Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 57 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Tolga'ya katılıyorum. Değişik bir havası var sadece gözün alışması lazım.

Sac jant vermiyorlar bu meblağlara İsmet. Zaten leş to leş görüyorsun. Kara janttan iyidir.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Erdinc küflü

Sonaxtayız ...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

umtu06

Bu gün alfamın farlarını diş macunu ile güzelce ovup duruladım. %10 işe yaradı her seferinde bu sonucu alırsam yakında sıfır 2 adet farım olacak.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
Kesinlikle.. Esasinda 16ss ariyordum ama bunlar denk geldi. 17leri kislik olarak kullanmak mantikli degil benim icin. Birincisi sadece 2 adet kis lastigi 500-600 tl arasında. Ikincisi 17leri sok tak yapmak istemiyorum. Bunlar jant lastik olarak 2 adet 17" kis lastiginden daha uyguna geldi. Her zaman duygusal olmuyor arada mantikli olani da yapmak lazim :)
tamamen ebat kaynaklı  görüntü,17 18 olsa anında değişiyo görüntü.hatta 156 nın 15 lik jantı bile 17 18 olsa tavan yapar ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ArinFırat

Termostat ve arka porya yenilendi.radyatör,debimetre ve gaz kelebeği temizlendi..radyatör için tunap:60 tl termostat valeo:110 tl porya SKF:190 tl antifiriz total:35 tl saf su:6 tl işçilik:70 tl toplamda 470 tl. Hoş helal olsun

OnurCangir

Aracı görmeyene "şehrin içine traktörle giriyolar yeaea" dedirten, pompacılara sesi duyunca sormadan elini dizele götürten varyatörümü yenisiyle değiştirttim. Tabi Özgür Usta "onur kötü bir haberim var" diyince ufak çaplı bir kalp spazmı oldu. Neyse, sonuç olarak 2 eksantirik mili, 6 lifter, 1 varyatörle günü kapattım. Ama motor sesini tekrar duyduğumda verdiğim paraya hiç acımadım, keyfim yerine geldi. :)

GooSe

Geçtiğimiz çarşamba trigerimiz devir daimimiz v kayisimiz gerdirmeler balans millerimiz değişti hazır buradan kalkıp İstanbul a cariuma gitmisken  yağimizda değiştirelim dedik. Bide kaliperleri kırmızı ya boyadı zeki abim 147 SS kendine geldi

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

ugur_1903e

Aracı görmeyene "şehrin içine traktörle giriyolar yeaea" dedirten, pompacılara sesi duyunca sormadan elini dizele götürten varyatörümü yenisiyle değiştirttim. Tabi Özgür Usta "onur kötü bir haberim var" diyince ufak çaplı bir kalp spazmı oldu. Neyse, sonuç olarak 2 eksantirik mili, 6 lifter, 1 varyatörle günü kapattım. Ama motor sesini tekrar duyduğumda verdiğim paraya hiç acımadım, keyfim yerine geldi. :)
sizinki kadar sesli olmasada aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Varyatör tamir olayını neden yapmadınız? Bunu sormamın sebebi varyatör tamir edilmeyecek kadar bozuluyor mu onu öğrenmek. Birde bu işler acaba ne kadara mâl oldu acaba?

OnurCangir

Varyatör tamir olayını neden yapmadınız? Bunu sormamın sebebi varyatör tamir edilmeyecek kadar bozuluyor mu onu öğrenmek. Birde bu işler acaba ne kadara mâl oldu acaba?

Ben aracı aldığımda 139.000km. deydı ve daha yeni tamir kiti kullanılmıştı. 4-5 km sonra ses yine sürekli bir hal almaya başladı. Aynı problemi tekrar tekrar yaşamamak için değişim istedim ben. Varyatör 700 lira, eksantirik milleri 300, lifterler 150(6adet) işçilik 175 tuttu.

DcD-Semih

Ben aracı aldığımda 139.000km. deydı ve daha yeni tamir kiti kullanılmıştı. 4-5 km sonra ses yine sürekli bir hal almaya başladı. Aynı problemi tekrar tekrar yaşamamak için değişim istedim ben. Varyatör 700 lira, eksantirik milleri 300, lifterler 150(6adet) işçilik 175 tuttu.

5.000km önce motor yapıldı benim aracıma da, motordan önce 2-3 çalıştırmanın birinde 1-2 saniyelik varyatör sesi mevcuttu. Şansımızı deneyelim dendi benimde ekstaradan 700tl vermemek işime geldi açıkcası. Dediğim gibi 5.000km oldu sadece Alfamda değil eski araçlarımda da rolantide biraz ısıtmak yağ sıcaklığı belli seviyeye gelmeden devirlendirmemek gibi huylarım vardı, 156 da ise bir tık daha fazla dikkat ediyorum. Merak ettiğim şey acaba dikkat etsem dahi bozulacak mı.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

milano 75

bugün yağı yeniledik 6000 falan yapmışım 10-60 valvoline le, zeki abinin ısrarıyla aldığım 15-40 valvoline geçtim, ön balatalarımı değişcektik aksaraydan kamelyadan aldım perşmebe.frenleri söküp tam yenisini uzattımki arkadaşıma oda ne,bahar hanım ön yerine arkaları vermiş,eskiyi geri taktık,1 hafta falan devam artık.

milano 75

geçen günde iki defa bitip beni uğraştıran ac delco aküyü garantiden sıfırladım vartayla 20 tl verdim üstüne

takahara

Sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login 'in gönderdiği anahtarlık gelince uzun zamandır aklımda olan ama üşendiğim bişey yaptım(Çok büyük işmiş gibi :D). Yedek anahtarın logosunu söküp kumandalı olana taktım.

Öncesi - Sonrası
2006 147 1.6 distinictive

TRSemih

Güzel olmuş. Diğer kumanda logosuz mu kaldı şimdi :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

takahara

Güzel olmuş. Diğer kumanda logosuz mu kaldı şimdi :)

Yok yedeğe de eski logoyu taktım boş kalmasın diye :) Görenler bayıldı bu arada anahtarlığa :haydi:
2006 147 1.6 distinictive

TRSemih

:)
Anahtarlik dışında çok şık ayna ve vites körüğü aksesuarı da olabiliyor. All in one :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

OnurCangir

5.000km önce motor yapıldı benim aracıma da, motordan önce 2-3 çalıştırmanın birinde 1-2 saniyelik varyatör sesi mevcuttu. Şansımızı deneyelim dendi benimde ekstaradan 700tl vermemek işime geldi açıkcası. Dediğim gibi 5.000km oldu sadece Alfamda değil eski araçlarımda da rolantide biraz ısıtmak yağ sıcaklığı belli seviyeye gelmeden devirlendirmemek gibi huylarım vardı, 156 da ise bir tık daha fazla dikkat ediyorum. Merak ettiğim şey acaba dikkat etsem dahi bozulacak mı.
İsmini hatırlayamamakla beraber forumda 100 küsür bin km.'dir orjinal varyatörünü kullanan kişiler var diye biliyorum.

tolga_ozhan

Evveliyatını bilmiyorum ama benim 166 90.000 km'dir bende ve varyatör tamir takımı amaçlı bile ellenmedi.

saskuran

yağmurlu günlerde malum aracın içi biraz buğu olur . hele araba mito gibi ufaksa daha çabuk yoğunlaşır . bu nedenle silikon sprey ile fitilleri , cerceveleri iyice sildim ... pek bi faydası olmadı ama piril piril tertemiz oldu plastik aksam

SAS....

Erdinc küflü

Antifog kullan sass

saskuran

Antifog kullan sass

yapmaa volkann .... bi işe yaramaz onnar

SAS....

yigitekimdemir

Bugün 10.000 bakımı yapıldı standart parçalarla, sadece motor yağı olarak kendim Motul 10W-40 götürdüm.

Yarın ön düzen komple yapılacak sağ sol alt üst salıncaklar ve z rotlar, gaz kelebeğindeki rölantiyi ayarlayan parça kalibre edilecek, bir kaç ıvır zıvır var kapı döşemelerde sarkma falan filan onlara dokunulacak.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

DcD-Semih

Bugün 10.000 bakımı yapıldı standart parçalarla, sadece motor yağı olarak kendim Motul 10W-40 götürdüm.

Yarın ön düzen komple yapılacak sağ sol alt üst salıncaklar ve z rotlar, gaz kelebeğindeki rölantiyi ayarlayan parça kalibre edilecek, bir kaç ıvır zıvır var kapı döşemelerde sarkma falan filan onlara dokunulacak.

Rolanti ile ilgili yapacağınız müdahale ve sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Erdinc küflü

Sonax'tan sonra 5 yıllık araç sıfır gibi çıktı

DSB