Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Sahibi Olma Yolunda: Tecrübeleriniz Rehberim Olsun  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

msguner

• Membro
Merhaba değerli Alfisti Ailesi,

Aranıza yeni katılmayı planlayan biri olarak, Alfa Romeo Giulietta 2014 model ve üstü, en azından 100bin km altı bir araç almayı düşünüyorum. Bu konuda henüz tecrübem yok, bu yüzden fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacım var. Aracı günlük kullanım için almayı planlıyorum. Aldığım araçlara değer veren gereksiz cavcavlı modifiyelerden uzak duran, bakımlarını hiçbir şekilde aksatmayan bir araç kullanıcısıyım.

Sormak istediğim bazı sorular:

- Alırken nelere dikkat etmeliyim? Özellikle şunlara dikkat etmelisin dediğiniz bir şey var mıdır ? (kronik sorunlar, motor ve şanzıman hakkında) Genel olarak göğüş şişmesi, trim sesi gibi birkaç basit sorun gördüm ama benim için önemsiz. Ben alfa'dan alacağım keyfi hesaplıyorum :)
- Samsun'da alfa bulmak çok zor olduğu için şehir dışından alacağım için öncesinde satıcıya hangi konularda sorular sorup detaylarını öğrenmek gerekir ?
- Bakım masrafları ve parça bulunabilirliği konusunda deneyimleriniz nasıl? Genelde bir sorun yaşanmadığını, birkaç siteden bu parçaların temin edilebildiğini gördüm.
- Genel olarak 2014 model üstünü ve 1.4 tb önerdiklerini gördüm. Bunun haricinde bir öneriniz var mıdır ?
- Son olarak en önemlisi fiyat konusunda ne konuşacağımı ne yapacağımı pazarlıkte ne talep edeceğimi gerçekten bilmiyorum. 700 küsüre de var 1 milyona da var. Aklım ciddi karıştı.

Kendime şöyle bir filtre yaptım düzenli kontrol ediyorum.
https://www.sahibinden.com/alfa-romeo-giulietta-1.4-tb?a116445=1263354&a4_max=100000&sorting=km-nu_asc&a5_min=2014&a9620=143038&a2320=74347

Ek olarak birkaç ilana denk geldim. İlanları paylaşmam uygun olur mu bilemedim. Sorun olursa ilanları kaldırabilirim. Varsa sizin önerebilecğeiniz ilan veya sizin sattığınız bir araç seve seve incelerim.

1- 2015 model - 1.4tb Multiair Distinctive - 47.900 km (925.000 tl)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2015-model-48.000-km-de-hatasiz-ilk-sahibinden-170-hp-1202239273/detay

2- 2015 model - 1.4tb Multiair Distinctive - 64.000 km - Araç sağ tarafından ufak bir sürtme almı. Bu dert edilir mi ?  (830.000 TL)
https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-distinctive/sahibinden-alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-distinctive-2015-model-istanbul/26671437

3- 2011 model - 1.4tb Multiair Distinctive - 75.500 km - İlan detayı muhteşem. Ama 2011 olması biraz düşündürüyor
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-170hp-manuel-75-bin-km-de-degisen-boya-tramer-yok-1194949875/detay

Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden zaman ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim!

Sevgiler,
(Muhammet - Samsun - Yazılım geliştirici - Yaş 34)
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2024, 15:03:47 Gönderen: msguner »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

msguner

• Membro
Çok konuşuldu buralarda : )
Aşağıda birkaç başlık veriyorum.

https://www.alfistiturkey.net/forum/genel/alfa-romeo-giuletta-alamama-sorunsali/msg457777/#msg457777

https://www.alfistiturkey.net/forum/servisler-galeriler/giulietta-1-4/msg457307/#msg457307

https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2015-giulietta-jtd-stage-2-07-btg-080/msg457234/#msg457234

Teşekkür ederim tek tek tüm mesajları bu akşam okuyacağım. Peki fiyat ve bahsettğim ilanlarla ilgili bir yorumunuz olur mu acaba ? İstanbuldakinin fiyatı diğerlerine oranla biraz daha düşük. 50-60 bin km bir giulietta için ağır bakımlardan sormam gerekenler var mıdır ?

Bunun haricinde 2011 model olan ilan çok ilgimi çekmişti. Beyefendi çok titiz ve aracını seviyor sanırım. Makyajsız kasa o fiyatlara tercih edilebilir mi ? :)

Testarossa

• Moderatore
"İlk çalıştırmamda rolanti devrine inene kadar 4-5dk beklerim hem iyice yağı çevirsin hemde multiair ünitesinin sağlığı için, motor sıcaklığı ve yağ sıcaklığı ideal sevyeye gelene kadar stop etmem yani öyle 1-2km gidip çat kapatmam daha ideal ısıya ulaşmamışken (hor kullanılmış araçlar ile kıyaslamayınız)"

"- Auto glym'in ph nötr şamuanı ile yıkarım(diger sampuanlar boyayı yakar zamanla) ve smartbee'nin bezleri ile durularım."

Otomobil motorları rolantide ısınmaya göre değil, yürüyerek ısıtılmaya göre tasarlanmıştır. 1000 rpm de ısınmasını beklemek yerine 1500 rpm gibi hareket halinde bir süre kullanılması motora daha az stres yaşatacaktır,marş basıp yağ lambası söndüğü anda zaten yağ dönmüş oluyor motorda.

Autoglym kullandığım için biliyorum,  iyi şampuandır. Takıldığım nokta diğer şampuanların boyayı yakacağı iddiasına nerden kapılmış acaba?

« Son Düzenleme: 15 Ekim 2024, 20:57:37 Gönderen: Testarossa »
Semy synthetic hater

Youtube kanalım https://www.youtube.com/@emrecann34

octinum

• Moderatore
Hoşgeldiniz, umarım istediğiniz gibi bir araca ulaşırsınız. Yapacağınız en iyi şey forumdaki konuları bol bol okumak, burada mesela biz sıralarız, atıyorum MultiAir ünitesiyle ilgili bir şey söyleriz. Onunla ilgili başka bir konuda 13. mesajda başka bir arkadaş müthiş detay bir bilgi vermiştir, burada yapacağımız listeye girmez, gözden kaçar. Hem bu şekilde kararınızı daha fazla öğrenerek verirsiniz.

@Testarossa 'nın dediği gibi, bir motora normal kullanımda yapacağınız kötülüklerden bir tanesi onu rölantide ısıtmaktır. :D Motorun soğukken geçirdiği süreyi minimize etmek daha önemli. O yüzden marşa basıp belki bir 10 saniye bekleyip sürülür, düşük yük düşük devir gidilir ki hem motorun soğuk çalışma koşulları daha kısa sürsün (kısa sürede ısınsın), hem de motorla birlikte şanzıman falan da ısınsın. Ben bilinçli olarak 10 saniye bile beklemem, anca marşa basıp vitese takma süresi beklerim, işte etrafa falan bi bakmışımdır 10 saniye sürmüştür tesadüf, o kadar. :D

Ancak satıcı arkadaşın bu ifadesi için her ne kadar doğru olmasa da aracına ilgi gösterdiğini anlatmaya çalışıyor denebilir. Böyle bir kullanıcının mesela antifrizsiz kullanmak gibi bir hata yapmadığını varsayabiliriz. Gerçi orada da mesela Erikli su koymuş olabilir gibi detaylar var. :) Forumdaysa bana kızmasın, bir dostumuz iyi niyetinden bir süre yapmıştı, niye yapmaması gerektiğini de söyleyince hemen değiştirmişti galiba. :)

1.4 anladığım kadarıyla MultiAir ünitesi olmadığından tavsiye ediliyor. Ufak modifikasyonlarla performansı yeterli seviyeye çekilebiliyor onun, ama tabii yakıt tüketiminde MultiAir önde kalacaktır. Açıkçası Giulietta için, eğer MAir olanla olmayan arasında motor dışında süspansiyon gibi bir fark yoksa, ben önemsemezdim. İçten yanmalı motorlarda istediğimizi yapalım, yanımıza orta seviye bir elektrikli araç gelip tozumuzu alıveriyor artık. Zaten Alfa'nın sürüş hissi gibi mevzuları daha önplanda. Kendi arabam modern standartlara göre hızlı bir araba değil, üstüne 17" bu alemin en ağır jantlarından birini taktığım için muhtemelen 0-100 hızlanması 9 saniyeye falan çıkmış durumda. Evdeki diğer aracımız düz çizgide Alfamdan daha hızlı. Ama alınan keyif kıyas kabul etmiyor.

TCT düşünüyorsanız belki "clutch degradation index" gibi bir şey vardı sanki ona bakmakta fayda olabilir. Tam bilgi vermiyormuş ama baskı balata değişimi zamanı yaklaşmış ve sizde mi patlayacak, onu kabaca kestirmeye yardımı olabilir. Manuelde böyle dertler yok.

MultiAir için, benim bilmediğim başka bir mevzu yoksa düzgün çalışmakta olan bir MAir ünitesinden ben korkmazdım, bildiğim kadarıyla temizlenmesi falan gereken bir filtresi var onun, alır almaz o filtreyi temizler yağını değiştirir hayatıma devam ederdim. Ama dediğim gibi, MAir olsun diye de ölüp bitmezdim.

Yapay zekayı da kullanmanızı tavsiye ederim, ama İngilizce olarak.

Fiyat konusunda ise, sarı sitedeki son bir grup ilanın ortalamasını alıyorum ben bu tip işler için. Bir de Giulietta'ya alternatif araba gözüme kestirip onunkine bakardım muhtemelen. Bu aralar fiyat konusu bir acayip, garip garip arabalar garip garip fiyat aralıklarında bulunuyor ve garip garip gerçek satış rakamlarına gidiyor. Ben o konuda yorum yapacak kadar bilgili değilim.

Kolay gelsin. :)

coyote

• Membro
3. ilandaki araç sahibi "cool satıcı"(!) olayına yeni bir boyut getirmiş;

AÇIKLAMAYI OKUMADAN ARAMAYIN

GİULİETTA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN DA ARAMAYIN

GİULİETTA'NIN KRONİKLERİNİ BİLMİYORSANIZ HİÇ ARAMAYIN

YA DA İYİSİ Mİ, SİZ BENİ ARAMAYIN  :)

octinum

• Moderatore
3. ilandaki araç sahibi "cool satıcı"(!) olayına yeni bir boyut getirmiş;

AÇIKLAMAYI OKUMADAN ARAMAYIN

GİULİETTA HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN DA ARAMAYIN

GİULİETTA'NIN KRONİKLERİNİ BİLMİYORSANIZ HİÇ ARAMAYIN

YA DA İYİSİ Mİ, SİZ BENİ ARAMAYIN  :)

Ben ilan açıklamasını beğendim bu arada, yani katılmadığımız noktalar da var evet ama bu işin meraklısı olduğu anlaşılıyor, ACEA speklerinden falan bahsetmiş (doğru mu yazmış bilmiyorum, Giu bilgim pek yok). Bir bakmaya değer olabilir sanki. Fiyata da bakmak gerek elbette, gereksiz yüksekse falan iş değişir, yine fiyatları da bilmediğimden yazıyorum.

msguner

• Membro
Hepinize cevaplarız için tek tek teşekkür ederim. İş yoğunluğundan buraya cevap yazmaya fırsatım olmadı pek. kusura bakmayın.

Bugün içimde ufak bir heyecan var. Lise zamanları hayalini kurduğum araca belki de yarın kavuşuyorum :)

2. attığım şu ilandaki aracın sahibi beyefendi ile prensipte anlaştık gibi. Son olarak araç başına gitmeden sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-distinctive/sahibinden-alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-distinctive-2015-model-istanbul/26671437

Araç detayları
- boya, değişen, kaza, hasar kaydı yok
- full yetkili servis bakımlı belgeler vs mevcut denildi. arac ilk sahibinden satılık
- son bakımı yapılmamış. en son 1 yıl önce yapılmış bakımı. garajda bekliyor su an. evin 3. aracıymıs.
- ben alınca bakım yaptırmam gerekiyor. (bujileri, multijet filtresini, yağ, diğer filtreler, fren hidroliği, antifiriz, şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum) Tahminen ne kadar tutar ?
- Sıkıntı olarak bildiği tek şey 1 tane motor takozunun değişmesi gerektiği. onun haricinde bir sorunu görünmüyor.
- Kaporta olarak da sağ tarafta ufak bir otoparka sürtme var. bir tane de bısıkletlı çarpmiş. marşpiyel sanırım biraz eğilmiş. bu ciddi bir değer kaybettirir mi bilemedim.

Yarın aracı görmeye istanbula gidiyorum. Sizden ricam bildiğiniz güvendiğiniz expertiz olur, bakımını ve motor takozunu değiştirebileceğim bir usta tavsiyesi olur verebilirseniz çok mutlu olurum. Gittiğimde içim biraz rahat eder. Samsuna dönmeden bakımı istanbulda yaptırabilirim.

Onun haricinde aracın başına gittiğimde dikkat etmem, kontrol etmem gereken bir şey var mıdır ? 

Teşekkürler
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2024, 23:32:39 Gönderen: msguner »

Testarossa

• Moderatore
Ben olsam ilk;
1. Kendim bilgisayara bağlayıp arıza kaydına ve beyinden kilometreye bakardım. Olası yanlışlıkta hiç ekspertiz vs. uğraşmadan arabadan vazgeçerim.

2.Cihazım yoksa, ilk olarak Küçükyalı Birmota gidip sorgulama yaparım.

3. Birmotta her şey yolunda giderse ordan Bostancı sanayiye geçerim, Bostancı sanayide Alfa Sportivo detaylı ekspertiz yapıyor (yol testi,boya testi,alt takım kontrol). Bu aşamada zaten akla kara belli olacaktır.

4. Son olarak bostancıdaki kurumsal bir firmada sadece kaporta paketi yapıp içim rahat şekilde devam ederim.

Satıcı bunlara yanaşmazsa direkt bu arabadan vazgeçerim, Şu piyasada 10 yaşında bir deri koltuğu, sunroofu olmayıp kozmetik-mekanik işleri olan arabaya 830.000 veren biri bulmuş.

Lastiklere bakmanızı öneririm, lastiğin modeli ve tarihi kullanıcı hakkında çok güzel bilgi veriyor. Son olarak şehirdışından geliyorsunuz arabanın olduğu bölgeye hakimim ,profilimden numaramı alıp bir ihtiyacınızda ulaşabilirsiniz.

Dipnot:arabanın masraflarını , eksper  için gittiğiniz alfa servisinde yaptırmak zorunda değilsiniz.Bölgede yetkin ustalar var fiyat almanızı tavsiye ederim. Sportivo servisi yaptığı ekspertizi beğendiğim için tavsiye ettim , ben eksperi orda işlerimi bostancıda başka bir serviste yaptırmıştım.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2024, 00:53:50 Gönderen: Testarossa »
Semy synthetic hater

Youtube kanalım https://www.youtube.com/@emrecann34

msguner

• Membro
Ben olsam ilk.
1. Kendim bilgisayara bağlayıp arıza kaydına ve beyinden kilometreye bakardım. Olası yanlışlıkta hiç ekspertiz vs. uğraşmadan arabadan vazgeçerim.

2.Cihazım yoksa, ilk olarak Küçükyalı Birmota gidip sorgulama yaparım.

3. Birmotta her şey yolunda giderse ordan Bostancı sanayiye geçerim, Bostanco sanayide Alfa Sportivo detaylı ekspertiz yapıyor (yol testi,boya testi,alt takım kontrol). Bu aşamada zaten akla kara belli olacaktır.

4. Son olarak bostancıdaki kurumsal bir firmada sadece kaporta paketi yapıp içim rahat şekilde devam ederim.

Satıcı bunlara yanaşmazsa direkt bu arabadan vazgeçerim, Şu piyasada 10 yaşında bir deri koltuğu, sunroofu olmayıp kozmetik-mekanik işleri olan arabaya 830.000 veren biri bulmuş.

Cevabınız için teşekkür ederim. 800 civarı bir fiyata. anlaştık gibi ama expertiz vs yapınca çıkanlara göre belki değişiklik gösterebilir. Ben hgs'den km sorgusu yaptım orada aynı bahsedildiği gibi görünüyor. SMS plaka detay sorgulamasında da boya, değişen ve kayıt olmadıgını kontrol ettim. Onun haricinde araçta sunroof mevcut. Sadece deri koltuk yok sanırım onu da ben pek sevmiyorum bakımı vs zahmetli geliyor :D

Fiyatı pahalı mı buldunuz ? piyasada 800 civarı sunroofu olan, düşük km, boya değişen olmayan, bakım geçmişi belli  mk2 üstü bir araç hiç bulamadım. 700-800 civarındakilerin de ya geçmişi belli değil ya da mk1 manuel araçlar. 500 e 2010 model corsa d sattım yeni. Fiyatlar biraz saçma sanırım.

Bakım için de buradan yapılan istanbuldaki usta önerileri benim önceliğim olur. Servise gitmeyi düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2024, 00:54:14 Gönderen: msguner »

stormvalley

• Membro
@Testarossa nefis anlatmış. Kesinlikle Alfa Servislerinde ekspertiz yaptırın. Kalem kalem masrafından emin olup öyle ilerleyin.

Aracın mekanik masrafı her ikinci el arabada çıkabilecek hususlar ama yine de temkinli olmakta fayda var, zira fiyat biraz yüksek.
Aşağıda yaklaşık bir maliyet çıkarmaya çalışacağım.

Bujiler (3500)
Multijet filtresi (1500)
Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30 4 lt yağ (1700),
Diğer filtreler (1000),
Fren hidroliği (600),
Antifiriz (~1000),
Şanzıman yağı (~2000)
Üst motor kulağı (8500)
Alt şanzuman kulağı (2200)
Boya kaporta işleri (~12000)

Bu listede henüz mekanik işçilik yok, frenlerin durumlarından bahsedilmediği için yazmadım ama takım disk balata da işin içine girerse maliyet biraz daha artacaktır. Listedeki fiyatlar orjinal (filtreler hariç) yedek parçaların yaklaşık fiyatlarıdır. Birde kapı içlerinde sarkmalar var, onların tadilatını da bütçeye eklemek lazım.

Umarım keyifle sorunsuzca bineceğiniz bir araca sahip olursunuz. Konu ikinci el olunca ince eleyip sık dokumakta fayda var.

halil

• Membro
fiyat yüksek gibi.@stormvalley 'in belirtiği fiyatlar ile parça maliyeti 34000 tl işçilik ilave ettiğinizde 50000 tl yi bulur.(lastikler hariç)eksper ,alım satım plaka ücretlerini ilave ettiğinizde bir dolu masrafınız olacak.bu masrafları fiyattan düşebilirseniz iyi olur.boya,değişeni yok diye bakımsız araca fazla para vermeye de gerek yok.bakımlı olsun , 2 parça boyalı olsun.boyanan parça size bir masraf çıkarmaz ama bakımsız bir motor devamlı masraf çıkarır.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

stormvalley

• Membro
fiyat yüksek gibi.@stormvalley 'in belirtiği fiyatlar ile parça maliyeti 34000 tl işçilik ilave ettiğinizde 50000 tl yi bulur.(lastikler hariç)eksper ,alım satım plaka ücretlerini ilave ettiğinizde bir dolu masrafınız olacak.bu masrafları fiyattan düşebilirseniz iyi olur.boya,değişeni yok diye bakımsız araca fazla para vermeye de gerek yok.bakımlı olsun , 2 parça boyalı olsun.boyanan parça size bir masraf çıkarmaz ama bakımsız bir motor devamlı masraf çıkarır.
:yukari-ok:

Boyalı olsun ama mekaniği düzgün olsun.

esiyok

• Membro
Aarkadaşlar fevkalade bilgiler vermişler. Ben yalnızca şunu ekleyeceğim;
Evin 3. aracı eyvallah, peki yağ ve diğer periyodik bakımları her sene düzenli yapılmış mı. Araçla ilgilenilmiş mi. Bunlara dikkat etmenizi öneririm, hakkınızda hayırlısı olsun.

Kaan

• Membro
Eksper işi için cevaplar zaten tatmin edici ama 2015 model ve ekstra bir donanımı olmayan Giu için fazla sanki. Şahsen Giu alırken dolu olmasına dikkat edin. Cam tavan zevke göre değişir ama en kötü deri döşeme iyi olur sanki.

Hepinize cevaplarız için tek tek teşekkür ederim. İş yoğunluğundan buraya cevap yazmaya fırsatım olmadı pek. kusura bakmayın.

Bugün içimde ufak bir heyecan var. Lise zamanları hayalini kurduğum araca belki de yarın kavuşuyorum :)

2. attığım şu ilandaki aracın sahibi beyefendi ile prensipte anlaştık gibi. Son olarak araç başına gitmeden sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Araç detayları
- boya, değişen, kaza, hasar kaydı yok
- full yetkili servis bakımlı belgeler vs mevcut denildi. arac ilk sahibinden satılık
- son bakımı yapılmamış. en son 1 yıl önce yapılmış bakımı. garajda bekliyor su an. evin 3. aracıymıs.
- ben alınca bakım yaptırmam gerekiyor. (bujileri, multijet filtresini, yağ, diğer filtreler, fren hidroliği, antifiriz, şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum) Tahminen ne kadar tutar ?
- Sıkıntı olarak bildiği tek şey 1 tane motor takozunun değişmesi gerektiği. onun haricinde bir sorunu görünmüyor.
- Kaporta olarak da sağ tarafta ufak bir otoparka sürtme var. bir tane de bısıkletlı çarpmiş. marşpiyel sanırım biraz eğilmiş. bu ciddi bir değer kaybettirir mi bilemedim.

Yarın aracı görmeye istanbula gidiyorum. Sizden ricam bildiğiniz güvendiğiniz expertiz olur, bakımını ve motor takozunu değiştirebileceğim bir usta tavsiyesi olur verebilirseniz çok mutlu olurum. Gittiğimde içim biraz rahat eder. Samsuna dönmeden bakımı istanbulda yaptırabilirim.

Onun haricinde aracın başına gittiğimde dikkat etmem, kontrol etmem gereken bir şey var mıdır ? 

Teşekkürler
1 hayal
5 duyu
6.his

msguner

• Membro
@Testarossa nefis anlatmış. Kesinlikle Alfa Servislerinde ekspertiz yaptırın. Kalem kalem masrafından emin olup öyle ilerleyin.

Aracın mekanik masrafı her ikinci el arabada çıkabilecek hususlar ama yine de temkinli olmakta fayda var, zira fiyat biraz yüksek.
Aşağıda yaklaşık bir maliyet çıkarmaya çalışacağım.

Aşağı yukarı benzer bir masraf çıktı hocam. Satıcı da sağolsun biraz daha indirim yaptı. İlk alfa'mıza da bu şekilde kavuşmuş olduk. Kazasız, belasız, uzun soluklu bir macera olur inş :) Herkese tekrar teşekkür ederim. Araç bakımdan çıkınca ilk fotolarını çekip üyelerimizin araçları bölümünden paylaşırım diye umuyorum

Bujiler (3500)
Multijet filtresi (1500)
Motul 8100 X-Clean EFE 5W-30 4 lt yağ (1700),
Diğer filtreler (1000),
Fren hidroliği (600),
Antifiriz (~1000),
Şanzıman yağı (~2000)
Üst motor kulağı (8500)
Alt şanzuman kulağı (2200)
Boya kaporta işleri (~12000)

Bu listede henüz mekanik işçilik yok, frenlerin durumlarından bahsedilmediği için yazmadım ama takım disk balata da işin içine girerse maliyet biraz daha artacaktır. Listedeki fiyatlar orjinal (filtreler hariç) yedek parçaların yaklaşık fiyatlarıdır. Birde kapı içlerinde sarkmalar var, onların tadilatını da bütçeye eklemek lazım.

Umarım keyifle sorunsuzca bineceğiniz bir araca sahip olursunuz. Konu ikinci el olunca ince eleyip sık dokumakta fayda var.

stormvalley

• Membro
Yanıtı mesajın neresine yazdığınızı anlayana kadar baya bi uğraş verdim açıkcası : )
Neyse sonunda gördüm ama :D

Hadi hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binersiniz inşallah.
Forumda benden tecrübelki arkadaşların da affına sığınarak eğer destek ihtiyacız olursa da lütfen ulaşmaktan çekinmeyin.

Keyifli sürüşler dilerim.

msguner

• Membro
Yanıtı mesajın neresine yazdığınızı anlayana kadar baya bi uğraş verdim açıkcası : )
Neyse sonunda gördüm ama :D

Hadi hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız binersiniz inşallah.
Forumda benden tecrübelki arkadaşların da affına sığınarak eğer destek ihtiyacız olursa da lütfen ulaşmaktan çekinmeyin.

Keyifli sürüşler dilerim.

Pardon hocam yeni farkettim ben de, mesaj alıntının içerisinde kalmış :D teşekkürler tekrardan. şu an için akü ve kapi içi döşemesi haricinde bir masraf kalmadı gibi.

En son sağ arka porya da değişti onunla birlikte 40-42 civarında işçilik dahil ağır bakım + tüm sorunlu parçaların değişimi oldu. 14 lastiklere verdim. 6 aküye veririm gibi. kapı içi döşemeci de kapı başı 1500-2000 civarı alırım dedi. arkalar fena değil de önler bayagı sarkmış. 760 a ben aldım. 60-65 civarı da masraf oldu. 825-830 a geldi diyebiliriz :D kaporta+kapı döşemesini saymıyorum.

- ilk sahibinden
- boya değişen hasar kaydı yok
- son bakım hariç tüm bakımlar yetkili serviste ve ilk araç faturasına kadar evrakları var.
- sport 1 paket + sunroof + paddle Shift satın almış
- 63 bin km de
- araç içinde kapı döşemesi hariç kronik hatalardan hiç biri yok. koltuk döşemeleri vs temiz

bunlara gore 830-840k makul mudur ? pahalı mıdır bilemiyorum :D ama aldıktan sonra ilk uzun yolumda çok keyif aldım. şansıma otobana çıkar çıkmaz hgs gişelerinde önümde kırmızı bir giuiletta vardı. arkalı önlü gittik bir süre :D

« Son Düzenleme: 23 Ekim 2024, 22:09:31 Gönderen: msguner »

stormvalley

• Membro
Alınmış mal artık alınmıştır, sonradan hesap yapılmaz :)
Bundan sonra tadını çıkarmak lazım.
Tüm geçmişini bildiğin bir araban var artık umarım sen de iyi bakar ve bir sonraki sahibine bu şekilde teslim edersin :)

Kapı döşemeleri için iyi işçilik şart, kimse tek parça deriden yapamıyor. Ya parçalı dikişli deri yapılacak ya da kumaş kaplanacak. Bu sebeple ben de ellemiyorum, tamamı sarkana kadar devam :)

Bahsettiğiniz donanım bir önceki Giuliettam ile aynı pedal shifti baya kullanışlı bulurdum, ne yazıkki şimdiki Giuliettam'da yok.

Sonuç olarak, tekrar hayırlı olsun diyelim.

Keyfile sürün inşallah.

msguner

• Membro
Alınmış mal artık alınmıştır, sonradan hesap yapılmaz :)
Bundan sonra tadını çıkarmak lazım.
Tüm geçmişini bildiğin bir araban var artık umarım sen de iyi bakar ve bir sonraki sahibine bu şekilde teslim edersin :)

Kapı döşemeleri için iyi işçilik şart, kimse tek parça deriden yapamıyor. Ya parçalı dikişli deri yapılacak ya da kumaş kaplanacak. Bu sebeple ben de ellemiyorum, tamamı sarkana kadar devam :)

Bahsettiğiniz donanım bir önceki Giuliettam ile aynı pedal shifti baya kullanışlı bulurdum, ne yazıkki şimdiki Giuliettam'da yok.

Sonuç olarak, tekrar hayırlı olsun diyelim.

Keyfile sürün inşallah.

Tekrardan teşekkür ederim. Haklısınız bundan sonra artık fiyat vs konuşmak çok da mantıklı olmaz.

Bu aralar forum forum, video video gezip notlar alıyorum. Yapılacaklar ile ilgili bir döküman hazırlığı içerisindeyim. Buradan da paylaşıp Giulietta kullanıcılarının değerli yorumlarını da almak istiyorum. Belki ortak geliştirilen bir giulietta rehberine bile dönüşebilir .Kronik sorunlar, araca yapılabilecek iyileştirmeler, bakımda dikkat edilmesi gerekenler, pratik bilgiler, Parça temini yapılabilecek yerler, 3d yazıcı ile basılabilecek parçalar ve model linkleri vs vs Hayırlısı bakalım :)
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2024, 23:24:25 Gönderen: msguner »

husnolil

• Membro
Bir yeni üye olarak herkese merhaba diyorum,

1-2 haftadır Giuilietta hastalığına yakalandım. Yaz ayına doğru almayı düşünüyorum para durumlarını ayarlayıp. 2014 model ve üzeri 170 HP otomatik kombinasyonunu çok beğendim.

En beğendiğim ilanı da sizinle paylaşmak isterim; https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-spor-paket-cam-tavan-170hp-brembo-2-sahininden-1127569570/detay/
Sizce araç fiyatına göre uygun mudur? Umarım istediğim gibi bir alfa sahibi olurum.

cemdogu

• Membro
Selamlar.

Nacizane önerim, yaz aylarına kadar araç alabilecek konumda değilseniz hiç araştırmaya başlamamanız. Zira kafayı yersiniz. Hem bilgiç bilgiç konuşup can sıkanlardan, hem de sektördeki fiyat değişkenliğinden dolayı çıldırırsınız.

Ayrıca bütçelendirme noktasında da ciddi bir fark yaşanacağı kesin. 2025 Ocak ayı itibariyle tablo, şu ankinden çok daha farklı olacak.

Giulietta zamansız tasarıma sahip Alfa Romeo'lardan biri. Ancak iç tasarımı genel olarak tartışılır ve Fiat'taki vizyonsuzluktan nasip alındığı sürekli konuşulur. Ben de malesef bu görüşteyim. O müthiş dış tasarıma, bu kadar yavan bir iç tasarım gerçekten şaşılası.

Haricinde İstanbul'da yaşayan bir arkadaşımın aynı özelliklerdeki Giulietta'sında 6-7 yıl sorunsuz kullandığını biliyorum. Araç sıfır kilometre alınmıştı. 2 yıl yetkili serviste, sonrasında da adını hatırlayamadığım iyi bir Alfa servisinde bakımlarını gördü araç. Yağ değişimlerini 10.000'e gelmeden yaptırırdı. Hava filtresini yağ ile birlikte değil, kendisi, canı sıkıldıkça değiştirirdi.

Satmadan önce de binebildim, sesi gerçekten çok hoştu. Üst devrilerde egzozundan gelen ses pek bir hoş idi. Yanlış hatırlamıyorsam 110-120.000 kilometre'lerde elden çıkartmıştı ve kolay satılmıştı araç. Bu zamana kadar periyodik bakımlar dışında da bir masraf etmediğini söylemişti.

Forumdaki tecrübeli kullanıcılar görüş ileteceklerdir. Ancak önemli olanın her zaman geçmiş bakımları olduğunu düşünürsek, ilandaki araç iyi görünüyor. 2022 yılına kadar yetkili servise girmesi benim için bir anlam ifade etmez, yetkili servisin göstermediği özeni, yetersiz koşullarda bazı ustalar fersah fersah gösteriyor ki, önemli olan aracın nasıl kullanıldığı ve bakım aralığı. Buna dikkat ederek araç seçmeniz önemli.

Ama; dediğim gibi, bence bu araştırmaya akıl sağlığınızın selameti için mart-nisan ayında başlayın :)

2003 Alfa-Romeo 147 Distinctive 3dr.
2005 Citroen C2 1.4 HDI SX 3dr.
2004 BMW F650 GS TwinSpark
2022 Subaru Forester 2.0 E-Boxer Hybrid Sport
DBY Detailing - DOĞU GARAJ

alcn.altnr

• Membro
Saygıdeğer alfistililer ben yeni üyeyim ve  bir iki hafta içinde giulietta  ile  bu aileye dahil olacağım ve bundan gurur duyacağım.  Burayı da araştırma yaparken buldum  alfa romeo klişelerden uzak kendine özgü  olduğu için hep saygı ve sevgi duyuyordum ve sonunda giulietta hayalime az,kaldı. https://shbd.io/s/0fnMvucl bu giulietta yi alacağım  ne diyorsunuz:)  bu arada ben Alican altıner van görev yapıyorum. Aracı  İstanbul dan alacağım. Bir iki hafta içinde  galeri ile aynı semte oturan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar ise harika olur

stormvalley

• Membro
Özellikle Dizel tercih etmenizin bir sebebi var mıdır?
Dizel motorlu bir aracı ikinci el satın almak için km biraz fazla görünüyor.

alcn.altnr

• Membro
Dikkat ettiğim hususlar * alfa romeo * olmasi :) yüksek model, aracın şanziman motor yürüyen aksanı  gibi kilit yerlerin bakımlı ve orijinal olması, eşimde kullanacağı icin otomatik olması ve eşimin hamilelik süreci olduğu için ödeme konusunda kolaylık olması gibi kriterlere bakarak seçtim ama ( bu konularda çok bilgim yok ama  alfa romeo  binmek için aldığım riske değer;)
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2024, 11:47:53 Gönderen: alcn.altnr »

GoogleTagged