Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bu 147 ler hakkındaki yorumlarınız nedir alfistiler?? :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

bütçesi yetmiyor olabilir Bülent Abi.. aynı serzenişi dentist de yapmıştı ama herkesin gücü yetmiyor maalesef..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Burak

eskiden araba pert olunca eğer aracın sahibi aracı almak istiyorsa pert rakamı sigortalıya ödenip sigortalıda aracın kazalı değerini sigortaya geri ödeyip aracı alabiliyordu ve araç herhangi bir başka şahısa satılamıyordu. Şu an bu işlemler nasıl yürüyor bilemiyorum ama bu araç için de böyle bişey olmuş olabilir o yüzden de pert kaydı değil de sanki hasar varmış gibi kayıtlı gözüküyor olabilir sonuçta gerçek anlamda araç perte ayrılmadığı ve satış olmadığı için.  2010 için 26 bin arabanın değeri için normal gibi sanki.
1997 Gtv V6 TB

smlcvsgl

Bütçesi yetmiyor olabilir anlarımda aradaki fark atla deve değil, Calibra Alper'in araba 24k.  kazalı araba 22k kararı siz verin artık.

ismet

Alıntı YapBütçesi yetmiyor olabilir anlarımda aradaki fark atla deve değil, Calibra Alper'in araba 24k.  kazalı araba 22k kararı siz verin artık.

açıkçası kaça satıldığını bilmiyordum ama tahmini 26 filandır diye düşündüm..

yine de, bazen 500 lira bile eksik kalabiliyor.. ben mesela araç alırken 20bin liram vardı, zaten bütçemin 3bin lira üstündeydim, 21bine çok daha iyi bir araç bulsam bile alamayacaktım.. söylemek istediğim kısaca, bazen ne kadar zorlasan da olmuyor..

r_aktan

You are not allowed to view links. Register or Login
Rıdvan öncelikle hoşgeldin foruma..

bazı araçları için alıp-satım süreci gerçekten zor geçebilecek bir potansiyele sahip alfa'yı alırken, hele de böyle büyük kazalı araç almak istediğinde 2 değil 3 kez düşünmelisin.

kişisel fikirlerime gelirsek:

26bin liralık kazası varsa, ilanda 23.500 yazıyor, o para kesinlikle değmez.. 22bin lira okudum forumda, bence o bile çok. 19-20 arası alırsan, satarken elinde patlamaz diye düşünüyorum..

yanlış anlama olmasın, ben kazalı araca karşı değilim.. kaza yapmayı kimse istemez ama oluyor bir şekilde.. yaptırınca da kasko'dan filan mis gibi 0 parça ile yeniliyorsun ama halkımızda maalesef "kazalı - boyalı" araç fobisi var. araç kazalı deyince zannedersin koltukta tuzak raptiyeler var, adam binmiyor bile araca. böyle olunca da satmak zorlaşıyor.

bir başka durum da, bilgilerinde mardin'de olduğun yazıyor.. potansiyel olarak sorun açar mı kazalı araç bilmem ama daha sorunsuz sayılabilecek bir araç almanda fayda var gibi görünüyor. limitin ne bilmiyorum ama bence bu araç, fiyatı 20nin üstünde olduğu sürece doğru araç değil..

foto olayına da katılıyorum.. bundan çok daha kötü kazalar için bile 10-15bin fiyat çıkıyor, bu kazaya 26bin imkansız gibi bir şey..

hoşbulduk kardeşim.evet geçici bir süreyle mardindeyim 1 ay sonra izmirde olcam.ayrıca nickname bittim sanırım supernaturel dizisindenden dolayı seçtin şuan izlemekteyim ;) neyse geyiği bi tarafa bırakırsak benim 1.düşüncem bu aracı max 20e anlaşmak satarken fiyat kırıp satmak. 2.düşüncem calibra (alper) abininkini almak üstüne masraf (jant-multimedya vb donanımlar) yapmak. bakalım artık :)

r_aktan

Alıntı YapBütçesi yetmiyor olabilir anlarımda aradaki fark atla deve değil, Calibra Alper'in araba 24k.  kazalı araba 22k kararı siz verin artık.

yine de, bazen 500 lira bile eksik kalabiliyor.. ben mesela araç alırken 20bin liram vardı, zaten bütçemin 3bin lira üstündeydim, 21bine çok daha iyi bir araç bulsam bile alamayacaktım.. söylemek istediğim kısaca, bazen ne kadar zorlasan da olmuyor..

ayrıca evet bütçem yetmio ve şöyle bişi de var aracın üstünde hiç yoksa 4000 tllik donanım eklenmiş (navigasyon,park sensör,arka görüş kamera,spor jant vb) yani 20000e anlaştığımızı varsayarsak araç 16 bine geliyor. calibra abinin ki ni alırsam bu masrafları yaparsam o araç 28-29 bine gelcek aslında arada en az 8 bin fark olmuş olacak ki ben ekstradan lpgde yapmak istiyorum araç toplamda 30a oturcak  :-X 

ayrıca sizin gibi alfistlerle tanıştığım için çooookkk mutlu oldumm :)  forum dh de bile bu kadar ilgilenmemişlerdi benle  :))

ibrahim_020805

bu aracı ben almayı düşünüyordum 6  ay kadar önce iyice niyetlenmiştim bi baktım ilanlardan kaldırılmış büyük ihtimal satıldı o zaman sahibindende yazan fiyatı 20.000 tl idi büyük ihtimalle 19 a falan alınmıştır
1998 Marea hlx 2.0 v5
1999 Alfa 156 2.0 Excutive
2001 Volvo S 40 1.9 T4
2007 Alfa 147 1.6
2005 Alfa 156 1.6 Distincive
1999 Mercedes C 200  CDI
1997 Opel Omega CD 2.5 V6
1999 Honda Accord 2.0 Ex (Amerikan)
2013 Chevrolet Aveo 1.3 D
2006 Mercedes A150 Avantgarde

r_aktan

bu aracı ben almayı düşünüyordum 6  ay kadar önce iyice niyetlenmiştim bi baktım ilanlardan kaldırılmış büyük ihtimal satıldı o zaman sahibindende yazan fiyatı 20.000 tl idi büyük ihtimalle 19 a falan alınmıştır

bu araçmı abicim almayı düşünmüştüm dediğin ?

smlcvsgl

ayrıca evet bütçem yetmio ve şöyle bişi de var aracın üstünde hiç yoksa 4000 tllik donanım eklenmiş (navigasyon,park sensör,arka görüş kamera,spor jant vb) yani 20000e anlaştığımızı varsayarsak araç 16 bine geliyor. calibra abinin ki ni alırsam bu masrafları yaparsam o araç 28-29 bine gelcek aslında arada en az 8 bin fark olmuş olacak ki ben ekstradan lpgde yapmak istiyorum araç toplamda 30a oturcak  :-X 

ayrıca sizin gibi alfistlerle tanıştığım için çooookkk mutlu oldumm :)  forum dh de bile bu kadar ilgilenmemişlerdi benle  :))

Dostum burada ki arkadaşlar gerçekten seviyeli insanlardır ve sorularına mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırlar,  :serefe:

Arabaya gelirsek Alper beyi (calipra) hiç tanımam ama burada bulunupta arabasının özelliklerini sürekli yazan arabasına bir ruhla bağlanan kişilerin araçları sana ileride daha az masraf çıkartırlar burası kesin. Aksesuarları diğer aracın fazla olabilir lakin sana ne gibi masraf çıkaracak meçhul sonuçta az buz değil 26k hasar kaydı var aracın. Aldıktan sonra sana ne gibi masraflar çıkaracak biliyor musun??? Hesabını bir de buna göre yap. Karşılaştıracak olursak aksesuardan çok daha değerli şeyler var Alper bey'in araçta (not: Jantlarıda 147'lere en cok yakışanlardan).  Ki birazda pazarlık yaparsınız heralde  ;)

Şahsi fikrim bu tip kazalı araçları değerinin yarı fiyatına da verseler almam. Benim gibi düşünenler olursa ve Alfaların ikinci elinin nasıl gittiğini ve yedek parçalar hakkındaki söylentileri de biliyorsan elinden çıkartırken neler yaşıyacağını tahmin etmelisin. Değilse satacak adamda bu paraya vermez zaten sana o aracı. Para senin tercih senin...

Not: Bu siteden Alfa'larını satılığa çıkaran diğer arkadaşlarıda incele aynı şey onlar için de geçerli, dürüst cevaplar alacağına emin ol.  :alfisti:

ibrahim_020805

evet
1998 Marea hlx 2.0 v5
2001 Volvo S 40 1.9 T4
2007 Alfa 147 1.6
1999 Mercedes C 200  CDI

r_aktan

evet

smlcvsgl kardeş dediklerine katılıyorum.ibrahin kardeş sen ne düşünüyosun ??

ibrahim_020805

yani banada kaza fotoğraflarını göndermişti  birde çok hafif arka bagaj kapağındada hasar vardı satarken çok zor satılır zaten ağır giden arabalar birde 26.000 hasar kaydı ciddi sıkıntıya sokar ama düşündüğün zaman az km li 2008 model ve artıları olan bir araç bu fiyatlara bedava sonuçta kaza ben zamanında marea hlx aldım full orjinal boyasız noterden çıktım ilk ışıklarda tır çarptı bir de kaçtı trafikte herşey olabiliyor eğer uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence değerlendirin ama sıkılan çabuk bıkan bireyseniz uzak durun
1998 Marea hlx 2.0 v5
2001 Volvo S 40 1.9 T4
2007 Alfa 147 1.6
1999 Mercedes C 200  CDI

r_aktan

Kibitzer

napcağımı şaşırdım  :-[

Sabredeceksin biraz. Araştıracaksın, haber salacaksın. Ben tam 14 gün önce aldım 156mı. Ondan önce tamamen içime sinecek araç bulana kadar araştırdım. Aracımı almak için İstanbul'dan Trabzon'a gittim ve gerçekten 156 için pahalı sayılmayacak bir fiyata aldım. Aldığım araçta boyalı parçalar var, değişen de var. Fakat içime sindi aldım. Geçmişinde bu kadar büyük bir kayıt olan bir aracı gerçekten çok uygun fiyatta olmadığı müddetçe düşünme diyorum ve susuyorum.

Ekleme: Bu arada senli benli yazıyorum, problem yoktur umarım  :-[
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

r_aktan

r_aktan

Geçmişinde bu kadar büyük bir kayıt olan bir aracı gerçekten çok uygun fiyatta olmadığı müddetçe düşünme diyorum ve susuyorum.
çok uygundan kastın rakam verirmisin?

Alper

Kibitzer

Geçmişinde bu kadar büyük bir kayıt olan bir aracı gerçekten çok uygun fiyatta olmadığı müddetçe düşünme diyorum ve susuyorum.

Ben 15 demiştim ama 2005 zannediyordum aracı. 2008 modelmiş. Bu nedenle 18 en fazla 19 düşünülebilir diyorum. Fakat satarken de düşük fiyata satacağını ve muhtemel alıcı kitlesinin çok büyük bir kısmının hasar miktarını öğrendikten sonra arkasını dönüp gideceğini göze alıp almalısın.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

r_aktan

Ben 15 demiştim ama 2005 zannediyordum aracı. 2008 modelmiş. Bu nedenle 18 en fazla 19 düşünülebilir diyorum. Fakat satarken de düşük fiyata satacağını ve muhtemel alıcı kitlesinin çok büyük bir kısmının hasar miktarını öğrendikten sonra arkasını dönüp gideceğini göze alıp almalısın.

valla iyice düşündüm hiiçç bulaşmiyim dedim vazgeçtim.bugünlerde beklediğim param gelcek inşallah haftayada turistik amaçlı ist dayım olmasa alper abinin 147 i görmeye giderim..

ismet

bence calibra alper'in arabası sorun çıkarmayacak bir araç.. uzun süre kullanmayı düşündüğü için yakın zamanda salıncaklar dahil bakım yaptırdı ve 1500 lira civarına maloldu diye biliyorum..

şiddetle tavsiye ederim.. bildik araba almakta her daim fayda var.. üstelik sitede aracın geçmişini de görebiliyorsun..

r_aktan

calibra abininkine baktım tramerde 2 adet hasar kaydı mevcut 600 tl civarı. aracı satarken bu bana sorun çıkarmaz dimi?

Qadesh

yok canım 600 tl eğer alacak çok çok çok takıntılı değilse hiç bir şey... sizinki de enteresan bir durum 26000 hasarlı arabayı alıp satmayı düşünüyorsunuz 600 tl hasarlı araç satılır mı diyorsunuz :)  :yukari-ok:
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Calibra

Valla durdum durdum, birşey yazmadım kendi arabamın reklamını yapmıyim diye ama yazmadan edemiyorum artık :)

O ilandaki 2008 model arabanın eminim benim arabamdan tek üstün olduğu konu sadece 2008 model olması (jantları 17" olsa bile orjinal değil). İddia ediyorum, benim aracımın temizliğinde ve yaşına rağmen bu km'de 147 sayılıdır, zaten olanı da bu site üyelerinin araçlarıdır.

Şimdi 26000 TL'lik hasar kayıtlı bir araç alınması düşünülürken benim arabanın iki tane komik hasar kaydı yüzünden satılamayacak oluşu ihtimalini düşünmek komik geldi.

O 2 hasar kaydını da söyliyeyim,

1- 2008 Mayıs
Önümdeki arabanın kaydırıp gelip amblemin oradan kaputuma girmesi yüzünden kaputum değişti Birmot'ta orjinal parça boyandı takıldı. Bu hasar kaydı (1300 TL olması lazım) sadece yeni kaput - boya - ön tampon boyadan ibarettir (Birmot'un fahiş fiyat politikasına da bir örnek olsun). Araç garanti kapsamında olduğu için, ben başka kaportacı da bilmediğim/tanımadığım ve o ara gerçekten kasko - eksper vs. adamlar yüzünden basiretim bağlanıp Birmot'a götürüp bıraktığım için gitti boş yere kaputum değişti, boyandı Birmot'ta. Haybeye para ödedik hasarsızlığı bozduk. (Kaputun değişmeden önceki fotoğrafı da aracın başlığında mevcut).

Sonra sonra çok pişman oldum, Birmot'un boyasının kalitesizliği yüzünden. Meğerse o yamulmayı bırakın değişmeyi boya dahi atmadan düzeltecek ustalar varmış (Şu yağlı çekiç üstadından bahsediyorum).

Bu arada tramer sorgusu demek de herşey demek değil, mesela 2009 Eylül ayında benim arka tamponu zibidi eşşeğin biri dürtmüş tamponu çatlatmıştı, hemen tutanak tutmuş ve onun kaskosundan almıştım boya ve tamir masraflarını (hatta boya işlemi benim aracın başlığında gözüküyor). Yine garanti kapsamındaydı, Birmot dedi ki bu sefer süper boyayacağız emin olun çok beğeneceksiniz dedi, 1 yıl sonra yine vernik atmaya başladı. Onlar benim plaka sorgulandığında gözükmüyor?

2- 2012 Haziran
Aracımda çeşitli zamanlarda park halinde iken apartmandaki araba kullanmayı bilmeyen öküzlerin meydana getirdiği muhtelif çiziklerden (evet sadece çizik) ve Birmot tarafından boyanan ön arka tampon ve kaputtaki vernik atmalarından dolayı (hepsinin fotoğrafı mevcut) hepsini biriktirdim Sportivo'ya bıraktım ve toplamda 6 parça boyandı (normalde 4 boyanacaktı ama ton farkı olmasın ve çizikler de gitsin diye ön çamurlukları da boyattım). Eksper tabi sadece ön arka tampon ve sürücü kapısına onay verdi ve bunların parasını hasar kaydı açtırıp kaskodan aldım (540 TL).

Kayıt kuyut bundan ibarettir.

Aracımla ilgili sağolsun bir çok kişi çok olumlu yazılar yazmış, Allah razı olsun. Aldıktan 1 ay sonra buraya üye olmuştum, 13000'deydi şimdi 77000'de.

Evet en son 2 Şubat'ta bakımdaydı, ön takımda değişmesi gereken parçalar vardı Yılmaz Ustam ömürleri dolmak üzere değişelim dedi, değiştik. Ön fren disk ve balataları da değişti, 1500 TL tuttu periyodik bakımla birlikte.

Özenerek severek kullandım. İçinde tek bir sigara içilmemiş, içine parfüm dahi takılmamış, tertemiz saklıyorum.

Alan kişi 2014 Şubat'a kadar bakıma sokmadan kullanabilir.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ismet

abi arabamı yeni sattım ama beni bile cezbediyorsun :)

hayırlısıyla gönlüne göre satılır inşallah..

Alper

Kaput , çamurluk , kapı bunlar hikaye.
Aracın kuleleri , direkleri , tavanı sağlam , kırıksız , işlemsiz ise sorun olmaz.