Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login

Sağ ön park ampulünün sönmesi sebebiyle park ampüllerinin ikisinide değiştirdim fakat fiyat olarak yüksek geldi. Değiştiren bilgisi olan var mıdır h6w osram ampül teki 20tl olabilir mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Orj. Park ampullerinin uclarinda damla şeklinde bir uzanti var. Onun disinda normal dipsiz ampulden (50 kr) bir farki yok. Tercih sizin.

Normal dipsiz ampul sokete tadilat yapılmadan takılmıyor ki. Ki zaten kastedilen dipsiz ampul değildir.

Olması gereken h6w. Resimde gözüken iki nokta (elektriğin iletildiği noktalar) simetrik değildir. 156'nın park ampulu budur ve ucuz değildir.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Dipsiz ampul. Resimde de gözüktüğü gibi bu 156'ya sokete tadilat yapılmadan takılmaz. Fiyatı 50 kuruş falandır.

Normal tip park ampulu. Bu da 50 kuruştur. Sanırım Semih'in kastettiği bu. h6w gibi tepesinde damlacık yoktur. Fakat bunun iki nokta çıkıntısı simetriktir. Yani biri diğerinin 180 derece karşısındadır. Yine bunu duya tadilat yapmadan takmak mümkün değildir.

Kısacası verilen fiyat normale yakın.

kuheylan35

Sağ ön park ampulünün sönmesi sebebiyle park ampüllerinin ikisinide değiştirdim fakat fiyat olarak yüksek geldi. Değiştiren bilgisi olan var mıdır h6w osram ampül teki 20tl olabilir mi?

Orj. Park ampullerinin uclarinda damla şeklinde bir uzanti var. Onun disinda normal dipsiz ampulden (50 kr) bir farki yok. Tercih sizin.

Normal dipsiz ampul sokete tadilat yapılmadan takılmıyor ki. Ki zaten kastedilen dipsiz ampul değildir.

Olması gereken h6w. Resimde gözüken iki nokta (elektriğin iletildiği noktalar) simetrik değildir. 156'nın park ampulu budur ve ucuz değildir.

Dipsiz ampul. Resimde de gözüktüğü gibi bu 156'ya sokete tadilat yapılmadan takılmaz. Fiyatı 50 kuruş falandır.

Normal tip park ampulu. Bu da 50 kuruştur. Sanırım Semih'in kastettiği bu. h6w gibi tepesinde damlacık yoktur. Fakat bunun iki nokta çıkıntısı simetriktir. Yani biri diğerinin 180 derece karşısındadır. Yine bunu duya tadilat yapmadan takmak mümkün değildir.

Kısacası verilen fiyat normale yakın.
Sağlam çıkan elimde şimdi bende baktım tırnaklar simetrik değil, ilk fotoğraftaki gibi. Ben bunu o an farkedemedim. Satıcı elli kuruşa da var dedi ama son fotoğraftaki ampüldü. 20 tl normalse sıkıntı yok.

tolga_ozhan

Dediğim gibi çıkıntıları simetrik olan yuvaya oturmaz.
Tabi h6w'nin 50 kuruşluk ucuz versiyonu da olabilir ama ben hiç görmedim.

TRSemih

Yaklaşık 2 yıl önce Akota'dan orj. park ampullerinin 3 tanesini 20 lira gbi bir rakama almıştım (kdv dahil).

Aydınlatma anlamında bir fark yok demek istemiştim sağolsun Tolga yanlış bilgiye mahal vermemek adına gerekli açıklamayı yapmış. Muadil bir ampulu kullanabilirsiniz.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

sarpgrey

Arkadaşlar osram in night braker serisini kullanan var mi? Çok iyi yorumlar okudum bu ampuller hakkında.  Osram i babamın accent era için almak istiyorum, çünkü kendi ampulleri resmen  mum gibi aydinlatiyor.
Alsam herhangi bir tadilat yapmadan sanırım accent a direk takabilir miyim?  Belki hoşuma giderse benim 147 içinde alabilirim gerçi ben farlarimdan memnunum.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

TRSemih

Arkadaşlar osram in night braker serisini kullanan var mi? Çok iyi yorumlar okudum bu ampuller hakkında.  Osram i babamın accent era için almak istiyorum, çünkü kendi ampulleri resmen  mum gibi aydinlatiyor.
Alsam herhangi bir tadilat yapmadan sanırım accent a direk takabilir miyim?  Belki hoşuma giderse benim 147 içinde alabilirim gerçi ben farlarimdan memnunum.
Yine yaklaşık 2 yil once metro grosmarkette night breaker plus indirimi girmişti. 36 lira gbi bir rakama almıştım ve hala kullaniyorum. Pek bir fark goremedim dersem objektif bir yorum yapmis olurum. 60 70 lira gbi rakamlar verilmez bence.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erk1n

20*2 = 40TL mi verdiniz park ampülleri için?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

blueoyester

Yine yaklaşık 2 yil once metro grosmarkette night breaker plus indirimi girmişti. 36 lira gbi bir rakama almıştım ve hala kullaniyorum. Pek bir fark goremedim dersem objektif bir yorum yapmis olurum. 60 70 lira gbi rakamlar verilmez bence.

bende yaklaşık bir yıldır night breaker plus kullanıyorum.önceki halojen ampullerden daha iyi ama çok çok fazla bir fark yok. bir sonrakinde bosch plus 90 kullanmayı düşünüyorum.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

milano 75

bende yaklaşık bir yıldır night breaker plus kullanıyorum.önceki halojen ampullerden daha iyi ama çok çok fazla bir fark yok. bir sonrakinde bosch plus 90 kullanmayı düşünüyorum.
n b unlimited in plusdan daha iyi aydınlatması ve ömrü olduğu yazılıyo özellikle You are not allowed to view links. Register or Login da.aydınlatma için ordaki elemanlar baya uğraşıyo.hatta bende aldım gayet iyi normale göre.birde bendekiler h4,farkın en az hissedileceği ampul ve far tipi.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erk1n

Değiştiren bilgisi olan var mıdır h6w osram ampül teki 20tl olabilir mi?

Ben şuanda 166 modernizasyon projem kapsamında tüm ampülleri arıza yakmayan LED 'ler ile değiştiriyorum.
20TL'ye LED alabilirdiniz 2 adet.

Yok standart halojen kalsın derseniz:

Bence çok pahalı olmuş
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

milano 75

bişey yokmuş arada ,olur o kadar.anlık değişimlerde oluyo bunlar,planlı olunca araştırılıyor ama.misal benim ngk bujilere 120 yazmış vatandaş takımına,kaçdır ngkbujimarketten alıyorum 50 tl,bu bayaa fark işte  ;)

engin uzun

Artık yazlık lastik almanın zamanı gelmişti, GOOD YEAR    Eagle F1 Asymmetric 2  225/45 R17 91V siparisi verdim,yarın bi aksilik olmassa taktırcam..Bakalım nasıl bir değişim göstercek arac..
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

milano 75

onrback

Bir kaç güzel değişiklik hepsini bir kerede paylaşıyorum güzel oldu sanırım :clover: :clover:

3.5 cm eibach yay taktık

18'' lerle daha bi güzel Giulietta

Qv difizör ile çift çıkış yaptık

sanatsal  :clover:

34EL9590

engin uzun

kaça aldınız
Takımı 1000 TL..

Gouki

Artık yazlık lastik almanın zamanı gelmişti, GOOD YEAR    Eagle F1 Asymmetric 2  225/45 R17 91V siparisi verdim,yarın bi aksilik olmassa taktırcam..Bakalım nasıl bir değişim göstercek arac..

Hayırlı olsun abi gayet iyi bir seçim.

engin uzun

Saolasın Özgün,sessizlik konusunda oldukca iyi değerleri var ve uygun fiyatlı.

francobaresi

havalar ısındı, yalancı bahar geldi ben de yalandan bir bahar temizliği yaptım :) konsolu temizleyip , torpido sütüyle bi güzel sildim. Deri koltukları, direksiyonu,el freni kolu ve vites körüğünü deri bakım ürünleriyle temizledim. Dış temizlik olarakta meguairs ürünleriyle yıkama yapan  yıkamacıya götürdüm, şansıma evin karşısında hemen :) Aracı kurularkende sıvı, hızlı cilayla birgüzel parlattım. Ama asıl derdim egzos ucunun bağlı olduğu kazan (bir adı varsa bilemedim:))çok paslı görünüyodu- psikopat alfacılar olarak kirleri halının altına süpüremiyoruz:)- pası çıkarmak için bolca wd40'ı boca ettim, pası akıttım.anca uzaktan ya da eğilince görülen egzos kazanını da temizlemiş oldum.Tabi kullanıma bağlı olarak artık rengi sararmış.bu yalancı bahar temizliğiydi. Asıl bahar temizliğini inşallah dby detailing'e götürüp yaptırıcam .[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Cuore sportivo

krm1983

Saolasın Özgün,sessizlik konusunda oldukca iyi değerleri var ve uygun fiyatlı.

Islak ve kuru performansı gayet başarılı.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

milano 75

2 gündür arka taraf takırtı tukurtu,gıcırtı,arabanın arkası kopcak sandım,fırsat bulup bakamadımda yatırıyodum.lifte kaldırmadan takoz üstünde sallıyarak sesin arka de dion burçları ve bilumum burçlardan geldiğine kanaat getirdi,kaldırdık pas falan,malum kar suyunun etkileri,spreyledik yağladık ama hala kesilmedi,biraz azaldı sadece  uyuz oldum.emme blok arasındaki hortumları değişiyim dedim bulamadım gebzede hava alıyo,yavşamış mevcut hortumlar,sıktım falan  bende o gazla yağ buhar kutusuydu,emme körüğüydü ne varsa söktüm temizledim,bujileri değiştim falan derken bayadır birikrn stresi attım üstümden,ellerim yine tağa bulandı  ;) ses için tavsiye önerisi olan varsa veya başına gelen bi yol gösterin.

chao

18" &good year eagle f1 taktik sonunda :) jant isi de bitti gitti :p

Cuore Sportivo
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

sarpgrey

18" &good year eagle f1 taktik sonunda :) jant isi de bitti gitti

Cuore Sportivo
Hayırlı olsun, Güle güle kullanın.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

ozoozo

Cuore Sportivo

Burdan da söylim çok güzel olmuş abi güle güle kullan , aklıma geldi ne kadar yakışır bilmiyorum ama sanki gunmetal tarzı bir renk yada hafif koyu bir renk daha mı güzel olurdu ne  :p

ssg

Cuore Sportivo

Burdan da söylim çok güzel olmuş abi güle güle kullan , aklıma geldi ne kadar yakışır bilmiyorum ama sanki gunmetal tarzı bir renk yada hafif koyu bir renk daha mı güzel olurdu ne  :p
Özdemir abiye katılıyorum çok şahane olur.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Tolga033

Masallah.  Bu jantlar gercekten cok guzel ve cok yakisiyor.

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi