Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Kullanıcılarından Deneyimler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

olumlu yanları   :  yol tutuş,performans, kullanım zevki,tasarım.
olumsuz yanları :  düşük malzeme kalitesi, fazlaca kullanılmış sert plastik,arabanın da sert bir araba olması ile birlikte uzun vadede sağından solundan ses gelme ihtimali.sadece giuliettaya özel bir durum değil, bence Alfaya binen çukurda tümsekte dan dun gitmeyecek.. bu yollara göre arabalar değil. mümkün olduğu kadar koruyup kollayacaksın ki sonra oradan ses geldi buradan tıkırtı geldi diye kendini yeyip bitirme :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Ormanci

Aracım spor paket, 170'lik.
Artıları zaten ortak.

Spor pakette alet ekstra sertleşiyor, haliyle arkadaşların dediği gibi sağdan soldan ses gelme ihtimali var.

Şu anda 40 küsür bin km'deyim. Ön takımdan soğukta gıcırtılar haricinde halen ses yok. O açıdan iyi.

Konsol kapılar vb'den de ses gelmiyor.
Arkadan şu sıralar bagaj ve pandizot bölümünden ufak sesler geliyor.
Bir de yolcu koltuğu bazen sallanıp ses yapabiliyor.

Yalnız dikkat ettim, arka bölümden benzer sertlikteki arkadaşımdaki Scirocco'dan da sesler geliyor. Sanıyorum bunlar kaçınılmaz.

Yolcu koltuğunun ses yapması olayını da başka birçok araçta gördüm, sanıyorum raylar yapıyor, yerini değiştiriyorsunuz kesilebiliyor. Bir tık geri veya ileri yapmak lazım.

admin

Giulietta'nın ön takımlarındaki sesi kesebilmenin çaresi bir kutu sıvı gres almaktan geçiyor. Evinizin önünde, garajda, parkta kendiniz yağlayarak sorunu çözebilirsiniz.

Alfadanadam geçen hafta sonu aynı şekilde tüm sesleri kesti.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

emre26

Teşekkür ederim admin..umarım sorunu çözer.

berkaykcr

Bende spor paket kullanıyorum esktra sertleşen neresi var aracın standart hali için konusuyorum ? Merak ettimde direksiyon harici sertlesen bisi olmadı D modunda
Smoke Giulietta

berkaykcr

Birde TÜRKİYE gibi bir ülkede yasıyoruz çukursuz mahalleden geçersem sasırıyorum hemen bildiğim çukurlu sokağa giriyorum yolumu kaybetmeyim diye cukur olmadıgı zaman yolları sasırıyorum bırakında ses gelsin :)
Smoke Giulietta

Ormanci

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende spor paket kullanıyorum esktra sertleşen neresi var aracın standart hali için konusuyorum ? Merak ettimde direksiyon harici sertlesen bisi olmadı D modunda

Spor paket ile araç spor süspansiyonlar ile geliyor. Spor süspansiyon demek, standarda göre daha sert süspansiyon demek :) Onu demek istemiştim.
Hatta standart versiyonlar sanıyorum spor paketlere göre 1-2cm daha yüksek.

Alfadanadam

2011 model Gullietta sahibiyim..Ön takımlardan gelen gıcırtı sorununu bende çözemedim Göstermedıgım yer kalmadı cok sinirimi bozan bir durum varsa bir önerisiniz memnun olurum onun dışında ruhu olan bir arabaya binmek apayrı bir keyif..

Ön salıncakların arka burçlarına bakırlı gres sprey sıkacaksınız. Hiçbiryeri sökmenize gerek te yok. Tekerlekleri uygun konuma getirin öncelikle. (Sağ ön tarafa sıkacaksanız tam sola çevirmek gibi)
Spreyi sıkın. bitti :)

VLKNYKSLN

2012 model TCT 170 lik Giulietta sahibiyim...

Bence iyi yönleri ; yol tutuşu,0-100 ve 100-200 hızlanması,deri koltukların şişkin şişkin duruşundan dolayı şık görünüşü,sis açma-start.stop açma kapatma tuşlarının çekiciliği,aracın arkadan görünüşü,öndeki metallerle alfa romeo logosu,dynamic modun her hali :) , şehir içinde 8.5 lt.'yi geçiremediğim yakıt tüketimi...

Bence kötü yönleri ; bagaj kapağının cok yukarı kalkması,ön far grubunun yada ön bakışının Panda ( Hayvan ) 'yı anımsatması :) , siliceklerin kaputun içinde kalmasından dolayı kaldırılamaması,bagaj kapısının oturduğu yerdeki düzlüğe sürekli su birikip kirlenmesi,bendeki modelde far sensörü yok yani AUTO tuşu ( karanlıkta kendi kendine farların açılması ) , koltukların kesinlikle vücudu sarmaması ve uzun yolculuktan bel ağrısı yapması,el freninin kolçak altında kalması ,  VE VE VE bu zamana kadar hep keyfi şeyler yazdım ama bu kötü özelliği en kötüsü ... Araç 2. yada 3. viteste giderken dik bir bayıra rastlıyorsanız ve önüne geldiğinde frenliyorsanız araç vites olarak hep 2.viteste kaldığı için çıkamıyor ve resmen STOP edicek gibi oluyor buda 1 saniyelik "NOLUYORUZ" havası veriyor insana.O yüzden aracı manuel olarak 1.vitese indirmek zorunda kalıyorum ve buda cok sinir bozucu oluyor.

Genel olarak da ;  Aracı aldığınız zaman ister istemezin dışında diğer araclara nazaran daha fazla satarken zarar edilmesi.Onun dışında istediğiniz paket ve dolulukta,temiz ve You are not allowed to view links. Register or Login düşük araç bulmak ya çok zor yada çok pahalı.

ardarian

Ben yaşadığım problemler için ayrı başlık açıp yazmıştım ama burda da kısa yazayım.

Aracın ses ve sertlik problemi pek çok arabada ortak gibi görünüyor. Bunun dışında torpidodaki açılır kapağın da kullanıldıkça bozulduğunu birkaç kişiden duydum, kendim de 2 kere bu problemi yaşadım. Bunun dışında benim arabanın plastik parçalarında boya dökülmesi problemi yaşıyorum. Önce ön tamponda oldu şimdi de arka tamponda. Ön tamponu servis yaptı ancak arka tampon problemini kabul etmediler. Çakmalık girişine bağladığım navigasyondan ötürü iki kere çakmaklığın sigortası da patladı. Bunda da yine ilkini garantiden yaptılar ikincisinde parasını bana ödettiler.

Güzel yanları ise görünüşü ve yol tutuşu. Ancak bunlar da bir daha almam için sebep değil başka modellere bakardım.

agucba

Alfa Romeo'da oldukça bilgili ve yetkili bir "abi" ile yaptığım görüşmede, özellikle spor pakete sahip Giulietta'larda trim seslerini engellemenin pek mümkün olamayacağını söyledi. İsterseniz her hafta kontrol ve düzeltme yapın.

Bunun sebebi Giulietta'ların Türkiye şartlarına göre uyarlanarak üretilmemesinden kaynaklı. E zaten satışlar sebebi ile Türkiye büyük ihtimalle ana firma Fiat'ın gözünde zurnanın son deliği konumunda olduğu için, Türkiye'ye göre modifiye edilmiş Giulietta beklemek pek olası değil.

Türkiye'de eğer Giulietta kullanılcaksa sanırım en mantıklısı 16" jantlı olanını kullanmak. 18" jant ve kısa yay her ne kadar güzel görünüyorsa da.

///////////////

hi_cazz

Alfa Romeo'da oldukça bilgili ve yetkili bir "abi" ile yaptığım görüşmede, özellikle spor pakete sahip Giulietta'larda trim seslerini engellemenin pek mümkün olamayacağını söyledi. İsterseniz her hafta kontrol ve düzeltme yapın.

Bunun sebebi Giulietta'ların Türkiye şartlarına göre uyarlanarak üretilmemesinden kaynaklı. E zaten satışlar sebebi ile Türkiye büyük ihtimalle ana firma Fiat'ın gözünde zurnanın son deliği konumunda olduğu için, Türkiye'ye göre modifiye edilmiş Giulietta beklemek pek olası değil.

Türkiye'de eğer Giulietta kullanılcaksa sanırım en mantıklısı 16" jantlı olanını kullanmak. 18" jant ve kısa yay her ne kadar güzel görünüyorsa da.

abi ben buna katılmıyorum şahsen. sonuçta hiçbir markada Türkiye şartlarına göre optimize edilmiş model diye bişey olduğunu düşünmüyorum.

sarpgrey

Birde TÜRKİYE gibi bir ülkede yasıyoruz çukursuz mahalleden geçersem sasırıyorum hemen bildiğim çukurlu sokağa giriyorum yolumu kaybetmeyim diye cukur olmadıgı zaman yolları sasırıyorum bırakında ses gelsin :)
Yurtdışindan gelen bir gurbetçi arabayi servise götürüyor. Servisteki ler diyorki rot balans bozulmuş. Adam diyorki nasıl olur daha 3 ay önce yaptirmistim. Bizimki Türkiye icin normal diyor. Gurbetçi de yabancı ülkede 3 sene gerek yok diyor :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

agucba

abi ben buna katılmıyorum şahsen. sonuçta hiçbir markada Türkiye şartlarına göre optimize edilmiş model diye bişey olduğunu düşünmüyorum.

Ne yazık ki var.

Mesela Mercedes Türkiye pazarı için özel üretim demeyelim ama ufak farklılıkları olan modeller üretiyor. Ön camda mesela Türkiye pazarı için ilave bir film olurmuş iklim gereği.

Veya Avustralya için kanguruların yandan çarpmalarında araç içerisindeki yolcuları korumak için ilave barlar var olurmuş, gibi gibi...

///////////////

Oğuz

Örneğin Mercedes A serisi alırken Türkiye paketi opsiyonu(!)'nu zorunlu olarak alıyorsunuz diye biliyorum.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

sarpgrey

ben öneririm. kendi aracım yok ama şirketten bir arkadaşa aldırdık, kullanma şansım oldu, çok güzel araç. muadillerine göre avantajlı. ona alma diyen birçok arkadaşı söylediklerini geri almış. ancak şartlar değişiklik gösterebilir. nerede kullanacaksınız, beklentileriniz nedir bunlar önemli.

bir kez alayım, bir daha hiç sorun yaşamayayım ve beni her yere götürsün diyorsanız bence alfa yanlış tercih. ancak aracı kullanırken zevk almalıyım, araç benim bir parçam gibi devam etmeli diyorsanız alfa doğru tercihtir.

bu iş tamamen beklenti kaynaklıdır..
Merhabalar yazinizdan bir alıntı yapmak istiyorum.

" bir kez alayım, bir daha hiç sorun yaşamayayım ve beni her yere götürsün diyorsanız bence alfa yanlış tercih. ancak aracı kullanırken zevk almalıyım, araç benim bir parçam gibi devam etmeli diyorsanız alfa doğru tercihtir."
Ben size bu konuda hiç katılmıyorum bugün 0 km Araç aldığınız zaman nasıl emin olabilir siniz ki hiç sorun yasamayacaginizdan ve sizi her yere gotureceginden.
Geçen gün babamın arkadaş inin 25000 km de ki Tiguan I yolda kalmış durup dururken.  Çekici ile goturmusler ve elektrik arızası olduğu tespit edilmiş.  Bu sadece bir örnek.
Bence alfa Romeo ya haksızlık yapmışsınız biraz.

Mustafa Kemal ATATÜRK

iwo35

arkadaşlar konu ile pek alakalı değil kusura bakmayın. benim araç geçenelerde antalyaya gittim geldim uzun yolda 6.9 lt yaktı. genel olarak 90 100 110 gittim yer yer 130 140 nadir olarak çıktım. bu değerler çok gibi geldi. sizin araçlar ne durumda. benim araç tct 170 hp 8000 km de.

Kibitzer

arkadaşlar konu ile pek alakalı değil kusura bakmayın. benim araç geçenelerde antalyaya gittim geldim uzun yolda 6.9 lt yaktı. genel olarak 90 100 110 gittim yer yer 130 140 nadir olarak çıktım. bu değerler çok gibi geldi. sizin araçlar ne durumda. benim araç tct 170 hp 8000 km de.

Nereden gittiniz? Yolun durumu nasıldı? Yokuş çıkış iniş var mıydı? Bunlar etkiler. Tabii genel olarak 10bin km'den sonra yakıtın azalması gibi bir durum var. Benim araç 1.6TS motor ile 6.6lt yaktı İstanbul'dan Ankara'ya. Çok da fazla değil sizin değeriniz. Hız sabitleyici kullandınız mı? Araç otomatik mi?
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Oğuz

Ben de sizin kilometrelerdeyken, belki de daha azken 90-110 arası genelde sabitleyici kullanarak İzmir'e 6.1 ile gittim. Arada ciddi devirli kullandığım da oldu ama çok kısa bir süre. İlk bakımdan sonra daha da düşecektir bence yakıtınız.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Sawyer

2013 model Kırmızı Giulietta (170 HP) sahibiyim.

Olumsuz Yönleri:

1. Müzik/Ses Sistemi kullanışlı değil: Motorun sesi o kadar güzel ki hiç müzik açmak istemiyorsunuz :D
2. Cruise Control çalışmıyor: Aslında çalışıyor da kullanmak içinizden gelmiyor. Vahşi kısrağınıza kelepçe takacakmış gibi hissediyorsunuz. Aldığım günden beri Cruise Control'u bir kez kullanmadım.
3. Hayvanlara özellikle kuşlara düşmanca hisler beslemeye başlama: Özellikle kuşlara karşı düşmanca duygular beslemeye başladım. Kırmızı diye mi nedir paso üzerine pisliyorlar. Hayvanları çok severim ama şu kuşları sapanla kovalayasım geliyor o derece!
4. Gideceğiniz yerlere geç kalma: Sürüş keyfi o kadar güzel ki gideceğiniz yerlere uzuuuun yoldan, dolana dolana gitmek istiyorsunuz bu da bazen gideceğiniz yere geç kalmanıza neden olabiliyor.
5. Kış aylarında zatüre riski: Sunroof'u o kadar keyifli ki kışın bile açmak istiyorsunuz. Çok şükür yaz geldi.

Olumlu yönleri ise gerçekten çook şık, güzel bir araba. İnsan park edip indikten sonra dönüp bir daha bakıyor. Gaz pedalına bastığınızda yaşattığı his harika. Dynamic Mode'da aracın gücünü hissediyorsunuz. Yanlız cam tavanlı modellerde tavan biraz basık. Aracın iç genişliği pek iyi değil. İri cüsseli kişiler arabaya inip binerken zor anlar yaşayabiliyor. Bir de kullanılan malzeme kalitesi çok iyi değil, böyle bir araçta bu kadar plastik aksam görmek üzücü.

Elbette bazı kusurları var ama arabanızdan inip şöyle bir bakınca hepsini unutuyorsunuz ve buna fazlasıyla değdiğini düşünüyorsunuz. Şahsen mükemmel, kusursuz ama ruhsuz bir araba sürmektense ruhu olan bir arabanın nazını çekmeyi tercih ederim..

berkaykcr

2014 testine cıktım ,
* Kafadan kayma sorunu azalmıs gibi geldi

* İçeri aldığı ses desibeli düşürülmüş

* İç mekan kalitesi azalmış maalesef

* Ekran beklediğim kadar güzel cıkmadı :(

* 170 TCT test ettim gidişi süper fena yakıyo arac ucuyo kacıyo diyemiycem ( yazılımlı 1.6 jtdm daha cok hissiyat veriyor ) Özdemir kardesım 105 de 170 lık den fazla hissiyatlı aracın var  :haydi:

* TCT yi ilk kez test ettim , manuel modda bile erken vites atıyo inşallah yazılımla önüne geçilir :)
Smoke Giulietta

cihatti

Evet arkadaşlar, Julyetimle ilk iki hafta izlenimlerimi kısaca aktarmak istiyorum. İki hafta iyi bir süre, hele de iki haftada ikibin küsür km yaptıysanız, cidden bayaaaa iyi bi süre  :D
İlk Gün: Aracı almak için Ankara'dan İstanbul'a gittim. Aracı aldığım arkadaş sağolsun çok beyefendi bir insandı. (Laf aramızda araç alma sürecinde en az 7-8 kişiyle görüştüm ve istisnasız hepsi kibar insanlardı. Demek ki Alfa sahiplerinin böyle bi ortak özelliği var)
İşlemleri hallettikten sonra Julyetimle başbaşa kaldık, tam da cuma günü mesai çıkışı İstanbul trafiği. Bostancıdan Göztepe'ye gitmem gerekiyor, trafik felç, yılın en yağmurlu günü (9 Mayıs) , arabanın acemisiyim, bişey olacak diye ödüm patlıyor. Baktım e5 çalışmıyor, sahil yoluna güç bela indim. Sahil yolu açıktı neyse ki, Tuzla tarafına doğru şöyle bi turlayayım dedim. İlk kullanımda kokpit biraz fazla yüksek, ön kaput fazla uzun, arka tekerlerin olduğu bölüm fazla geniş geldi. Bir de dikiz aynasından baktığımda arabanın 2 metre arkasında bulunan duvar sanki her an çarpıcakmışım gibi, arada bikaç santim varmış gibi hissettiriyor. Neyse, arabanın direksiyonuna sarıldığımda bana hissettirdiği his harika. Trafikte adım adım ilerlerken direksiyon inanılmaz yumuşak ancak süratlendiğim anda felaket sertleşiyor. Dinamik mod, ilk viteslerde çok kendini belli etmese de (muhtemelen benzinlilerde daha farklıdır) araba biraz hızını aldıktan sonra kendini inanılmaz ileri itiyor.
Netice itibarıyla akşam altıda çıktığım yol sonrası, Tuzladan dönüşü e5 ten yapmak gibi bir hataya düşerek, gece saat 9:30 gibi arkadaşın Göztepedeki evine (allah'a şükürler olsun) herhangi bir kaza bela olmadan dönebildim. Kıs süre sonra yorgun ve mutlu şekilde uykuya daldım. Derken sabaha karşı saat 5 gibi uyandım. Şimdi dedim e5 boştur. Arkadaşı da uyandırdım, sağolsun bana eşlik etti. Atladık fıstığa ve çıktık e5 e.
0 dan 180 km hıza çıkış: mükemmel
Yokuş yukarı hızlanma: mükemmel
180 den ani frenle kaygan yolda durma: mükemmel ötesi, arabanın önü 1 derece sağa sola dönmedi
Viraj Giriş Çıkışı. Mükemmel
120 km. hızdan sonra motor sesini duymuyosunuz (dizel arabada)
Neyse efendim Pazar günü, Ankaraya  gelmek üzere kendimi otobana attım. Bol molalı (tek kişi çok uykum geliyor) güzel bir yolculuktan sonra (ortalama 160 ) Ankaraya  geldim. Bi ara 210 a yaklaştım, maşallah  en ufak bi sarsıntı bile yok.
Arkadaşlar, bu arabadan önce BMW 116 (2014 model) sından A3 üne, Deltasından (ki tipini çok beğeniyordum, tam hayal kırıklığı oldu) Jettasına denemediğim araba kalmadı. Ve sürüş keyfi olarak sadece BMW 116 bi tık üstte olabilir, onun dışında Julyet hepsinden çok daha konforlu ve keyifli.
Hani şu "yeaaa tamam tipi güzel de işçiliği zayıf, motoru şöyle, güvenliği böyle" diyenler bi çay koysunlar bi zahmet. Bu arabanın dışı ne kadar şık ve estetikse içi de o kadar komforlu ve rahat.
Ve son olarak, geçtiğimiz haftasonu Ankara'dan Tokat Reşadiye' ye gittik geldik ailecek. Peder Bey arka koltukta oturdu, kendisi yıllardır böbrek hastasıdır ve her yolculuktan sonra en az iki gün yatar. Ve kendisinde en ufak bi rahatsızlanma durumu olmayınca ( Şeytan kulağına kurşun), bu iş bitmiştir dedim.
Not: Bu arada iyi ki kısaca demişim :)

AlfaWhite

Arabanızın sizi mutlu etmesi kadar güzel birşey varmı (hanımlar duymasın  :D)

sarpgrey

Sanırım 170 lik giulietta larda fabrika verisi yakıt tüketimini değerlerini yakalamak hayal gibi birşey.  Gitmesine gidiyor 170 lik ile test sürüşü yaptım enriko aliberti de yol tutuşu ve performansı gayet iyi.  Keşke birde fabrika verisi tüketim değerleri olsaydı.

Mustafa Kemal ATATÜRK

hi_cazz

Evet arkadaşlar, Julyetimle ilk iki hafta izlenimlerimi kısaca aktarmak istiyorum. İki hafta iyi bir süre, hele de iki haftada ikibin küsür km yaptıysanız, cidden bayaaaa iyi bi süre  :D
İlk Gün: Aracı almak için Ankara'dan İstanbul'a gittim. Aracı aldığım arkadaş sağolsun çok beyefendi bir insandı. (Laf aramızda araç alma sürecinde en az 7-8 kişiyle görüştüm ve istisnasız hepsi kibar insanlardı. Demek ki Alfa sahiplerinin böyle bi ortak özelliği var)
İşlemleri hallettikten sonra Julyetimle başbaşa kaldık, tam da cuma günü mesai çıkışı İstanbul trafiği. Bostancıdan Göztepe'ye gitmem gerekiyor, trafik felç, yılın en yağmurlu günü (9 Mayıs) , arabanın acemisiyim, bişey olacak diye ödüm patlıyor. Baktım e5 çalışmıyor, sahil yoluna güç bela indim. Sahil yolu açıktı neyse ki, Tuzla tarafına doğru şöyle bi turlayayım dedim. İlk kullanımda kokpit biraz fazla yüksek, ön kaput fazla uzun, arka tekerlerin olduğu bölüm fazla geniş geldi. Bir de dikiz aynasından baktığımda arabanın 2 metre arkasında bulunan duvar sanki her an çarpıcakmışım gibi, arada bikaç santim varmış gibi hissettiriyor. Neyse, arabanın direksiyonuna sarıldığımda bana hissettirdiği his harika. Trafikte adım adım ilerlerken direksiyon inanılmaz yumuşak ancak süratlendiğim anda felaket sertleşiyor. Dinamik mod, ilk viteslerde çok kendini belli etmese de (muhtemelen benzinlilerde daha farklıdır) araba biraz hızını aldıktan sonra kendini inanılmaz ileri itiyor.
Netice itibarıyla akşam altıda çıktığım yol sonrası, Tuzladan dönüşü e5 ten yapmak gibi bir hataya düşerek, gece saat 9:30 gibi arkadaşın Göztepedeki evine (allah'a şükürler olsun) herhangi bir kaza bela olmadan dönebildim. Kıs süre sonra yorgun ve mutlu şekilde uykuya daldım. Derken sabaha karşı saat 5 gibi uyandım. Şimdi dedim e5 boştur. Arkadaşı da uyandırdım, sağolsun bana eşlik etti. Atladık fıstığa ve çıktık e5 e.
0 dan 180 km hıza çıkış: mükemmel
Yokuş yukarı hızlanma: mükemmel
180 den ani frenle kaygan yolda durma: mükemmel ötesi, arabanın önü 1 derece sağa sola dönmedi
Viraj Giriş Çıkışı. Mükemmel
120 km. hızdan sonra motor sesini duymuyosunuz (dizel arabada)
Neyse efendim Pazar günü, Ankaraya  gelmek üzere kendimi otobana attım. Bol molalı (tek kişi çok uykum geliyor) güzel bir yolculuktan sonra (ortalama 160 ) Ankaraya  geldim. Bi ara 210 a yaklaştım, maşallah  en ufak bi sarsıntı bile yok.
Arkadaşlar, bu arabadan önce BMW 116 (2014 model) sından A3 üne, Deltasından (ki tipini çok beğeniyordum, tam hayal kırıklığı oldu) Jettasına denemediğim araba kalmadı. Ve sürüş keyfi olarak sadece BMW 116 bi tık üstte olabilir, onun dışında Julyet hepsinden çok daha konforlu ve keyifli.
Hani şu "yeaaa tamam tipi güzel de işçiliği zayıf, motoru şöyle, güvenliği böyle" diyenler bi çay koysunlar bi zahmet. Bu arabanın dışı ne kadar şık ve estetikse içi de o kadar komforlu ve rahat.
Ve son olarak, geçtiğimiz haftasonu Ankara'dan Tokat Reşadiye' ye gittik geldik ailecek. Peder Bey arka koltukta oturdu, kendisi yıllardır böbrek hastasıdır ve her yolculuktan sonra en az iki gün yatar. Ve kendisinde en ufak bi rahatsızlanma durumu olmayınca ( Şeytan kulağına kurşun), bu iş bitmiştir dedim.
Not: Bu arada iyi ki kısaca demişim :)

kullandıkça daha çok seveceksiniz.