Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Boya Bakımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

quote:

Yani bu işle uğraşacak vaktı olmayan zamanı olmayan ama aracımda temız dursun diyenlerin tercih edebileceği bir uygulamadır.
ve tum dunyada daha henuz tam anlamıyla oturmuş bir sıstemde değildir.

Çok doğru. Carnuba'nın doğallığı, derinliği, görselliği ve sık sık uygulama keyfi de işin cabası. Gelgelelim, carnuba muazzam toz tutuyor. Aracınız siyahsa, üstelik de tozlu bir ülkede yaşıyorsanız, toz sorunu caydırıcı boyutlara ulaşabiliyor. Anti-statik carnuba wax var ve kullanıyorum. Ayrıca anti statik QD da kullanıyorum (FK 425). Ama "anti-statik" ifadesi bu ürünler için biraz abartılı. Carnuba'nın tozu çekme özelliği biraz azalıyor ama tozu iter hale de gelmiyor. Yani aslında anti-statik değil, daha az statik, daha az toz çeken ürünler. Sealantlar waxlardan daha az toz çekiyorlar, ama onlar da tozu itmiyorlar.

Oysa ki örneğin Permanon Platinum (nano bir kaplama) tozu itiyor. Kendisi yüzeye kimyasal bir reaksiyonla değil, statik çekimle tutunuyor ve bunu yaparken yüzeyin statik elektrik polaritesini tersine çeviriyor. Boya tozu çekeceğine iter hale geliyor. Yerçekimi bu itme kuvvetine üstün geldiği için, duran aracın üzerinde biraz toz birikiyor ama bu toz yüzeye tutunamadığı için, araç yaklaşık 60 km/saat hıza ulaşınca rüzgarla adeta tozu alınıyor. Bu yazdıklarımı henüz kendim denemedim ama çok güvendiğim kişilerin deneyimlerine güvenerek malzemeyi aldım. Henüz elime geçmedi. Yazın deneyebileceğimi sanıyorum.

Bu ürünün bir başka özelliği de olağanüstü boyutta kayganlık. Aracın çamurluğuna konan kelebeğin kayıp düştüğünü söyleyen birini dinledim. Sadece basınçlı suyla bile kirlerin büyük ölçüde çıktığı da söyleniyor. Bu ürün o kadar dayanıklı da değil. Firma bir yıl dese de, kullananlara göre birkaç ayda bir yenilenmesi gerekiyor. İdeal olarak boya tabancasıyla (veya olabildiğince küçük zerreler halinde) püskürtülerek uygulanıyor. Kimyasal olarak değil de elektrostatik çekimle tutunduğu için waxların, sealantların ve herşeyin üzerine uygulanabiliyor. İsterseniz toprağa bile uygulayabilirsiniz çünkü toprağın da elektrostatik bir yükü var.

Neyin üzerine uygulamışsanız, onun dayanma süresiyle sınırlı. Örneğin birkaç hafta etkili bir "conquest wax" üzerine uygularsanız, birkaç hafta ömrü oluyor çünkü boyaya değil, o wax tabakasına tutunuyor. Ama mesela Collinite gibi uzun ömürlü waxlarının veya sentetik sealantların üzerinde aylarca tutunabiliyor. Doğrudan boyaya uygularsanız ömrü uzasa da, o kadar da uzun ömürlü değil. Tekrar uygulanması gerekiyor ve dilediğiniz sıklıkta tekrarlayabiliyorsunuz (kat kat uygulanabiliyor). Henüz kendim denemediğim ama toz itici özelliği nedeniyle mutlaka deneyeceğim bir ürün hakkında bu kadar yazdım çünkü aktardığım bilgiler güvendiğim kaynaklardan. Yine de, kendim denemeden yazdığım için ihtiyatla okumanızda yarar var.

Nano teknoloji sadece çok küçük partikül teknolojisi demek. O kadar küçük partiküller ki, fiziksel ve kimyasal özellikleri ait oldukları elementinkilerden farklı olabiliyor. Bu farklarla oynanarak çeşitli sonuçlar alınabiliyor, hatta biyolojik özellikler dahi eklenebiliyor. Biyolojik boyutun yasaklanması veya sınırlanması tartışılıyor. Demek istediğim; boya koruma katmanı olsun, başka birşey olsun, bir ürünün nano teknoloji ile elde edilmiş olması o ürün hakkında çok da fazla bilgi vermiyor. O ürünün ne olduğuna, ne yaptığına, nasıl uygulandığına, ne kadar dayandığına, v.s., ayrıca bakmakta yarar olabilir.  

Orhan Isvan

Boncuk resmi sözümü ancak bugün yerine getirebiliyorum. Cep telefonuyla ve flaşla çekildiyse de, sanırım biraz fikir veriyor:  

Register or Login" border=0>

Alper

Bir şey sormak istiyorum...
Bu boncuklanma böyle minik  minik olursa mı iyi yoksa daha büyük olursa mı iyi.
Bir kaç kişiden farklı şeyler duydum da.
Bunu uygulama yapan kişiler yani bilgili kişiler söyledi sizlere de danışmak istedim arkadaşlar.

naxos

ne kadar sık ve kucukse o kadar iyidir
zaten bonuklanma büyüdükce wax etkısı o kadar azalıyordur cünkü büyür büyür on sonunda da boncukdan ziyade düzensiz kabarcık görünümünü alır..

Resimlerdeki bocuklanma ideal olanıdır özellikle yolda giderken bu gördüğünüz boncuklar aşagı veya yukarı kayarak hajreket eder.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

quote:
İdeal olarak boya tabancasıyla (veya olabildiğince küçük zerreler halinde) püskürtülerek uygulanıyor.

Orhan Bey, yukarıdaki cümlenize istinaden bir sorum olacak.

Bu uygulamayı normal evlerde kullandığımız boya tabancaları ile uygulayabilir miyiz peki?

///////////////

Orhan Isvan

quote:

quote:
İdeal olarak boya tabancasıyla (veya olabildiğince küçük zerreler halinde) püskürtülerek uygulanıyor.

Orhan Bey, yukarıdaki cümlenize istinaden bir sorum olacak.

Bu uygulamayı normal evlerde kullandığımız boya tabancaları ile uygulayabilir miyiz peki?

Evet ama aklınızı karıştırmış olmayayım: o cümle Permanon Platinum isimli, henüz elime geçmiş olmayan bir nano-teknoloji ürünüyle ilgili. Resimlerdeki boncuklanmayla alakası yok.  

agucba

Yok yok, yanlış anlamadım. Zaten bahsetmiş olduğunuz Permanon Platinium ile ilgili sormuştum.

///////////////

naxos

You are not allowed to view links. Register or Login

Sadece Görsellik amacıyla almak isterim
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Alfadanadam

quote:

Sadece Görsellik amacıyla almak isterim

Bu kit kimde vardır deseler zaten cevabımız da belli :))

Keox

bir şey sormak istiyorum ben alfamı mat siyah yapmak istiyorum. Mal siyah yaptıdıktan sonra ruhsata işletmek zorunlumu

Alper

quote:

bir şey sormak istiyorum ben alfamı mat siyah yapmak istiyorum. Mal siyah yaptıdıktan sonra ruhsata işletmek zorunlumu

gerek yok işletmeye.
arkadaşım kaplattı oradan biliyorum bende muayenede sorun çıkmadı hiçbir şekilde. Ton farkları dert değil çünkü her arabanın grisi bir değil kiminin ki koyu hatta neredeyse füme kiminin ki ise açık gri. Ama hepsi ruhsatta gri geçer.

dragut

Arkadaşlar yeni bir konu açmamak için buraya yazmayı uygun gördüm. Benim aracın sağ ön kapı cebine jarama siyahı boya dökülmüş. (Nasıl oldu da şişenin kapağı açıldı ve boya dağıldı, anlamadım.) Boya yavaş yavaş katılaşmak üzere. Herhangi bir işlem yapmadım. Ayrıca çok keskin olmasa da ispirto gibi bir koku yayılmış araca. Öncelikle bu boyayı nasıl temizlemeliyim? Tiner aklıma geldi; ama plastik cebi zedeler diye korkuyorum. Onun yerine kuruduğu zaman ince zımparayla çıkar mı? Önerilerinizi bekliyorum.
"Alfa sevgisi"

Fatihob

Evet o konu çok dağıldı buraya yazayım.

Water magnetle Uber hemen hemen aynı fiyat gibi gördüm. Megin sitesinde 32TL magnet, Uberde o civarlarda.

Buffolo zaten ucuz bir bez. Ondanda şipariş vereyim, bol bol bez olsun elimde. Olmadı anneme verrim cam mam siler :)
..

erol1903

Water magneti ilk aldigimda hem babamin arabayi hem benimkini kurulamistim hizlica, simdi yenisini aldim pakedi acar acmaz kurulayinca istedigim gibi kurulamadi bircok kez sikmam gerekti.. Performansi yikandiktan sonra mi articak acaba?
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Alper

Water magneti ilk aldigimda hem babamin arabayi hem benimkini kurulamistim hizlica, simdi yenisini aldim pakedi acar acmaz kurulayinca istedigim gibi kurulamadi bircok kez sikmam gerekti.. Performansi yikandiktan sonra mi articak acaba?
Aynen öyle yıkadıkça ıslandıkça daha da güzel kurulamaya başlar.
İlk başlarda tam randıman alamazsın.
Biraz ıslat beklet kurla evde.
Bunu 2-3 kez yap sonra daha güzel kurlar.
Sakın ama sakın bezi yıkarken falan makine de yada deterjanla yıkama tüm özelliği gider.
Elde beyaz sabunla falan yıka.

erol1903

Eyvah makineye attik bezi yikandi. Millet makinede yikiyordu aslinda ama yumusatici kullanmayin diyorlardi. Nasi olucak bakalim.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Alper

Eyvah makineye attik bezi yikandi. Millet makinede yikiyordu aslinda ama yumusatici kullanmayin diyorlardi. Nasi olucak bakalim.
Kurulama etkisi gidiyor.
Benim de birini Ecem sağolsun makinede yıkamıştı ve sonuç bir işe yaramayan , kuruladığımda iz bırakan bir bez.
Tek seferde yapacağım yeri 3 seferde yapmaya başlayınca bir daha yenisini aldım ama oda kayıp bu aralar :)
Babam yazlığa gitti Volvoyu alıp , tahminim benim bezlerden bir kaç tane yürütmüş çaktırmadan :) hahahah

wolkanku

alper ben tüm bezlerimi(waxlı,jant temizleyicili, lastik parlatıcılı,tozlu vb.)  , tek seferde makineye atıyorum..deterjanlı ancak yumuşatıcısız şekilde 35 dakikalık programda yıkıyorum.
senin dediğin gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.
deterjan değdi bez bitti olur mu la :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alper

Valla ben bilmem benimkinin özelliği gitti.
Annem hep beyaz sabunla sıcak suda bekletip elde yıkar hiçte bir şey olmazdı.
Ecem bir kez yıkadı gitti bez :)
Ben uyarayımda :)

Calibra

Bizde kısa program düşük derece, yumuşatıcısız falan yıkıyoruz süper oluyor. Diğer mikrofiber bezler falan hep birlikte...

Ne zaman boya bakım günü toplantısı yapıyoruz hadi onu konuşalım :)
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ihsany

Temmuz ayı sonları olsun :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

egeozal1

Davetsiz misafire izin var mı? :D

Fatihob

Bişi daha sorayım bari. Bizde bir tane malesef 1.16i var :( Arabadan 1 kez bile memnun kalmadım. Annem şuaralar yok diye ben kullanıyorum. Koltukları gri kumaş ve çok kirli. Ama kirden ziyade üstüne su dökülse izi kalıyor geçmiyor. Kumaş koltuklar için varmıdır bildiğiniz temizleme veya korucuyu bir yol ?
..

wolkanku

fatih daha bu pazar günü kuzenin yılda 1-2 kez yıkanan a3'ünün içini hallettik.
kosla oxi action halı deterjanı elde         yazan ürün ile yaptık. koltuklar ilk başta dokunsan toz çıkıyordu ve siyahtan griye dönmüştü üzerlerinde su lekeleri kalmıştı.
mikrofiber bezleri ıslatıp haşır huşur giriştik koltuklara, mis oldu :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Calibra

Biz de eşimin Corolla'sında SONAX'ın köpüklü koltuk temizleyicisini kullanıyorduk sünger ile... Çok memnun kaldık her seferinde. Corolla'nın da koltukları bej ve su bile damlasa leke bırakıyordu.
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2