Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



alfa hayali kuran ''fordçu''

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KUY65

bir alfaya taktıktan sonra bu kadar mı kötü olur öbür araçlar. maddi durumum yetmedi 17 ye bir focus 1 100 hp 1.6 aldım. hiç memnun değilim. bitek fireni iyi. 160 a araba nolur basma der gibi çıkar. müziği açsan da o rüzgar sesi arabanla dalga geçermiş gibi üfler aracın heryerinden. ah bi 147nin arkadaşı olsam sinir ola ola değil de seve seve temizlesem, ne halt çıkardın başıma diyerek değil de alfanın kalbini özlediğimden zevkle açsam kaputu. ah bi bilsem alfayı lpgyle sorunsuz baş ağrıtmadan bu fiyata sürebiliceğimi gözüm kapalı satıcam aracımı. Dalga geçmeyin benle özeniyorum size. araç almadan önce 1.5 yıl hergün yeni konu var mı anılar var mı diye baktım sitenize. yolda her alfaya kafamı çevirmekten kaza yapıcam bigün, üzülmeden güzele bakarken yaptım çok mu diycem kendime.
Bu yazıyı içimde kalan, başkalarına anlatsam deli mi bu diye bakıcaklar diye düşünmeden duygularımı ifade etmek için yazdım. iyi bakın alfalarınıza, iyi forumlar...
edit: hevesime kızmayın. 18 yaşındayım ben daha..
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

alihsans

Bir gün buluşmalara gel, otur içlerine, elle sağlarını sollarını.
Belki hevesin geçer. Belki de zorla çıkarırız içlerinden.  :))

Acele etme. Allah izin verirse daha çok yıllar var önünde. Gönlüne göre bir şeyler bulursun umarım.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

hi_cazz

Birgün sevdiğin Alfaya mutlaka kavuşacağını düşünüyorum.

Note 3 ile tapatalklandı



tayfun

Bak bu hastalığın aşısı felan yok:)  ben 15 yaşına yakalandım bu hastalığa,27 yaşımda anca tedavi olabildim:) alfa sahibi olmama ragmen yolda başka alfa görünce bende senin gibi bakıyorum. Hatta kız arkadaşım güzel bir alfa gördüğünde fotoğrafını çekip bana yolluyor. Okadar beter bi hastalık yani:) Allah gönlüne göre versin. Bide focus ne yakiyorki lpg ile? 147'den daha az yakacağını sanmam.

Kubilay

Araçlarımızın güzel olduğu aşikar ama bence fazla abartmamak lazım  :)

KUY65

lpg de aynı değerleri verir 3-4 kuruş farkla bence. ama bi alfayla o değeri yakmak var o performansla, bide focusla.. :D bi dua falan edin de bi fırsat çıksın karşıma :(
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
lpg de aynı değerleri verir 3-4 kuruş farkla bence. ama bi alfayla o değeri yakmak var o performansla, bide focusla.. :D bi dua falan edin de bi fırsat çıksın karşıma :(

Focus ile 147 arasında çok performans fark edeceğinizi sanmıyorum , bildiğim kadarıyla 105 ve 120 var zaten haliyle de hangisi olursa olsun öyle ahım şahım , işte budur! diyeceğiniz bir performans yok :) Kubilaya da katılıyorum :D çok abartmaya gerek yok bence de.. Her şeyin hayırlısı olsun , benim focusta 115 miydi neydi öyle bir şeydi 1.6 atmosferik 2004 model hatchback di , yalnız hiç bir sorunum olmadı en ufak bir sıkıntı çıkarmadı :) ben evden getirdiğim de 70 bindeydi satarken de 112 bin de sattım geçen sene. "Taş" gibi arabaydı hala özlüyorum fakat giulietta nın yeri tabiki de ayrı ama focus tada çok anım var , bence biraz haksızlık yapmışsınız öyle aşırı kötü bir araba değil , eski focusum mu 147 mi deseler focusum derdim  :rock: ama benim focusum olması kaydıyla :) Bence siz o kadar kötü düşünmeyin focus hakkında , güzel dokunuşlarla çok tatlı ve güzel bir araba oluyor.

bu arada focusun 160 da tıkanmasını anlamadım , ben benim arabamla gayet keyifli devir çevirir gayette güzel hızlanırdım ancak bakımlarını hiç eksiltmezdim , en son da antepten gelirken 210 görmüştüm.

TRUPHASE

Bana, sıfır focus mu 145 mi deseniz hiç düşünmeden 145 derim. Çünkü alfa kullanırken aklım başka hiçbir araçta kalmıyor.  Gerçek alfistiler bu araçlara şansla değil aşkla biniyor. Çok daha üst düzey araçlara sahip olunabilecek bütçe varken hala gözler alfa arıyorsa işte tedavisi olmayan hastalık budur. Ben çok şanslı bir gençlik geçirdim. 1994 te 33 ile tanıştıktan sonra hayatım değişti. 145 in 145 olduğu zaman o kırmızı anahtarın keyfini çıkardım. Bu uzun yıllarda bir çok marka araç sahibi oldum ama aklımda hiçbiri kalmadı.  Bu markanın ne olduğunu,ne kalite olduğunu çok iyi bilirim. Asla bir yönünü abartıp gerçeklik dışına da çıkmadım. Fakat bu marka ile gelişen farklı bir kültür var Dünya'da. Bu Dünya'nın tadına varıp başka bir markada heves kalması alfisti için kabul edilebilir değil. Biz bu markayı körü körüne sevenler değiliz , kötü yönlerini sabaha kadar konuşuruz. Fakat başka bir markada kalan hevesten bahsetmek bu camianın algılayabileceği bir duygu değildir.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ozoozo

Abi ben zaten kalan bir hevesten veya tutkudan bahsetmedim :) sadece focusun o kadar kötülenecek bir araç olmadığını , kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledim. Şuan arabamı çok ama çok seviyorum , zaten az çok yazdığım şeylerden belli olur ancak eski arabamı da arkadaş kullanıyor diye söyledim sadece... Yani uzun lafın kısası o kadar da at çöpe denilecek bir araç değil. ve bu 2000 li focus kasaları patlama yapan focus kasalarıdır , herkes tarafından az çok beğenilir ve zamanında ciddi anlamda satış yaptı , mesele ford veya alfa değil sadece focusun kötü bir araba olmadığını söyledim :) bir başkası da çıkar bende 147 alırdım der herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım :) Giuliettama harcadığım zaman,emek,nakit vs vs kadar focusumada harcadım belki de ondandır. Belki de ilk göz ağrısıdır.

KUY65

ozoozo abi benimki focus1 2000 model. ayrıca 100 hp. bilmiyorum. yokuşta falan fil sürüyorum sanki bazen... :D yinede para bulunca direk 147 alma kararındayım :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

TRUPHASE

Ben 1998 145 qv arıyorum düzgün bulsam mutlaka alacağım. Şaka yapmıyorum.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

FB10ur

Valla ne yalan söyliyeyim bazen You are not allowed to view links. Register or Login'da gezerken acaba satarsam yerine ne alırım diye başka araçlara bakıyorum ara sıra ama çok uzun sürmüyor 5 dk sonra yine alfa'ya dönüyorum 145'den başlıyorum giu'dan çıkıyorum :)

KUY65

bu arada yanlış anlaşılmasın. 18 yaşında araba sahibiyim sonuçta. ama alfa bu istetti mi tam istetiyo :/
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Tolga033

Alfa harbiden bağımlılık yapıyor yav.  :clover:

KUY65

bu böyle olmaz dedim. part time işe başladıım bekleyin beni :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Tolga033

16-17 yaşımdan beri bende neredeyse sürekli çalışıyorum bende bekliyorum ,bakalım ne zaman.Hayırlısı..

milano 75

alfa ilgisi farklı bi olay,diğer arabalardan çok iyi hatta iyi olduğu için deil bu ilgi,focus 147 den sağlam ve sıkıntısız olup aynı performansı verebilir,birçok araçda öyledir alfaya göre ama açıklanamayan bişi var bizi çeken,senelerdir her gördüğüm alfaya dikkat kesilir bakarım,en sonunda 75 i aldım büyük bi zevkle kullanıyorum,yollarda çok daha mantıklı emsal fiyatlı araçlar varken hala gördüğüm alfalara takılır gözüm,yalnız temiz bakımlı pırıl pırıl bi alfa herzaman dikkat çekme açısından You are not allowed to view links. Register or Login donalds yenimahallede önümdeki scirocco ya deilde 75 bakıp birbirine gösteriyosa kızlı erkekli 5 kişilik bi grup(yaş ortalamaları23 falan)bostancı caddede hala gözler arabamı süzüp çok iyiymiş yaa diye konuşuyosa alfa candır,hertürlü üzer.haa mantıkla alıncak araçlar kategorisinde sonlardadır bi çoğu o başka.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum