Hosgeldiniz , km den ziyade arkadaslar gecmisi bilinen bakimlari yapilmis arac tavsiye ettiler km dusuk olupda bakima cok muhtac araclar var.
Oncelik , gecmisi bilinen alfisti diye tabir ettigimiz, hic bir masrafdan kacmayan kullanacidan bulmaniz.Alfa 147/156 keyifli araçlardır.147 den sonra 156 ile yola devam eden biri olarak alirkan cok dikkat etmeniz gerekecektir.
Sonra km isine bakabilirsiniz ama 14/15 yasindaki araclarda artik 200 bin km ve ustune cikmaya başladı bu da cok buyuk bir ayrım olmayabilir sizin için.
İmkan var ise Alfa Romeo ustasına motor iyice gösterilmeli malum bu araçlarda 100xxx den sonra motor segman/conta isteyebiliyor , bu da 5.000 tl de başlar ve üzücü bir başlangıç olabilir.Triger seti mutlaka zamanindan degismis olmali varsa en son ki zamani bilinmeli.Baski balata da keza oyle.
Boya konusu saydıklarimdan sonra geliyor.14/15 yaşindaki araclarda illaki bir cok boya vs olacaktır.
Ön takım gidilen yol durumuna kullanima gore 2 sene yada 1 sene gider.
İkinci el olupda masrafsiz araba yok gibidir illaki birseyler cikabilir karsinizda en az 3/4 bin kenarda bekletin derim.
Sıradan expertiz servislerine çok fazla guvenmeyin cogu motor sanziman elektirikn, elektronik konularda hic bir bilgi sahibi degil ve kayda deger birsey olcmuyorlar bu Araclar icin.
147 de karar kıldım dediniz ben de 147 kullanan biri olarak 156 derim , yinede 147 bakarsanizda ;
Orası burasi oynanmis gereksiz modifiye yapilmis , acik hava filtreli , abarti egzozlu ,pavyon led takimli , markasi bilinmeyen rengarenk 17/18 jantlı , teyp cercevesiz , icerisi sigara cöplüğü olan ,bir 147ye denk gelmemenizi öneririm ilanlarda cok goruyoruz artık , bu araclara en cok yakisan seyler orjinal ekipmanları yurdum insani sahine yaptiklarini buna yapinca alfa romeonin hic bir orjinalligi kalmiyor.
Son olarak da bu araclari sanayideki ustalar hatta fiat servisleri anlamaz bakmazlar bile coğu , tavsiyem Özel Alfa Romeo Servis ve deneyimli usta bulup islemlerinizi orada halletmeniz olacaktir.
Yolunuz açık olsun.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi