Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Antep-Mersin-Antep Giulietta yolculuğum :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

Onuda geçen fark ettim, arkadaş gaz ver bakim dedi o sırada geri vitesteydi araba baktım 2500 devirde vın vın yapıyor :) dedim ne oluyor sonradan çaktım.

berkaykcr

You are not allowed to view links. Register or Login
Onuda geçen fark ettim, arkadaş gaz ver bakim dedi o sırada geri vitesteydi araba baktım 2500 devirde vın vın yapıyor :) dedim ne oluyor sonradan çaktım.

Ben denedimde sonuc biraz bol duman :D Bir önceki sayfaya ekte belirttim turboyu :)
Smoke Giulietta

Veliyagan

Çok ilginç ama Allah nazardan saklasın o zaman diyeyim.  :nazar:

105 BG olan Giulietta 1.6 Jtdm ile Normal modda 235 km/s gidilebiliyorsa, 150 BG olan 159 1.9 Jtdm ile 280 km/s, yazılım güncellemesi ve katalizör iptali olan kendi 145 QV'm ile (Yılmaz Usta zamanında bana yaklaşık 175 BG olduğunu söylemişti ama bana biraz abartılı geliyor) 300 km/s, yazılım güncellemesi olan yaklaşık 180 BG'lik 159 1.9 Jtdm 310 km/s, yaklaşık 280-290 BG olan sitemizin medarı iftiharı, CLV plakalı Giulietta :clover: ile de 375 km/s yapılabilmeli  :)   

Bu cok fazla duz mantik olmamis mi acaba?bahsettigimiz degerler yokus asagi olan degerler ve fotografida paylastim.duz yolda 210-215 gordum oda adana-mersin otobaninda

Gouki

Serkan abi geyik yapıyor tabiki. Burada bu tarz muhabbetlere pek sıcak bakmıyoruz. Birileri bu fotoğrafları görür, yazılanları okur, gider kafasına göre bir viraja 200'le girer, yazık olur.

tolga_ozhan

Hep söylerim kadaran hatası ah o kadran hatası denen şey yok mu illet eder adamı :)
X marka seyyar bir GPS cihazını 3-5 farklı model ve marka araba ile deneyin. Hepsi ile kadran hızı ile düz yol da 160'a çıkın.
Hiçbir arabanın o an ki GPS hızı aynı olmayacaktır.
GPS'de hata payı varsa da hep sabit oranda olacaktır (Çünkü cihaz aynı cihaz)

Taa fi tarihinde 125 HP'lik 1.6 Civic sedan ile 240 gördüğünü öne süren arkadaşıma aslında o sırada gittiği hızın 200-210 arası olduğunu bu şekilde göstermiştim. Ben o zamanlar 156 kullanıyordum. 100 km/s civarı hızdan başlayarak %5-6 gibi olan Civic-156 arasında ki sapma payı, daha üst süratlere çıktıkça çığ gibi büyüyordu.

Kubilay

Rüzgar direnci hızın karesi ile doğru orantılı olarak arttığı için 230'la 300 arasında çok çok çok ciddi bir fark var.Rakamları hatırlamıyorum ama ortalama bir aracın o hızları görmesi için 400 civarı hp lazım.Tabi başka bir sürü bileşen de var.Siz zaten biliyorsunuzdur da dayanamadım açıkladım  :)

Özdemir güle güle bin bu arada kardeşim, 105'lik 147 var kalkmak ister misin  :D

Bana uyar kardeşim  8) Ne zaman seni ankara da ağırlıyoruz  :rock:

Hürcan'la konuşmuştuk, sömestrede istiyordum aslında ama işe girdim, yattı.Kısmetse bir haftasonu kaçacağım.Gerçi benzinli araçla ankara-istanbul da çok fantazik oldu :D Benden önce belki sen gelirsin  :)

ozoozo

Rüzgar direnci hızın karesi ile doğru orantılı olarak arttığı için 230'la 300 arasında çok çok çok ciddi bir fark var.Rakamları hatırlamıyorum ama ortalama bir aracın o hızları görmesi için 400 civarı hp lazım.Tabi başka bir sürü bileşen de var.Siz zaten biliyorsunuzdur da dayanamadım açıkladım  :)

Özdemir güle güle bin bu arada kardeşim, 105'lik 147 var kalkmak ister misin  :D

Bana uyar kardeşim  8) Ne zaman seni ankara da ağırlıyoruz  :rock:

Hürcan'la konuşmuştuk, sömestrede istiyordum aslında ama işe girdim, yattı.Kısmetse bir haftasonu kaçacağım.Gerçi benzinli araçla ankara-istanbul da çok fantazik oldu :D Benden önce belki sen gelirsin  :)

Büyük ihtimalle mart buluşmasına geleceğim.  :serefe:

ealprsln

1.4 multiair motor ile bile 230 u görmek oldukça zor benim için, görsenizde devam ettiremiyorsunuz zaten kısa sürüyor. 1.6 Jtdm-2 motor ile düz yolda 220 ye ulaşmak çok çok iyi hele arada 240 kg fark varken.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

armansuat

120-160  arası 6 litre cok ıyı bı rakam hatta ıyınıın ıyıısı

bende mito 155 hp var şehir içi 11 litrenın altına ındıremedım ılk zamanlar allah ne verdıyse basıyodum heralde ondandır dedım ama lastıklerı degıstım pırellı p7 cınturato (yakıt ekonomısı saglıyomus) , motora baktırdım , yagı yenı degıstı vs  , ama ben 11 lıtrden asagı ındıremıyorum ( uzun yola ay sonu bı aydın yapıp donecem bakacaz artık , eger bu sekılde yakmaya devam ederse , yandık ..

birde son olarak bu mitoya hız sabıtleyıcı montajı nereden yapabılırım  , servis yapmıyormus aradım . daha önce yaptıran varmı acaba

tolga_ozhan

Daha önce forumdan Özgün arkadaşımız yapmıştı.
Şu başlığa bakabilirsiniz.

ozoozo

120-160  arası 6 litre cok ıyı bı rakam hatta ıyınıın ıyıısı

bende mito 155 hp var şehir içi 11 litrenın altına ındıremedım ılk zamanlar allah ne verdıyse basıyodum heralde ondandır dedım ama lastıklerı degıstım pırellı p7 cınturato (yakıt ekonomısı saglıyomus) , motora baktırdım , yagı yenı degıstı vs  , ama ben 11 lıtrden asagı ındıremıyorum ( uzun yola ay sonu bı aydın yapıp donecem bakacaz artık , eger bu sekılde yakmaya devam ederse , yandık ..

birde son olarak bu mitoya hız sabıtleyıcı montajı nereden yapabılırım  , servis yapmıyormus aradım . daha önce yaptıran varmı acaba

Şuan 120-160 arası gidersem çoğunlukla 120-130 3.8-4 lt yakıyorum.

Forumdan Özgün abi , mitosuna cruise control taktı , kendisine mesaj atarsanız yardımcı olacaktır. Nicki Gouki. Yalnız eğer bu işlere yatkın değilseniz biraz zor çünkü baya uğraştı diye biliyorum :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

armansuat

eyvallah tolga  , girdim baktım  , özgün halletmiş gercekten mail attım cevap beklıyorum  , inşallah basıt bıseydır

armansuat

ozozo mekanık konusunda elimden baya bi iş gelir ama bu bıraz elektronık bı konu en azından devre semaları falan olsa sanırım orta göbek sipariş edilmesi gerekli  , 3 lü set halınde satılıyor, direksiyonu sokecez anlasıldı :)), beceremezsem geri takıp bostancının yolunu tutarım:)) :S :S

ya alırkende bakmadık  :)) 2006 model 156 vardı onda bıle standarttı , bunda nasıl olmaz cc anlamadımkı  , 

yarında servısı arayıp bose ıle cam tavan fıyatı alıcam . onlarda vardı 156 da bak yıne hayırla andım emektarı :)) , hiç üzmedi sagolsun. :yukari-ok:

Lbe

Şöyle bi mesajlara bakıyordum Pozantı yokuşunda gazlamışsın herhalde.Eğer bu bahsettiğin yer Mersin'den dönerken hafif virajlı ve belli aralıklarla yolun sağında kurtarma rampalarının olduğu yerse ben 180'den sonra çok korktum orda bırak 220'yi :D Tabi korkmamda havanın 3-4 derece ve lastiklerimin 50000kmlik yaz lastikleri olmasınında payı var @ozoozo

ozoozo

@armansuat bence biraz teknik bilgi okuyarak halledersiniz , Özgün abi anlatır zaten tek bildiğim ebayden komple direksiyon vs almıştı yani sadece kol satmıyorlar diye hatırlıyorum.

Burak aynen kardeşim orası , sağda freni patlayan kamyonlar için kaçış rampası var :)

tolga_ozhan

ozozo mekanık konusunda elimden baya bi iş gelir ama bu bıraz elektronık bı konu en azından devre semaları falan olsa sanırım orta göbek sipariş edilmesi gerekli  , 3 lü set halınde satılıyor, direksiyonu sokecez anlasıldı :)), beceremezsem geri takıp bostancının yolunu tutarım:)) :S :S

ya alırkende bakmadık  :)) 2006 model 156 vardı onda bıle standarttı , bunda nasıl olmaz cc anlamadımkı  , 

yarında servısı arayıp bose ıle cam tavan fıyatı alıcam . onlarda vardı 156 da bak yıne hayırla andım emektarı :)) , hiç üzmedi sagolsun. :yukari-ok:

156 D segmenti Mito B segmenti bir araç olduğu için olabilir söylediğiniz donanım farklılığı.

Increase

benim bildiğim ki 1-2 yerde de okumuştum, aslında kadrandaki göstergeden yüzde 10 ila 12 arasi kısmen 15 düşersen sanirim hız gerçek değerlere biraz daha yakın oluyor.
eğer oyle ise kadrandaki 225 km hızın gerçek değeri ortalama! 192 ila 202 km arasında değişiyor olmalı.
fabrika verisi 1.6 jtd için son sürat 185 km diyorsa, bi yerde bir enteresanlık var o zaman.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

ozoozo

Kadran şaşması vs tam olarak kaça tekabül eder bilmiyorum ancak stock 1.6 jtd nin son süratı 185 km değil. Kadran sapmasını hesaplasak bile 185 değil.

Lbe

Şimdiye kadar bütün bindiğim araçların son süratlerinde kağıda göre %5-10 arası oynama vardı.Tabi düz yolda

miracozdag

Çok güzel inceleme, teşekkürler eline sağlık dostum.

sarpgrey

Çok ilginç ama Allah nazardan saklasın o zaman diyeyim.  :nazar:

105 BG olan Giulietta 1.6 Jtdm ile Normal modda 235 km/s gidilebiliyorsa, 150 BG olan 159 1.9 Jtdm ile 280 km/s, yazılım güncellemesi ve katalizör iptali olan kendi 145 QV'm ile (Yılmaz Usta zamanında bana yaklaşık 175 BG olduğunu söylemişti ama bana biraz abartılı geliyor) 300 km/s, yazılım güncellemesi olan yaklaşık 180 BG'lik 159 1.9 Jtdm 310 km/s, yaklaşık 280-290 BG olan sitemizin medarı iftiharı, CLV plakalı Giulietta :clover: ile de 375 km/s yapılabilmeli  :)
Konu açılmışken CLV nin performans degerlerini bilen var mı?  Son Sürat, 0- 100 ?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sarpgrey

Rüzgar direnci ile ilgili bişeyler söylemek istiyorum. Belli bor hizdan sonra araçlar o kadar çok dirence maruz kalıyorlar ki artik hava yavaş yavaş daha koyulasiyor. Top Gear da Bugatti Veyron super Sport dünya hiz rekoru kırdığı videoda anlatilana göre, arac 400 km nin üstündeki suratlerde havanin durumu yaş Pasta gibi oluyormuş.  Gerisini siz düşünün artık nasıl bir direnç oluyor.  Ayrıca çok ilginç birşey daha; eski veyron 1000 hp super Sport 1200 beygir ve aradaki 200 hp lik fark arabayi sadece 20-25 km daha hizli yapiyor.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

armansuat

e ohhhh be sonunda italyada buldum bitane cruise control 69euro haftaya elimde olur insallah takinca sorunsuz calisir umarim

ozoozo

e ohhhh be sonunda italyada buldum bitane cruise control 69euro haftaya elimde olur insallah takinca sorunsuz calisir umarim

Eğer doğru parça ise ve söylenen yolları eksiksiz izlerseniz bence çalışacaktır , çünkü forumdan yapan ve kullanan bir mitomuz var :rock:

Veliyagan

Mitoya yapilabilen bu hiz sabitleyici giulietta icinde bulabilirmiyiz acaba arkadaslar? Cok yol yapiyorum eger taktirabilirsem super olur vala