Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 50 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

You are not allowed to view links. Register or Login
Zaten benim bagajda her daim bakırlı gresim mevcut, ses yaparsa tekrar sıkarım diye düşündüm. Yeri de çok kolay çünkü. Yağlamak için sökmek te gerekmiyor burcun yapısından dolayı.

Bu yer tam neresinde kalıyor ve burcun dışındanmı sıkılıyor ?

Alfadanadam

Evet. Zaten klasik burçlar gibi salıncak içine geçme değil. Dikine monte edilmiş garip bir burç. Direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığınızda görebilirsiniz kolayca.

Fotoda alttaki.

universeee

Ön takımdan gelen sesler ön salıncakların arka burçlarından geliyormuş. Bakırlı gres sprey sıktılar ve sesler kesildi. Değiştirilse de kısa sürede geri geliyormuş o sesler söylediklerine göre. Önce baya ters çıktım ama yapacak birşey yok şimdilik. Zaten benim bagajda her daim bakırlı gresim mevcut, ses yaparsa tekrar sıkarım diye düşündüm. Yeri de çok kolay çünkü. Yağlamak için sökmek te gerekmiyor burcun yapısından dolayı.
Bülent Abi bu işi 147'de yapmak da bu kadar kolay mı acaba herhangi bir fikrin var mı? Birşey söküp takmaya gerek olmadan sesleri kesebilir miyiz bu spreylerle?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Alfadanadam

Maalesef. 147-156 için salıncaklar sökülecek öyle yağlanacak.
Ama yağlamayı mutlaka bakırlı gres ile yapmalısınız.

Hatta size ilginç birşey söyleyeyim. Benim arabaya sıktıkları bakırlı gresin fikrini muhtemelen yine benim vaktiyle yazdığım bir yazıdan almışlar :)
Döndü dolaştı benim işime yaradı diyebiliriz :)

tolga_ozhan

Hatta size ilginç birşey söyleyeyim. Benim arabaya sıktıkları bakırlı gresin fikrini muhtemelen yine benim vaktiyle yazdığım bir yazıdan almışlar :)

Şaka maka yok. Seçim şansı benim olsa seni İtalya Alfa Romeo'ya mühendis olarak işe alırım. Ben ne yapacağın diye sorma. Sabah 8 akşam 5 işe gidip gelsen bile mutlaka katkın olur Abi :)

universeee

Bilgilendirme için sağol abi :) Kış geldi geleli baya hurdaya biniyormuş hissi var üzerimde.

Alfadanadam

Ön salıncak burçlarını sağlarken, o lastik burcun salıncağa geçtiği yüzeylere sıkmayacaksınız.
Burcun içindeki metal boru sökülecek, o metal borunun çalıştığı lastik yüzeylere sıkılacak.
Öyle lastiği çıkarıp yağ banyosuna sokmayın yani :)

hi_cazz

Peki 159da durum nasıl acaba? Biz sökmeden yapabilir miyiz bu işi?

Note 3 ile tapatalklandı

universeee

Ön salıncak burçlarını sağlarken, o lastik burcun salıncağa geçtiği yüzeylere sıkmayacaksınız.
Burcun içindeki metal boru sökülecek, o metal borunun çalıştığı lastik yüzeylere sıkılacak.
Öyle lastiği çıkarıp yağ banyosuna sokmayın yani :)
Abi zaten sök tak işi varsa kendim yapmam. Ustaya giderim paşa paşa birlikte hallederiz. Bilmediğim işin içine girmem özellikle de konu Alfa olunca :D

hi_cazz

Dün 159umun aküsünü ölçtürdüm. Normalde 12v görünen akü marş anında 9v'ye kadar düşüyordu. Hemen 12v 72Ah İnci akü ile değiştirdik.

Bugün ise İlker Kemal'den almış olduğum yeni xenon ampüllerimizi taktım. gündüz olduğu için yol performansını bilmiyorum ama eskisinden çok daha iyi olacağı kesin. Eski ampüller takılıyken sanki mercekler kararmış gibi yanıyordu. Şimdi ise çok canlı.

Gouki

Yeni akü ile şu durumu merak ediyorum Halit hocam:

arkadaşlar şu hatayı alanınız oldu mu hiç? Aracı aldığımdan beri nadir olarak ilk çalıştırmada bu hatayı alıyorum. Ama ABS çalışmaya devam ediyor. Zatan çalıştırırken 1-2sn görünüyor sonra hiçbir hata ışığı falan yanmıyor?

hi_cazz

Yeni akü ile şu durumu merak ediyorum Halit hocam:

arkadaşlar şu hatayı alanınız oldu mu hiç? Aracı aldığımdan beri nadir olarak ilk çalıştırmada bu hatayı alıyorum. Ama ABS çalışmaya devam ediyor. Zatan çalıştırırken 1-2sn görünüyor sonra hiçbir hata ışığı falan yanmıyor?

Abi muhtemelen artık yapmayacak. Aracın marşı acayip farketti. Zaten Doğa'nın araçta ta aynı problem varmış. Akü değişimi ile çözülmüş. Olacak olursa illaki 1-2 hafta içinde tekrarlar. Tekrarlamazsa çöazülmüş demektir. O zaman haber veririm. Hatta şöyle söyleyeyim. Önceden akşamarı farlar auto konumda aracı çalıştırırken xenonlar kapanıp açılıyordu. Şimdi olmuyor. Şöyle bir durumda var. Ben daha öncede ölçtürmüştüm aküyü fakat ölçen kişi ölçüm esnasında marş yaptırmamıştı. Dün ise elektirikçi doğru ölçüm marş esnasında olur dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama önceki aküyle fark baya var. Bu arada baya araştırdım. Piyasada en çok satılan akülere yönelmenizi tavsiye ederim. Benim önceki akü bosch markaydı. Akünün depoda bekleme ihtimali çok yüksekmiş. Buda akünün daha kullanılmadan ölmeye başlaması demek oluyormuş.

berkaykcr

Selamlar aküyü değiştirmek istiyorum serviste 340 tl dediler

Akümde bir problem yok cok sukur fakat 3 sene doluyor bendede kasıntı tuttu :(

72 amper bu akü simdi hangi marka tercihinizdir

Serviste start stop calısmıyacagını soyledıler sonradan takılan akulerde fakat 340 tl bana cok sacma gelıyor hemde eskı akumude alıcaklar .

Hurdaya versem en az 60 tl sı var o cıkan akunun :)

varmıdır onerisi olan ?
Smoke Giulietta

Gouki

Berkay'ım Start & Stop'lu arabalarda akü için önemli olan aslında cca değeri. Senin şuan kullandığın akü ile aynı cca değerine sahip bir akü takarsan tabiki çalışacaktır.

berkaykcr

Berkay'ım Start & Stop'lu arabalarda akü için önemli olan aslında cca değeri. Senin şuan kullandığın akü ile aynı cca değerine sahip bir akü takarsan tabiki çalışacaktır.

Teşekkür ederim yanıt ıcın abicim

2.5 senedir start&stop kullanmıyorum bu arada ama istediğim zamanda faal durumda olabilmesi cok önemli benim için  8) :p
Smoke Giulietta

Oğuz

28 Şubat'ta Zincirlikuyu Birmot'ta bakıma girdik. Verilen hizmetten oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Bu arada kitapçıklarda yazılanın aksine bakım aralığı 20.000 km/1 yıl'dan , 15.000 km/1 yıl'a çekilmiş. Bilginize.

Kazasız belasız devam etmen dileğiyle abi , eğer sakıncası yoksa ne kadar tuttu abi bakım ücretleri :) Antepteki servisi kıyaslama maksatın da soruyorum  :)

Antep'teki fiyatlarla mukayese bile edemeyiz Özdemir'in için rahat olsun. Kötünün iyisi benim aldığım fiyat. Koç indirimi uyguladılar ortak bir dostumuzdan dolayı o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim kimseyi.
Ancak senin fiyatın her türlü üstünde yani :)

Bulent Abi ciftciler yetkili servisinde subat ayinda dizellere 400TL'ye bakim yapiyorlardi, keske soyleseydin onceden :) Daha uyguna yaptirdiysan bilemeyecegim tabi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

hi_cazz

Selamlar aküyü değiştirmek istiyorum serviste 340 tl dediler

Akümde bir problem yok cok sukur fakat 3 sene doluyor bendede kasıntı tuttu :(

72 amper bu akü simdi hangi marka tercihinizdir

Serviste start stop calısmıyacagını soyledıler sonradan takılan akulerde fakat 340 tl bana cok sacma gelıyor hemde eskı akumude alıcaklar .

Hurdaya versem en az 60 tl sı var o cıkan akunun :)

varmıdır onerisi olan ?

Abi önce marş esnasında akü ne yapıyor voltajı kaça iniyor onu ölçtür. Eğer sıkıntı yoksa boşa para bayılma. Eğer gerekirse inci akünün s&s için özel aküleri var onlardan uygun olanı taktır. Problem olmaz.

Note 3 ile tapatalklandı

Alfadanadam

28 Şubat'ta Zincirlikuyu Birmot'ta bakıma girdik. Verilen hizmetten oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Bu arada kitapçıklarda yazılanın aksine bakım aralığı 20.000 km/1 yıl'dan , 15.000 km/1 yıl'a çekilmiş. Bilginize.

Kazasız belasız devam etmen dileğiyle abi , eğer sakıncası yoksa ne kadar tuttu abi bakım ücretleri :) Antepteki servisi kıyaslama maksatın da soruyorum  :)

Antep'teki fiyatlarla mukayese bile edemeyiz Özdemir'in için rahat olsun. Kötünün iyisi benim aldığım fiyat. Koç indirimi uyguladılar ortak bir dostumuzdan dolayı o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim kimseyi.

Bulent Abi ciftciler yetkili servisinde subat ayinda dizellere 400TL'ye bakim yapiyorlardi, keske soyleseydin onceden :) Daha uyguna yaptirdiysan bilemeyecegim tabi :)

Çiftçilerden sms geldi bana. Hemen peşinden aradım ama o kadar muğlak konuştu ki içime sinmedi gitmedim. Daha ucuza gelmedi ama onu bil yani.
Biraderin jülyeti de onlardan aldık o yüzden tanışıklık ta var ama...

Aradım SMS geldi içeriği nedir. Adam dedi ki bakım ve parça dedi. Dedim elbette ama nedir yani kampanyanız. Bakım ve parçada indirimlerimiz var dedi. Off. Orasını anladım, indirim oranınız nedir dedim. Araca göre değişiyor dedi. Tamam Dizel jülyet var, 40.000 bakım. Ne tutar dedim. Görmemiz lazım diyo. Yahu garantideki arabada ne değişeceği belli nesini göreceksiniz diyecektim ki tamam,tamam dedim kapattım.

Oğuz

Çiftçilerden sms geldi bana. Hemen peşinden aradım ama o kadar muğlak konuştu ki içime sinmedi gitmedim. Daha ucuza gelmedi ama onu bil yani.
Biraderin jülyeti de onlardan aldık o yüzden tanışıklık ta var ama...

Aradım SMS geldi içeriği nedir. Adam dedi ki bakım ve parça dedi. Dedim elbette ama nedir yani kampanyanız. Bakım ve parçada indirimlerimiz var dedi. Off. Orasını anladım, indirim oranınız nedir dedim. Araca göre değişiyor dedi. Tamam Dizel jülyet var, 40.000 bakım. Ne tutar dedim. Görmemiz lazım diyo. Yahu garantideki arabada ne değişeceği belli nesini göreceksiniz diyecektim ki tamam,tamam dedim kapattım.

Anladim abi, benim bile icime sinmedi bu konusmayi gorunce :)

Deniz

Acaba benim start stopun kendi kafasına göre çalışması aküden kaynaklı olabilir mi ?
Işıklarda dururken 20-30 sn sonra kendi kendine çalışmaya başlıyor debriyaja basmadan.

Gouki

Deniz akü şarjı belirli bir seviyenin altına düşünce (yüzdeden tam emin değilim ancak %80 diye hatırlıyorum) motor tekrar çalışıyor s&s'de. Bende o kadar kısa zamanda çalışmıyor mesela. Bir baktır istersen aküne.

Deniz

Deniz akü şarjı belirli bir seviyenin altına düşünce (yüzdeden tam emin değilim ancak %80 diye hatırlıyorum) motor tekrar çalışıyor s&s'de. Bende o kadar kısa zamanda çalışmıyor mesela. Bir baktır istersen aküne.

Soğuk motorda çok daha kısa sürede tekrar çalışmaya başlıyor. Motor ısındıktan sonra (yada akü biraz şarj olduktan sonra) tekrar çalışma süresi uzuyor.
Anlaşılan aküde şarj sıkıntımız var. Şimdilik acelesi yok okadar planlarım içerisinde custom downpipe, yazılım ve egsoz yapmak var. Tabi önce spacer olayını halletmem lazım Fatih spacerlarını kaybetmiş sanırsam henüz bulamadı :) Araba stock halde iken binesim dahi gelmiyor mühendisler resmen aks uzunluklarını ve yayların kaldırma gücünü yanlış hesaplamış arabanın :D

Oğuz

Soğuk motorda çok daha kısa sürede tekrar çalışmaya başlıyor. Motor ısındıktan sonra (yada akü biraz şarj olduktan sonra) tekrar çalışma süresi uzuyor.
Anlaşılan aküde şarj sıkıntımız var. Şimdilik acelesi yok okadar planlarım içerisinde custom downpipe, yazılım ve egsoz yapmak var. Tabi önce spacer olayını halletmem lazım Fatih spacerlarını kaybetmiş sanırsam henüz bulamadı :) Araba stock halde iken binesim dahi gelmiyor mühendisler resmen aks uzunluklarını ve yayların kaldırma gücünü yanlış hesaplamış arabanın :D

Ne güzel planlar bunlar, darısı Özgün'ün başına :)

alfa trooper

Herkese merhabalar, 147 mi yeni aldım ve servise girdi, ön amortisörleri, balatalarını, yağını, filtrelerini değiştirdim. Yavaş yavaş kendine geliyor, sırada küçük göçüklerini toplama ve detailing var  :D

Alfadanadam

Bu daha ucuzmuş. Hepsiburada

Acil düzeltme.. Bu linkteki ürün yanlış. 2000 kodlu ürün değil 4000 kodlu olacak. Gözümden kaçmış....Özür dilerim hali hazırda sipariş veren olduysa.