Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Hayalimi Gerçekleştiriyorum  (Okunma sayısı 3509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rapciimam16

• Membro
Hayalimi Gerçekleştiriyorum
« : 28 Mayıs 2019, 14:42:04 »
Esenlikler sayın abilerim kardeşlerim. Tanışma konusunu bulamayınca mecburen buraya yazmak zorunda kaldım. Ben Bursa'da oturan 21 yaşında öğrenci bir kardeşinizim. Çocukluğumdan beri Alfa Romeo tutkunuyum. Şuan çalışıyorum fakat önümüzdeki yıldan itibaren okula devam etme kararı aldım. Ehliyetimi aldığım süreden beri yaklaşık 3.5 yıldır dizel megane 2 ve benzinli 206 kullandım. Şuan da zaten mevcut aracım benzinli bir 206. Arabamı değiştirmek istiyorum ve ait olduğum sürücü koltuğuna geçmek istiyorum. Yani bir Alfa 156'ya veya 147'ye. Aracımı satınca elimde 35 bin lira gibi bir miktar olacak. Uzun yıllardır Alfaları takip ettiğim için bu paraya temiz bir Alfa alabileceğimi biliyorum. Borcum yok çok şükür ve bu yüzden öğrencilik hayatımda Alfa Romeo'mu sağlıklı bir şekilde yürütebileceğimi düşünüyorum. Şimdi sorularıma geçecek olursam; ben aracımı benzinli kullanıyorum ve aracım kuruş bazından 50-52 kuruş yakıyor. Yani şehir içinde 7.8-8 litre civarı... Alacağım Alfa'yı lpg ile kullanabilirim mecburen, 1.6 TS motorlu bir Alfa, sakin kullanımda şehir içi kaç litre lpg yakar?
Alfa'larla ilgili hurafeleri umursamıyorum fakat, alacağım ortalama temizlikte bir Alfa maliyet bakımından ne gibi külfetler çıkarabilir? Kullandığım 206 tertemiz bir araç aldığımdan beri sadece bakıma para verdim. Alfa bu konuda yüzümü yine güldürür mü?
Yani sonuç olarak bu aracı bana tavsiye eder misiniz?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ArinFırat

• Membro
Ynt: Hayalimi Gerçekleştiriyorum
« #1 : 28 Mayıs 2019, 14:51:06 »
öncelikle aramıza hoşgeldin. hayallerinin peşini sakın bırakma sonuna kadar git Kardeşim..kısa ve öz yazacam, 156 ya harcayacağın para 206 na harcadığın paradan daha fazla olmayacaktır..156-147 de dikkat etmen gereken en önemli 3 başlık: 1. ve en önemli sorunu yaşadığınız yerin yolları bozuk ise alt takım çok çabuk bozulur, 2. si varyatör sesi. varyatör sorun değildir, sadece motor soğuk iken ilk çalıştırmada 2 3 saniye cırcır sesi yapar ve geçer, 3. ise fiat gurubunun kroniği yağ eksiltme sorunu,haftada 1 yağ seviyeni kontrol edip eksiği tamamlarsan başın ağrımaz...muhtemelen 156 ile başlar isen, ileride seni 159 veya giuliettalarda görürüz. (keşke stelvio veya giulia' da görsek) :) şimdiden hayırlı uğurlu olsun..

rapciimam16

• Membro
« #2 : 28 Mayıs 2019, 15:33:43 »
öncelikle aramıza hoşgeldin. hayallerinin peşini sakın bırakma sonuna kadar git Kardeşim..kısa ve öz yazacam, 156 ya harcayacağın para 206 na harcadığın paradan daha fazla olmayacaktır..156-147 de dikkat etmen gereken en önemli 3 başlık: 1. ve en önemli sorunu yaşadığınız yerin yolları bozuk ise alt takım çok çabuk bozulur, 2. si varyatör sesi. varyatör sorun değildir, sadece motor soğuk iken ilk çalıştırmada 2 3 saniye cırcır sesi yapar ve geçer, 3. ise fiat gurubunun kroniği yağ eksiltme sorunu,haftada 1 yağ seviyeni kontrol edip eksiği tamamlarsan başın ağrımaz...muhtemelen 156 ile başlar isen, ileride seni 159 veya giuliettalarda görürüz. (keşke stelvio veya giulia' da görsek) :) şimdiden hayırlı uğurlu olsun..

Teşekkürler, ben her zaman 156 taraftarıyım da ciddi düşündüğüm kişilik 147ye zorluyor :) Insallah giulia sahibi de oluruz ama hayalim ondan da öte,  Disco Volante... :)

Cihan82

• Membro
« #3 : 28 Mayıs 2019, 15:35:59 »
Hoşgeldin... 1.6 twinspark sakin kullanımda şehir içi 11 lt civarı lpg yakar. Şu an 156 için düşünelim mesela, En genci 13 yaşında olan bir makinadan bahsediyoruz. Kronik sorunlar harici her an süprizlere açık olmak lazım. Zaman içerisinde yaptığınız masraflar toplandığında insan bir vay be diyor. Bu durum belli bir yaş ve km'nin üstündeki her araç için aynı.
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

Majo

• Membro
« #4 : 28 Mayıs 2019, 16:12:23 »
MK 2 yerine mk1. 5 düşünebilirsin. Ben Mk1 2.0 kullanıcısıyım. Benzin 10-11 litre, LPG 12 - 13 litre yakıyor. Karışık kullanıyorum. Masrafların tamamen şans. Motoru sağlam sanırsın bitik çıkar. Seceresini bildiğin bir 156 bulursan al, yoksa en iyisi en ucuzudur şahsi fikrim. Motoru, alt takımı kendin yapar malın ne olduğunu bilirsin. Galeriden falan alma. Binicisinden al mutlaka. Varyatör denilen parçaya da hiç takılma. Tamir takımı var. Önemli olan tanıdık bildik birinden bulman veya kesinlikle uğraşabileceğin kadar ucuza alman. Uğraşılır mı diye soracaksın, ben uğraştım ve hala uğraşıyorum. 159 veya D sınıfı sıfır bir araç alabilene kadar da uğraşırım başka bir arabaya da binmem.
Risk yoksa ben de yokum.

rapciimam16

• Membro
« #5 : 28 Mayıs 2019, 18:22:17 »
147'de karar kılındı gibi. Şimdi aracımı satıp yeni araba için titizlikle araştırma yapmam gerekiyor. Sizce en fazla kaç bin kilometredeki araçlara yönelmeliyim?

gothicwhisper

• Membro
« #6 : 01 Haziran 2019, 09:23:57 »
Hosgeldiniz , km den ziyade arkadaslar gecmisi bilinen bakimlari yapilmis arac tavsiye ettiler  km dusuk olupda bakima cok muhtac araclar var.

Oncelik ,  gecmisi bilinen alfisti diye tabir ettigimiz,  hic bir masrafdan kacmayan kullanacidan bulmaniz.Alfa 147/156 keyifli araçlardır.147 den sonra 156 ile yola devam eden biri olarak alirkan cok dikkat etmeniz gerekecektir.

Sonra km isine bakabilirsiniz ama 14/15 yasindaki araclarda artik 200 bin km ve ustune cikmaya başladı bu da cok buyuk bir ayrım olmayabilir sizin için.

İmkan var ise Alfa Romeo ustasına motor iyice gösterilmeli malum bu araçlarda 100xxx den sonra motor segman/conta isteyebiliyor , bu da 5.000 tl de başlar ve üzücü bir başlangıç olabilir.Triger seti mutlaka zamanindan degismis olmali varsa en son ki zamani bilinmeli.Baski balata da keza oyle.

Boya konusu saydıklarimdan sonra geliyor.14/15 yaşindaki araclarda illaki bir cok boya vs olacaktır.

Ön takım   gidilen yol durumuna  kullanima gore 2 sene yada 1 sene gider.

İkinci el olupda masrafsiz araba yok gibidir illaki birseyler cikabilir karsinizda en az 3/4 bin kenarda bekletin derim.

Sıradan expertiz servislerine çok fazla guvenmeyin cogu motor sanziman elektirikn,  elektronik konularda hic bir bilgi sahibi degil ve kayda deger birsey olcmuyorlar bu Araclar icin.

147 de karar kıldım dediniz ben de 147 kullanan biri olarak 156 derim , yinede 147 bakarsanizda  ;

Orası burasi oynanmis gereksiz modifiye yapilmis , acik hava filtreli , abarti egzozlu  ,pavyon led takimli  , markasi bilinmeyen  rengarenk 17/18 jantlı , teyp cercevesiz , icerisi sigara cöplüğü olan ,bir 147ye denk gelmemenizi öneririm  ilanlarda cok goruyoruz artık , bu araclara en cok yakisan seyler orjinal ekipmanları yurdum insani sahine yaptiklarini buna yapinca alfa romeonin hic bir orjinalligi kalmiyor.

Son olarak da bu araclari sanayideki ustalar hatta fiat servisleri anlamaz bakmazlar bile coğu  , tavsiyem Özel  Alfa Romeo Servis ve deneyimli usta bulup islemlerinizi orada halletmeniz olacaktir.

Yolunuz açık olsun.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2019, 09:33:38 Gönderen: gothicwhisper »

GoogleTagged

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal