Çok sevgili arkadaşlar sizler için Istanbul iç hatlardaki Akbank'ın kurduğu ve AROC üyelerininde sınırsız faydalanabildiği Prime Class hizmetini test ettim.. Daha önce kullanan arkadaşlar mevcut ancak onlar benim kadar yüzsüz olmadıkları için ayrıntılı yazılar yazmadı benim gördüğüm kadarıyla : )
Öncelikle daha önceden kullanma imkanım olmayan bu hizmeti mükemmel bulduğumu söylemek isterim.. Uçak kaçıran bir kişiliğe sahip olduğum için hep havaalanlarına son anda giriş yaptığımdan dolayı bir türlü çıkıpta nasıl bir yerdir diye bakamamıştım.. kısmet bugüneymiş : )
Şimdi sizlere yazacağım klavuz ile hiç sağa sola bakınmadan sanki 10 senedir bu hizmeti kullanıyormuş rahatlığıyla karizmanızdan taviz vermeden nasıl giriş yapacağınızı anlatacağım..
Bir kere yeri hemen göze çarpan bir noktada değil.. Sizi yönlendiren tabelalarda yok malesef..Ben sizin yerinize 2 tur attım ve buldum.. Üst kattaymış meğersem..Check-in'inizi yaptırdıktan sonra hangi kapıdan girdiğiniz farketmiyor hemen sağa dönün ve dümdüz ilerleyin.. Yolun sonunda bir kapı var oradan merdivenlerle üst kata çıkın..
Girişte resepsiyondaki bayana sevgili aroc kartınızı uzatıyorsunuz.. Ondan sonra aroc kartınıza nasıl bir işlem yapıyorlar bilmiyorum çünkü bayan kişi cüzdanımdaki akbank kartını görüp istersenin bununla giriş yapın daha hızlı olur Aroc kartınızdan fotokopi çekip form doldurmamız lazım dedi, "peeki" dedim.. Amma içeri girdikten sonra hizmette bir farklılık olmadığının teyitinide aldım kendisinden..
Salon gerçekten etkileyici plazma tvler, deri koltuklar, bar, açık büfe, masaj koltukları vs. vs. Adında yakışır bir CIP salonu yapmış Akbank aferim kendisine..
İçeri girdiniz sol kısım sigara içilmeyen bölüm, sağ taraf bar ve sigara içilen bölüm.. Arada bir paravan filan yok sigaralarını içenler öbür tarafa doğru özgürce üfleyebiliyorlar, o olay biraz hikaye olmuş yani.. Neyse bunu sigara içmeyenler düşünsün diyerek bardaki yerimizi alıyoruz... Bilimum yerli ve yabancı alkollü içkiler mevcut, ( jack göremedim : ( aynı şekilde alkolsuz içkiler, pastalar börekler gayet yeterli zenginlikte.. Baştan tırsıyorsunuz yahu ücretlimidir aceba bunlar filan diye ama korkmayın saldırın.. Şahsen ben eskiden her havalimanına erken girebildiğim zamanlarda north shield'a bir bilet parası bayıldığım için çok hora geçti açıkcası...
Neyse yeme içme olayı böyle.. Kablosuz internet sınırsız sanırım.. Bardaki çocukla yaptığım röportajda havaalanı içinde yarım saat sınırlaması olduğunu söyledi.. Hoş buradada 1 saat sonra bağlantım kesildi ama bağlantıyı " repair " et dediğimde tekrar bağlandı... "Wireless laptopu" olmayanlar için ethernet kablo girişi, "hiç laptopu" olmayanlar içinde 2 adet pc mevcut : )
İçeride tuvalet yok.. Tuvalet ilk merdivenleri çıktığınız yerde, buda aklınızda bulunsun etrafı kesmeyin boşuna.. : )
Sonuç itibariyle benden 10 puan aldı...
Sona sakladığım bir ayrıntı.. Check-in yaptırıp çıkış kapılarının olduğu bölüme geçtiğinizde karşınızda bir adet GT ve bir adet 156 görüyorsunuz.. ve onların yanından geçip AROC kartınızla CIP salonuna giriyorsunuz ve Alfa Romeo sahibi olmanın ayrıcalığını doyasıya yaşıyorsunuz...
Efendim ?? A3 mü alsam 147 mi demiştiniz : ))