Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bornova 3. Sanayii IRMAK OTO. GİTMEYİN!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Arkadaşlar yazı biraz uzun olacak, okumak istemeyenler için özetle: Bornova 3. Sanayii Irmak Oto profesyonellikten tamamiyle uzak, müşteriye saygısız, gereksiz bir yerdir. Kesinlikle gitmeyin!

Temmuz ayı içinde bir gece dışarıda iken park halindeki araçların yanından yaklaşık 20 km/s hız ile geçerken bir ses duydum. Aracı sağa çektim ve baktım, kaza yapmışım. Park etmiş araçlardan birisi o denli mükemmel bir zamanlamayla kapıyı açmış ki, ben görmedim bile, sadece sesi duydum. İndim aşağıya baktım, aracın sağ aynası kırılmış, sağ çamurluk hasar görmüş, kapıda ise çizikler var. Park halindeki araçtaki herkes alkollü, sol arka kapıyı açan kız ağlamaya başladı ben yaptım, ne salağım vs diye. Neyse özet olarak sancılı bir süreç sonrası kaza işlemlerini tamamladık ve aracı kasko dahilinde Bornova 3. Sanayii Alfa Teknik servisine bıraktım.

Alfa Teknik normalde Anadolu Sigorta ile anlaşmalı değil. Ancak 7 senedir Alfa Teknik'e gidiyor olmam sebebiyle, Enriko değil de Alfa Teknik para kazansın diye aracımı oraya bıraktım, arabanın kilometresini de güvenimden dolayı not almadım.

Normalde kaskonun verdiği 9 günlük tamir süreci geçti, aracımı teslim alamadım. 15 gün sonunda aracımı teslim almaya gittim. Aracın işlemleri ise Alfa Teknik boya yapmadığı için IRMAK OTO tarafından yapılıyordu.

Olaylar burada başlıyor. Uzaktan arabayı gördüm ve "bu boyada bir pislik var" dedim kendime. Araba geldi, Günay Bey'e dönüp "Abi bu arabanın boyası olmamış" dedim. Başta "güneş yanıltıyor seni" diye cevap aldım, ancak aracı güneşin altına çekip baktığımızda Günay Bey de bir şey diyemedi. Aracı öyle bir boyamışlar ki, dalga geçer gibi. Boyanan yerler tamamiyle başka renk. Günay Bey de bir şey diyemedi, haklısın Önder dedi. Bu esnada aracın içine bindim, motoru çalıştırdım: Motor arıza lambası yanıyor, park sensörleri çalışmıyor. Aynaları kapatayım dedim: Sol ayna kapanıyor sağ ayna kapanmıyor.

Aracı bu şekilde teslim almayacağımı söyleyerek tekrar bıraktım, ancak sinirimi ve hayalkırıklığımı da belli ettim. Bu sefer kırılan güvenimden dolayı kilometreyi de not aldım: 49.723.

1 hafta sonra aracı yine almaya gittim. Bu sefer boya düzgünce yapılmış, bir problem yok. Motor arızası giderilmiş, sağ ayna orjinal şekilde elektrikli olarak takılmış. IRMAK OTO'dan aracı kendim teslim almaya gittim, ilk baktığım şey kilometre idi: 49.791.

Araç 68km kullanılmış. Yol bilgisayarını açtım: 2.500 km boyunca ortalama yakıt tüketimim 7.7 lt idi, 7.9lt olmuş. 68 km'de bu ortalamayı 7.9 lt'ye çekmek için aracın nasıl kullanılması gerektiğini siz düşünün.

Aracı Alfa Teknik'e çektikten sonra park sensörüne baktık, yine çalışmıyordu. 2,5 saat onunla uğraşıldı ve park sensörü düzeltildi. Bu esnada aracı inceledikçe eksik parçaları farkettim: Kapı kollarındaki ufak plastik parçalar, arka bagaj sigorta kutusu kapağı gibi aracın ufak tefek parçaları yoktu. Alfa Teknik bu parçaların siparişini de verdi. Kilometre konusunu Günay Bey'e açtım, IRMAK OTO'yu aradıklarında yeminler ederek biz kullanmadık dediklerini, kapı malzemeleriyle ile ilgili ise "araç bize böyle geldi" dediklerini öğrendim.

Aracımı nasıl teslim ettiğimi bilmeyecek değilim. 68 km aracın kullanılması da dikkatinizi çekerim ikinci teslimatta oluyor, ilkinde kullanıldıysa onu da bilmiyorum.

Sanayii içinde aracın en fazla 2-3 km kullanılabileceği bana iletildi ve Günay Bey konunun kesin çözümünün eksperin not aldığı km'yi öğrenmek olacağını söyledi. Aracı teslim aldıktan sonra 2 hafta boyunca haber çıkmayınca eksperi kendim aradım, eksper geveleyerek km'yi söylemedi "IRMAK OTO da iyi yerdir" falan dedi. Onları koruduğunu anladım.

Aklımda kaskodan bana verilen paranın IRMAK OTO'ya ait olan kısmını vermeyip kasko'ya iade etmek, ya da aracımdaki bütün yürüyen aksamı değiştirip faturayı IRMAK OTO'ya yollamak gibi bir düşüncem vardı, ancak Allah kim yaptıysa belasını versin diyerek 4337 YTL'yi Alfa Teknik'e teslim ettim.

Alfa Teknik'in iyi niyetli yaklaşımı beni mutlu ettiyse de 7 senedir benim ne kadar titiz ve kıl bir müşteri olduğumu bilmelerine rağmen IRMAK OTO gibi insanlarla iş yapıp aracımı bana dalga geçer gibi teslim etmelerine izin vermeleri beni kırdı. Eğer işin içinde Alfa Teknik'in de olduğuna inansam orayı referans verdiğim bütün insanları başka servise çekip kendim de gitmemeyi düşünüyordum. Ancak bana iyi niyetli davrandıkları için Alfa Teknik ile şu anda bir sıkıntım yok.

En son eksik olan ufak tefek parçalar gelince bu sefer direk IRMAK OTO'ya gidip kendim konuştum. Servisin sahibi başta dinlemez tavırlarda gibi göründü, sonra olayı izah edince "ben zaten 180 milyarlık arabaya biniyorum, müşterilerime bile araba veriyorum, neden kullanayım ki senin aracını?" demeye başladı. Daha kibarca izahat verip kimseyi suçlamadığımı, bu işi elemanlarından birisinin de yapmış olabileceğini söyleyince "haklısın" deyip kendisi de olayı araştırıp bana geri dönüş yapacağını söyledi. Eğer hakikaten olayı araştırıp geri dönüş yapsaydı yine iyi niyet göstergesi olarak bu olayı yazmayacaktım. Ancak aradan 4 gün geçti ve bir geri dönüş yok.

Bu yüzden size tavsiyem, Bornova 3. Sanayii IRMAK OTO'nun yanından bile geçmeyin. 4337 YTL para alıp, aracınızı kullanıp, bozarak size teslim eden bir servistir. Aklınızda bulunsun. Aracımı kim kullandıysa Allah onun da binbir kere belasını versin. Ben kendi arabamı kendim, hırpalanmasın diye sert kullanmaya çekinirken, Allah'ın öküzlerinden biri benim malımı alıp limitlerde keyfini çıkarıp sonra da dalga geçer bir halde bana teslim ediyor. İnanın sevgilime tecavüz edilmiş gibi hissettim.

Şu anda araçta hiçbir sıkıntı yok, her şeyi kusursuz durumda, ancak böyle bir olay yaşamış olmanın ne kadar sıkıntı verici olduğunu da siz tahmin edersiniz. Zaten 2. teslimattan sonra Günay Bey'le konuyu konuştum ve test sürüşüne çıkacağımızı, herhangi bir sıkıntı çıkarsa direk gerekli hangi parça varsa (turbo, alt takım, frenler, lastikler, elektronik aksam vsvs) değiştireceğimizi ve parasını ödemeyeceğimi, IRMAK OTO'dan almaları gerektiğini söyledim. Kabul etti. Uzun bir test sürüşü yaptık ve araçta herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Alfa Teknik iyi niyetli derken de bundan bahsediyordum, tamamiyle bana hak verip beni korumaya çalıştılar. Benim kırgınlığım sadece IRMAK OTO'ya aracın teslim edilip sonrasında takip edilmemesi. Yoksa 7 senedir Alfa Teknik'e ne zaman araç bıraktıysam hiçbirinde gözüm arkada kalmadı. Gerekli işlemler her zaman yapılıp bana bilgi verildi, gerektiğinde bana aracımı 200 km/s'lerde test ettiklerini de söylediler, ancak bunun gerekli olduğunu bildiğim için normal karşıladım. Gereksiz parça değiştirmeyip her zaman bana en doğru yolun hangisi olduğunu söylediler.

Bir tek bu son olayda IRMAK OTO'nun saygısızlığı sıkıntı yarattı, bunu da sizle paylaşıyorum zaten.

Edited by - master on 27/08/2011  14:48:34
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

147BLACK

Bu sanayi işleri çok sıkıntılı...geçmiş olsun.

İnsanın kendi anlayabileceği şeyler olsa hiç götürmez kendisi yapar ama mecbur hepimiz götürüyoruz.
Benim baba tarafından akrabalarım senelerce sanayide rot balans ve lastik satışı üzerine dükkan işlettiler ve babam hep anlatırdı orada olan şeyleri.

Çırakların arabaları kaçırdıklarını, ustaların araçta bir şey yokken altına girip bir vida söküp takma ile bir dolu para aldıklarını, istediği anlaşmalı yer ile birleşip  yedek parça vs. konularda müşteri kerktiklerini falan.

Ben de bir  X serviste bir ara yedek parça arama zahmetine girmemek için başka müşterinin arabasındaki sağlıklı parçayı söktüklerine tanık olmuştum.
Biraz da müşterinin tiplemesine göre davranıyorlar.
Titiz ve sinirli müşteriye dikkatli davranıp mülayim ve teslimiyetçi müşteriye geçirme taktiği güdüyorlar.

En güzeli, değişecek parçaları net üzerinden sipariş verip mümkünse kişinin kendi değiştirmesi.

2 hafta önce ben de ufak bir tıklama yaptım. Aracın tamponu güzelce düzeltildi ve boyandı. Şimdi bekliyorum, bakalım Koç Allianz ne zaman yatıracak hesabıma parayı.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Dentist

Çoook geçmiş olsun Önder;yine de ucuz atlatmışsın diye düşünüyorum.O ortalama tüketimin artmasına neden olan, belirsiz ama az çok tahmin ettiğimiz ! kullanım tarzı nedeniyle iyi ki daha ciddi bir sorun çıkmamış...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ozi156

gecmis olsun,insanin emek verip aldigi araclara saygi gostermeyen bu ve bunun gibi insanlar oldukca fazla,hepside Allah'indan bulsun...

asklepios

yetkili servis-özel servis-sanayi esnafı farketmiyor.maalesef güzel ülkemin insanlarında "iş ahlakı" kalmamış.kime ne geçirsem kar gözüyle You are not allowed to view links. Register or Login diyelim Allah'ından bulsun şerefsizler

Tuncay Nergis

Geçmiş olsun.. Motor arıza lambasının yanma sebebi neymiş?

tolga_ozhan

Geçmiş olsun Önder.

ottoman

geçmiş olsun, bu tip uyarıları birbirimize yapmalıyız, Allah düşürmesin sanayiye düşünce en azından kime uğramıycağımızı bilelim.
hatta ırmak otonun yetkilisine bu sayfayı okutmak lazım ki bir müşteriye adam gibi davranmamanın da nelere sebeb olacağını bilsin en azından o da gıcık olsun

master

quote:

Geçmiş olsun.. Motor arıza lambasının yanma sebebi neymiş?

Tuncay bana serviste araba boyanırken yattığı için akünün bittiğini, aküye aktarma yapınca bu tür arızalar verebildiğini, problem olmadığını söylediler. Ancak ben inanmıyorum. Muhtemelen araç kullanıldığında mazot miktarı azaldığı için farketmeyeyim diye dandik bir mazot aldılar, o yakmıştır diye tahmin ediyorum. Çünkü ben de aracı ilk aldığımda kötü satan bir istasyondan bilmeden almıştım direk uyarı ışığını yakmıştı. Artık Shell V-Power Diesel GTL kullanıyorum sadece, hem performans daha iyi hem daha az yakıyor hem de uyarı ışığı  yakmıyor. Zaten DPF değerlerini okuttuk, olması gerekenden de iyi. Ama tek bir kötü mazot "bak akıllı ol DPF bozulur" diye uyarı verdirtiyor araca :)

159 JTDm'ler biraz duyarlı mazota. Kalitesiz mazot DPF hatası verdiriyor, uzun vadede kalitesiz mazota devam edilirse DPF değişmesi gerekiyor ki anormal pahalı bir parça.

O yüzden çok dikkat etmek lazım mazota, ben öyle yapıyorum.

Herkese ilgisi için çok teşekkürler.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

nurcan.demir

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Bana sorsalar bu tür işyerlerinin ustalık belgeleri ve dükkanları kapatılsın derim.Bunlardan olsa olsa sadece hurdacı olur

erman

geçmiş olsun önder bey

agucba

Geçmiş olsun Önder. Umarım Irmak Oto "test sürüşüne"(!) çıktığında trafik tarafından da yakalanmamıştır. Sonra trafik cezası gelmez umarım.

///////////////

ku2

Onder gecmis olsun...
Benzer seyler benimde basima geldi.. Aracin saglam alt salincagini kirdilar.. Benim ustada bir daha ora ile calismadi.. Arkamda durdu.. Hem rot ayari yapan yeri, hem de kaportaciyi degistirdi.. Simdi gittigimiz dukkanlardan daha memnunuz acikcasi..

Onemli olan dedigin gibi servisinin senin arkanda oldugunu hissetmek.

Gecmis olsun tekrar.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

selim

geçmiş olsun önder...malesef ülkemizde bir çok sektörde bu böyle...bir daha gitmemek ve reklamasyon en güzel cevap.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

antihero

geçmiş olsun...
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

147BLACK

En güzel cezalandırma yöntemi Anadolu sigorta ile bir daha kasko yenilememek. Neden, olduğunu sorunca da bu hikayeyi anlatmak ve ekspertizin tavrındasn dem vurmak lazım. Bir dolu farklı sigorta şirketi var.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine