Uzun zamandır avans vurma sesinden şikayetciydim. Burada da defalarca yazdım. Araba bir kaç defa servise gitti. Bir çok deneme yanılma çalışması ile her hangi bir sonuca ulaşılamamıştı. Bu olayların hemen öncesinde varyatör değişmişti. (debryaj balatası ve 4 disk'i saymıyorum bile). Geçen hafta bu avans sesinin düzeltilmesi için arabayı tekrar servise bıraktım ve bu sefer sorun düzelene kadar arabayı almayacağımı söyledim. Pazartesi arabayı bıraktım ve cuma günü arabanın hazır olduğunu ve gidip alabileceğimi söylediler. Servise gittiğimde arabanın yine bir çok parçasının değiştiğini öğrendim. Değişen parçalar : varyatör (evet 2. varyatör değişimi), direksiyon kutusu, amörtisör üst başları, sol salıncak. Avans vurma sesi yeni taktıkları varyatör'ün bozuk olmasından kaynaklanıyormuş. Avans sesi düzeldi mi derseniz bana göre hayır. Hala az çok alabiliyorum sesi. Belki psikolojiktir
Allah'tan henüz garantim bitmediği için yine her hangi bir ücret ödemedim. 2 yıl içinde garantiden değişen parçaları yazıyorum (normal periyodik bakım dışında)
- Varyatör ( 2 defa) Bunun yanında triger seti ve sübap başları da dahil.
- Debryaj baskı balata
- 4 disk
- Direksiyon kutusu
- Amörtisör başları
- Salıncaklar
- Sinyal lambaları (ön tampon altındaki)
Şimdi düşünüyorumda acaba garantiden yeni bir alfa verseler daha mı iyi olucaktı
Garanti sürem doldu dolacak, nu sorunlardan herhangi biri veya br kaçı tekrar ortaya çıkarsa o zaman yandım demektir. Heralde yukarıdaki değişen parçaların kabaca bir fiyatını düşünürsek 5milyar' ın üzerindedir.
Bütün bu sorunlara, gelen tıkırtılara, serviste geçirdiğim zamanlara ve acaba bugün nereden ses gelecek sorularına rağmen ALFA'mı çok seviyorum.
Edited by - replay147 on 17/10/2005 11:48:59