Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV ile Takas Düşünüyorum. Fikirleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Haklısın manevi zarar büyük olur. Bir alalım o zaman bakarız. Ama malesef uygun alternatif yok. 16000 olan satılmış zaten. 10000'e gitmiş daha yeni. Geriye Gri olan kalıyor onuda Sercan geç diyor. Beklicez bakalım.

Bu kasa alacak olsam spider alırım diyenler olmuş ben atlamışım bunu. Bende kesinlikle spider isterim ama darda olsa o arka koltuklara ihtiyacım var. En kötü bagaj olarak kullanılır, kimse oturmasa bile. Ama ileride bir gün evlendiğimde eşime 4 kapı piyasa bir araba alırım işte o zaman ailenin ihtiyacı kalmaz benim arabama, o vakit tek seçenek spider olacak.

Edited by - tolga_ozhan on 06/02/2009  18:58:38

cokopirens

Selam,

Mevcut bir kaskonuz varsa araç değişikliği yapabilirsiniz çok eski bir araç değil 90 model araçları sigortaladığımız bile oluyor (Axa sigortada kasko sorumlusuyum) sadece hasarda eskime payı düşülebilir (%10-%20 gibi)

Bir de benim servisim maslak sanayide rosso corsa. Servisin sahibi önceden zeytinoğlunda çalıştığı için bu arabaların geçmişlerini iyi biliyor. Ben beyaz GTV dediğimde çok şaşırmıştı ve bana beyaz GTV yok demişti sonra arabayı gösterdim ve bu araba gri çıktı ve satılır sayılmaz kaza yaptı dedi (plakadan yanlış hatırlamış da olabilir tabi)

Edited by - cokopirens on 06/02/2009  21:37:57

Anıl

Şöyle bir örnek vereyim benim araç 99 model 156 1.6 kasko firmalarının bana verdiği senelik gider 1350-1500TL arası değişiyor, eski arac olması ve İtalyan olması fiyatı yükseltiyor...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Dentist

Burada da zarardayız sanırım.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tolga_ozhan

Arkadaşlar kasko ile konuştum herhangi bir problem yok bu konuda.
Onun dışında Gri olana gidip baktım. Alfa Center ile kendimizce fiyatta anlaştık. Arabının tahrihçesini araştırdım. Tüm bakımlar Sportivoda yapılmış. Yılmaz usta kesinlikle ok verdi. Bulacağın en temiz GTV diyor. Motoru ellenmiş konusuna gelince sadece torbo basıncı ile ilgili müdahaleler olmuş. Onlara Sportivo'da orjinal haline dönüştürülmüş. Hangi tarihte hangi kilometrede ne bakımının yapıldığını öğrendim. Hiçbir bakım masrafından kaçılmadan herşeyi zamanında halledilmiş bir araba. Galeriden önce ki Kaan Kuşçu isminde bir arkadaşmış. Araba onun zamanında yeni kasaya çevrilmiş. İçi dışı gerçekten bayağı bakımlı bir aaraba. Merak edenler için söyleyeyim. Üzeindeki bütün extralar duruyor sökülen birşey yok. (Ses sistemi, süspansiyon, yayalar, spoiler. Tekrardan detaylı bir kontrolden sonra almayı düşünüyorum. Yılmaz usta kesin ok verdi bu araba için aynı şekilde Güngör Usta'da motor olarak araba sorunsuz saat gibi çalışan emek harcanmış üzerine titrenilmiş bir araba diyor. Hayırlısı artık.

Dentist

Madem bu kadar iyi durumda;o zaman neden fiyatı 35 lerden 25 lere düşmüş acaba?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

tolga_ozhan

Tamamen eski sahibinin ütopik fiyat isteyip. Umduğunu bulamaması. Sonunda mantıklı bir fiyata galeriye bırakmak zorunda kalmış. Alfa Center alınca arabayı hemen sportivo'da motordaki extralar iptal edilip, satandarda çevrilmiş araba. Dediğim gibi zaten eski sahibi sadece turbo ile oynamış. Yılmaz usta biliyor her türlü müdaheleyi. Zaten tüm kayıtları mevcut hangi kilometrede ne yapıldığı.

Burak

bu araçların satılacağı fiyatlar 20 bin çevresinde olmalı ,diğer yüksek fiyatlar olurda denk gelirse satarız yada boş ümitlerle açılmış ilanlardır.
umarım gönlünüze göre br araç bulursunuz
Önder ve Selim çok detaylı bilgi vermişler zaten , ama kafanıza takılan detaylar olursa yardımcı olmaya çalışırım.
1997 Gtv V6 TB

tolga_ozhan

Bahsetiğ-im arabanın eski sahibi olan Kaan Kuşcu'yu tanıyan var mı acaba? Ben telefon numarasını buldum ama direkt olarak tanımayan birisinin araması ayıp olur diye düşündüm. Son çare arıcam ama belki tanıyanınız vardır.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu araba bir ara kayboldu ilan tekrar ortaya çıktı. Bunu bilen var mı? (kesin vardır, meşhur GTv ye benziyor)

cuneyt

bu arabanin bahsi onceden gecti zannedersem. toplanmis bir arac.
nerden hatirladin derseniz sag alt kosesinde "T" harfi olan resim o ilanda da vardi.

Edited by - cuneyt on 07/02/2009  21:34:30

selim

quote:

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu araba bir ara kayboldu ilan tekrar ortaya çıktı. Bunu bilen var mı? (kesin vardır, meşhur GTv ye benziyor)

Bu araç şu anda Barış Atik adında genç bir arkadaşımızın,daha doğrusu Önder'in Rahmetli Gtv'si.Barış'ın dediğine göre şasisinde hiç bir sorun yokmuş?!,ölçtürdüğünü söyledi.Bir sürü masraf yapmış.Kullandığımda öyle kendini salmış bir araç izlenimi bırakmadı,ancak motor ve turbo bakımlarının yapılmamış olması sebebiyle kendi aracımla (chipten önce)kıyasladığımda çok zayıf buldum.O zamandan beri bir çok mekanik parçası değişmiş bu güç kaybı herhalde gitmiştir diye düşünüyorum.Ancak bu bakımları ve parça değşimlerini nerde kime yaptırdı bilmiyorum,aracın viraj limitlerini zorlamadığımdan yol tutuşu ile ilgili bir deneyimimde olmadı,sadece yüzeysel kısa bir test yapmıştım.

Edited by - selim on 08/02/2009  00:43:24
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Alfadanadam

Hayırlısı olsun.
GTV bir rüya, umarım kabusa dönüşmez. :)

master

Yok ilandaki araba benim rahmetli, o araba adam olmaz artık ben söyleyeyim. Alan arkadaşın da üzülerek söylüyorum araçlarla ve GTV ile ilgili en ufak bilgisi yok.

Bu arada Alfa Center'daki araba eğer gerçekten temizse dediğim gibi güzel bir tercih. Modifiyeli olması düşündürücü, unutma ki ben de 3 sene aradıktan sonra Alfa Romeo konusunda sözüne direk güveneceğim kişilerin referansıyla aldım rahmetliyi ve eski sahibi de gözü gibi bakmış araca, ancak üstüne ciddi masraf yaptım çıkan sorunlardan dolayı. Yani temiz olsa bile hem modifiyesinden hem de yaşından dolayı biraz ekstra masraf yapmayı göze al.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

tolga_ozhan

Ön taraf sportivo'da yeni tipe çevrilmiş 2006 yılında. Yapılan işlemlerin kaydını gördüm. Zevk için yapılmış kaza sebebiyle değil. En ince noktasından bile emin olmadan asla almam zaten.

tolga_ozhan

Yeni araba alım satımı bana ne kadara mal olur son zamanlarda almış olnalar yardımcı olabilir mi. Plaka değişmiyecek, zorunlu trafik sigortası eskisinden buna aktarılacak. Sadece noter ve ruhsat masrafı var heralde. Bunun dışında birşey var mı?
Birde noter satışından sonra ruhsatı nerede çıkartmam gerekli. Bu konularda cahilim kusura bakmayın. İstanbul plaka bir arabanın ruhsatı başka ilde çıkartılabilir mi yoksa ilaki kayıtlı olduğu yerde mi oluyor.

Edited by - tolga_ozhan on 09/02/2009  17:59:52

murat

Trafik sigortası aktarılıyor mu?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

tolga_ozhan

Bugün konuştum aktarılıyormuş. Kasko priminde 2004 model bir 156 ile 97 GTV aynı çıkıyor. Zorunlu trafik sigortasını siz satış sözleşmesini getirin hemen aktarırız dediler.

n/a

quote:

Yeni araba alım satımı bana ne kadara mal olur son zamanlarda almış olnalar yardımcı olabilir mi. Plaka değişmiyecek, zorunlu trafik sigortası eskisinden buna aktarılacak. Sadece noter ve ruhsat masrafı var heralde. Bunun dışında birşey var mı?
Birde noter satışından sonra ruhsatı nerede çıkartmam gerekli. Bu konularda cahilim kusura bakmayın. İstanbul plaka bir arabanın ruhsatı başka ilde çıkartılabilir mi yoksa ilaki kayıtlı olduğu yerde mi oluyor.

Edited by - tolga_ozhan on 09/02/2009  17:59:52

Satışta adresi İstanbul gösterirsen plakan aynen kalır, noter masrafı 350 TL gibi tutar.

Satışta diyelim Kocaeli adresi gösterdin, o zaman plakan değişir, ruhsatı Kocaeli trafik şube verir, ekstra 100 lira masraf edersin, 41 olursun..

Kocaeli ile İstanbul'un yazışması bazen uzun sürüyor, bence 34 kalsın ..

Alfadanadam

Geçtiğimiz Cuma günü satış işlemi için notere tam 305 ytl ödedim. (97 model Pug 106)

Anıl

Ben ekimde aracımı almıştım, o zamanlar noterin elinden satış işlemi alınacak diye noterler ne vurursam kar dediler ve o zaman satışa 153TL noter masrafı yaptım, esasında mebla baya yüksek olması gerekiyordu...Demek yine noter masrafı yükseldi...

1998 GTV V6 TB

master

Anıl Bey, "ne vurursam kar" diye bir mentalite işlemez noterlerde, aksine bazı noterler başı derde girmesin diye bazı işlemleri geri çevirir. Noterlerde ücret sabittir, alınacak para bellidir. Noter kendi ücretini belirleyemez, devlet noter ücretlerini belirler, noter de bunu alır. Tek kuruş eksik veya fazla alma yetkisine sahip değil.

Edited by - master on 10/02/2009  10:43:32
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

murat_016

tolga bey şöyle ifadeyim geçen sene tam bu zamanda ben noter işlemleri ve plaka ruhsat işlemleri yaptım aracım 96 laguna 2.0 rxe idi.noterde kasko bedeli neyse o kadar ödedim 171 ytl ödedim noterde.(sattığımdada alıcısı 151 ytl idi sanırım o kadar ödedi).aracın plakası bursanın farklı ilçesinden olduğundan artı plakada tr rumuzu olmadığından değiştirdim sadece kendim istediğim için.özel plaka almıştım(sonu 4004tü) plakaya 150 ytl verdim 50de ruhsata vermiştim 200 ytlye benim işlemlerim bitmişti saygılar

Anıl

quote:

Anıl Bey, "ne vurursam kar" diye bir mentalite işlemez noterlerde, aksine bazı noterler başı derde girmesin diye bazı işlemleri geri çevirir. Noterlerde ücret sabittir, alınacak para bellidir. Noter kendi ücretini belirleyemez, devlet noter ücretlerini belirler, noter de bunu alır. Tek kuruş eksik veya fazla alma yetkisine sahip değil.

Edited by - master on 10/02/2009  10:43:32

Ben satışı yaptırırken başka noterlerde aynı işlem 40-50TL daha pahalıya yapılıyordu, bende bu notere işlemleri ucuz yaptığı için etraftan duyduklarıma göre gittim ve gerçektende ucuza mal oldu(İzmir Bornova da bu noterin ucuza satış yaptığını bilen çok var), peki bu fark niye doğdu onu da açıklayabilirmisiniz..

1998 GTV V6 TB

Dentist

Böyle bir uygulama ben de ilk kez duyuyorum.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti