Kredi çekebilseydim ocak ayında çekip alacaktım, reel enflasyonun altındaki faiz oranları nedeniyle hesabını yapınca kredi çekmek daha karlı idi bir de ertelemeli vs kampanyası vardı. Şu anda da farklı olduğunu zannetmiyorum. Belirsizlik sadece piyasanın bir anda düşmesi, ÖTV indirimi veya sıfır araç arzının talebin üstüne çıkması gibi durumlarda olacaktır, bunların ihtimalini ve değerlendirmesini size bırakıyorum.
Naçizane fikrim, aracı alacak paranın nerden geldiğinin dışında, kenarda acil durum için bir birikim olmadan herhangi bir marka araç almak zaten risk iken bir de 159 gibi bir modelle başlamak kısa sürede araçtan soğumanıza neden olabilir. Düşük km veya düzgün binilmişini bulmanın zor olduğu bir piyasa var, uzun vade için sağlıklı bir çözüm olmasa da yan sanayi parça ile ucuza bazı masraflardan kısa süreli kaçınılabilir ama bu sefer de araç sizden soğur.

Bir 159 kullanıcısı olarak, bu şartlar altında nispeten daha keyifsiz ama yürütmesi daha kolay bir seçeneğe yönelmenizi tavsiye ederim.