Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta 1.4 Multiair TCT bazı sorular  (Okunma sayısı 5629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrecanozkaya

• Membro
Giulietta 1.4 Multiair TCT bazı sorular
« : 31 Mayıs 2019, 19:10:24 »
Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce 73.000'de 2012 Giulietta 1.4 Multiair 170 TCT alarak aranıza katıldım, ilk Alfa deneyimim oldu. Araçla ilgili bazı sorularım olacak.

1)Adana'da yaşıyorum, Alfa'mı güvenerek verebileceğim, anlayan bir usta tavsiyeniz var mıdır?

2)Aracın bakım geçmişi pek net değil, daha önce bujiler değişti mi bilmiyorum, değiştirmem gerektiğini nasıl anlarım? Örneğin 3.-4. viteste giderken gaza basınca bir vuruntu yapıyor, bujilerden kaynaklanıyor olabilir mi?

3)Şanzıman yağını değiştirmeli miyim?

4)Bugün ışıklarden kalkarken motor devirlenmesine rağmen kavramayı sağlayamadı sonra biraz sarsılarak kalktı, TCT ile ilgili bir sorun olabilir mi, TCT sorunlarının yaygın belirtileri var mıdır?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ysbilgin

• Membro
Ynt: Giulietta 1.4 Multiair TCT bazı sorular
« #1 : 31 Mayıs 2019, 23:13:21 »
Otomobiliniz hayırlı olsun.

1- Adana'da iyi usta var mı bilmiyorum ama forumlarda Adana'da bir Alfa ustası ile ilgili oldukça kötü tecrübeler okumuştum, dikkatli olmanızı ve Alfa'dan anlamayan bir yere götürmemenizi tavsiye ederim.
2- Buji sökülüp bakılınca durumu anlaşılabilir. 30.000'de bir değişim tavsiye ediliyor, geçmişi belli değilse direk değiştirin.
3 ve 4- Şanzıman yağı değiştirilebiliyor ancak genelde debriyaj değişimi ile beraber yapıyor servisler. 4'te bahsettiğiniz sorun mekanik olarak bir probleminiz olabileceğini gösteriyor. TCT kronik problemleri olan bir şanzıman değil, eğer sıkışık trafikte veya dikkatsiz kullanılmışsa debriyajınız bitiyor olabilir. Bence önce en yakın yetkili servise gidin, (Mersin'de vardı sanırım) şikayetlerinizi anlatın, varsa güncelleme-kalibrasyon vs. yaparlar, bir ihtimal iyileşebilir. TCT ile ilgili detaylı konuştuğumuz konu var forum arşivinde. https://www.alfistiturkey.com/forum/teknik/giulietta-tct-sanziman-yagi/

Multiair motorlar özellikle yağa karşı hassaslar, bakım geçmişi bilinmiyorsa en kısa zamanda yağı ve multiair filtresini de değiştirmenizi tavsiye ederim. ACEA C3 onaylı 5w-40 kullanmalısınız. Gerekirse internetten alabilirsiniz yağ ve filtreleri.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

emrecanozkaya

• Membro
« #2 : 31 Mayıs 2019, 23:41:38 »
Teşekkürler hocam bilgiler için.
Multiair filtresi ne kadar sürede bir değişmeli?

ysbilgin

• Membro
« #3 : 31 Mayıs 2019, 23:52:34 »
Teşekkürler hocam bilgiler için.
Multiair filtresi ne kadar sürede bir değişmeli?

Rica ederim.
Multiair filtresi için kitapçıkta bir ibare yok sanırım ama iki yağ değişiminde bir değiştirmeniz faydanıza olacaktır. Küçük bir parça zaten.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

emrecanozkaya

• Membro
« #4 : 01 Haziran 2019, 00:47:15 »
Rica ederim.
Multiair filtresi için kitapçıkta bir ibare yok sanırım ama iki yağ değişiminde bir değiştirmeniz faydanıza olacaktır. Küçük bir parça zaten.
Anladım hocam tamamdır.

GoogleTagged