Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

eline sağlık abi temiz iş olmuş.

güle güle kullan
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Emre Sezen

her iki kapıda kendinden geçmiş iki tane plastik raylı kapı fitilim vardı  :asagi-ok:

önce parçalara ayrılan plastik rayları japon yapıştırıcısı-zımpara ikilisi ile adam ettim, sonrasında tam bu tür malzemeleri yapıştırmak için kullanılan  şu ürünü satın aldım. 

bunu kullanarak fitil ve rayları gövdeye yapıştırıp, bantladım. fitil vs aksamlar için süper sonuç veriyor.  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Emre, bu epoxi yapışkan, kuruduğunda taş gibi olur,geri dönüşü olmaz,sökmek istesende sökemezsin kırılır-yırtılır,o parça kapıya dayandığından birazda esnemesi gerekiyor. Ben sıcak silikon ile rayları tamir ettim ama yapıştırmadım,yine geçmeli duruyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Emre, bu epoxi yapışkan, kuruduğunda taş gibi olur,geri dönüşü olmaz,sökmek istesende sökemezsin kırılır-yırtılır,o parça kapıya dayandığından birazda esnemesi gerekiyor. Ben sıcak silikon ile rayları tamir ettim ama yapıştırmadım,yine geçmeli duruyor.

Anıl, sağolsun eski sahibi o yüzeyde kurtarılacak bir alan bırakmamış,  :asagi-ok: bir dünya japon ve bally kazıdım zaten.

Önce rayları oturtarak yaptım ama raylarda kayıp büyük, lastiğin üst kısımlarına gelen yerlerde 5 cm e yakın ray plastiğinde eksik parça var dolayısıyla tutan yerlere kadar raylara dokunmadım, kalan 5 cm lik kayıp mesafede lastiği kaportaya yapıştırmış oldum.

Anıl

O raylar zaten sorun o parçayı sert bir malzemeden uydursak süper olur.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

bu arada halılar için boya temin ettim, kargoya verilmesini bekliyorum. Üretici firma ile de görüştüm, halı boyama yapılabilir mi ürünle diye, onay aldım, sipariş verdim, aslında boyadıktan sonra sonuçları paylaşacaktım sürpriz yapacaktım  :p bi bakalım memnun kalırsam geldiği yerde cok var nasılsa  :yukari-ok:

Alper

bu arada halılar için boya temin ettim, kargoya verilmesini bekliyorum. Üretici firma ile de görüştüm, halı boyama yapılabilir mi ürünle diye, onay aldım, sipariş verdim, aslında boyadıktan sonra sonuçları paylaşacaktım sürpriz yapacaktım  :p bi bakalım memnun kalırsam geldiği yerde cok var nasılsa  :yukari-ok:

:rock: :rock: :rock: :rock:

Anıl

Kobay arac varda malzeme yoktu, şuan sende tamamlandı :yukari-ok: Hadi bakalım kolay gelsin...

1998 GTV V6 TB

147BLACK

Bugün Alfa'ya bir şey yapamadım ama annemin Mazda'nın sağ arka camını hırsızlık maksatlı cmt günü kırmışlar, ona birşeyler yaptık.
Cmt günü içinde camı hemen yaptırttık fakat filmli olmadığı için yeni cam arada sırıtıyordu. Bugün Şaşmaz'daki Cancan Oto'da tek cama film çektirttik.
Opan'da satın alırken yapılmıştı filtreli cam ama Opan'a gitmek istemediğimiz için yer bakmaya başladık. Annem, sanayiye gitmeye ilkbaşta muhalefet etse de daha sonra çok uygun fiyatla güzel iş çıktığını görünce rahatladı. Hatta bizim Alfa servisine uğrayıp Mazda'nın baskı balatayı gösterdik ama motor kapağı görüş açısını daralttığı için debriyaj merkezinin baskı balatayı ne derece bırakıp bırakmadığını göremediler.
Motor kapağının falan sökülüp görüş açısının açılması gerekliydi ama garanti kapsamındaki aracı dışarıdan birisine açtırmak istemedi annem. Hem de vakit yoktu öylece çıktık.
Fakat bir daha debriyajdan yanık kokusu gelirse bu işlemi yaptırabiliriz. Malum yetkili servis sadece söktak yapıyor ve bazı ufak ayrıntılara dikkat etmiyorlar. Balatayı yenilerken debriyaj merkezlerinin durumunu gözden geçirmemiş olabilirler.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Burak

O raylar ebay de satılıyordu uygun bir fiyata .
1997 Gtv V6 TB

Cuore Sportivo

ilanını verdim , şartlar uyarsa 159'a tırmanıyoruz inşallah yakında =)

Oğuz

Bugün sabah 147'mi son kez sürdüm,otoyolda güzelce vakit geçirdik. Sonra da noter satışını gerçekleştirdik, ilk göz ağrımdan ayrılmak zor oldu. :'(
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Gouki

Bugün sabah 147'mi son kez sürdüm,otoyolda güzelce vakit geçirdik. Sonra da noter satışını gerçekleştirdik, ilk göz ağrımdan ayrılmak zor oldu. :'(

Ben de çok zor ayrılmıştım 147'den. Çok garip bir bağ oluyor. Hiç alışamam diyordum Mito'ya. Ancak özellikle teknolojik yenilikler hiç aratmadı bana 147'yi.

egeozal1

Yenisi eskisini amorti ediyor ama merak etmeyin :)

Oğuz

Ben de çok zor ayrılmıştım 147'den. Çok garip bir bağ oluyor. Hiç alışamam diyordum Mito'ya. Ancak özellikle teknolojik yenilikler hiç aratmadı bana 147'yi.

Ben de Giu'ya alışamam diye düşünüyorum,inşallah alışabilirim. Turbo motorlar samimi gelmiyor bana ne yazık ki, sanırım turbo lag'den dolayı. 147'deki 3500-4000 devirden sonraki gaz tepkisini bulamam diye korkmuyor değilim.

Bir de 10 aydır kullanıyo olsam da ilk arabamdı, rektefiye oldu falan uğraşsam da severek uğraştım, bir emek vardı.  :)

Calibra

147mi özlüyorum ben de... Hey gidi.

Malum Alfa yok, Mercedes'i Turtle Wax şampuanla iyice yıkayıp Meg NXT Tech Wax 2.0 uyguladım.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Gouki

Tabi emek, anılar unutulmaz ancak 1.4 170 Multiair'ın performansı kliması açık 1.6'dan sonra baş döndürüyor :p

Oğuz

Tabi emek, anılar unutulmaz ancak 1.4 170 Multiair'ın performansı kliması açık 1.6'dan sonra baş döndürüyor :p

Aynen klima yüzünden az küfür yemedim arkadaşlardan,açsana yanıyoruz diyorlardı yine de araba gitmiyor diye açmıyordum. :D

Calibra

Bende de 147'yi unutturacak çok şey var evet :) ilk gözağrımız ya, ondan yeri ayrı ;)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Burak

mecburi bir elektrikçi ziyaretimiz oldu motor fanları çalışmadığı için , kablolarımız çürümüş  :( , yaşlılık zor iş  :D
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Burak, soketler-kablolar bu GTV'ler de gerçekten sorun,hem yaş,hem de motorun sıcaklığı kabloları çerez gibi çıtır çıtır yapıyor,ben birgünümü ayırıp bütün kablo girişlerini,soketleri bantla sarıp sarmaladım ama tesisat yine eski...

1998 GTV V6 TB

Burak

Burak, soketler-kablolar bu GTV'ler de gerçekten sorun,hem yaş,hem de motorun sıcaklığı kabloları çerez gibi çıtır çıtır yapıyor,ben birgünümü ayırıp bütün kablo girişlerini,soketleri bantla sarıp sarmaladım ama tesisat yine eski...
Orası öyle ama benim elektrikçi malzemelerin çok kaliteli olduğunu diğer bir çok markada çok önceden bu sıkıntıların yaşanacağını söyledi.
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

şu markanın 3 çeşit buji kablo seti var, sanırım bu kv85 olanı modifiye araçlar için, acaba normal kullanımda takilabilir mi, yoksa öncesinde özel bi uygulama gerekirmi?

Burak

normal kullanımda bir zararı olacağını sanmam ama bir artısı da olmayacaktır diye düşünüyorum.
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

alıp bi kenara atmak lazım aslında, bi ara bulunmuyordu gtv için buji kablosu