0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Yakın zamanda ben de aynı soru işaretleri ile karşılaştım. En son sadece tavanı kaplattım geçtim. Bu işi yapan birçok yer ile konuştum. Millet malını satma peşinde mi yoksa gerçekten sorun olmaz mı bilmiyorum ama boyayı korur diyen bile oldu.1 yerin cevapları beni çok tatmin etti. Adamlar sorun olmaz demedi çünkü. Aracın boyasında yıpranma varsa ileride kaplamayı sökmek istersen sökme aşamasında boyaya mecbur zarar verir. Başka türlü sökemezsin dedi. Ama sen aracı yeni boyatmışsın. Bende vernik atıkları olduğu için yapamadım. Bir de fiyatlar çok fark edebiliyor. Adamlardan mazeme markalarını alıp araştırmanı öneririm. Tavan için, 100 lira fiyat veren de vardı. 400 lira verende vardı. Sorsan bizim mazememiz kaliteli diyolar ama araştırmak lazım işte.Bir yer de 2 çeşit kaplamadan bahsetti. Boyaya zarar verenler kaplama ile boya arasında hiç hava kalmamasından kaynaklı olurmuş. Düz folyolar havayı alta geçirmezmiş. Ama hava geçiren folyolar da varmış. Bunlar zarar vermezmiş. Ben araştıramadım ilgilenirsen diye yazıyorum.
Alıntı yapılan: Mehmetinki - 21 Ocak 2016, 11:10:02Merhaba,Yakın zamanda ben de aynı soru işaretleri ile karşılaştım. En son sadece tavanı kaplattım geçtim. Bu işi yapan birçok yer ile konuştum. Millet malını satma peşinde mi yoksa gerçekten sorun olmaz mı bilmiyorum ama boyayı korur diyen bile oldu.1 yerin cevapları beni çok tatmin etti. Adamlar sorun olmaz demedi çünkü. Aracın boyasında yıpranma varsa ileride kaplamayı sökmek istersen sökme aşamasında boyaya mecbur zarar verir. Başka türlü sökemezsin dedi. Ama sen aracı yeni boyatmışsın. Bende vernik atıkları olduğu için yapamadım. Bir de fiyatlar çok fark edebiliyor. Adamlardan mazeme markalarını alıp araştırmanı öneririm. Tavan için, 100 lira fiyat veren de vardı. 400 lira verende vardı. Sorsan bizim mazememiz kaliteli diyolar ama araştırmak lazım işte.Bir yer de 2 çeşit kaplamadan bahsetti. Boyaya zarar verenler kaplama ile boya arasında hiç hava kalmamasından kaynaklı olurmuş. Düz folyolar havayı alta geçirmezmiş. Ama hava geçiren folyolar da varmış. Bunlar zarar vermezmiş. Ben araştıramadım ilgilenirsen diye yazıyorum.3 kez araba kaplattım 2 kez söktüm, hava geçiren folyo falan ilk kez duyuyorum. 2 söküşümde de alttan aracın kendi rengi cilalı al bin şeklinde çıktı. Düzgün yapılan kaplama boyayı elbette korur bunda şaşılacak birşey yok. Borusan'dan sıfır km siyah 730 geldi siyah üstüne yine normal siyah kaplandı boyayı koruması için.iyi araştırmak gerek. Ankara'da 500'e de araba kaplayanlar var.
Hava kanallı folyadan bahsetmişsiniz. Folyo ile kaplarken bende hava kanallı folyo kullandım. Ama kaliteli olanı değil. Yani hava kanallı folyo olması kaliteli anlamına gelmiyor. Kaliteli folyoların isimleri belli zaten. Diğerleri belki kalitelidir ama dediğim gibi BELKİ. Bugün sıfır bir araç alsam, kaportasına zarer gelmeden ya aynı renk yada fantastik bir renge kaplama yapardım. 5-10 yıl arası bir zaman sonra söker babalar gibi orjinal hali ile yola devam ederdim. Sonradan boyanan yada artık verniği sökülme durumuna gelmiş araçlarda folyo sökülürken zarar verme olasılığı tabi ki olacaktır. Her sonradan boyanan araç için demiyorum. Bazı boyacılar çok dandik boya işi yapabiliyor onlara denk gelmiştir ve folyo sökülürken aracada zarar vermiştir demek istiyorum. Ben sadece şu durumdan emin olamıyorum. Parlak bir renk yaptırdığımda gerçekten cila yapabiliyor muyum =)) Mesela araba yıkamasından olan ince kılcal hataları giderebiliyormusun ??En başa gelecek olursak kaliteli bir markanın folyosu kullanılıyorsa aracın boyası için sorun teşkil edecek bir durum yok. Söküm işlemi de sıcak bir ortamda yapılırsa sökme işi de daha kolay olacaktır.
uzun zamandır düşündüğüm ancak bir türlü cesaret edemediğim bir şey kaplama yaptırmak. aracım tavan harici boyalı ancak ben boyattım. aracımı çizdikleri için. aracım ruhsatta gri olarak geçmekte ancak şampanya renginde . mat siyah veya kırmızı renge kaplatmak istiyorum ancak cesaret edemiyorum. siz olsanız ne yaparsınız?