0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu tekniği uygulayabilen biri var mı aramız da?? varsa helal olsun
Viraja yaklaşıyorsunuz. Sağ ayağınız ile frene basarken sol ile debriyaja basıp vitesi küçültün. Bundan sonra sağ ayağınızın topuğuyla veya yanıyla (sağ ayağınızın burnu hala fren üzerinde kalacak şekilde bileğinizi bükerek) gaz pedalına hafifçe dokunup motoru hızlandırın ve debriyajı bırakın. Evet hepsi bu.. Böylece darbesiz ve yumuşak bir şekilde vitesinizi küçülttünüz.. Daha çok pist yarışlarında faydalı olacağına inandığım bu tekniği rallilerde uyguladığımı söyleyemem.. Sanırım bunun nedeni arabamın motorunun kompresyon değerinin etrafına dehşet saçacak kadar büyük olmaması, benim bu işi becerememem veya önden çekişli bir araba kullanıyor olmam nedeniyle özellikle keskin viraj girişlerinde arabanın arkasının hafiflemesi ve bir miktar kayarak daha kolay biçimde virajı dönmemi sağlaması. Bahaneleri olabilir.Bu tekniği kolaylıkla kullanabilmeniz için fren pedalı ile gaz pedalı seviyeleriniz birbirine yakın olmalıdır. En ideal durum kendinizi en rahat hissettiğiniz durumdur. Ayrıca pek çok sportif pedal kiti bu tekniği destekleyecek şekilde özel formlarda üretilmektedir. Ayrıca kullanılan ayakkabılar da çok büyük önem taşımaktadır. Tabanı çok dar ayakkabılar ile boşu boşuna vakit kaybetmeyin. Normal düz tabanlı bir yürüyüş ayakkabısı yeterli olacaktır. Tabii en iyisi pahalı bir sürücü ayakkabısı almak.
kaynak:araconline
ayıptır söylemesi ben sıkça kullanırım..fenerbahçe stadı çevreyolu çıkışı idealdir..,
bişi anlamadan yana yapışma riski de var tabi
broadway vardı sene 91, toprak yolda denerdim..ne çekti benden gariban senelerce
Merhaba;
FB virajına, peco 106 quick ve 106gti ile, 90km/s suratte rahatca giriliyor. ancak, zaten daha fazla surate viraj kendisi izin vermiyor. Cok efsane var; viraja Ferrasi 120'yle girmis falan diye... Ben pek prim vermiyorum dogurusu, bana sorarsaniz o virajda tutturulabilecek (yol otomobili ile!) en yuksek surat, ~90 olsa gerek.
Daha once de, Focus SportTrend'i olan bir arkadasimizin otomobili ile ayni virajda deneme yaptik, ve arac ESP'nin acik olmasi dolayisi ile 70'i gecemedi. Ama ESP kapali olursa, zannederim daha yuksek suratleri gormek sorun olmasa gerek.
http://www.elk.itu.edu.tr/~azzmi/sol_ayak_fren.html adresini de tavsiye etmekteyim
saygilarimla, :P
hahahaha Ozlem bitti, Setra insani Kerem, yeniden aranizda :P
ps: avatardaki emniyet kemeri, bir Alfa'ya ait degil. Sizce hangi markaya ait
ya keşke eski forumun yedekleri alnmış olsaymış... baya hoş otobüs muhabbetleri vardı orada
Başlatan n/a Teknik Bilgiler, Teknik Yardım