Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 42 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Bir güzelle tanıştım.

Cidden mi?

Araç bizdedir abicim. Şase ve direkleri düzelttikten sonra admine teslim edeceğim.  :yukari-ok:

Gouki

Cidden mi?

Abi bana Fatih'le Emin Mito aldırdı, Özdemir'le Oğuz Giu :)

Araç bizdedir abicim. Şase ve direkleri düzelttikten sonra admine teslim edeceğim.  :yukari-ok:

Ahahahha kuleleri unutmayalım kardeşim. :rock:

OğuzCanAlantor

Bir güzelle tanıştım.

Cidden mi?

Kanka kredi işlemleri bitmedi lütfen  :haydi:

DcD-Semih

Tek başıma giriştim bugün araca :)

Gaz teli gerginliğini kaybetmişti teli değiştirdim tel ayarını yaptım.

Boğaz kelebeğini komple indirip tinerle yıkadıktan sonra güzelce yağlayıcı spreyle bakımını yaptım. Gaz potansiyometresini değiştirdim. 

Debimetreyi değiştirdim soketini wd40 ile güzelce temizleyip kablosunu kumaş bant ile sardım.

Büyük roleleri değiştirdim ve kalan tüm soket ve sensörleri zımparalayıp wd40 ile temizledim. Ntc sensörünün soketi tahmin ettiğim gibi temassızlık yapıyormuş.

Examinera sahip arkadaşım sağolsun ecu lambdaları ve boğazı sıfırladık. Bir nevi kışa özel korozyon ve elektronik bakımını yapmış oldum.

Çiçek gibi oldu :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

GooSe

Her şey süper olmuş eline sağlık ama roleleri vs yağsız contact cleaner ile temizlemen daha iyi olurdu . wd 40 umarım sıkıntı yapmaz.

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

DcD-Semih

Her şey süper olmuş eline sağlık ama roleleri vs yağsız contact cleaner ile temizlemen daha iyi olurdu . wd 40 umarım sıkıntı yapmaz.

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

Çoğu şeyi yağsız kontak spreyi ile hallettim yerine göre wd40 ıda bolca kullandım ama, ekstradan bir kutu balata spreyi bitirdim bunların dışında  :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Kibitzer

Yepisyeni kışlık papuçlarımızı giydik :))

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

krm1983

Bitmek üzere olan akümüzü yenisiyle değiştirdik. Exide 70ah ss

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Incablue

Akünün bitmeye yakın oluşunun tam olarak belirtileri neler oluyor? ( Bu sorunun yeri burası değil ancak tek bir cevapla konuyu kapatabiliriz diye düşünüyorum :) aradığımda istediğim cevabı tam olarak bulamadım. )

universeee

Akünün bitmeye yakın oluşunun tam olarak belirtileri neler oluyor? ( Bu sorunun yeri burası değil ancak tek bir cevapla konuyu kapatabiliriz diye düşünüyorum :) aradığımda istediğim cevabı tam olarak bulamadım. )
Benim araba aynı gün içinde 1-2 kere geç marş aldı. Bu arada km sayacı yanıp sönüyordu. Zaten ertesi günde akü yüzünden yolda kaldım poğaça alıp arabaya geldikten sonra :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

milano 75

5 aylık ac delco aküm dün su koyverdi.bu ikinci,birincide dükkandan çıktım hafif rampada gaz bitti,cins depo yüzünden az olan benzinde pompalanmayınca 5- 6 uzun marşla bitmişti.elektrikçi şarzı ölçtü,şarj normal akü bi gecenin sabahı açık hiçbişey yokken boşalmış.ama gösterge ışığı yeşil yanıyo.ya şarj tutmuyor akü yada tesisatta kaçak var,o kaçağıda varsa zor buluruz bunda.bugün şarzdan aldım taktık,bakalım bidaha yaparsa götürcez ama inşallah garanti belgesini bulurum   :(
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

krm1983

Oksitlenmeye baslama, gec mars almasi bir de kis ayi riske girmek istemedim. Uzerindeki 4 senelik orjinal akusuydu. Arac ta dizel olunca zayif aku kizdirma bujilerinin en buyuk dusmani.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

chao

Hava kotu ama camur icindeydi icim rahat etmedi bi su tutturayim dedim :)

Cuore Sportivo
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

tayfun

Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Aranızda yeni bir üyeyim ve yeni alfa 147 sahibiyim.
Bugun için arkadaşlar arabamla ilgili,yaklaşık bir haftalık yavaş ve sakin kullanımla birlikte bazı eksikler belirledim.
Bununla birlikte alırken eksper bize bazı eksiklikleri söylemişti.
Son bir hafta yaptıklarım;
1)Triger seti değişimi(Rulman ve su devir daim pompası ile)
2)Yağ değişimi
3)Buji
4)Hava Filtresi
5)Yağ Filtresi
6)Polen Filtresi
7)Kış için AntiFrezeli Su değişimi
8)Silecekler için antifrezli silecek suyu
9)Arka bağaj plastiklerinden gelen seslerin giderilmesi(haftasonu kendim çıkardım ve iç yüzeye plastik döşedim)
10)Detaylı iç dış temizlik
11)Bu cumartesi artık kış lastiğim takılacak.

Arkadaşlar aranızda yeni olduğum için ve genel bir kanı,alfanı alfa ustasına tamir ettir mantığıyla gittim.
Allahtan hep bildik insanlar karşıma çıktı.
Parça için iş yerimin olduğu ikitellide sefaköy sanayide turgay usta var.Alfa yedek parçacısı ve çıkma parçacısı.
Arkadaş benim komşum olur ama alfa parçaları sattıgını hıc bılmezdım.Ararken sans eseri denk geldık.
Burdan parçaları temin ettim.Tamamı orjınal ve sıfır.Tabiki komsu ındırımı aldık :)Ardından onun yönlendırmesi ile bahçelievlerde bir ustaya yönlendirildim.Tabıkı aklımda acaba aracı bılıyormu dıye suphe vardı gıderken.İş yeri zaten cok özel bir yerde.Sanayide vs değil.Ama önunde tamamıyle alfa araclar vardı.Kendısınınde 156 sı var.Daha önceki üç farklı model aracımda hep ısı ve aracı tanıyan ustalara denk geldım.Ama bu usta gibi calısanını gormedım.Trigerin kullanım kitapçıgında olan toleransını yakalamak içn ne kadar ugrastıgını gordukten sonra tamam dedım.Zaten kendı aracıdan her seyı bılıyor.Tum cıvataları cıvata taplosundan tork değerleriyle bakarak ve torklu anahtarla sıktı.
Dedımya cok ıyı ınsanlara denk geldım.İns boyle devam eder.Bır gun degılde bır haftadır bunlar ıcın ugrastım.Sımdı daha guvenlı ve kafam rahat yolculuk yapıyorum.

Bıraz uzun oldu ama ılk anı ıcın cok sayılmaz.
konu baya geride kalmış ama yeni gördüm. bende iki telli deyim. turgay ın az caprazinda, bankalar caddesi afiyet eti geçince ilk isiklarda Marcabella mobilya var. tamda orda işlerim. denk gelirseniz muhakkak uğrayın. ;)

TRSemih

Bugün ücretsiz check-up hizmetinden faydalandık..

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Adalı35

Detaylı temizlik ve pasta cila ile boya koruma ve teflon kaplamaya bıraktım 147 mi
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

milano 75

5 aylık ac delco aküm dün su koyverdi.bu ikinci,birincide dükkandan çıktım hafif rampada gaz bitti,cins depo yüzünden az olan benzinde pompalanmayınca 5- 6 uzun marşla bitmişti.elektrikçi şarzı ölçtü,şarj normal akü bi gecenin sabahı açık hiçbişey yokken boşalmış.ama gösterge ışığı yeşil yanıyo.ya şarj tutmuyor akü yada tesisatta kaçak var,o kaçağıda varsa zor buluruz bunda.bugün şarzdan aldım taktık,bakalım bidaha yaparsa götürcez ama inşallah garanti belgesini bulurum   :(
aküyü yeniledik bugün,garantisini bulamadım,çalışan çocuğu tanıyorum yeni belge doldurdu.zaten 4 aylıkdı akü.üste 20 verip varta aldım bu sefer  :)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

DSB

Detaylı temizlik ve pasta cila ile boya koruma ve teflon kaplamaya bıraktım 147 mi

fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum :))

Adalı35

cumartesi alıcam You are not allowed to view links. Register or Login  Barış.
sabahtan beri gidip ne durumda olduğunu görmek istiyorum fakat ctesiyi bekleyip bütün sonucu görmekte fayda var. bu arada bu işlemleri yaparken kapı kolları ve düğmeleri de  boyayacaklar.. :alkis: :alkis:
not: yer bornovada hükümet konağının arkasında, sahibi nerdeyse akraba çıkacaktı  :yukari-ok: :haydi:
susuz şekilde araba yıkama temizleme de yapıyorlar, bir kaç aracı gördüm o şekilde yapılmış ve yapılan gayet başarılı, tavsiye ederim.
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

ArinFırat

Bugün ücretsiz check-up hizmetinden faydalandık..

hoşgörünüze sığınarak yazacam ama jantlar güzel olmamış desem alınmazsınız inşallah? jant kapağı gibi duruyor.

TRSemih

Estgfr. Begeneni de cok ama benimde hosuma gittigi soylenemez :) Gorsellikten cok islevsel amaci ile arac uzerindeler :)

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ArinFırat

ne kadar titiz ve alfanıza ne kadar düşkün olduğunuzu bildiğim için ; muhtemelen kışlık lastikler için yapılmış bir değişiklik :)

TRSemih

Kesinlikle.. Esasinda 16ss ariyordum ama bunlar denk geldi. 17leri kislik olarak kullanmak mantikli degil benim icin. Birincisi sadece 2 adet kis lastigi 500-600 tl arasında. Ikincisi 17leri sok tak yapmak istemiyorum. Bunlar jant lastik olarak 2 adet 17" kis lastiginden daha uyguna geldi. Her zaman duygusal olmuyor arada mantikli olani da yapmak lazim :)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tolga_ozhan

Aslında kıymetli bir jant ama ebatından dolayı rağbet görmüyor. Türkiye'ye de çok sayılı girmiş bir model. Tabi bir şeyin zor bulunur olması onu kesin güzel yapmaz ama marjinal olduğu için güzel bence.

ismet

jantın kendisinin güzel olması başka, araca yakışması başka.. 156 mk2'ye hiç gitmemiş mesela ama Semih kendi de söylüyor zaten ekonomik bir karar olduğunu..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul