Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alsift140

You are not allowed to view links. Register or Login
101k da bakımımız Aytuğ Acar'da yapıldı. Liquiy Moly 5-30 yağa geçiş yaptık. Bu bahaneyle karter koruma ve davlumbazların altındaki muhafazalar eskidikleri için değişti.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu arada parçalar için SRC otomotiv Sercan' a teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Sizinle karşılaştık hatırlar iseniz.
Bende devirdaim değiştirmiştim.

Hatta bu koruma, 156 da da varmı diye sormuştum ve jantlarınızı çok beğenmiştim

Güle, güle kullanın.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

krm1983

Sizinle karşılaştık hatırlar iseniz.
Bende devirdaim değiştirmiştim.

Hatta bu koruma, 156 da da varmı diye sormuştum ve jantlarınızı çok beğenmiştim

Güle, güle kullanın.

HTC One M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet hatırladım 2.0 156.

Çok teşekkür ederim siz de güle güle kullanın.daha iyileri sizin olsu inşallah.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

zfrgns

Triger değişimi için sübap kapağını açtığımızda, egzost manifoltundaki eksantrik milinin 3. kamının bir tarafının aşınmış, hatta dümdüz olduğunu gördük. Bu sebeple egzost manifolt eksantrik mili ve aşınmaya sebebiyet veren, üzeri pürüzlenmiş kadehler takım olarak değiştirildi. Eksantrik keçeleri yenilendi.

Fakat triger kapağını açtığımız zaman balans kayışının önceki sahibi tarafından iptal edilmiş olduğunu gördük. Dişlileri çok sağlıklı ve akıcı bir şekilde dönmediği için balans kayışının değişimini yapamadık. Ama balans kayışını geri takmak istiyorum; daha önce böyle bir uygulamaya giden veya tecrübe, bilgi sahibi olan varsa önerilere açığım.

Triger seti değiştirilip sente aparatı ile sente ayarlandı.

V kayışı set olarak değiştirildiği esnada şarj dinamosu sökülüp bakımı yapıldı. Bakım kapsamında rulmanı, bakırları ve kömürleri yenilendi. Hazır bu kadar zahmete girmişken devirdaim pompamızı da yeniledik.

Bütün filtrelerimiz ve motor yağımız da değişti tabii.

156 eskisinden çok daha mutlu bir hale büründü.  :clover:
los tiempos van cambiando

martini_lancia

Alpine Cde 190r ana ünitemiz takılacak nasipse.Morel ve Hertz ile takviye yaptığım ses altyapısını bu vesile ile bitirip bahar aylarındaki iç ve dış kozmetik yenilemeye ve Alfin'de yaptıracağım servis ağır bakımına yavaş yavaş geçeceğiz.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

TheSarper

Yaz yaklaşırken tamponlar boyandı ve seramiğimiz yapıldı. MiTocuğum gecenin karanlığını aydınlatan sokak lambasında bile parlıyor artık  8)
2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

umutrıza

Triger set değişimi, turbo hortum değişimi, hybrid turbo, enjektör bakımı yaptırıyorum yaza daha hızlı giricem:)
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

krm1983

Yazlık eagle F1 ayssmetric 3 kere geçiş yaptık.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

ekerem

Triger set değişimi, turbo hortum değişimi, hybrid turbo, enjektör bakımı yaptırıyorum yaza daha hızlı giricem:)
Abi hybrid turbo'dan emin misin? Hybrid turbo yüksek devir seviyor alt devirlerde ölü gibi diye biliyorum.  Sen çok uzun yolda kullanan birisin  ama  dizel bı 159 da şehir içinde üzmez mi?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umutrıza

206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ekerem

O zaman şimdiden hayırlı olsun :yukari-ok: kullanım yorumlarını bekliyorum   :arkadasim:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umutrıza

206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ArinFırat

Yakıt fiyatları aldı başını gidiyor..Dizel giu ekonomik anlamda rahatsız etmiyor ancak benzinli olan iyiden iyiye can yakmaya başladı.Bu yüzden üzülerek de olsa LPG takmaya karar verdim ve an itibari ile çalışmalar başladı.ustanın önerisi ile İtalyan Stargas marka kit takılacak.1.4 turbo ile sıkıntısız çalışacak(mış). [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayredin1982

Yakıt fiyatları aldı başını gidiyor..Dizel giu ekonomik anlamda rahatsız etmiyor ancak benzinli olan iyiden iyiye can yakmaya başladı.Bu yüzden üzülerek de olsa LPG takmaya karar verdim ve an itibari ile çalışmalar başladı.ustanın önerisi ile İtalyan Stargas marka kit takılacak.1.4 turbo ile sıkıntısız çalışacak(mış). [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
ara

Ben 2011 yılında bravo t-jet aracıma brc marka lpg taktırıp 30.000 km sıkıntısız kullandım.aracınız t-jet ise artık lavato,brc,prins,landirenzo vb. bilindik markaları tercih edebilirsiniz ve iyi bir ustada sıkıntı yaşamassınız. Özellikle t-jet motora fiyatı uygun olduğundan dolayı  lavato taktırıp kullanan bayağı bir kişi var.(Fiat bravo t-jet kullananlar).Ancak aracınız multiair ise ben prins vsi2 taktırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

ArinFırat

dediğiniz gibi multiair 170 bg olanlar için LPG ince elenip sık dokunmalı ancak 1.4 tb 120 bg olanlar sıkıntısız..benim ki 120 bg oldupu için en az sıkıntıyla atlatmayı umuyorum.

furkan_topay

dediğiniz gibi multiair 170 bg olanlar için LPG ince elenip sık dokunmalı ancak 1.4 tb 120 bg olanlar sıkıntısız..benim ki 120 bg oldupu için en az sıkıntıyla atlatmayı umuyorum.

120hp'de ortalamanız ne kadar acaba ? Hayırlı olsun bu arada inşallah sıkıntı olmaz.
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive SP2
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

ayredin1982

o yıllar önce idi. bravomu çok oldu You are not allowed to view links. Register or Login anda pris vsi2 lı sistemi ile kullandığım giuliettam var. çok zaman geçtiği için hatırlayamıyorum.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

120hp'de ortalamanız ne kadar acaba ? Hayırlı olsun bu arada inşallah sıkıntı olmaz.
teşekkürler.kışın 100km/8.3 lt idi. havaların ısınması ile birlikte son 2 aydır ortalamam 100km/7.8 lt..aslında 2011 model bir araca göre bu oran gayet ideal, kardeşimde 2017 1.4 otom. corsa var onun ortalaması 8.5 lt mesela..işin özü sorun benzinin pahalılığında.6 ay önce aracı aldığım gün 290 tl ye fullediğim depo şimdi 340 a doluyor.

furkan_topay

teşekkürler.kışın 100km/8.3 lt idi. havaların ısınması ile birlikte son 2 aydır ortalamam 100km/7.8 lt..aslında 2011 model bir araca göre bu oran gayet ideal, kardeşimde 2017 1.4 otom. corsa var onun ortalaması 8.5 lt mesela..işin özü sorun benzinin pahalılığında.6 ay önce aracı aldığım gün 290 tl ye fullediğim depo şimdi 340 a doluyor.

Kesinlikle katılıyorum, umarım sorunsuz keyiflice binersiniz. :yukari-ok:
Alfa Romeo 147       2007 1.6TS  Blackline
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Collezione
Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4MA Distinctive
Alfa Romeo 147       2008 1.6TS  Distinctive
Alfa Romeo 147       2006 1.6TS  Blackline

umitkilic

10 bin km lik rutin bakım[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vtec_2

ArinFırat

çift çıkış ve difüzör işlemleri..kısa günün karı, an itibari ile masraf 3000 TL ye ulaştı[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ayredin1982

çift çıkış ve difüzör işlemleri..kısa günün karı, an itibari ile masraf 3000 TL ye ulaştı[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

çift çıkış  difuzoru  orjinal mi aldınız.yoksa yan sanayimi.biraz bilgi verebilirmisiniz.marka fiyat olarak. egzoz uçlarında da marka tercihiniz oldumu

ArinFırat

çift çıkış  difuzoru  orjinal mi aldınız.yoksa yan sanayimi.biraz bilgi verebilirmisiniz.marka fiyat olarak. egzoz uçlarında da marka tercihiniz oldumu

difüzör malum siteden aldım 95 tl.ilanda montajı kendiniz bile yapabilirsiniz diyor ancak inanmayın.orjinalinde bulunan tırnaklar olmadığı için cam slikon ve vidalamalara ihtiyaç duyuluyor.egzos ucu için ise markadan ziyade özellikle paslanmaz çelik olanları seçtim ve ebat olarak 100lük tanesi 130 tl..sadece biri aktif.

ayredin1982

difüzör malum siteden aldım 95 tl.ilanda montajı kendiniz bile yapabilirsiniz diyor ancak inanmayın.orjinalinde bulunan tırnaklar olmadığı için cam slikon ve vidalamalara ihtiyaç duyuluyor.egzos ucu için ise markadan ziyade özellikle paslanmaz çelik olanları seçtim ve ebat olarak 100lük tanesi 130 tl..sadece biri aktif.

bende bugünlerde yaptırmayı düşünüyorum. teşekkür ederim bilgilendirme için.

ugur_1903e

10 bin km lik rutin bakım[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
You are not allowed to view links. Register or Login Bu enjektör temizleyici falan kullanmak fayda sağlıyor mu? Aracım 122000km de ben hiç kullanmadım. Denesem mi acaba?