Arkadaşlar Merhaba,
1,5 sene önce yaptığım bir kaza için bugün icradan değer kaybı tazminat tebliği aldım. Konuyu biraz araştırınca şu bilgilere ulaştım sizlerle de bilgi olması için paylaşmak isterim.
Yaptığım kaza şöyleydi; kiralık bir şirket aracına arkadan çarptım ve çarptığım aracın arka tamponunda hafif hasar oluştu. Tramer soruglamadan aldığım bilgilere göre araçta 540 TL hasar kaydı oluşmuş ve aracın sağ sol reflektörleri, 6 parça agraf (metal ayak gibi bir şey) değişmiş ve tampon tamir görmüş.
Tebligatta 700 TL değer kaybı, 168 TL iş durma kaybı, 132 TL faiz ve avukatlık ücretlerini ekleyerek toplam 1.443 TL tazminat talep edilmiş.
Konu ile ilgili bir avukat arkadaşımla görüştüm. Plastik aksamın (tampon, far vs.) değer kaybı oluşturmadığını ve 540 TL hasar için 700 TL değer kaybının kulağa uygun gelmediğini belirtti. Ayrıca değer kaybının benden değil sigortamdan talep edilmesi gerektiğini belirtti. İş durma kaybının ise benim tarafımdan ödenmesi gerektiğini ve 168 TL'nin makul olduğunu iletti.
Bunun üzerine karşı tarafın avukatı ile görüştüm ve plastik aksamın değer kaybı oluşturmayacağını, bu ücreti ve ilgili faizi ödemeyeceğimi belirttim. Ayrıca bunun benden değil sigortamdan talep edilmesi gerektiğini belirttim. Değer kaybının zaten benden değil sigortamdan talep edildiğini ama tazminat talebinin ortak açılması gerektiği için bu tebligatı aldığımı belirttiler. Değer kaybı tutarı için bir cevap veremedi. Eksperin bize bildirdiği rakam bu şekilde diye geçiştirdi. Yani tam ya tutarsa hesabı bir tazminat talebinde bulunmuşlar. Bu işin peşine düşmeyip parayı takır takır ödeyenler var anlaşılan.
Ben sadece iş durma kaybı ve iş durma kaybı faizini (25 TL) ödeyeceğim. Umarım ihtiyacınız olmaz ama gerekirse diye bilgiyi paylaşmak istedim.