0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
olayın aslı, bu işin esas yetki mercii kim ? TÜV bence... O da hafif kusurlu olarak ki aynı şey farlar içinde geçerli çoğu araçta, ONAY veriyor. İkinci nokta ise sıfır alınan araçta kişi isterse fabrikasyon olarak KOYU cam tercih ediyor parasını basarak... Film ile koyu cam arasında ne fark var ? Fark yok. Ama film "ceza" olarak sökülebilir, diğeri FABRİKASYON bu diyerek görmezden gelinir....
Alıntı yapılan: mahoretti - 18 Şubat 2016, 11:16:34olayın aslı, bu işin esas yetki mercii kim ? TÜV bence... O da hafif kusurlu olarak ki aynı şey farlar içinde geçerli çoğu araçta, ONAY veriyor. İkinci nokta ise sıfır alınan araçta kişi isterse fabrikasyon olarak KOYU cam tercih ediyor parasını basarak... Film ile koyu cam arasında ne fark var ? Fark yok. Ama film "ceza" olarak sökülebilir, diğeri FABRİKASYON bu diyerek görmezden gelinir.... Aracımda film var, ama bu TUV' den geçmiş hafif kusur olarak dediğimde, eğer ağır kusur olsaydı, ceza kesmez, direk parka çektirirdim zaten gibi bir cevapla karşılaşmıştım daha önce.TUV kıstas değildir. Far ayrınız bozuksa da ceza yiyebilirsiniz (ki bence filmden önce buna dikkat etmek gerek) Hafif kusurlar, aracın trafikte gezebileceği anlamı taşımaz. Gezmemesi için de sorunlu değildir der ve onarımını kullanıcıya bırakır.Bunun yanında, film ile renkli cam arasında fark var aslında. Ama cezai işlemde ceza gerektirecek kanun hükmü aynı, görme-görebilme-görünebilme kaybı.Camlar, kaza anında yaralamaya sebebiyet vermeyecek şekilde parçalara ayrılır (tuz-buz) film ise camın daha büyük parçalara ayrılması için ekstra dayanım verir. Filmli bir cam patlatıldığında bıçak gibi cam parçaları olabilir bu da ölümcül yaralanmalara sebebiyet verebilir. Tuz - buz olan cam ise yüksek oranda sadece çiziklere sebebiyet verecektir ki bu da hafif yaralanmaya sebep olur.Mümkünse renkli cam daha uygun yani.
Açıkçası cam filmi ile bir kaza tecrübem olmadı. Ve evet, ben de araştırmadan, duymuş olduğum bilgileri paylaştım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama, piyasada bu yönde bir genel kanı var. Hatalı bilgilendirme yapmışım, affola Hatta şu an youtube' dan izliyorum, 2M, 3M ve Lumar' ın güvenlik filmleri var, camın kırılmasını, kırılsa bile sizin de belirttiğiniz gibi dağılmasını engelliyor Ama bu videolar güvenlik filmi olarak tanıtılan ürünler.