Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bu 147 ler hakkındaki yorumlarınız nedir alfistiler?? :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login
Kaput , çamurluk , kapı bunlar hikaye.
Aracın kuleleri , direkleri , tavanı sağlam , kırıksız , işlemsiz ise sorun olmaz.

Aynen öyle adaş. Zaten ben bizim milletteki mantığı anlamıyorum.

"Boya var mı?"

Ya kapımı çizmişler sürtmüşler, tamponuma sürtmüşler napiyim boyat mıyım mi? Öyle mi gezeyim? :)
Allahım yarabbim :)

Of sahibindendeki muhabbetler geldi de aklıma.

"Boyatmasaydınız keşke ya" diyenler sığırlar bile gördüm ya :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Calibra

abi arabamı yeni sattım ama beni bile cezbediyorsun :)

hayırlısıyla gönlüne göre satılır inşallah..

Buyur gel abi :)

2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ismet

kırmızı mk2 hayalim ama şu ameliyat işini bir halledeyim de önce, sonra bakıcam durumlara mecburen.. ama alan kişi çok şanslı olacak bundan eminim..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

r_aktan

yok canım 600 tl eğer alacak çok çok çok takıntılı değilse hiç bir şey... sizinki de enteresan bir durum 26000 hasarlı arabayı alıp satmayı düşünüyorsunuz 600 tl hasarlı araç satılır mı diyorsunuz :)  :yukari-ok:

işte 26000 tllik araçtan vazgeçme sebebim hasarlı olması yoksa vazgeçmezdim :rock:

r_aktan

calibra abim yanlış anlama senin arabana zaten sözüm yok ama benim ilk aracım olacak ve geçici bir süreliğine alıyorum.satma sebebim olsa olsa yeni bi alfa romeo olur örnek guliette.yada allah ısmet ederse 2 sene içinde evlilik düşünmekteyiz.ihtiyaç olursa ev yada düğün masrafı için satarım ancak :)

misket

26.000 tl lik hasar kaydı olan bir araç akılda soru işareti bırakır bulaşmamakla iyi yapmışsınız.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

r_aktan

peki bi kaçtane daha seçenek var onlara zahmet olmazsa bakarmısınız :)
1) You are not allowed to view links. Register or Login

2) You are not allowed to view links. Register or Login

3) You are not allowed to view links. Register or Login

4) You are not allowed to view links. Register or Login

5) You are not allowed to view links. Register or Login

6) You are not allowed to view links. Register or Login

r_aktan

evet yokmu yorum :)

Gouki

105 bg - 120 bg farkları:

- Devir göstergesi: 120 bg de limit 7000, 105 bg 6500.
- Egzoz manifoldu: 120 bg 4-2-1 manifold ve 2 küçük 1 ana katalitik, 105 bg 4-1 manifold ve 1 küçük 1 ana katalitik. Bu sebeple 120 bg 3 lambda sensörlü 105 bg 2 lambda sensörlü.
- Varyatör: 120 bg de var bu güzel (!) şey.
- Ön frenler: 120 bg hava kanallı disklere sahip, 105 bg değil.
- Buji: 120 bg de değişim zamanı 100.000 km, 105 gb de 60.000 km. Bujiler de farklı.

r_aktan

1) You are not allowed to view links. Register or Login

2) You are not allowed to view links. Register or Login

3) You are not allowed to view links. Register or Login

4) You are not allowed to view links. Register or Login

5) You are not allowed to view links. Register or Login

6) You are not allowed to view links. Register or Login

r_aktan

yokmu yorum yapabilecek?? :alfisti:

r_aktan

erdem1904

Bu rakamlara çıktıktan sonra calibra nın aracı al devam et  :alfisti:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kibitzer

Bu rakamlara çıktıktan sonra calibra nın aracı al devam et  :alfisti:

Aynen.

Evet bunlarin km az, modelleri yuksek ama seceresi belli mi. Calibra'nin aracini tum gecmisi belli neredeyse, km de az. Bu kadar secereli baska var mi bilmiyorum. Ancak ilk sahibinden falan olursa belki.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Yiğit Doğukan

26.000 tl lik hasar kaydı olacak ve pert olmayacak. Bunun tek açıklaması var. O da; kaza sırasında karşı tarafın ya da tarafların hasarı büyük ve suçlu tarafın ilanda ki 147 olduğu düşünülürse, hasar kaydının böyle şişmesi normal. Şöyle ki, bilindiği gibi masrafları suçlu tarafın sigorta şirketi karşılar ve kaskonun harcamış olduğu meblağ suçlu tarafın tramer kaydına işlenir. Örnek vermek gerekirse merco ile getz çarpışır, iki aracın toplam hasarı 20.000 tl ve hatalı getz ise hasarın tamamı getz'in tramer kaydına yansır.

ismet

bu arabaların hiçbirine 30bin vermem.. 24.500 olanı alana kadar da calibra'nın tertemiz aracını alır gönül rahatlığıyla binerim.. kaldı ki kırmızı 147ye en çok yakışan renk..

bence sen biraz macera arıyorsun.. önünde fıstık gibi bir seçenek varken, calibra güzellik yapıcam da diyorken başka araç bakmanın bir anlamı yok.. gidip bir araç alacaksın, sonra bir ton masrafı çıkacak, ondan sonra diceksin bu araç masraflı  :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Kibitzer

bu arabaların hiçbirine 30bin vermem.. 24.500 olanı alana kadar da calibra'nın tertemiz aracını alır gönül rahatlığıyla binerim.. kaldı ki kırmızı 147ye en çok yakışan renk..

bence sen biraz macera arıyorsun.. önünde fıstık gibi bir seçenek varken, calibra güzellik yapıcam da diyorken başka araç bakmanın bir anlamı yok.. gidip bir araç alacaksın, sonra bir ton masrafı çıkacak, ondan sonra diceksin bu araç masraflı  :)

Aynen. "Alfa alınmaz, şu kadar para harcadım, her şeyini değiştirdim, hala haftada bir problem çıkarıyor" diyeceksin.
2013 BMW 1.16i

sp4rc0

26.000 tl lik hasar kaydı olacak ve pert olmayacak. Bunun tek açıklaması var. O da; kaza sırasında karşı tarafın ya da tarafların hasarı büyük ve suçlu tarafın ilanda ki 147 olduğu düşünülürse, hasar kaydının böyle şişmesi normal. Şöyle ki, bilindiği gibi masrafları suçlu tarafın sigorta şirketi karşılar ve kaskonun harcamış olduğu meblağ suçlu tarafın tramer kaydına işlenir. Örnek vermek gerekirse merco ile getz çarpışır, iki aracın toplam hasarı 20.000 tl ve hatalı getz ise hasarın tamamı getz'in tramer kaydına yansır.

Böyle olmayabilir.. Ben bir araca arkadan çok düşük bir hız ile çarpmıştım. Benim aracımda sadece tampon boyası çıktı ve mini onarım ile boyandı. Çarptığım araç Ford Connect'ti ve tampon ile bagaj kapağı lokal boyandı. Bu hasar tramer de sadece çarpma olarak görünüyor. Hasar miktarı yazmıyor.
Hasar miktarı az olduğundan da olabilir ama.

Plaka ile beraber şasi no veya kişinin TC kimlik no. biliyorsanız bu adresten kaza tutanağının orjinaline ve kusur oranına bakabiliyorsunuz. Belki yardımcı olur;

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

r_aktan

arkadaşlar 20.000 tllik hasar kaydı var ama göründüğü gibi arkadan kazalı.bu araç alınırmı? alınırsa elde patlarmı?

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Burak

Bu aracın tavanında da hasar var, pek bulaşmamakta fayda var.
1997 Gtv V6 TB

Gouki

r_aktan

Bu aracın tavanında da hasar var, pek bulaşmamakta fayda var.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] önden böyle görünüyo hocam. ayrıca tavanda hasar olunca ne gibi bi sıkıntı olur  :(

Kibitzer

Tavanında hasar/boya olması demek "genellikle" aracın stabilitesini bozan kaza geçirdiğine işarettir. Bu nedenle tavanı değişmiş/boyalı araçlar tutulmaz/düşük fiyat ile satılır.

Bizim arkadaşın da aracının tavanı değişmişti, fakat kış ayında çatıdan buz düşüp tavanı delmişti ve yetkili serviste yapılmıştı. Bunu bildiğimiz için ve ilk sahibi de okulumuzda öğretmen olduğundan uygun fiyata aldığı aracı yine piyasanın biraz altına sattı. Çok da rahat sattı çünkü bu olay aracın stabilitesini bozacak bir kaza değildi. Sadece bir şanssızlık.

Fakat bu aracın dengesi bozulmuş gibi duruyor. Kesin diyemem ama olabilir. Araç dengeli gitmez, bir tarafa çekebilir, yüksek süratlerde bir tarafa çekme yapabilir. Üstelik en kötüsü ağır kaza geçirmiş araçlar tekrar büyük kaza geçirirlerse önceden kaza yapmamış bir araç kadar dirençli olmayabilirler . Bu da hayat ile ölüm arasındaki fark olabilir.
2013 BMW 1.16i

Alper

Forumda bu kadar çok satılık 147 varken , hele ki  tüm geçmişleri belli , kazaları yokken ve de ciddi düşünen arkadaşlara biraz daha fiyatlarında indirime gidebileceklerini belirtmişlerken , ben gidip de bu arkadaşlarımızın istedikleri fiyatlardan daha fazlalarına 20 bin TL hasar kayıdı bulunan bir aracı almayı düşünüyorum ne diyorsunuz diye soran arkadaşın ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim!!!

FB10ur

Rıdvan bey benim anlamadığım bir nokta var alperin ve bir çok arkadaşında yazdığı gibi sitede oldukça temiz araçlar var fakat siz bunların yerine başka araba tercih edebilirsiniz tabi'ki fakat gösterdiğiniz her aracın neredeyse 20 bin hasar kaydı var..
Üstüne satılan rakamlara bakarsanız sitemizdeki temiz araçlarla aynı fiyattalar sürekli neden hasarlı araç kovalıyorsunuz anlamıyorum.Tercih meselesi olabilir ama fiyatlara bakarsanız normal araçlarla aynı paralara satılıyor...