Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

h.t

Çok üzücü , çok geçmiş olsun :( @tahakara

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kurzuk

Büyük geçmiş olsun. Bahsettiğiniz hızlarda ve ortamda ucuz kurtulmuşsunuz. Geçmiş olsun tekrar.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

krm1983

Çok geçmiş olsun.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

burak_unsal

Gerçekten çok ama çok geçmiş olsun, böyle bi kazadan sonra umarım sizde bişey yoktur.

Bu tır şoförleri afedersiniz ama işin iyice b.kunu çıkarmaya başladı zaten; Eskişehir'de 70 hız sınırı olan şehir içi çevre yolunda sağ şeritte 80 civarı giderken orta şerite çıkıp sollamaya falan başladılar. Bişeyler yapılması şart yoksa böyle olacak gibi değil cidden, kimi zaman da en şol şeride bile çıktıklarını görüyorum.

Biraz klasik bir tabir olacak ama gerçekten cana geleceğine mala gelsin demek en doğrusu sanırım.
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..

Recep Küçük

Çok geçmiş olsun üstad inşallah birşey yoktur sizde? Allah beterinden korusun

41 K 9803  147 1.6 ts progression 3K

takahara

Çok sağolun dostlar.  Allaha Şükür kimsenin canina birşey olmadı.  Tır şöförü bide "aaabi  anlamadim ya düz gidiyodum ben de" diye piskin pişkin konuşması beni benden aldı.  Gerçekten cana geleceğine mala gelsin dedim ben de ama çok daha kötü olabilirdi herşey. Ne kadar dikkatli kullansak da önüne geçilmiyor bazen.
2006 147 1.6 distinictive

tolga_ozhan

muğlalı

ozroztrk

You are not allowed to view links. Register or Login Çok geçmiş olsun.. Büyük kaza atlaşmışsınız

hi_cazz

Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız cidden. Tırın çarpması araba gibi olmaz sonuçta çarptığı an araba gibi yavaşlamaz. Yinede canınıza birşey gelmemesi sevindirici. Allah beterinden saklasın.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
18" eagle f1'lerden 17" ultragrip8'e düştük yine.

Görüntü her kış olduğu gibi içler acısı. (18'li halinden sonra)
Ultragrip'de tutunma şu an için harikulade. Artık havalar iyice soğudu, hele okulumun oralar gün içinde 4-6 derece arası. Kuru zeminde eaglef1'lerle soğuktan mütevellit tutunma kaybını yaşamaya başlamıştım. İlk çalıştırma ve harekette limitle alakasız döndüğünüz bir virajda hafif hafif kayıyordu. Fren mesafem de uzamıştı. Dün gece denedim ultragrip8 17"'leri, fren mesafesi ve ıslakta tırmanma performansı çok başarılı. Virajda ne yapar pek denemedim ama gayet iyi olacak tahminim.

Bu arada yaşlandım mı ne oldu bilmiyorum ama 18'den 17'ye geçince arabanın sürüşü o kadar hoşuma gitti ki. Yumuşamış.
18 bile böyleyse 19'u düşünmek bile istemiyorum.

18'lerde daha net bi yol tutuş vardı sanki. Mesela 17 ultragrip ile 150-160 gibi yüksek hızlarda aslfaltın tatlı bi düşüp yükseldiği yerlerden geçerken 18'e göre bi tık daha yaylanıyor. Ayrıca uzun bir virajı dönerken yapılan kücük direksiyon hareketlerine 18 direk yön değiştirerek tepki verirken 17 ultragrip hafif hafif esniyor ve deadzone oluşturuyor sanki :)

Bu haftadan itibaren 159'u her gördüğümde "sana söz yine baharlar gelecek, takıcaz 18'lerimizi" diye iç geçirmek durumundayım ta ki nisan'a kadar.

Ve bugün bir kez daha anladım ki 159'da benim için yazlık ideal lastik ve ölçü eaglef1 assy2 235-40-18.
Kışın ise ultragrip8 225-50-17.
Önümüzdeki kış sottozero'yu da denemeyi düşünüyorum. Ama asla kışlıkları 18'e geçirmeyeceğim. 3-4 ay çirkin olsun, Ankara'nın sert soğuğunda, bozuk, bol tuzlu, kışın iyice bozuk yollarında 18 asla.

Doğa, şuan kullandığın 18 jant lastik kombinasyonun 40 yanak olduğundan dolayı orjinal ölçüdeki 19" lastik kombinasyonundan sertlik olarak farklı olmayacaktır. Sonuçta 19a geçsende 40 yanak kullanacaksın.

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Çok büyük geçmiş olsun. Sağlık durumunuzun iyi olması sevindirdi.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

rain man

Abi geçmiş olsun. O hızlarda o yollarda kaza yapmak gerçekten çok tehlikeli. Bu haliyle atlatmaniz, kimseye birşey olmaması gayet sevindirici.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

kuti147

Çok çok geçmiş olsun gerçekten.  Allah korumuz sizi diyebilirim.
Bugün bolu dan dönerken orta şeritte 95 civari hızla giderken tırın beni hızlı bir şekilde sollamasını görünce yuhh demiştim. Sonuçları maalesef böyle oluyor :( tekrar geçmiş olsun
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Murad

schumi

takahara

İçten dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Çoğunuzu yüz yüze tanımasam da buradan iyi dileklerinizi duymak moral veriyor insana.
Bundan sonra arabaya ne olacağıyla ilgileneceğiz artık. Zincirlikuyu Birmot'a bıraktık arabayı.
Harcadığım emeklere üzülüyorum sadece :(
2006 147 1.6 distinictive

max-ime

fatihmehmet

Çok geçmiş olsun. Canınızın sıkılması çok normal ama canınızdan önemli degil. Sağlık olsun da her şey yerine konulur.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Doğa Tosun

Ultragrip'de tutunma şu an için harikulade. Artık havalar iyice soğudu, hele okulumun oralar gün içinde 4-6 derece arası. Kuru zeminde eaglef1'lerle soğuktan mütevellit tutunma kaybını yaşamaya başlamıştım. İlk çalıştırma ve harekette limitle alakasız döndüğünüz bir virajda hafif hafif kayıyordu. Fren mesafem de uzamıştı. Dün gece denedim ultragrip8 17"'leri, fren mesafesi ve ıslakta tırmanma performansı çok başarılı. Virajda ne yapar pek denemedim ama gayet iyi olacak tahminim.

Bu arada yaşlandım mı ne oldu bilmiyorum ama 18'den 17'ye geçince arabanın sürüşü o kadar hoşuma gitti ki. Yumuşamış.

18'lerde daha net bi yol tutuş vardı sanki. Mesela 17 ultragrip ile 150-160 gibi yüksek hızlarda aslfaltın tatlı bi düşüp yükseldiği yerlerden geçerken 18'e göre bi tık daha yaylanıyor. Ayrıca uzun bir virajı dönerken yapılan kücük direksiyon hareketlerine 18 direk yön değiştirerek tepki verirken 17 ultragrip hafif hafif esniyor ve deadzone oluşturuyor sanki :)

Bu haftadan itibaren 159'u her gördüğümde "sana söz yine baharlar gelecek, takıcaz 18'lerimizi" diye iç geçirmek durumundayım ta ki nisan'a kadar.

Ve bugün bir kez daha anladım ki 159'da benim için yazlık ideal lastik ve ölçü eaglef1 assy2 235-40-18.
Önümüzdeki kış sottozero'yu da denemeyi düşünüyorum. Ama asla kışlıkları 18'e geçirmeyeceğim. 3-4 ay çirkin olsun, Ankara'nın sert soğuğunda, bozuk, bol tuzlu, kışın iyice bozuk yollarında 18 asla.

Doğa, şuan kullandığın 18 jant lastik kombinasyonun 40 yanak olduğundan dolayı orjinal ölçüdeki 19" lastik kombinasyonundan sertlik olarak farklı olmayacaktır. Sonuçta 19a geçsende 40 yanak kullanacaksın.

bildiğim kadarıyla fabrika çıkışı TI pakete binmediğimiz sürece ideal 19 ölçüsünü de kullansak amörtisörlerin yaylanma payından eksiltiyoruz, yanlış mıyım ? Bide 1 inchi 1 cm ile doldurmuş olmuyor muyuz? arada yine eskiye oranla 1,54 kalmış olmuyor mu  :S

bu arada çok çok geçmiş olsun.. Son günlerde ben de sol şeritte çok tır-kamyon-otobüs görüyorum..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

akaydoruk

Motor takozunu değiştirttim ve arabamda ki o rahatsız edici sarsıntı(direksiyon,silecek,kolçak hatta kasa titremesine bile sebep oluyordu)gitti.
11' Mito Qv

34 VK 5478

mertcancagla

Cok gecmis olsunbence cok ucuz atlatmissiniz. Tir nasil sol seritte 90 la gidebiliyor neden kimse bu kendini bilmezleri denetlemiyor yada gormezden geliyor bunda ayri bi dava. Tekrar gecmis olsun You are not allowed to view links. Register or Login

ku2

Çok geçmiş olsun. Ciddi birşey atlatmışsınız..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

krm1983

Muayene için kısa,uzun ve sislerdeki xenonlar bir daha takılmamak üzere söküldü ve amerikan parklar iptal edildi.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

hi_cazz

bildiğim kadarıyla fabrika çıkışı TI pakete binmediğimiz sürece ideal 19 ölçüsünü de kullansak amörtisörlerin yaylanma payından eksiltiyoruz, yanlış mıyım ? Bide 1 inchi 1 cm ile doldurmuş olmuyor muyuz? arada yine eskiye oranla 1,54 kalmış olmuyor mu  :S

bu arada çok çok geçmiş olsun.. Son günlerde ben de sol şeritte çok tır-kamyon-otobüs görüyorum..

Teknik olarak net birşey diyemem ama biliyorsun bende senin gibi 18lerle 40 yanak kullanıp ardından 19a geçtim. En ufak bir sertleşme hissetmedim.