayrılırsa tornada falan içi oyulabilir, o metal parçadan kurtulunur ama o parça tavana yapışıkmı vidalımı hiç bir fikrim yok.

Benim aklıma başka bişi gelmiyor konuyu okuyan başka fikirleri olan varsa yazar zaten. Geçmiş olsun.

Kaynak nie tavana zarar versinki. Tavana değil antenin ucuna yapılıcak. Kaynaktan sıçrayan parçalar içinde tavana havlu benzeri bişi serilirse bı sıkıntı olmaz bence.
..

egeozal1

Şöyle yapabilirseniz tavana çift kat folyo uygulayın folyo üstündeyken kaynak yapın o anten kısmını kaplamasınlar ama? Olabilirse en az zararla böyle çıkarsınız.

GooSe

Piyasa tabiriyle kılavuz cekilip kalan parça  çıkarılır, alttaki siyah parça tavana vidalı sökmek için tavan kaplama aşağı indiriliyor, yenisi 197 tl bilgin olsun

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

sp4rc0

sivri uçlu bir tornavida ve hafif bir çekiç ile işi bilen bir usta onu sökebilir. Tornavidayı vidanın açılma yönüne doğru hafif eğik bastırırken hafif bir çekiç ile de tornavidaya tıklayarak rahatlıkla çıkartılır. Kaynak falan sakın dokundurmayın..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Qadesh

saolun arkadaşlar önerileriniz için. Kılavuz işi en zararsızı gibi görünüyo. Cumartesi sanayi ye uğrayım bari :)

mahoretti

japon tarzı bir yapıştırıcı ile de açılabilir gibi geldi bana. çok sıkı sıkıya takılan bir vida değil o somuçta.

chao

Aynisi benim basima gelmisti, tamiri biraz zor, arastirmak lazim.. orjinalini heryerde set olarak bulamiyorsunuz, bulursaniz fiyat kokuyle birlikte 270 TL civari..

Ben söyle yaptim; yurt disindan aktif shark anten gettirttim, tavanin arka isigin oldugu yerde vidasi var, oradan kirilani cikarttirip sharki monte ettirdim..hatta bununla ilgili bir konuda acmistim teknik bolumde..

Suan shark olmasi sebebiyle daha guzel, radyoda calisiyor..sknti yok :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT