Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta 1.4 170 BG MultiAir veya 1.6 JTD Seçimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caglarozyildirim

her kafadan farklı ses çıkması çok şaşırtıcı değil mi? ya benim yapacağım yol maksimum 150 dir haftada yani özel şehir dışı olmadıkça he malum İstanbul da yaşıyoruz gözardı edemeyiz bunu. 1.6 dizel seçeneği ile tahminimce çok büyük fark var bu motorun ve heyecandırıyor beni

ataozcan

Dizelin performansi pek iyi degil deha dediyse bir problem yasamistir 170 lik te yoksa motor multipoint enjeksiyon
O zaman 120 lik bakin ben cok memnunum lpg den italyada orjinal lpg lisi var
Bence performansi yeterli
Bu arada bende daha once citroen xm vardi kimse lpg takmadi sonra faruk sevgili sbimiz lpg konusunda uzmandir o takti yaklasik 50000 km sorunsuz bindim sonra lpg  ecusu degisti ayari bozuldu
Bu arada aracim km de 30 kr tasarruf yapti 15000 tl kar araci 11500 e sattim
Faruk sevgili lpg yazarsaniz cikar  ondan tam bilgi alabilirsiniz mazda rx8 lpg taktigini biliyorum

caglarozyildirim

ata abi diğer forumda da aynı konuda daha önce seninle konuşmuştuk,o zaman almak nasip olmamıştı şimdi olacak gibi duruyor. senin araç 170 multiair ve lpg mi takılı abi ?

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
her kafadan farklı ses çıkması çok şaşırtıcı değil mi? ya benim yapacağım yol maksimum 150 dir haftada yani özel şehir dışı olmadıkça he malum İstanbul da yaşıyoruz gözardı edemeyiz bunu. 1.6 dizel seçeneği ile tahminimce çok büyük fark var bu motorun ve heyecandırıyor beni

Benim size tavsiyem 120'lik T-Jet alıp lpg taktırmanız. Yurtdışında fabrikasyon olarak lpgli satılıyor T-jet giulietta. Eğer isterseniz turbolu motor olduğu için yazılım ile de güç artışı yapabilirsiniz, tabii ki motor ömrünü kısaltmayacak şekilde. Ama illa ki otomatik olacak diyorsanız mecburen multiair alacaksınız.

Yol giderinin az olması büyük rahatlık. Benim gibi uzun yoldan keyif alıyorsanız katmerli oluyor üstüne. 156'yı çok sevmeme rağmen kıyıp da lpg taktırmadım ama sürekli aklımın bir köşesinde yakıt dönüp durdu.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

muğlalı

1.6 dizel alıp gazihanda big turbo yaptır hem hızlı hem az yakar satarkende çıkarır orj turbo yu takarsın

ataozcan

ataozcan

caglarozyildirim

1.6 dizel modelleri piyasa arabalarına göre performans olarak yine tatmin eder gibime geliyor?  golf, ds 4,2007 2008 a3 almaktansa yinede jülyet denebilir. motor seçeneği konusunda kafam çok karışık ama hayırlısı artık

caglarozyildirim

1.4 170 BG aracın yakıt tüketimi konusunda bana ben kullanıyorum 100 km de bu kadar yakıyor diyebilecek var mıdır ? Birisi 10-11 diyor birisi 7-8 diyor kafam karıştı bayağa.Julyetin 1.6 dizelini alıp arabanın performansını öldürmek istemiyorum ama tabi ki para babası da değilim. Yardımınızı rica ediyorum

Ugur55

Hocam aslında cok net soylendi bu.performanslı surdugunuzde 10 lt civarı normal kullanımda 7-8 lt civarında yakarsınız.uzun yolda 100 km sabit hızla 6 litreye duser tuketim.bence siz ne istediğinize karar verin once cunku iki motor karakterleri tamamen farklı.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

caglarozyildirim

haklısınız insan araba muhabbetinin içine girdiğinde çıkamıyor o mu bu mu başka marka mı allak bullak oldum. teşekkür ederim sağolasın

schumi

Haftada 100 km. yol yapacaksanız bunun yıllık ortlama yapılacak km. çok düşük olacağından bence dizel veya lpg ye gerek yok.Ama ben lpg taktırayım, daha çok gezerim düşünceniz var ise tercih size kalmış...Bana kalırsa yılda bir araç 10 bin km.den yukarısını göremiyorsa hiç dizele gerek yok.

ataozcan

Cok dusunme o zaman 120 lik al bak keyifine lpg de problemsiz istersen taktirma sehir ici 9 lt civari.
Performansi yeterli

caglarozyildirim

Haftada 100 km. yol yapacaksanız bunun yıllık ortlama yapılacak km. çok düşük olacağından bence dizel veya lpg ye gerek yok.Ama ben lpg taktırayım, daha çok gezerim düşünceniz var ise tercih size kalmış...Bana kalırsa yılda bir araç 10 bin km.den yukarısını göremiyorsa hiç dizele gerek yok.

ya hadi olsun olsun 15 bin km yapalım.ben bundan önce zaten ticari araç sahibiydim dizel olmasına rağmen 8.5 9 yakıyordu 100 km de.beni gelir gider olarak çok etkilemeyecek olsa da sadece sizin gibi daha deneyimli insanları bulmuşken kafamda ki soru işaretlerini soruyorum :/

caglarozyildirim

Cok dusunme o zaman 120 lik al bak keyifine lpg de problemsiz istersen taktirma sehir ici 9 lt civari.
Performansi yeterli

sen arabayı düşük paket diye satıyordun dimi abi konuşmuştuk seninle ?

ataozcan

Yoo ben keyfi satiyorum dusuk paket derken sadece curuze control usb den muzik calma 17 inc jant yok
Gecen ay 17 inc jant a gececektim ancak lastikci arkadas konforlu olmaz dedigi icin degistirmedim  usb girisi basit bir mudahele ile oluyor bir tek cruze kontrol eksik kaliyor yani paket dusuk diye satmiyorum sadece degisiklik olsun diye bu yuzden 43 bile teklif edenllere bakmiyorum bile pazartesi cift cikis ekzos ve difuzoru halledicegim yani aractan memnun olmasam lastik vb masrafi yapmazdim  ozellikle rengi cok gosterisli tek olmasini istedigim siyah deri doseme o iyi olurdu kirmizi dikisli..

caglarozyildirim

ben öyle hatırladım o zaman afedersin. bencede deri koltuk kırmızı işlemeli çok premium hava katıyor araca. yarın brc dahil bütün otogaz sistemlerini arayıp multiair muhabbetini sorucam. 170 de karar kıldım böyle gösterişli bir arabaya hak ettiğini vermek lazım

ataozcan

caglarozyildirim

bu arada burada ki abi ve kardeşlere de bir bilgilendirme yapayım.icom lpg diye bir olay gelmiş bu aralar bayağa yaygın,170 lik julyetlere de takılabildiğini söyledi aradığım bir bayi.ancak fiyat olarak 5000-6000 bin gibi bir fiyatı var

ataozcan

normal sistemde takılır 170 lik giulietta ya sahibinden com da var acın sorun adama

caglarozyildirim

normal sistemde takılır 170 lik giulietta ya sahibinden com da var acın sorun adama

bende takılacağını düşünüyorum.talep zaten azdır,çoğu yer başını ağrıtmak istemiyor

caglarozyildirim

Herkese iyi akşamlar,iyi forumlar.50 - 55 bin lira gibi bir bütçe ile 2. el araç almak istiyorum.Alfa 170 lik düşünüyordum ancak yakıt tüketimi benim kaldırabileceğimin üstünde ve vazgeçmek zorunda kaldım.Giuliettaların tasarımını beğeniyorum ve hiç nasip olmayan Alfa sahibi olmayı istiyorum.100 km de şehir içi 30-35 zorlanırsa 40 lira yakacak bir araç benim için makuldür.Bununla beraber Alfa forumunda söylenir mi bilmem yeni leon fr 1.4 full paket de bakıyorum.Tasarımlarını beğeniyorum ve yakıt tüketimi 140 bg araca göre istediğim düzeyde.Sizlere sormak istediğim şu :

1.6 JTD Giulietta performansı nasıldır ? Ralli yapmıyoruz ancak ana yol da ve kalkışlarda beni utandırsın da istemiyorum.
Fiat grubunun JTD motorları hakkında fikriniz nedir ?
Spor paketlerinin Görünüm dışında bir faydası olur mu ?
Yakıt tüketimi nasıldır ?
1.6 JTD motorların ömrü ne kadar olur ? 4-5 sene sorunsuz binebilir miyiz ?
Dizellerin değer kaybı ne kadar olur acaba?

Farklı araçlar olduğunu biliyorum ancak 1.4 yeni kasa FR mı yoksa 1.6 Giulietta mı tercih ederdiniz?

Zahmet veriyorum,şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler

Gouki

caglarozyildirim

Yeni kasa FR alın.

öncelikle böyle bir konu açtığım aklımdan çıkmış,yeni konu açtığım için özür dilerim.
Konumuza gelince neden acaba ?

ozoozo

Herkese iyi akşamlar,iyi forumlar.50 - 55 bin lira gibi bir bütçe ile 2. el araç almak istiyorum.Alfa 170 lik düşünüyordum ancak yakıt tüketimi benim kaldırabileceğimin üstünde ve vazgeçmek zorunda kaldım.Giuliettaların tasarımını beğeniyorum ve hiç nasip olmayan Alfa sahibi olmayı istiyorum.100 km de şehir içi 30-35 zorlanırsa 40 lira yakacak bir araç benim için makuldür.Bununla beraber Alfa forumunda söylenir mi bilmem yeni leon fr 1.4 full paket de bakıyorum.Tasarımlarını beğeniyorum ve yakıt tüketimi 140 bg araca göre istediğim düzeyde.Sizlere sormak istediğim şu :

1.6 JTD Giulietta performansı nasıldır ? Ralli yapmıyoruz ancak ana yol da ve kalkışlarda beni utandırsın da istemiyorum.
Fiat grubunun JTD motorları hakkında fikriniz nedir ?
Spor paketlerinin Görünüm dışında bir faydası olur mu ?
Yakıt tüketimi nasıldır ?
1.6 JTD motorların ömrü ne kadar olur ? 4-5 sene sorunsuz binebilir miyiz ?
Dizellerin değer kaybı ne kadar olur acaba?

Farklı araçlar olduğunu biliyorum ancak 1.4 yeni kasa FR mı yoksa 1.6 Giulietta mı tercih ederdiniz?

Zahmet veriyorum,şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler

Hoşgeldiniz ;

Aslında leon fr 1.4 düşünüyorsanız giulietta 170 likte düşünebilirsiniz çünkü arada öyle uçurumlar kadar yakıt tüketimi yok hatta ben hemen hemen aynı yakacağı düşüncesindeyim çevremden edindiğim tecrübeye göre.

Yakın arkadaşım da leon fr var 8-8.5 ltlerde geziyor öyle uçan kaçan bir tip değil normal şehir içi trafikte bu şekilde , özellikle sabahları ve akşam dönüşlerde yoğun trafiğe kalıyor.

Giulietta benzinli kullanan forumda bir çok arkadaşımız var , genelinin tüketimine bakarsak şehir içi 8-9 arasında gidip geliyor , ha 11 yakanda var :) 8 lt yakanda var. Demek istediğim yakıt tüketimi biraz da size bağlı ne kadar basarsanız o kadar yakar , ne kadar sakin kullanırsanız o kadar az yakar. Bu Leon FR içinde geçerli.

Bana göre kullanıcısı olduğum için söylemiyorum tüm samimiyetimle bence giulietta leon fr dan daha güzel duruyor fakat kırmızı,cam tavanlı Leon FR larda çok güzel duruyor özellikle kırmızısı hoşuma gidiyor eğer leon fr düşünürseniz mutlaka kırmızı ve cam tavan olsun, benim arkadaşımın ki cam tavanlı ve beyaz harbiden kötü duruyor kendisine de söylüyorum kırmızı almalıydın diye :)

Stock 1.6 dizel giulietta sıradan normal bir dizel nasılsa öyle diyebilirim , yani yine kişiyle alakalı ben dayanamayıp 10k km de yazılım,egsoz ve dpf iptaline gitmiştim ama belki sizi tatmin eder , en güzeli test sürüşü yapıp görmeniz.

Aracımda yazılım vs varken uzun yolda 120-130 sabit 3.8-3.9 gittiğimi biliyorum , şehir içinde sakin kullanırsam 5.5-6.5 lt arası yakıyordum basarsam max 7-7.5 ları görüyordum. Şuan için ; kısa mesafe git gel yapıyorum ve normal kullandığım söylenemez okul içi vs sürekli gazlıyorum daha 8 lt yi göremedim , az önce eve geldim ortalama 7.2 ydi (büyük turbo ile) , sakin kullandığımda yine 6-7 lt arası gidip geliyorum.

Değer kaybı konusunda ; zaten 2.el alacakmışsınız mutlaka spor paket olsun en azından 18 jantlar ve deri koltuklar olmalı düşüncesindeyim , ben 0 aldım şuan ki aklım olsaydı 2. el alırdım. Forumdan eski alfa kullanıcı arkadaşlarımız ve abilerimizin tecrübesinden yola çıkarak Giulietta 2. el de en iyi değerini koruyan olarak gösteriliyor yani öyle aşırı zarar ederek satmıyorsunuz.

Fiat grubunun JTD motorları zaten kendisini ispatlamış , başarılı motorlar. Piyasada ki bir çok at,eşşek niyetine kullanılan şirket arabalarında JTD motor var , bunların nasıl kullanıldığını az çok biliyorsunuz :) yani iyidir :D

elimden geldiğince bildiklerimi cevaplamaya çalıştım , hakkınızda hayırlısı olsun umarım istediğiniz araca bir an önce kavuşursunuz. :)

Edit : diğer konuya uzun uzun yazmıştım silindi diye görünce boşa gitmesin diye kopyaladım meğer zaten konu varmış önceden :D bende yeni geldiniz sanmıştım.