Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araba konusunda tavsiyesine ihtiyacım var

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mdrcn70

Hocam o kadar da dert etmeyin ben Cizrede 156 kullanıyorum ki Batman buraya göre çok daha gelişmiş  bir yer. Ben Alfamı Diyarbakır da aldım 4 yıl tüm bakımları Diyarbakır da yapılmış Batman da da illaki anlayan bir usta vardır. Bence fazla sorun etme derim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

147BLACK

please teach me how to dream
I long to be more than a machine

h.t

Bende bravo öneririm.
Sanılanın aksine bir çok Fiat arabası çok sağlam yürüyene sahiptir . Benim kardeşimin eski stilosu 2004 modeldi 140k da idi sattığımda ve alt takımına sadece satmadan önce bi 500tl harcamıştım. (Alt salıncaklar vs)Bravoda keza öyle benim afedersiniz ama kabiliyetsiz kuzenim bozamadıyda(100 bine geldi bravosu) sanırım kolay kolay masraf açmaz kimseye , kaldı ki servislerinde genelde bravo hakkındaki görüşleri olumlu.
Ben b sınıfı araçları pek sevmiyorum hele ki 50 bin tl lere polo flan hiç parasının arabası değil gerçekten. İlla vw olacaksa ikinci el düşük km li golfte olabilir.

Edit : Bizde ki jetta tdi dsg de 10 bin km de aşşa inmişti , araba 5 gün serviste kalmıştı :D dsg bende önermem nerde ne yapacağı belli olmuyor :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ademirtas

Selamlar,

bu segmentlerde önereceğim Megane 3 olurdu. Servis yaygınlığı ve megane 3 'ün yerden yüksekliği seçeneği düşünülür açıkcası. 2. araç olarak bende var. Memlekete gittiğim zamanlar onu kullanıyorum, dağ taş demeden gidiliyor. Altı oraya sürtmüş falan filan hiç bir derdi yok , özellikle engebeli yollarda en son aklınıza gelecek olan şey altının sürtmesi olur emin olabilirsiniz. Yakıt konusudan zaten min. yakıt tüketimlerini herkes biliyordur.

1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

Alfadanadam

Öncelikle neye karar verirsen ve hayırlısı olsun.
Büyük şehirler dışında Alfa'ya binmek ne demektir iyi bilenlerden biriyim. Neyse ki İstanbul'a da Ankara'ya da 2,5-3 saat mesafede olduğu için bir şekilde yürüttüm bunca senedir.

Şahsen ben de Batman'a tayinim çıksa başka alternatifler düşünürüm. Hali hazırda o bölgelerde Alfa'ya binenler zaten senelerdir içinde oldukları için en başta bu kararı bu zorlukları bilerek satın alıyorlar ve biniyorlar. O bölgeye ilk defa gidecek birinin bölge servis pratiklerini öğrenene kadar çekeceği sıkıntıları dert ediyor olmasını normal buluyorum. En azından bir süre servis problemi yaşamayacağı bir araca yönelmesi mantıklı. Baktı ki şartlar uygun o zaman yine Alfa alır ne var ki bunda. Arabalarımıza aşığız ama onlarla evli değiliz neticede :)

Çok farklı yaşlarda ve modellerde Alfa Romeo sahibi oldum. Ancak gerek ev hayatı gerekse de iş hayatı daha çetrefilli oluyor zaman geçtikçe. Önceleri bekar, sonrasında evli, sonra 1 çocuk sahibi ve kısmetse de şimdi 2. çocuğunu bekleyen biriyim. Önceden bir çok işini kendim görebilme vaktim olan Alfalarımı şimdi servis ihtiyacı olduğunda direk servise götürmenin yollarını arıyorum.
Önceden arabasını kendi yıkayann hatta zaman zaman abartıp stop lambalarını bile söküp lambaların oturduğu yerleri silen temizleyen biriyken, şimdi servis ihtiyacı olduğunda işlerimin yoğunluğu sebebiyle tek bir gün izin alıp günübirlik İstanbul'a servise götüren biri haline geldim.
Son servis ihtiyacında Cuma gününü izin alıp, işler sebebiyle haftasonu bile kalamayıp aynı gün dönmek zorunda kaldım örneğin.

omerbilgehan

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login @ademirtas hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login Bülent abi teşekkürler düşüncelerime tercüman olmuşsun  :)

You are not allowed to view links. Register or Login Arda abi Mazdalara da bakıyorum artık. ;)
2006 147 1.6 TS Distinctive "60 ZC 100"

omerbilgehan

Son olarak Citroen C4 2013-2014 model, otomatik dizeller 55.000 TL civarındalar. C4 hakkında ne düşünüyorsunuz.

Adalı35

You are not allowed to view links. Register or Login nedir son durum? tercihini hangisinden yana kullandın  :serefe:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

omerbilgehan

Malesef Alfamı sattım. Polo aldım. İkinci el kısa zamanda bulamadığım için sıfır aldım.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adalı35

hayırlısı olsun. kendimden biliyorum kötü bir tercih değil ama polo alfadan sonra en basiti gitmiyor gitmiyor gitmiyor. tabi 18 krş yakıyor olması bunları göz ardı etmemize sebep oluyor o ayrı  :alfisti:

omerbilgehan

Evet haklısınız. Ama yeni motorun performansı o kadar kötü değil gibi geldi bana.  Yakıtı zaten oldukça iyi.

rain man

Hayırlı olsun :) tekrar alfada görüşmek dileğiyle.

Yalnız çok performanslı araçlar kullanmamış olsam da kullandığım araçların hiçbiri gitmiyordu :) Hepsi de iyi yakıyordu 1.4 tdi hariç :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Adalı35

sen artık aslan beslemeye alıştın veysel. bu saatten sonra kedi seni kesmez tabi  :haydi: :haydi:

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
sen artık aslan beslemeye alıştın veysel. bu saatten sonra kedi seni kesmez tabi  :haydi: :haydi:

Abi utandırıyorsun beni :D Ama benzerini fiestasını kullandığım arkadaş farklı bir tabirle söyledi :D Siz beni alıştırdınız hem bana ne.

Şaka bir yana helali hoş olsun abi. Alınan keyfe değiyorsa harcanan emek, gözümde kalmıyor ne alan söyleyeyim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

omerbilgehan

Hayırlı olsun :) tekrar alfada görüşmek dileğiyle.

Yalnız çok performanslı araçlar kullanmamış olsam da kullandığım araçların hiçbiri gitmiyordu :) Hepsi de iyi yakıyordu 1.4 tdi hariç :)
Teşekkürler. İnşallah

Tolga033

ozoozo

Çok mantıklı bir seçim olmuş en azından kafanız rahat eder. Performans'a kötü denmiş ancak bir çıtırdan yazılım ile bir çok Alfa dan daha iyi gidiyor pololar :) bu bahsettiğim sadece yazılım , yani aracınızın ne garantisi bozulur ve başka bir şey hemde sizi tatmin eder. Hayırlı olsun.  :nazar:

omerbilgehan

Hayırlı olsun.
Sağolun teşekkür ederim.

antihero

Hayırlı olsun yeni araban, kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle...
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

omerbilgehan

Çok mantıklı bir seçim olmuş en azından kafanız rahat eder. Performans'a kötü denmiş ancak bir çıtırdan yazılım ile bir çok Alfa dan daha iyi gidiyor pololar :) bu bahsettiğim sadece yazılım , yani aracınızın ne garantisi bozulur ve başka bir şey hemde sizi tatmin eder. Hayırlı olsun.  :nazar:
Teşekkürler. Şuanda aslında pek performansını umursamıyorum. Bir yerden bir yere götürsün yeter. Zaten sonuçta az yakan B segmenti bir araba.

omerbilgehan

Hayırlı olsun yeni araban, kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle...
Sağol abi teşekkürler

alperen08

Hayirli olsun kazasiz belasiz gunlerde kullanin.

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koful

hayırlı olsun  :) polo güzel araba,, zamanında ev arkadaşım almıştı,, sahibi sayıldığım ilk arabaydı.. büyük sempatim var poloya karşı  :nazar: