Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün ailenin yakışıklı italyanı ''ROMEO'' komple iç dış temizlik oldu ve komple pasta cila oldu. Epey yorucu bir işlemdi ama değdi sanki. Tüm ALFİSTİ kardeşlerime SAYGILAR...

Stickerlar haricinde çok tatlı, güzel bir 147
Elinize sağlık
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Wolfshade1989

147'de son susturucu iptali ve bana kalırsa mk2'de sağ sol çift egzoz yapılacak en hayırlı iş. Yalnız uzun yolda belirli bir süreden sonra rahatsızlık veriyor. İlerde ufak bir son susturucu uydurularak hem görüntüden hem de sesten fazla ödün vermeden nokta konulabilir.

Güle güle kullan. Görüntü çok şık olmuş.
:nazar:
Son susturucu iptalini ben de düşünüyorum fakat iyi mi yaparım kötü mü yaparım bilemedim :(
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

Murad

147'de son susturucu iptali ve bana kalırsa mk2'de sağ sol çift egzoz yapılacak en hayırlı iş. Yalnız uzun yolda belirli bir süreden sonra rahatsızlık veriyor. İlerde ufak bir son susturucu uydurularak hem görüntüden hem de sesten fazla ödün vermeden nokta konulabilir.

Güle güle kullan. Görüntü çok şık olmuş.
:nazar:
Son susturucu iptalini ben de düşünüyorum fakat iyi mi yaparım kötü mü yaparım bilemedim :(

147 de son susturucu iptali aracın kaderini değiştiriyor. Harika bir hırıltı ve kesinlikle kafa şişirmiyor. Eski 147 de son susturucum olmadan bir haftada 2000 km ye yakın yol yaptım zamanında ve bir sorun yaşamadım.

Recep Küçük

Bugün ailenin yakışıklı italyanı ''ROMEO'' komple iç dış temizlik oldu ve komple pasta cila oldu. Epey yorucu bir işlemdi ama değdi sanki. Tüm ALFİSTİ kardeşlerime SAYGILAR...

Stickerlar haricinde çok tatlı, güzel bir 147
Elinize sağlık
Arkadaki sticker benimde hoşuma gitmedi çıkartmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim düşünceniz için

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

Ormanci

Dün, sağ üst motor kulağı ve debriyaj + volant değişti.

Sağ üst motor kulağı hafiften çatlamıştı ama motoru ne biçim titretiyormuş, traktör kullanıyomuşum resmen. Düşük devirde falan giderken devirden dolayı titriyor sanıyordum, meğer kulaktanmış, boşa devirli gidiyormuşum :) Hepsi düzeldi mis gibi oldu.

Debriyaj da hatalıydı zaten başından beri, Birmot'un adiliği yüzünden değişmemişti, sonunda o da cortlamak üzere diye Yunanistan yolculuğunda başıma iş açmasın diye onu da değiştirelim dedim.

Yılmaz Usta eğer kurtarırsa volantı taşlarız ama balata biter de titretmeye başlarsa o zaman volant da değişir demişti. Balata sıfıra yakınmış, çok nadiren ısınınca titretiyordu ama enayilik başından veri vardı zaten. Volant falan da mahvolmuş zaten.

50 bin bakımı, debriyaj baskı balata volant, motor kulağı vs. derken 3.500-4.000 TL'ye baya bişey yapmış oldum. Herhalde şu saatten sonra satmam daha arabayı :D

Debriyaja basınca ve kavramanın adam gibi çalışmasını da görüp, arabayı acayip konforlu bi şekilde kullanabilmeye başlayınca, onun da kamyon gibi olduğunu anladım.

Resmen arabanın karakteri değişti yahu :) Şemsiyeyi açtım rahatladım :D

wolkanku

Sağ üst motor kulağı hafiften çatlamıştı ama motoru ne biçim titretiyormuş, traktör kullanıyomuşum resmen. Düşük devirde falan giderken devirden dolayı titriyor sanıyordum, meğer kulaktanmış, boşa devirli gidiyormuşum :) Hepsi düzeldi mis gibi oldu.

Debriyaj da hatalıydı zaten başından beri, Birmot'un adiliği yüzünden değişmemişti, sonunda o da cortlamak üzere diye Yunanistan yolculuğunda başıma iş açmasın diye onu da değiştirelim dedim.

Yılmaz Usta eğer kurtarırsa volantı taşlarız ama balata biter de titretmeye başlarsa o zaman volant da değişir demişti. Balata sıfıra yakınmış, çok nadiren ısınınca titretiyordu ama enayilik başından veri vardı zaten. Volant falan da mahvolmuş zaten.

50 bin bakımı, debriyaj baskı balata volant, motor kulağı vs. derken 3.500-4.000 TL'ye baya bişey yapmış oldum. Herhalde şu saatten sonra satmam daha arabayı :D

Debriyaja basınca ve kavramanın adam gibi çalışmasını da görüp, arabayı acayip konforlu bi şekilde kullanabilmeye başlayınca, onun da kamyon gibi olduğunu anladım.

hayırlı olsun.
50.000km'de motor kulağı çatlayıp, debriyajın volant dahil bitmesine anlam veremedim? sert mi kullanıyorsunuz?
yaşı ve km 'si bu kadar düşük olmasına rağmen böyle hatalar garip geldi.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ali kaynak

Biraz yorucu oldu ama iyi oldu pasta cila ile rosso kendine geldi

[/url] [/img]

Kardeşim maşallah 156 alev saçıyor.  Dikkat et yangın falan çıkarma :)

Eski halinden eser yok doğru ellere geçmesine sevindim

2003 SS mi bu araç Ankara'dan satılık olan 33 plaka  You are not allowed to view links. Register or Login

Dogrudur Erdem abi 33 plakalı Ankaradaki SS Geçen ay sonu İstanbula geri geldi :)

Lancia delta III

erdem1904

Vatanına geri dönmüş :) hayırlı ugurlu olsun çok beğendiğim bir SS di...  :nazar:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ali kaynak

Vatanına geri dönmüş :) hayırlı ugurlu olsun çok beğendiğim bir SS di...  :nazar:
:) Teşekkür ederim Abi ..
Lancia delta III

mertcancagla

Çok güzel olmuş kardeşim. You are not allowed to view links. Register or Login

look teşekkurler abi plaka pek güzel olmadı ondan cekmedım on taraftan:/

Ormanci

hayırlı olsun.
50.000km'de motor kulağı çatlayıp, debriyajın volant dahil bitmesine anlam veremedim? sert mi kullanıyorsunuz?
yaşı ve km 'si bu kadar düşük olmasına rağmen böyle hatalar garip geldi.

Kulak için evet :) Birkaç defa patır kütür vites atıp ani hızlanma denemeleri yapınca ilk pes eden parça kulak oluyor.

Debriyaj ve volantı ise zaten açıklamıştım, hatalıydı... Birmot garantiden değişmeye yanaşmadı, sonunda ben değiştirdim bitince.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login bir kaç defa nedir yahu...yıllarca it gibi kullanılan e36lar e39larda bile motor kulağı değiştiren çok azdır. yepyeni giu'da , performansı ile reklamlarda vurgu yapan arabada bu olmamalı.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Ormanci

Hocam işin içinde patinaj var o var bu var, herşey olabilir. BMW'de azdır evet :) BMW'de yürüyen aksama bile birşey olmuyor ki neredeyse yıllarca... Veya Mercedes'te. Motorun enine değil de boyuna yerleşiminin de etkisi olabilir tabi.

106GTI da gazlamaya, sert vites değiştirmeye falan gelemezdi, hemen taaaaaaak diye kulak kopardı. Bunda kopmuyor ama çok hafif dipten çatlamasına rağmen o ufak titreşim bile çok rahatsız ediyordu, değişti kurtuldum. 

Motor direkt olarak o kulağa yük bindiriyor bir de sanıyorum.

Olmamalı diye birşey yok ki, parçalar vs. Fiat zaten. Ben gayet normal buluyorum :)

DcD-Semih

Lastiklerin zamanı gelmişti artık, Primacy 3 denicem bakalım nasıl olucak.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Muratözdemir

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Pederin jantlardan sonra amcamınkileride boyadık :)

ali kaynak

Pederin jantlardan sonra amcamınkileride boyadık :)
ELine saglık. Murat jantlar on numara olmuş, sıfır gibi görünüyor
boya normal sprey boyamı mi atma vs olmuyor demi  ?
Lancia delta III

Muratözdemir

Yok abi olmaz bildigin jant boyası motip marka. Üzerinede akrilik vernik o da motip.ama pürüzlü olmaması için boya esnasında cok temiz olması lazım yüzeyin

ali kaynak

Yok abi olmaz bildigin jant boyası motip marka. Üzerinede akrilik vernik o da motip.ama pürüzlü olmaması için boya esnasında cok temiz olması lazım yüzeyin
Eski halinden eser kalmamış  :nazar:
Lancia delta III

fevkalbeser12

Dün aksam Dr Eros(Mehmet)tan aldığım ITG marka kutu içi hava filitresini taktım. Alfa mühendisleri sanırım servise işçilik yaptırmak için alt korumadaki civata olayını biraz abartmışlar. Çıkan malzemeler üstteki fotoğrafta. Arabaya fazladan ağırlık resmen:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

saskuran

Dün aksam Dr Eros(Mehmet)tan aldığım ITG marka kutu içi hava filitresini taktım. Alfa mühendisleri sanırım servise işçilik yaptırmak için alt korumadaki civata olayını biraz abartmışlar. Çıkan malzemeler üstteki fotoğrafta. Arabaya fazladan ağırlık resmen:)
iddadan biraz para cikmisti bana dedim alayim su itg den mito icin ... aldim taktim azicik ses değişti başkada hic bi yararini gormedim :)

SAS....

ali kaynak

Hafta sonu bişeyler yaplalım dedim başladım Orjinal egzoz çürümüştü sökülerek yerine Supersprint egzoz takıldı ustam ustalıgını gene konuşturdu şekil 1 resimdeki gibi :) Plakasız olmuyor kayıp plakanın yenisini cıkardım , Far fiskiyeleri kırmızıydı onlarda siyah a boyandı ,Sis Çerceveleri de kırmızıydı onlarıda söktüm siyah a boyadım :) Tampon lip i takmaya çalıştım cok ugraştırdı ama içime sinmedi vida yerleri bombe yaptı :( son olarakta far filmi ile farlara karartma yapıldı .

Lancia delta III

DcD-Semih

Şu uyuz titreyen disklerimi taşlattım. Disklerim yeni sayılırdı fakat biraz titreşim başlamışdı. Bende tornaya sokturdum direk. Hazır değişmişken en güzeli kaliper takim takımlarından kurtuldum. 4 tane yeni kaliper 4 tane balata aldım. Ön arka askı rotları, viraj demir lastikleri, tüm poryalar ve rulmanları aldım. Pazar sabahı da olsa arkadaş sağolsun dükkanı açıcak değiştiricez bakalım.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Muratözdemir

Hafta sonu bişeyler yaplalım dedim başladım Orjinal egzoz çürümüştü sökülerek yerine Supersprint egzoz takıldı ustam ustalıgını gene konuşturdu şekil 1 resimdeki gibi :) Plakasız olmuyor kayıp plakanın yenisini cıkardım , Far fiskiyeleri kırmızıydı onlarda siyah a boyandı ,Sis Çerceveleri de kırmızıydı onlarıda söktüm siyah a boyadım :) Tampon lip i takmaya çalıştım cok ugraştırdı ama içime sinmedi vida yerleri bombe yaptı :( son olarakta far filmi ile farlara karartma yapıldı .

Güzel olmuş abi. Far filmi aydınlatmada hissedilir azaltma yaptı degil mi? Birde tampon lipinden sonra marşpiyel eksikliği çok daha fazla hissediliyor.

ali kaynak

Güzel olmuş abi. Far filmi aydınlatmada hissedilir azaltma yaptı degil mi? Birde tampon lipinden sonra marşpiyel eksikliği çok daha fazla hissediliyor.

Teşekkür ederim Murat  ;) farlara uygulanan film farklı kesinlikle aydınlatmada bi azalma vs olmadı yada ben anlamadım :) marşpiyel de kesinlikle haklısın onun için de fiyat aldım bi süpriz cıkmassa sırada o var..
Lancia delta III

Muratözdemir

Teşekkür ederim Murat  ;) farlara uygulanan film farklı kesinlikle aydınlatmada bi azalma vs olmadı yada ben anlamadım :) marşpiyel de kesinlikle haklısın onun için de fiyat aldım bi süpriz cıkmassa sırada o var..
Azalma olmadıysa süper. Marşpiyelleride bi görelim güzel olursa bende yaptırırım :d