Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Beklenen gün geldi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Arkadaşlar Allahın izniyle bugün saat 5 civarı arabamı teslim alıyorum , 27 AEK 99 olarak aranıza katılıyorum :) bu heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim zamanında bir çok arkadaş yardımcı oldu almam için sağolsun hepsine teşekkürler.Sormak istediğim son birşey var arkadan çift çıkışlı egzos istedim bunu servisle pazarlık aflan yaparak 2200 den 1750 e indim ancak dışarıdaki bir çok çift çıkışlı giuliettadan ziyade 2 egzosda aktif şekilde çalışacak yani motordan boru çekilecek çift kazanlı olacak sizce bu çift kazan olayı motordan 1 diğer egzos olayı arabanın performansına etki edermi bunu çok merak ediyorum ? normalde hafta sonu olacaktı ellerinde varmış tampon onu takmışlar ancak bugün saat 5 de emniyetten plaka alacağımız için egzos çekimi vs o kitin bağlanması yarına kaldı biraz hayal kırıklığı oldu benim için tam alıp tam binmek istiyordum ancak sağlk olsun onuda yarın bağlattırıcam :) şimdiden teşekkürler.

ihsany

Haydi hayırlı olsun, fotoları bekleriz  :nazar:
Kazasız belasız ve de cezasız sürüşler dilerim  :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Gouki

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Haydi hayırlı olsun, fotoları bekleriz  :nazar:
Kazasız belasız ve de cezasız sürüşler dilerim  :alfisti:

amin , teşekkür ederim :)

ozoozo

Hayırlı uğurlu olsun :)

teşekkürler :)

Ferhat_27

Kazasız belasız binin alfanıza inşallah,hayırlı olsun  :)

egeozal1

Kazasız Belasız Hayırlı Olsun.

agucba

Hayırlı olsun, umarın keyifle kullanırsınız.

Yalnız kafamı kurcalayan bir şey oldu. İkinci egzozun aktif olması için motordan niçin ikinci boru çekerek iki kazanlı yaptırıyorsunuz?

Orijinal çift çıkışlı olanların susturucuları tek zaten ve aktifler.

Aşağıdaki resimler modifiye firmalarının egzozları ancak orijinali de böyle;

///////////////

ozoozo

Yalnız kafamı kurcalayan bir şey oldu. İkinci egzozun aktif olması için motordan niçin ikinci boru çekerek iki kazanlı yaptırıyorsunuz?

bunun hakkında bilgim yoktu açıkcası çok iyi oldu ben öyle sanıyordum belkide böyle yapıyorlardır ? emin değilim ben sadece ikisininde çalışmasını istedim yanımızda satış sorumlusuda vardı onun pek bilgili oldugunu düşünmüyorum servis işlerinde o öyle söylemişti ancak servisteki aksesuarcı kit dedi o kiti bağlıcaz falan dedi acaba kit dediği bu tarz bu egzoz mu oluyor ? boru çekilecek falan dediler.

ozoozo

birde son olarak benim bildiğim dışarıda yaptıranlar ve serviste yaptıranlar dile getirmediği sürece ucuna sadece krom takılıyormuş ? yani ikiside aktif olmuyormuş sanırım ben özellikle olucak dedim birde sanırım QV modellerinde aktif orjinal haliyle belkide aşşağıda yolladığınız resimler QV modelinin o egzozudur emin değilim tabikide yine siz bilgilendirirsiniz beni yazımı okuduktan sonra ama sonuç olarak ben servise böyle bir talepte bulundum ve tamamda dediler heralde orjinal parçaları kullanırlar dimi ? sonuç olarak yetkili bir servis böylede yapabilirler.

ozoozo

bu arada hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkürler hepinize Allah razı olsun :)

Emre Sezen

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

depeche101

Hayırlı olsun. 170 M.A leri servislerde aktif iki çıkışa çevirebiliyorlardı. Evren Alpar ve Başkan yaptırmışlardı diye hatırlıyorum.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Alper

LUCI0

Gözünaydın Özdemir, kazasız belasız iyi günlerde kullanman dileğiyle...,

Egsoz siztemi senin dediğin gibi olamaz bence.Motordan itibaren (4 silindirli bir üniteden) ikinci bir sistemin yapılması çok çok zor ve saçma da olur zaten.Yapılacak sistem Serkan Beyin gösterdiği gibi olur en fazla,

Tekrar hayırlı olsun, fotoları bekliyoruz...

Ormanci

Susturucudan sonra yandan bir boru çekerler.
O şekil bi susturucu takmazlar.
Bence sadece difüzörü alın, egzozu işini iyi yapan bir yere yaptırın.

Alfadanadam

Hayırlı olsun güle güle kullanırsınız inşallah.
Egzoza servisin yapacağı bir işlem olarak gereğinden pahalı diye düşünüyorum.

ozoozo

hepinize teşekkür ederim ancak zaten sadece difüzorun geliş fiyatı 1500 civarı(açıkcası öyle dediler muhakkak bir yalan var ama napalım :) ) birde bir çok sitede okudum dışarıdan alınan difüzorler eğiliyormuş bükülüyormuş tekrar atma oluyormuş servisin kazık ve yüksek fiyat çektiğini bende biliyorum ancak birtek arka tampon konusunda titiz davrandım 1.750 e anlaştım yarın birgün bir sıkıntı çıkarsa muhattabım olur diye.birde hani bazı arkadaşlar mümkün olmayacağını söylemiş ancak ben servisten böyle bir söz aldım yani artık nasıl yaparlar bilmiyorum ben sadece apaçi işi olmasın diye çift tarafında aktif olmasını istedim mesela kış günlerinde birinden gür gür duman atarken diğeri durucak buda hiç hoş durmuyor dışarıda birçok araçta görüyoruz :) ondan dolayı hani açıkcası aktif olsunda nasıl olursa olsun,birde dışarıda iyi bilen birine yaptırmak yerine SERVİS bu işin ustasıdır diye düşünüyorum.inşallah yarım saat 1 saate çıkıcam evden aracı teslim almak için difüzor üzerinde takılı ancak diğer çıkış yok onuda yarın gidip halledicez ki zaten telefonda arayan satış sorumlusuda sanayiye gitmek gerekicek bizde plaka çıkmadan cesaret edemedik yarın sen servise gidip hallettirirsin dedi sanırım zaten sanayide bir ustaya yaptıracaklar kendilerinin güvendikleri yani tam emin değilim ama sanayiye gidersiniz diyince ben öyle anladım.Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz alakanız için aranıza katıldığım için çok memnunum inşallah fotoğraflarıda paylaşacağım.

ozoozo

Bu arada söylemeden geçmim serviste bunlara fiyat alırken hepsini çıkarttı yani bir spor paketi yaklaşık 3.500 tl ye mal oluyordu en pahalısı arka tampon yani çift çıkış ve philips marka xenonlar 1000 tl dedi şok oldum :) kaliperlerde bizden olsun dedi bakalım gittiğimde bakacağım kaliperleride kırmızıya boyayacaktı servis kendilerinden olarak ayna kapaklarına 250 dedi,marşpiyeller ise 400 demişti yanlış hatırlamıyorsam.Bende servisin gerçekten çok yüksek fiyat verdiğini düşündüm ve arka difüzor hariç geri kalanları dışarıda kendim yaptırmayı düşünüyorum.

erdem1904

Hayırlı uğurlu olsun.. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Yiğit Doğukan

Hayırlı uğurlu olsun.  :alfisti:

Tolga033

Hayırlı olsun ,Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. :nazar: :clover:

sifyan

Kazasız belasız keyifli sürüşler inşallah.  :nazar: :nazar: :nazar:

brkcnn

:alfisti: hayırlı uğurlu olsun, kazasız balasız inşallah  :alfisti:

hi_cazz

hayırlı olsun resimleri bekleriz sıcak sıcak...