Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FAKmito

Folyomuz gelmiss gidiyimde coiloverlari taktiriyim ;) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login , 147'ye yapacağınız amerikan parkın modülüne dikkat edin. Ya farı duyluya çevirin, yada reostalı modül takın. Normal modülü kabul etmiyor 147
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Folyomuz gelmiss gidiyimde coiloverlari taktiriyim ;) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Fatih napıyon yav bir şeyler alıyorsun,yapıyorsun,ediyorsun hiç bir şey göremiyoruz :D yok mu kardeşim araç üzerinde resim vs yada daha ayrıntılı anlatım neler geldi :D  :serefe:

FAKmito

Fatih napıyon yav bir şeyler alıyorsun,yapıyorsun,ediyorsun hiç bir şey göremiyoruz :D yok mu kardeşim araç üzerinde resim vs yada daha ayrıntılı anlatım neler geldi :D  :serefe:
Önce parçaları topladım şimdi yapım aşamasına geçtim :D şu an coiloverlar takiliyor resimdeki purple black yanardöner diye geçen folyo ile kaplancak birde magneti marelli kit one kitinin body kitini aldım getirttim fakat evde durdukca dusundukce guzel olmuycana karar verdim hala dusunuyorum ama buyuk ihtimalle taktirmiycak 2.5 3 milyar civarina mal oluyor body kit buda degermi degmezmi diye dusundurmeye basladi beni cok para harcadim ve satarken karsiligi yok bunuda takarsam bi araba parasi olcak keske degerini bilecek birileri olsa hic dusunmemde ama kafam karisik maddi olarak extra kaynaklar bulursam taktiradabilirim :D gta difuzor ve spoylerla lester on ekle daha guzel durur gibime geliyo bide bunlarin maliyeti dahada dusuk oluyo gercekten cok kararsizim :D

ozoozo

Önce parçaları topladım şimdi yapım aşamasına geçtim :D şu an coiloverlar takiliyor resimdeki purple black yanardöner diye geçen folyo ile kaplancak birde magneti marelli kit one kitinin body kitini aldım getirttim fakat evde durdukca dusundukce guzel olmuycana karar verdim hala dusunuyorum ama buyuk ihtimalle taktirmiycak 2.5 3 milyar civarina mal oluyor body kit buda degermi degmezmi diye dusundurmeye basladi beni cok para harcadim ve satarken karsiligi yok bunuda takarsam bi araba parasi olcak keske degerini bilecek birileri olsa hic dusunmemde ama kafam kari*** maddi olarak extra kaynaklar bulursam taktiradabilirim :D gta difuzor ve spoylerla lester on ekle daha guzel durur gibime geliyo bide bunlarin maliyeti dahada dusuk oluyo gercekten cok kararsizim :D

Oo maşallah sabırsızlıkla fotoları bekliyoruz :) Madem almışsın tak gitsin bari boşu boşuna durmasın.

Naftali

You are not allowed to view links. Register or Login , 147'ye yapacağınız amerikan parkın modülüne dikkat edin. Ya farı duyluya çevirin, yada reostalı modül takın. Normal modülü kabul etmiyor 147

Doğa tosun park Modülünü aldım söylediğiniz terimler biraz yabancı geldi anlamadım :)

faik

Doğa tosun park Modülünü aldım söylediğiniz terimler biraz yabancı geldi anlamadım :)
Modüller yetersiz kalıyor çift duy yaptırın elektrikçinize bence
Ben yaptırmıştım örnek olarak;
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Naftali

Modüller yetersiz kalıyor çift duy yaptırın elektrikçinize bence
Ben yaptırmıştım örnek olarak;

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tşk ederim uymaz ise bu bilgiyi vereceğim

ealprsln

Önce parçaları topladım şimdi yapım aşamasına geçtim :D şu an coiloverlar takiliyor resimdeki purple black yanardöner diye geçen folyo ile kaplancak birde magneti marelli kit one kitinin body kitini aldım getirttim fakat evde durdukca dusundukce guzel olmuycana karar verdim hala dusunuyorum ama buyuk ihtimalle taktirmiycak 2.5 3 milyar civarina mal oluyor body kit buda degermi degmezmi diye dusundurmeye basladi beni cok para harcadim ve satarken karsiligi yok bunuda takarsam bi araba parasi olcak keske degerini bilecek birileri olsa hic dusunmemde ama kafam karisik maddi olarak extra kaynaklar bulursam taktiradabilirim :D gta difuzor ve spoylerla lester on ekle daha guzel durur gibime geliyo bide bunlarin maliyeti dahada dusuk oluyo gercekten cok kararsizim :D

KIT-ONE 'ın difüzörü Mito'ya en çok yakışan difüzör olabilir ama çamurluklara gelen ekler için aynısını söylemek zor. Biraz 1600 GTA havası katmaya çalışmışlar, dodiklerdeki perçinler görüntüye biraz "track day" havası katıyor. Şahsen pist arabası hazırlıyor olsaydım tek alacağım body kit KIT-ONE olurdu.  Ama canlı kanlı da kimsenin gördüğünü zannetmiyorum ancak Magneti kataloğunda görebildim bende. TR'de bir adet satılık kit vardı sahibinden.  Siz bu kişiden mi aldınız ?

Ayrıca bence takmadan da iyi mi kötü mü söylemek gerçekten zor, çok iddialı bir body kit. Takacaksanızda 4 teker içinde minimum 20mm ki tekerler yine oldukça içerde kalacak dodiklerden sonra spacer takmanız gerekecektir.25mm den kalını AEM (novitec vs.) var mı bilmiyorum ? Biryandan da spacer bakmaya başlayın bence.

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

FAKmito

KIT-ONE 'ın difüzörü Mito'ya en çok yakışan difüzör olabilir ama çamurluklara gelen ekler için aynısını söylemek zor. Biraz 1600 GTA havası katmaya çalışmışlar, dodiklerdeki perçinler görüntüye biraz "track day" havası katıyor. Şahsen pist arabası hazırlıyor olsaydım tek alacağım body kit KIT-ONE olurdu.  Ama canlı kanlı da kimsenin gördüğünü zannetmiyorum ancak Magneti kataloğunda görebildim bende. TR'de bir adet satılık kit vardı sahibinden.  Siz bu kişiden mi aldınız ?

Ayrıca bence takmadan da iyi mi kötü mü söylemek gerçekten zor, çok iddialı bir body kit. Takacaksanızda 4 teker içinde minimum 20mm ki tekerler yine oldukça içerde kalacak dodiklerden sonra spacer takmanız gerekecektir.25mm den kalını AEM (novitec vs.) var mı bilmiyorum ? Biryandan da spacer bakmaya başlayın bence.
Plastik diye aldim fiber cikti ondan sogudum bide camurluklarin montaji icin delinmesi lazim bend3 araci kaplatip uzerine yapistiririm diye dusundum ama boyasi egzozu montaji cok tutacak ondan kararsiz kaldim

ealprsln

Yapıştırma eğer kalıcı bir çözüm olacaksa denemekten zarar gelmez bence. Ama dodiklerin montajı için çamurlukların delinip perçinlenmesi gerekecekse bir çekince oluşması çok normal herkeste oluşurdu sanırım. Magneti Marelli egzoz da hiç uygun fiyatlı değil, dizel ünite için üretiliyormu bilmiyorum. Ankara'da birşeyler yaptırabilirsin, hali hazırda yaptıran arkadaşlarda var bildiğim kadarı ile. Delinmeden yapılabilecek ise ben olsam denerdim.

ealprsln

Ama işin özünde 20mm+ spacer şart hele ki coil den sonra. Birde düzgün bir egzoz yaptırmak şart.

rain man

Dün yağ + filtrelerin değişimini yaptım. Depoya da enjektör temizleyici attım bir tane würth'ün. Sanayiden çıktıktan sonra yolda bayağı bastım. Sanırım şu an daha temiz o bahsettiğim 2 saniyelik hızlanmadaki motor titremesini yapmadı. Yakıtı da shell'e sabitledim. Biraz çok yakıt değiştim onun da etkisi var sanırım ama deponun  çeyrekten az olmasına hiç müsaade etmedim depoda pislik vs varsa tıkamasın diye.

Yağ değişiminden sonra motor bir basamak daha sessizdi. Turbo daha iyi cevap veriyordu ilk kalkıştaki ivmelenmesinde bir artış hissettim gerçekten. En son usta test için sanayiyi turlarken önümden geçişinde ağzım açık kaldı. Gerçekten çok korkak kullanıyorum aracı ben.  :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

FAKmito

Ama işin özünde 20mm+ spacer şart hele ki coil den sonra. Birde düzgün bir egzoz yaptırmak şart.
Hocam bu fotografta goruldugu uzere camurluk kabartmalariyla tekerler sifir ama soyle bi durum var camurluk kabartmalarini takip kabarttigimizda spacer atamiyoruz cunku orjinal camurluk yerinde duruyor kabartmalarla sifir yapmak icin orjinal camurlugun kesilmesi falan lazim . Egzoz problem degil aynisini yaptiririm dizel olmasida farketmez ama oda 300 400 lira tutar bide urun fiber ben dun fibercimle konustum arabana istedigin body kiti yaparim dedi lester falan farketmez bir hafta kalmasi halinde hepsini yaparmis o sekilde boya montajda ona ait olacak daha mantikli geldi bana

ealprsln

Bu eklerin araca monte edilebilmesi adına çamurlukların kesilmesi gerekmiyor, bildiğim kadarı ile Magneti ürününde sadece çamurluklara perçin atılıyor mevcut çamurluklarda kesim yapılmıyor.

Niçin spacer takılamayacağını söylediğini de gerçekten anlayamadım! Bu yapılacak işlemlerin spacer ile hiçbir alakası yok ki.

FAKmito

Bu eklerin araca monte edilebilmesi adına çamurlukların kesilmesi gerekmiyor, bildiğim kadarı ile Magneti ürününde sadece çamurluklara perçin atılıyor mevcut çamurluklarda kesim yapılmıyor.

Niçin spacer takılamayacağını söylediğini de gerçekten anlayamadım! Bu yapılacak işlemlerin spacer ile hiçbir alakası yok ki.
Normal camurluk uzerine kabartma geldiginde tekerlerin spacerlarla kabartmalara sifir yapilmasi icin arada orjinal camurlugun olmamasi gerekir

Muratözdemir

Sis kapaklarını boyadım el emeği gur nuru oldu biraz hoşuma da gitti :)

Araç kirli renk farkı varmış gibi oldu ama iyi tuttu renk yıkatınca tekrar resimlerim :)

Ben sis kapaklarını siyaha çevirmeyi düsünüyordum. Çünkü o ızgara o zaman daha büyük görünüyor. Ayrıca tampon çıtaları ve aynalar boyansa sizin beyaz daha modelli görünecektir :) yeni araçlarda genelde tampon çıtası yok zaten

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratözdemir

3 saatlik bir uğraş sonucu sıcak ve basınçlı buharla motoru temizledim. Sonrasında motor koruma cilası ile parlattım. Sıfır motor gibi oldu....

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bende buharlı temizleyici aldım deri koltuklar ve motor bölgesi için bakalım inşallah işe yarar :) derileri güzel temizleyeceginden şüphem yok ama motor için basıncı az gelebilir mi diye düsünüyorum deniyip görücez. Birde motor temizleyici bir sprey aldım susuz kullanılıyor bakalım nolcak

ES53

Arkadaslar koltuklarini temizlemek isteyenlere tavsiyem turk mali vinet marka deri temizleyici.marka seylere gereksiz paranizi harcamayin google da aratirsaniz vinet temizleyici diye arabalarinda deneyenlerin sonuclarini You are not allowed to view links. Register or Login fiyati oldukca ucuz 1 ltsi 10-15 tl civarindaydi dis fircasiyla suyla karistirarak uyguluyorsunuz 1 lt cok rahat yetiyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Muratözdemir

Arkadaslar koltuklarini temizlemek isteyenlere tavsiyem turk mali vinet marka deri temizleyici.marka seylere gereksiz paranizi harcamayin google da aratirsaniz vinet temizleyici diye arabalarinda deneyenlerin sonuclarini You are not allowed to view links. Register or Login fiyati oldukca ucuz 1 ltsi 10-15 tl civarindaydi dis fircasiyla suyla karistirarak uyguluyorsunuz 1 lt cok rahat yetiyor

Vinet Atas ürünü diye biliyorum dogru mudur? Genel olarak bütün ürünlerini tavsiye ediyorlar fiyat performans olarak. Ama TR oldugunu bilmiyordum

ES53

Vinet Atas ürünü diye biliyorum dogru mudur? Genel olarak bütün ürünlerini tavsiye ediyorlar fiyat performans olarak. Ama TR oldugunu bilmiyordum

Dogrudur.tr diye kalmis aklimda ama olmayadabilir.ama mukemmel temizliyor

avkureysin

Dogrudur.tr diye kalmis aklimda ama olmayadabilir.ama mukemmel temizliyor

Vinet Atas markasının ürünü doğru ama Türk değil İtalyan markası Atas
Tabi iyi olmasını değiştirmez bu

ES53

Fiyatida digerlerine gore oldukca uygun

ealprsln

Normal camurluk uzerine kabartma geldiginde tekerlerin spacerlarla kabartmalara sifir yapilmasi icin arada orjinal camurlugun olmamasi gerekir

hocam senin kabartma dediğin durum zaten orjinal çamurluğun üstüne monte edilen ekler, orjinal çamurluğun olmazsa o ekleri monte edeceğin yerde olmaz  :) tabi ben orjinal Magneti KIT-ONE'dan bahsediyorum. Senin elinde bulunan malzemeninde orjinalinin replikası olduğunu farz ederek konuşuyorum.

Elindeki birebir replika ise, o parçalar orjinal çamurluğa monte ediliyor ki bu fotoğraflarda da açıkça belli. Stock çamurluk çapında bir değişikliğede sebep olmuyor. Sadece bir miktar önden ve arkadan genişleyecek.

İşin özünde spacer takmaya engel olacak bir durum olamaz,

FAKmito

hocam senin kabartma dediğin durum zaten orjinal çamurluğun üstüne monte edilen ekler, orjinal çamurluğun olmazsa o ekleri monte edeceğin yerde olmaz  :) tabi ben orjinal Magneti KIT-ONE'dan bahsediyorum. Senin elinde bulunan malzemeninde orjinalinin replikası olduğunu farz ederek konuşuyorum.

Elindeki birebir replika ise, o parçalar orjinal çamurluğa monte ediliyor ki bu fotoğraflarda da açıkça belli. Stock çamurluk çapında bir değişikliğede sebep olmuyor. Sadece bir miktar önden ve arkadan genişleyecek.

İşin özünde spacer takmaya engel olacak bir durum olamaz,
Biliyorum orjinal camurluga monte edildigini bendekide replika degil magneti marellinin orjinal kiti camurluga kadar atilan spacerlada kurtarmaz 18 inc yayli hali hele hic kurtarmaz suan bende spacer var zaten