Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: İlk alfa önerisi..  (Okunma sayısı 351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erttemiz

• Membro
İlk alfa önerisi..
« : 08 Mayıs 2025, 16:26:04 »
Herkese selamlar,

Bundan 4-5 ay önce, Citroen Nemo aracımın döşemelerini değiştirmek için dedemin tanıdığı bir otodöşemeci ile anlaştım.Bostancı'daki bir Alfa Romeo garajında işlemlerimi halletti . O sırada garajda bulunan araçlar ve parçalar dikkatimi çekti ve açıkçası biraz etkilenmeye başladım. Bu süreçte Alfa Romeo hakkında araştırmalar yapmaya başladım, birkaç kişiyle tanıştım ve sonunda bir Alfa Romeo alma kararı verdim.

Bütçem 850.000 TL civarında ve model konusunda kararsızım, ancak Giulietta'lar gerçekten ilgimi çekiyor. Bu ay sonunda düğünüm var, bu yüzden kendi aracımı satıp biraz üzerine ekleyeceğim. 1.4 Turbo Benzinli versiyonlar çok dikkatimi çekiyor, fakat geçen gün benzer şekilde düşünen bir arkadaşla biraz hesap yapınca, dizel olanın daha mantıklı olabileceğini düşündük.

Siz değerli Alfistilerden öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Yardımlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
Ynt: İlk alfa önerisi..
« #1 : 08 Mayıs 2025, 16:55:48 »
Düşünceniz bence en sürücü odaklı tercih olacaktır.
O fiyata alacağınız en temizini alın (eğer Alfa Romeo'da ısrarcıysanız) ve binin.
Motorin ve Benzin fiyatları arasında pek uçurum yok, eğer her gün 100km yapmıyorsanız da aradaki fark canınızı sıkmayacaktır.

erttemiz

• Membro
« #2 : 08 Mayıs 2025, 17:23:49 »
Düşünceniz bence en sürücü odaklı tercih olacaktır.
O fiyata alacağınız en temizini alın (eğer Alfa Romeo'da ısrarcıysanız) ve binin.
Motorin ve Benzin fiyatları arasında pek uçurum yok, eğer her gün 100km yapmıyorsanız da aradaki fark canınızı sıkmayacaktır.

minimumda 55 km yapıyorum günlük işe git gel sadece

radar54

• Membro
« #3 : 08 Mayıs 2025, 17:59:14 »
Virüsü kapmışsın hayırlı olsun  :alkis:  Dizel veya benzinli hangisini alırsan al Alfistadan bakımlısını al derim.  :clover: 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

ekdellal

• Membro
« #4 : 08 Mayıs 2025, 20:25:07 »
Gelin arabası olacak Giuİletta hayırlı olsun şimdiden, güzel tavsiyeler gelecektir forumdan.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan

• Membro
« #5 : 09 Mayıs 2025, 09:58:27 »
Herkese selamlar,

Bundan 4-5 ay önce, Citroen Nemo aracımın döşemelerini değiştirmek için dedemin tanıdığı bir otodöşemeci ile anlaştım.Bostancı'daki bir Alfa Romeo garajında işlemlerimi halletti . O sırada garajda bulunan araçlar ve parçalar dikkatimi çekti ve açıkçası biraz etkilenmeye başladım. Bu süreçte Alfa Romeo hakkında araştırmalar yapmaya başladım, birkaç kişiyle tanıştım ve sonunda bir Alfa Romeo alma kararı verdim.

Bütçem 850.000 TL civarında ve model konusunda kararsızım, ancak Giulietta'lar gerçekten ilgimi çekiyor. Bu ay sonunda düğünüm var, bu yüzden kendi aracımı satıp biraz üzerine ekleyeceğim. 1.4 Turbo Benzinli versiyonlar çok dikkatimi çekiyor, fakat geçen gün benzer şekilde düşünen bir arkadaşla biraz hesap yapınca, dizel olanın daha mantıklı olabileceğini düşündük.

Siz değerli Alfistilerden öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Yardımlarınız çok değerli, şimdiden teşekkürler!

Öncelikle hoşgeldiniz.
Şahsi görüşüm olarak fikir vermek gerekirse Alfa Romeo markası altında evimize 159 hariç tüm güncel modeller girdi ve ailece genel görüşümüz Alfa Romeo'nun ruhuna en çok yakışanı benzinli bir motor. Atmosferik olur turbo olur fark etmez. Dizel motor marka, model,hacim fark etmeksizin devir aralığı kısa olduğu için sportif sürüşü çok törpülüyor. Turbolarda da usulüne göre kullanmak isterseniz orada da devir bandı görece kısa atmosferiklere göre ama sonuç olarak en başta ses ve sürüş hissiyatı dizele göre çok üst seviyelerde. Ayrıca karakterinize göre güzel bir filtre ile emiş sesi ve kimseyi rahatsız etmeden ben buradayım diyecek bir egzoz da eklenebilir. Yani Giu almak için beklentilerinize göre motor seçeneği belirleyerek araştırmanıza başlamak daha iyi olur. Son olarak akaryakıt fiyatları neredeyse birbiri ile aynı. Sakin kullanımda ş.içi benzinli Giu 8 litre civarı yakıt tüketirken, dizel Giu da 6 lı litrelerde yakıt tüketiyor. Yani yakıt ekonomisi olarak da ölümcül farklar yok. Hatta düzgün ve kararlı sürüş ile benzinde de daha az yakıt tüketilebilir.
1 hayal
5 duyu
6.his

octinum

• Moderatore
« #6 : 09 Mayıs 2025, 11:01:23 »

LPG de düşünülebilir, Giulietta sahibi arkadaşların farklı tecrübesi olabilir dinlemek gerek ama 1.4 turbolarda fabrika çıkışı LPG opsiyonu da vardı. İrili ufaklı farklar vardır tahminen, ama bildiğim kadarıyla 1.4 turboların LPG uyumunda (düzgün uygulama yapıldığı sürece) üzecek bir durum yok. Hatta multiair'de bile yok.

Bence yakıtın ne olduğu farketmeksizin bütçenize uyan en temizi bulmaya çalışın. Ha motor karakteriyle ilgili tercihleriniz olabilir, benzinli tabii ki dizele göre daha "sportif" his sağlayacaktır, o biraz kişisel şimdi iradenizi zapt-u rapt altına almayayım. ;)

murat

• Amministratore
« #7 : 09 Mayıs 2025, 13:00:59 »
İtalya'da da birçok benzinli Giu LPG kullanıyor, pompalarda çok rastlıyorum, tabi orda LPG kullanımına önemli avantajlar sunuluyor bizdeki gibi tü kaka durumları yok. MA'da LPG başlangıç yatırımı yüksek oluyor bildiğim kadarı ile... Dizel Giu kullanmış biri olarak ben de benzinli tavsiye ederim ilk Alfa olarak  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

erttemiz

• Membro
« #8 : 09 Mayıs 2025, 13:04:52 »
Öncelikle hoşgeldiniz.
Şahsi görüşüm olarak fikir vermek gerekirse Alfa Romeo markası altında evimize 159 hariç tüm güncel modeller girdi ve ailece genel görüşümüz Alfa Romeo'nun ruhuna en çok yakışanı benzinli bir motor. Atmosferik olur turbo olur fark etmez. Dizel motor marka, model,hacim fark etmeksizin devir aralığı kısa olduğu için sportif sürüşü çok törpülüyor. Turbolarda da usulüne göre kullanmak isterseniz orada da devir bandı görece kısa atmosferiklere göre ama sonuç olarak en başta ses ve sürüş hissiyatı dizele göre çok üst seviyelerde. Ayrıca karakterinize göre güzel bir filtre ile emiş sesi ve kimseyi rahatsız etmeden ben buradayım diyecek bir egzoz da eklenebilir. Yani Giu almak için beklentilerinize göre motor seçeneği belirleyerek araştırmanıza başlamak daha iyi olur. Son olarak akaryakıt fiyatları neredeyse birbiri ile aynı. Sakin kullanımda ş.içi benzinli Giu 8 litre civarı yakıt tüketirken, dizel Giu da 6 lı litrelerde yakıt tüketiyor. Yani yakıt ekonomisi olarak da ölümcül farklar yok. Hatta düzgün ve kararlı sürüş ile benzinde de daha az yakıt tüketilebilir.

teşekkürler açıklama için, evet benzinli araç ses konusunda da daha iyi olacak gibi kendim içinde duyabileceğim kadar bir ses mükemmel olacak hissiyatı arttıracaktır. kafamda araç için olmazsa olmaz bie kaç oğsiyon var siyah kırmızı veyahut gri cam tavanlı otomatik 130bin km altında değişensiz olsun istiyorum. önereceğiniz başka kriterler de var mı

Kaan

• Membro
« #9 : 09 Mayıs 2025, 16:14:04 »

teşekkürler açıklama için, evet benzinli araç ses konusunda da daha iyi olacak gibi kendim içinde duyabileceğim kadar bir ses mükemmel olacak hissiyatı arttıracaktır. kafamda araç için olmazsa olmaz bie kaç oğsiyon var siyah kırmızı veyahut gri cam tavanlı otomatik 130bin km altında değişensiz olsun istiyorum. önereceğiniz başka kriterler de var mı

Giulietta alırken ne kadar dolu bir araç alırsanız o kadar iyi olur. Bose ve orjinal zenonlu araçlar neredeyse yok gibi.
Spor 2 paket olarak geçen cam tavan, deri koltuk (mümkünse ısıtmalı), çeşitli sensörler, hill holder, yan marşpiyel gibi donanımlar bence kesinlikle olmalı. Farlara kendiniz bixenon yada biled dönüşüm uygularsınız. Yol tutuş ve konfor için optimumu 17 jant ancak zevke göre 18 orjinal jantta bakabilir siniz. Güzel oturacak çift çıkış difüzör ve egzoz. Yarın Giu sahibi olacak olsam bunlar benim için yeterli olurdu. :) Son olarak da 1 takım midbass, bir amfi ve 20 cm lik küçük biss da fena olmazdı.
Tabii herşey vakit ve nakit meselesi. İnşallah hayal ettiğiniz gibi bir Giu alabilir siniz.
1 hayal
5 duyu
6.his

YasinC

• Membro
« #10 : 10 Mayıs 2025, 11:28:50 »
Temiz kondisyonu yerinde 2.0 156 giulietta'dan sürüş olarak daha çok mutlu edebilir. Tabi sorunsuzluk anlamında yaşında verdiği avantajla giulietta daha az yoracaktır. Ancak 156 dan sonra giulietta'nın iç tasarımı vs sıradanlaşıyor.

erttemiz

• Membro
« #11 : Dün, 15:17:10 »
Giulietta alırken ne kadar dolu bir araç alırsanız o kadar iyi olur. Bose ve orjinal zenonlu araçlar neredeyse yok gibi.
Spor 2 paket olarak geçen cam tavan, deri koltuk (mümkünse ısıtmalı), çeşitli sensörler, hill holder, yan marşpiyel gibi donanımlar bence kesinlikle olmalı. Farlara kendiniz bixenon yada biled dönüşüm uygularsınız. Yol tutuş ve konfor için optimumu 17 jant ancak zevke göre 18 orjinal jantta bakabilir siniz. Güzel oturacak çift çıkış difüzör ve egzoz. Yarın Giu sahibi olacak olsam bunlar benim için yeterli olurdu. :) Son olarak da 1 takım midbass, bir amfi ve 20 cm lik küçük biss da fena olmazdı.
Tabii herşey vakit ve nakit meselesi. İnşallah hayal ettiğiniz gibi bir Giu alabilir siniz.

TEŞEKKÜRLER, SPOR2 PAKETLERİ NASIL FİLİTRELEYEBİLİRİM

Tolga033

• Membro
« #12 : Dün, 21:06:17 »

TEŞEKKÜRLER, SPOR2 PAKETLERİ NASIL FİLİTRELEYEBİLİRİM
Direkt filtreleme yapamazsınız ama en azından “distinctive” donanıma sahip olandan ilerleyebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi