Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Değer Kaybı İş Güzarlığı  (Okunma sayısı 1255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetali

• Membro
Değer Kaybı İş Güzarlığı
« : 30 Ocak 2017, 18:17:00 »
Arkadaşlar Merhaba,

1,5 sene önce yaptığım bir kaza için bugün icradan değer kaybı tazminat tebliği aldım. Konuyu biraz araştırınca şu bilgilere ulaştım sizlerle de bilgi olması için paylaşmak isterim.

Yaptığım kaza şöyleydi; kiralık bir şirket aracına arkadan çarptım ve çarptığım aracın arka tamponunda hafif hasar oluştu. Tramer soruglamadan aldığım bilgilere göre araçta 540 TL hasar kaydı oluşmuş ve aracın sağ sol reflektörleri, 6 parça agraf (metal ayak gibi bir şey) değişmiş ve tampon tamir görmüş.

Tebligatta 700 TL değer kaybı, 168 TL iş durma kaybı, 132 TL faiz ve avukatlık ücretlerini ekleyerek toplam 1.443 TL tazminat talep edilmiş.

Konu ile ilgili bir avukat arkadaşımla görüştüm. Plastik aksamın (tampon, far vs.) değer kaybı oluşturmadığını ve 540 TL hasar için 700 TL değer kaybının kulağa uygun gelmediğini belirtti. Ayrıca değer kaybının benden değil sigortamdan talep edilmesi gerektiğini belirtti. İş durma kaybının ise benim tarafımdan ödenmesi gerektiğini ve 168 TL'nin makul olduğunu iletti.

Bunun üzerine karşı tarafın avukatı ile görüştüm ve plastik aksamın değer kaybı oluşturmayacağını, bu ücreti ve ilgili faizi ödemeyeceğimi belirttim. Ayrıca bunun benden değil sigortamdan talep edilmesi gerektiğini belirttim. Değer kaybının zaten benden değil sigortamdan talep edildiğini ama tazminat talebinin ortak açılması gerektiği için bu tebligatı aldığımı belirttiler. Değer kaybı tutarı için bir cevap veremedi. Eksperin bize bildirdiği rakam bu şekilde diye geçiştirdi. Yani tam ya tutarsa hesabı bir tazminat talebinde bulunmuşlar. Bu işin peşine düşmeyip parayı takır takır ödeyenler var anlaşılan.

Ben sadece iş durma kaybı ve iş durma kaybı faizini (25 TL) ödeyeceğim. Umarım ihtiyacınız olmaz ama gerekirse diye bilgiyi paylaşmak istedim.
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

etimat

• Membro
Ynt: Değer Kaybı İş Güzarlığı
« #1 : 30 Ocak 2017, 18:53:05 »
Hocam çok teşekkür ederim.. 2 ay evvelde benim başıma geldi bir kiralık araca tıklattım.. Aklımda bulunsun bu..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 UJ 192
    147

halil

• Membro
« #2 : 30 Ocak 2017, 20:40:00 »
2 sene önce  kiralık bir araca dokundum.sol çamurlukta çizik oluştu.yaklaşık 1,5 sene sonra avukatlık bürosundan aradılar.faiz vs ile birlikte 2500 tl istediler.hasar 640 tl imiş.bi ekspertize değer kaybı yaptırmışlar.icraya itiraz ettik.sonrasında yarısını istediler.onu da kabul etmedik.bir daha da arayan soran yok.bu arada kanunu hatim ettim.kiralık araçların değer kaybını sigorta ödemiyormuş.kiralama firmalarıda araç sahibinden istiyor.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ozroztrk

• Membro
« #3 : 30 Ocak 2017, 22:00:26 »
Öncelikle geçmiş olsun. Ya tutarsa diye gönderiyorlar bence.. Bilgilendirme için teşekkürler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
« #4 : 31 Ocak 2017, 08:55:01 »
Geçmiş olsun..
Valla iyi bir avukat iş durma kaybını da ödemez diye düşünüyorum ben, araç kaskolu, karşı taraf kaskolu + kiralık araçlar için bu tip ödemeler için kiralayanlardan ön provizyon alınıyor.. Yani bu bedel aracı kiralayandan da alınmış olabilir..
+ şöyle düşünün o size arkadan çarpsaydı, siz işe arabamla gidemiyorum, dolayısıyla taksiyle gidiyorum zararım bu kadar diye dava açabilir misiniz? Bu, öncelikle aracı kiralayanı bağlayan bir durum..Parayı ondan alır, o sizden almaya çalışır mantık olarak
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

halil

• Membro
« #5 : 31 Ocak 2017, 13:19:56 »
bu değer kaybı tazminatı ,1 defaya mahsus olmak üzere ve daha önce hasarsız olan tüm araçları kapsıyor.sıfır aracınız var.biri size çarptı.kaskodan ya da trafik sigortasından aracınız yapıldı.2 sene içerisinde karşı tarafa değer kaybı tazminatı ile ilgili dava açabilirsiniz.davayı açtığınızda aracın mülkiyeti sizin üzerinizde olmalı.aracı satmışsanız hakkınız yok.şahıs adına kayıtlıı araçlarda böyle davalar açıldığında karşı tarafın sigortası bu değer kaybını ödüyor.yalnız ticari,filo kiralama araçlarında (kanunda madde var)değer kaybı bedelini sigorta şirketi ödemiyor.davacı firmalarda araç sahibine yöneliyorlar.özellikle leaseplan firması bu işleri çok iyi takip ediyor.herkese dava açıyorlarmış.
bize de dava açan firma leaseplan.yalnız bizim avantajlı olduğumuz nokta,davayı açtıkları tarihte araç mülkiyetlerinde değildi.daha önce aracı satmışlar.bu nedenle icra takibine itirazımız sonrası dava açmadılar.

ahmetali

• Membro
« #6 : 02 Şubat 2017, 02:13:37 »
bu değer kaybı tazminatı ,1 defaya mahsus olmak üzere ve daha önce hasarsız olan tüm araçları kapsıyor.sıfır aracınız var.biri size çarptı.kaskodan ya da trafik sigortasından aracınız yapıldı.2 sene içerisinde karşı tarafa değer kaybı tazminatı ile ilgili dava açabilirsiniz.davayı açtığınızda aracın mülkiyeti sizin üzerinizde olmalı.aracı satmışsanız hakkınız yok.şahıs adına kayıtlıı araçlarda böyle davalar açıldığında karşı tarafın sigortası bu değer kaybını ödüyor.yalnız ticari,filo kiralama araçlarında (kanunda madde var)değer kaybı bedelini sigorta şirketi ödemiyor.davacı firmalarda araç sahibine yöneliyorlar.özellikle leaseplan firması bu işleri çok iyi takip ediyor.herkese dava açıyorlarmış.
bize de dava açan firma leaseplan.yalnız bizim avantajlı olduğumuz nokta,davayı açtıkları tarihte araç mülkiyetlerinde değildi.daha önce aracı satmışlar.bu nedenle icra takibine itirazımız sonrası dava açmadılar.

Benden tazminat talep eden firma da leaseplan. Tazminatın tamamına itiraz edersem iş mahkemeye giderse diye korkuyorum. Mahkeme masrafları çıkarsa astarı yüzünden pahalıya gelecek. Aracın hala onlara ait olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

halil

• Membro
« #7 : 02 Şubat 2017, 08:56:27 »
5664 e mesaj atın.tüm hasar ve sahiplik ayrıntıları gelir

GoogleTagged