Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Boya Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

Bilgim konusundaki iltifatınıza teşekkürler. Öğrenmenin sonu yok derler. Birbirimizden çok şey öğrenebilir ve asıl önemlisi, bu bilgileri birbirine ekleyip, çoğaltabiliriz.

Nano-coating'ler konusunda da paralel duygular içindeyiz. İnsana yapacak iş kalmaması duygusu bence de caydırıcı ama çizilmedikleri konusundaki söylem son zamanlarda epey geriledi. Testler sadece biraz daha az çizildiklerini ortaya koyuyor. Üstelik, onların da üzerlerine uygulanacak ürünler çıktığı gibi, çoğu waxlanabiliyor da. Tıpkı fabrikada atılan vernik (clear-coat) tabakası gibi. Kalıcı olmayan, tekrar tekrar uygulama gerektiren nano-ürünler de var. Neyse, hepsini konuşuruz.

10 sene önce üretilen ve hala üretimde olan AIO ürünü Klasse mi? Eğer öyleyse, genel olarak akrilik bazlı ürünler, somut olarak da AIO'lar gibi bir taşla iki kuş vuran çözümler konusunda belki o kadar da paralel düşünmüyor olabiliriz.

Glaze'ler konusunda da paralel düşünmüyor olabiliriz ama amaç farklı düşünceleri de ortaya koymak, bunlardan da sentezler yapmak ve kendi yolunu ona göre çizmek değil mi? İlk fırsatta buluşalım. Katılmak isteyenler olursa, daha da güzel olur. İstanbul'un Anadolu yakası benim için biraz daha uygun olur ama her yerde de olabilir. Yeter ki Alfa'mı kapı çentiği bölgesi olmayan bir yere park edip, anahtarını da alabileyim.

Edited by - Orhan Isvan on 17/12/2011  19:05:40

naxos

:)) aynen öyle öğrenmenın sonu yok,

AIO ları ben polishden sonra mutlaka kullanırım sebebı ise üste atacağım waxın tutunmasını kolaylaştırma adına cok iyidirler
Zaten hiçbir zaman kişisel uygulamalarda son kat olarak kullanılmaz (zamandan kazanmak isteyen muşteri ilişkisi olanlar haric)

İlk koruma temızleme gibi düşünün Carlack68 ve M66 bu konuda cok iyidir

Kil>Polish>Temızleyici Glaze veya AIO>M21>Wax

Bahsettiğiniz ürünlerede Nano ürünlere olmayan merakım yuzunden cok detaylı bilmiyorum
Artık onlarıda sayenızde öğreniriz:))

Bana Anadolu Avrupa farketmez,zaman uygun sürece gelirim.Ama kanımca arabalarımızı bırakabileceğimiz en uygun yer bostancı olabilir.Bu aralar bir buluşma düşünülüyordu
emin bu konuda bizi aydınlatır

Not: Benım kişisel fikrim aslında ürünler arasında öyle aman aman cok abartı farklar yok
Mesala DA 300 ve 301 Mıkrofiber sistem cok iyi ürünler en acemı insanların bile araclarını temızlıyebilecekleri bir ürün olmalarına rağmen Meg türkiye bu ürünleri getirmeyi düşünmüyor.
Nette dolaşırken şöyle bir video buldum

You are not allowed to view links. Register or Login

Konuşulacak cok şey var bu konular üzerine yaz yaz bitmez zaten:))

Edited by - naxos on 18/12/2011  01:22:45
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Orhan Isvan

Zaten eğer Meg Türkiye DA 300 ve 301 MF sistemi veya benzeri amatör ürünleri getirecek bir anlayışla yönetilseydi, beni bu arayışlara da itmez, sonunda vaz geçip Ziebart'a yönelmeme de sebep olmazdı.

Videodaki kıyaslama her iki ürünün de çizikleri çıkarttığını gösteriyor. Eğer herhangi bir sanayide, herhangi bir boyacıya "şu çizikleri çıkart" desek, o da çıkartır ama mesele çıkartmaktan ibaret değil. Önce ne pahasına çıkarttıklarını bilmek isterdim. Eğer Hyper Compound değil de Hyper Polish kullansaydı çiziklerin çıkmayacak olduklarını bilmeden, yani denemeden, compound kullanmazdım. Nitekim, hiç kullanmıyorum. Zaten Ziebart da kullanmıyor ve o Cherokee kadar çizik bir aracın tüm çiziklerini gideremeyeceğini baştan söylüyor. Sonra ürünlerin kurumadan önce ne kadar çalışma süresine olanak sağladıklarını, etrafa ne kadar sıçradıklarını, ne kadar kalıntı bıraktıklarını, v.s. de bilmek isterdim.

Allah'a şükür benim aracım hiçbir zaman o Cherokee'nin durumuna yakın bile gelmiyor. Benim yaklaşımıma önleyici yaklaşım ve/veya ÇOK hafif düzeltme, buna karşılık çok özenli koruma diyebiliriz.

Buluşursak, hepsini konuşuruz. Ortak bir karara varmamız da gerekmiyor zaten. Üstelik, araçlarımızın maruz kaldıkları şartlar da aynı değil. Bilgi alışverişi olur, güzel bir sohbet olur. Aracın içi, dış trimleri, camları, jantları ve lastik yanakları ile ilgili de muhteşem ürünler ve teknolojik gelişmeler var.  Bunları da konuşuruz.

Şimdi garaja gidiyorum. İlk defa çıplak elle wax uygulayacağım.  

Dentist

Ne mutlu sitemize,böylesine  " doktora " seviyesinde bilgili ve paylaşımcı arkadaşlarımız var...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

naxos

Altin kural zaten
"En hafif asindiriciyi kullanarak yapabilmek olmuyorsa bir ustune "
Bu arada kolay gelsin yeni attiginiz wax'dan sonra foto ve boncuk testi bekliyoruz:)))

Biliyorsunuz ne kadar kucuk ve sik o kadar iyi koruma.

Bu arada bizim Alfalarin boyalari yumusak kisma giriyor,yani kolay cizik cikar ama kolayda deforme alabilir.Esimin arabasi VW passat hereleri cikartmak icin cutting ped ile yuklendim banamisin demiyor aynisini benim Alfamda yapmaya kalksam ne olurdu You are not allowed to view links. Register or Login hala ciziklerin yarisini alabildim illa yun kece istiyor bu vw araclari boyalari inanilmaz sert.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Orhan Isvan

Murat Bey, teşekkürler.

Boncuk testi fotoğrafı çabuk olmayabilir ama bir fırsat yakalamaya çalışırım. Küçük ve sık olmasının makbul olduğunu bilmiyordum ve öğrendiğime çok sevindim çünkü Wolfgang Fusion Estate wax kullanmaya başlayınca boncuklar o kadar küçüldüler ki, nasıl yorumlamak gerektiğini merak ediyordum.

Çıplak elle waxlama pek yararlı olmadı. İnce sürülmüyor. Tavanı çıplak elle yaptıktan sonra, sünger pede döndüm.

Ziebart'ın ifadesine göre yeni araçlarda kullanılan su bazlı, kurşun içermeyen boyalar zaten genellikle yumuşak oluyormuş. Eski Alfa'mın boyası gerçekten de daha sertti. Çizik açısından en riskli durum, oto yıkamacıdaki kurulama aşaması. Kendi "waffle wave" kurulama bezlerimi götürüp, başlarında da duruyorum. Orada çizilmedikçe, başka yerde kolay kolay çizilmiyor ama elbette, başı boş biçimde park halindeyken neler neler olabiliyor.

naxos

Cok yakında D300 ve pedleri elime ulaşacak yanında da Ultımate Polish sipariş ettim

Amacım D300>Ultımate Polsıh>ULW üclüsünün nasıl sonuclanacağı

en merak ettiğim aslında Ultımate Polish cünki yenı cıkan ULW ile birbirlerini tamamlayan ürünler gibi duruyor,bildiğim kadarıyla aşındırıcılıgı Swrilx ile cok benzer yani cok cok az ama verdiği finiş M205 kadar iyi gibi bahsediliyor yabancı forumlarda

Bu arada konu dışı ama bugun bizim burdakı :Meg bayısıne gittim baktım usta gene almış eline 105 saldırıyor sokuldum yanına

-Fikret ustam amerikadan bir ürün getirttim görme fenaaa deneme aşamasında bir ürünmüş küzenim yolladı bi baksana dedi

Usta eline aldı bi damla parmaklarının arasında gezdirdi
-hımmmm acaip yaglı ve cok wax var..

dedimki

-:Usta gel senın kırmızı alfada denıyelım bir yerınde diyip arabasının başına gittik sağ arka camurlugunun oraya uyguladık

Bu arada ürün ne diye merak ediyor ,işyerı sahibi ve ben ne oldugunu biliyoruz mıdeme kramplar giriyor o sırada cunku
Üründe benım evde hazırladıgım 100ml M66 ve 40 ml M21 karışımından oluşuyor)

Neyse ben acık vermedim bekledik 10 dakıka kadar o işine döndü bu sırada
sonucta işini bitirip arabasının başına döndü o sırada almış bezı siliyor gittim yanına,yüzünü biraz buruşturdu

-abi bu acip bişi baya bir fark var ama meg değil ben güvenmem dedi,elini attı üzerinde gezdiriyor sordum
:Usta dayanırmı bu
-Valla dayanır gibi duruyor ama parlaklık fena oldu bakalım dursun birkac gun dedi

bu sırada patron içerde kıskıs gülüyor

Gercekten bu karışımı benim hanımın passatında denedim acaip bi parlaklık verdi ıslak ve derin sonucu görünce bugun kendi aracıma uyguladım beklıyorum yarın sabah silip durumu göreceğim fotolarıda burda paylaşırım

bu arada cıakrken ustaya gerceği söyledim şöyle bi duraksadı

-Abii valla anlamıştım bak valla biliyordum diye peşimde dolanıyordu
bizim ustaya göre cok akıllıca bir karışımmış bu M66 aşıdnırcılıgı cok cok azaltırmış ve M21 koruma özelliği ön plana cıkarmış ve M66 parlaklıgı muhafaza edilirmiş kendısınde en yakın zamanda  aracında denıyecekmiş

Ve Bugunki guncel hali,Resimler pek kalıtelı değil cepten cektim artık kusuruma bakmayın

Register or Login" border=0>

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Fatihob

Abi nazar değmesin dokundugumda aldıgım hissi şimdi bakarak hissettim yani içim bi hoş oldu benim

Edited by - Fatihob on 11/01/2012  03:11:00
..

Alfadanadam

quote:

Abi nazar değmesin dokundugumda aldıgım hissi şimdi bakarak hissettim yani içim bi hoş oldu benim

Edited by - Fatihob on 11/01/2012  03:11:00

Durumu süper ifade etmişsin Fatih vallahi :)

naxos

Fatih anlıyorum seni bende yaşıyorum aynı hissi
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Dentist

Soner kardeşim;ne zaman açıyoruz uygulama merkezini?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

naxos

quote:

Abi bizimkisi Amme hizmeti olur anca

Zannediyorumkı yarın Akşam bu konmuda bayagı sıkıştırılıcam
Keşke Orhan beyde gelebilseydi
Yarın akşam gelirseniz doktorum aracınızın durumuna göre bir recete yazılabilir:))

Edited by - naxos on 11/01/2012  12:49:14
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Orhan Isvan

quote:

quote:

Abi bizimkisi Amme hizmeti olur anca

Zannediyorumkı yarın Akşam bu konmuda bayagı sıkıştırılıcam
Keşke Orhan beyde gelebilseydi
Yarın akşam gelirseniz doktorum aracınızın durumuna göre bir recete yazılabilir:))

Edited by - naxos on 11/01/2012  12:49:14

Keşke nereye ve ne zaman gelebilseydim? Bu başlığı aksatmadan takip ediyorum ama yarın akşam bu konuda bir buluşma olacağını bu mesajdan öğrendim.

emin

Orhan abi yarın akşam caddebostan sahilde nero cafede buluşuyoruz onu kast etmiş olabilir Soner abi.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

evrenalpar

Benim Giu da bi anda çizik içinde kaldı, bi an önce müdahale etmem lazım, Birmot'a her gittiğimde boya koruma satmaya çalışıyorlar..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Orhan Isvan

quote:

Orhan abi yarın akşam caddebostan sahilde nero cafede buluşuyoruz onu kast etmiş olabilir Soner abi.

Keşke Cuma akşamı buluşuluyor olsaydı ...

Cuma akşamüstü, umarım köprü aşırı sıkışmadan önce, ben ve Alfa'm Avrupa yakasından Asya yakasına, oradan da Yalova'ya doğru yolda olacağız. Caddebostan bana uyardı (ama "Cuma akşamı + İstanbul"un başta trafik olmak üzere çeşitli bakımlardan pek de cazip bir karışım olmayacağının farkındayım).  

Neyse, hepinize iyi eğlenceler.

ihsany

Arkadaşlar selam,

Bir süredir boya koruma yaptıracağım derken sonax da boya koruma kampanyası gördüm. %50 indirim bir iki hediye vs. 150 TL ye geliyor.. Hangi sonax bayisini önerirsiniz?  

Ortaköyde yaşıyorum ama pendikte olsa da giderim..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Alper

Gayrettepe ye git abi Sonax Aycibin var kesinlikle 10 numara iş yaparlar
Ben düzenli olarak oraya gidiyorum
Aracımı görmüşsünüzdür forumda
Musa abi var oranın müdürü benden çok çok selam söyle Alfa Romeosu olan Alper de o anlar :) daha geçen hafta sırf ziyaretine gittim Çorlu dan üşenmedimde

Edited by - alpermusa on 12/01/2012  14:01:46

ihsany

Teşekkürler Alper Bey,

İş yerime de yakınmış orası, bilmiyordum. Telefonla görüştük kendileri Nano koruma da önderdiler. İlk fırsatta gicedeğim.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Dentist

Bu ürünler hakkında bilgisi olan var mı ?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

naxos

Abi İlk Ürünü fazla bilmiyorum ama İkinci ürün
Sonax ın en iddalı ürünüdür.parasının karşılıgını verir. ancak ondan cok daha iyi ürünler cok daha ucuz fiyatları vardır.

Kişisel Fikrim Sonax koca bir balondur coğu ürünü cok amatörcedir.Temizleyici ürünlerinde cok fazla miktarda Asitik bulunmaktadır.

Sana aracın koyu oldugu için collinite 915 öneririm

Havalar cok soğuk abi biraz bekle bi güzellik yapacağız senin canavara:))

Ama Yok ben bişiler süreyim bari üstüne diyorsan

Ya yukarıdakı  sana tavsiye ettiğim ürünü yada Meguiars Ultimate Liquid wax  öneririm en azından hafif polisaj zamanına kadar daha fazla zarar görmesini engellersin

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

naxos

Bu Arada Tüm DA Mikrofiber Sistem ürünlerim pedleriyle birlikte tamamlanmıştır.Eşimin arabasında ufak bir deneme yaptım sonuclar  mukemmele yakın diyebilirim.Kendı aracımda denemek için havaların ısınmasını bekliyorum söyle 10 dereceyi ve guneşi göreyim affetmicem:))))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Dentist

Cafe Nero toplantısında konuştuğumuz gibi;senden haber bekliyorum Soner.Evin çok yakınındaki Sonax'ta 159 u yıkatırken göstermişlerdi;ben de bilgi alayım istedim sadece.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Orhan Isvan

quote:

Bu ürünler hakkında bilgisi olan var mı ?

Murat Bey,

Carnuba katkılı bir koruyucu olan ikinci ürün hakkında biraz bilgi burada var:

You are not allowed to view links. Register or Login

Almanca bimememe rağmen, birinci ürünün 12 ay dayandığı öne sürülen bir nano kaplama olduğunu anlıyorum. Eğer öyleyse, herhangi bir nano kaplama (veya 12 dayanan herhangi bir koruyucu tabaka) uygulanmadan önce boyanın mükemmel konuma getirilmesinde çok yarar olduğunu söyleyebilirim. Hele de siyah bir araçta! Herhangi bir koruyucu tabaka boya ne durumdaysa o durumun üzerine kaplanacağından, bir sene dayanan bir tabakayla kapladığınız takdirde bir sene süreyle boyanın o anki durumuyla yetinmeniz gerekecektir. Sonradan yapacağınız herhangi bir çizik giderme veya parlatma işlemi o tabakayı da çıkaracağından, önce boyayı mükemmelleştirip sonra bu tür kaplamaları kullanmak daha anlamlı (ve daha ekonomik) oluyor.

Ben bu nedenle şimdilik "nano coating"lerden uzak duruyorum ama o Sonax ürünü hakkında somut bir bilgim olmadığını da söyleyeyim.

Son olarak, o ürünler birbirinin alternatifi. Yani ya birini, ya diğerini seçmeniz lazım. Bence ikisini de seçmeseniz hiç de fena olmaz çünkü gerek carnuba'nın, gerekse nano kaplamaların epey daha iyi alternatifleri var.

Edited by - Orhan Isvan on 18/01/2012  19:12:03

naxos

Valla ben Anti Nano'cuyum

Evet gercekten cok temiz sıfır hatalı bir yüzey ve üstünde aracın orjınal halı geldikden sonra uygulanıyor bu ürünler Sonuclarıda gayet başarılı boyanın üzerinde nerdeyse kemık gibi katman oluşturuyor ve her yıkamadan sonra sankı yenıden pasta cıla yapılmış gibi ortaya cıkıyor arac
Emmee gel gelelım benım gibi aracınla uğraşanlara göre değil bu işler

Ne öyle 1 kere yap 1 sene dokunma,ayrıca nano kismi uygulanmadıgı için mesela diyelım kapı cizildi ciziği cıkartıp polısh yapıp sadece oraya uygulanması olmuyor tüm kapıyı yenıden yapmanız gerekıyor bunun gibi ufak tefek problermleride var.

Piyasada Nano diyince akan sular duruyor ne hikmetse aksıne bende uzak duruyorum özellikle meguiar's Nano fiyatını duyunca :)))

Kışın Carnauba
Yazında Sentetik ürünler daha dayanıklı oluyor.

Ben 6 ayda bir bi dunya para verip aracı hafif polıshle sıfırlatıyordum,baktım olacak gibi değil kendım yapmaya başladım:)))
Gerci ceyize harcadıgım parayla 2 sene Meg yaptırırdım oda ayrı mevzu:))))

Orhan beyin dediği gibi.Nano yaptırmayı düşünen arkadaşlar aracınızın zemınını sıfır hatalı hale getirdiklerinden emın ve üstünde tek bir polsıh kalıntısı bile kalmasın aksı taktırde Nano yuzeye tutanamaz ve cok kısa süre içinde zemın zayıflar koruma süresi cok kısalır
İyi Yapılmış bir Nano uygulaması Ülkemizin  bu hava yol su şartlarına bile enaz 1.5 sene gider.Bu bağlamda Nano harıcınde hiçbir uygulama ne yaparsanız yapın yanına bile yaklaşmaz.

Yani bu işle uğraşacak vaktı olmayan zamanı olmayan ama aracımda temız dursun diyenlerin tercih edebileceği bir uygulamadır.
ve tum dunyada daha henuz tam anlamıyla oturmuş bir sıstemde değildir.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok