Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir'li Dostlar geçmiş olsun

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

İnanmıcaksın ama ben söyleyebilirim.. Kendisi benim nakliyecim olur bir irsaliyeyi almak üzere bana gelmişti : )

quote:

neanderthal wrote:

O kamyon nedir? Birileri de yeter yahu deyip İzmir'den taşınıyor  mu?

Tufan

Egede altından fay geçmeyen bir yer var mı ki? beşik maşallah.

Bilirsiniz Türkiyenin deprem açısından en risksiz yeri Konya derler. Askerliğimi yaparken Konyada deprem oldu!! 3 civarında birşeydi ama nasıl korkmuştu herkes. Hele o esnada nöbetçi çavuş olarak  yurdum askerini camdan atlarken durdurmaya çalıştığınızı düşünün bir de!

Hoş, 1 yıl sonra filan da depreme gerek bile kalmadan zümrüt apartmanı faciası yaşandı.....

Edited by - neanderthal on 21/10/2005  22:01:27

master

Kamu binaları boşaltılmış bugün. Tabii en dayanıksız yerlerin onlar olduğunu biliyorlar :) Eve ancak gelebildim , her yönde inanılmaz bir trafik var , haftasonunun da etkisiyle insanlar İzmir'den kaçıyor. İnsanların trafikte inanılmaz hatalar yapmaları oruçtan mıdır depremden midir bilmiyorum ama çok sakin kullanmama rağmen eve gelene kadar deli oldum milletin saçmalıklarını telafi edicem diye.

Yalnız dikkat ettiğim bir nokta var , millet depremden kaçarken biz Alfistiler evde oturuyoruz. Acaba Alfisti adam umursamaz , üşengeç ve Allah'a emanet yaşar genellemesi yapabilir miyiz :) Aynı şekilde akşam depremden sonra ev ahalisinin korkan kısmı "hadi dışarı çıkalım" demiştir , ben ise uykumu yarım bırakmamak için gözlerimi açmadan "yaauuuw yatııın" şeklinde tepki vermişimdir. Ha bu arada ekliyim , akşam olan depremden sonra Mavişehir'den Carrefour'a giden yolun üç şeridi de gidiş yönünde tıkanmış , karşıdan gelen olsa gelemicek yani :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Tufan

Laz fıkrası gibi: eşimin şirketindeki izmirli bir kızın ailesi depremden korkup bugün istanbula gelmiş . Register or Login" alt=""/>

Onur

quote:

neanderthal wrote:

Laz fıkrası gibi: eşimin şirketindeki izmirli bir kızın ailesi depremden korkup bugün istanbula gelmiş . Register or Login"/>

Register or Login" alt=""/>iyi bari fay olmayan biyere gelmişler

anIL(34an623)

tolga ben seni depremden hemen sonra, geceden uyarmıştım. tabi senin aklın deprem kaybın olan parfümündeydi. alfa'nı unutmuşsun bakıom. bu nasıl alfa sewgisiyse artık Register or Login" alt=""/>

quote:

Tolga wrote:

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0"/>

Bizim mahalleden bir enstantane.. millet dışarıda, fısıltı gazetesi iş başında saat 3 ile 5 arası büyük bir deprem olacakmış : )

Aha benim alfa direğin yanındanmış yahu .. 

Edited by - Tolga on 21/10/2005 16:16:02

Alfadanadam

Yaw bu aralar bi mail dolanıyo..size de gelmiştir kesin..güneş tutulması -deprem ilişkisiyle ilgili..o mevzuya kısa vadede uyan 29 mart 2006..gülmeyin ama ileri karakollardaki (istanbul)kardeşlerimi yanıma çağırdım..doğumgünü ayağına gelin 1 hafta burada kalın dedim..

anIL(34an623)

maili ben de gördüm Bülent. pek böyle maillere ilgilenmem ama bu bana mantıklı geldi valla. telefonun ajandasına 29 mart tarihini kaydettim hatta.

n/a

Anılcım çekmiştim ama sonradan alışkanlık gene oraya koymuşum.. Bugünde fotoyu siteye koyarken uyandım yaw burda direkmi vardı diyerek : )  bir koşu indim değiştirdim yerini : ))

master

Ben almadım o maili. Ne ola ki ?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Cidden ne maili yahu .. Bir mail grup filanmı kursak aceba böyle şeyleri paylaşmak için : ))

Alfadanadam

ben bi bakiyim de silmemişsem buraya yapıştırım text olarak..sanırım işyeri mailime gelmişti....

anIL(34an623)

benim de işyerinde kaldı. özeti şu: güneş tutulmalarından sonraki 5-6 gün içinde deprem olma ihtimali %45'miş. tarihsel bir istatistik tutulmuş. depremlerin en etkili olduğu yerler de güneş tutulmasının en net gözlemlendiği bölgeler. 17 ağustos depreminden 6 gün önce olan güneş tutulması tr'de en iyi gözlemlenmişti hatırlarsanız. pakistan depreminden de 5 gün önce güneş tutulması benzeri bir olay hindistan'dan çok iyi gözlemlenebilmişti.

ilgisi olduğunu savunan prof.lar var, aksini yani ilgisi olmadığını savunan prof.lar war.  önümüzdeki güneş tutulması 29 mart tarihinde. en net gözleneceği ülke de türkiye. durum bu kısaca. ben not ettim. mailin güvenilirliği yüksekse zaten tutulma olan güne karşı tartışmalar yoğunlaşır

Onur

gecen gün bir profesör bu olaya gülerek yılda 5-6 kere güneş ay tutulması oluyor, 150 tane hissedilir deprem diyerek böle bişeyin alakasız oldugunu savundu...

n/a

O sevgili profunuza bende gülerek gel gitler nasıl oluyor o zaman hojam demek isterdim .. Sen allahın ayı ( moon ) gel bizim okyanusları yerinden et,  ama çekim kuvveti nedeniyle fayları etkileler diyenlerle dalga geç bak bak..

Ha sadece ay güneş tutulmasından dolayı deprem olmaz belki ama zaten olmaya meyilli bir depremide tetiklemesi pek te anormal gelmiyor bana..

Alfadanadam

quote:

Tolga wrote:

O sevgili profunuza bende gülerek gel gitler nasıl oluyor o zaman hojam demek isterdim .. Sen allahın ayı ( moon ) gel bizim okyanusları yerinden et,  ama çekim kuvveti nedeniyle fayları etkileler diyenlerle dalga geç bak bak..

Ha sadece ay güneş tutulmasından dolayı deprem olmaz belki ama zaten olmaya meyilli bir depremide tetiklemesi pek te anormal gelmiyor bana..

Evet tolga, mailin düşündürdükleri de tam bu. Zaten öyle bir çekim gücünün dünyada bir takım etkiler yaptığı aşikar. Tek başına bir şey yapamayabilir belki ama herkesin malumu bir istanbul depremi var. Eğer bu bölgedeki fay yavaş yavaş gerilmeye başladıysa güneş tutulmasının küçük de bir etkisi olabilir. Bence ciddiye almakta fayda var. Hem birazcık ciddiye alıp hazırlıklı olmanın be zararı var . Hem de bahaneyle bir acil durum tatbikatı yapmış oluruz, ona göre hazırlıklı oluruz.

n/a

gölcük depremi içinde deprem değil israil ve amerikalıların denemesi denmişti.ege üniversitesinden bir görevli yazmıştı.epey internette dolanmıştı.bu gibi durumlarda ortada epey balon dolaşır.tabi doğru olup olmadığı kesin olmamakla birlikte tedbirli olmakta fayda var.

Alfadanadam

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık her türlü komplo teorisinin gerçek olabilme ihtimali var. Teknolojiyi elinde tutanlar gücü de elinde tutuyor. İstendiğinde teknolojinin neler yapabildiğini hepimiz biliyoruz az çok.

Kısacası tedbirli olmakta fayda var. Tedbir derken kurun çadırları dışarda yatın demiyorum ama bir deprem olacağını bilseniz başucunuzda ne bulundurursanız onları bulundurun hiç olmazsa...

anIL(34an623)

walla tolga sen de profesör sayılırsınRegister or Login" alt=""/> mailde de bu örnek vardı. hawaili bir profesörden bahsediliyordu. güneş tutulmasının etkisini sawunan bir abimiz. gerçekten öyle bir prof var mı bilmiyorum ama mail tekrar elime geçerse en azından googleda bir aratacam bu abiyi. tam da emin değilim ama hawai öyle zırt pırt bizden daha çok deprem olan bir bölge değil mi? adam yıllardır çalışıyordur bu konular üzerine. bizimkiler gibi 17 ağustostan sonra çalışmaya başlamamıştır. Register or Login" alt=""/>

quote:

Tolga wrote:

O sevgili profunuza bende gülerek gel gitler nasıl oluyor o zaman hojam demek isterdim .. Sen allahın ayı ( moon ) gel bizim okyanusları yerinden et,  ama çekim kuvveti nedeniyle fayları etkileler diyenlerle dalga geç bak bak..

Edited by - anIL(34an623) on 24/10/2005  02:54:10

Alfadanadam

Mail metni aşağıdaki gibidir arkadaşlar.

Umarim boyle bir felaket bizi degil hic bir ulkeyi bulmaz.

"11 Ağustos 1999' daki güneş tutulmasının en net ,izlendiği ülke 'Türkiye' ! , 11 Ağustos 1999'da gerçekleşen güneş tutulmasının en net izlendiği ve hatta 'bu harika doğa olayını izlemek için Türkiye'ye gelin!" kampanyalarının açılıp, 'yaklaşan yıkım'ın adeta "şölen" havasında kutlandığı bu ülkede, 6 gün önceki 'şen-şakrak kutlamaların yerini, 6 gün sonra yani 17 Ağustos'ta 'feryeatlar' aldı!

Aynı olay Pakistan ve Hindistan'da da yaşandı. 3 Ekim'deki güneş tutulmasının 'en net' izlendiği coğrafya, yine 5 gün sonra deprem'le sarsıldı! Hem de onbinlerce ölüme yol açan bir depremle! bilimsel veriler ortada; 1973-2002 arasındaki son 29 yılda meydana gelen güneş tutulmaları incelenmiş ve görülmüş ki, 66 güneş tutulmasının ardından 30 büyük deprem olmuş! Oran yüzde 45...

Deprem konusunda imza attığı önemli çalışmalarla tanınan Hawaii Jeofizik Enstitüsü uzmanı Dr. Gerard Freyer diyor ki; Güneş tutulması, fayları harekete geçirerek, deprem oluşumunu tetikliyor!

Freyer'a göre; güneş tutulmalarında, atmosferde elektromanyetik enerji dalgalanmaları meydana geliyor... Enerji birikimine Ay'ın çekim gücü dolayısıyla, tektonik tabakalar ve fay hatları üzerinde gerilim eklendiğinde, deprem tetikleniyor!

29 Mart 2006 da tam güneş tutulması yaşanacak ve tutulma en net şekilde Türkiye'den izlenecek.

Üstelik 11 Ağustos 1999 daki tutulmadan daha uzun sürecek. Ardından bir deprem olur mu olmaz mı orasını elbette Allah bilir.. Çünkü kainat sistemini dizayn eden ve onu yöneten O. O ne dilerse olacak olan da o'dur. Fakat yüzde 45'lik bir ihtimal de olsa ortada geliyorum diyen bir felaket var. 29 Mart 2006'ya şunun şurasında 5.5 ay gibi bir zaman kaldı inşallah Nisan'ın ilk günlerinde bir felaket haberlerinden bahsetmeyiz

n/a

Sağolasın Bülent..  Bizim gazeteler güneş tutulmasından önce bunu manşet atarlar milleti gene 1 hafta sokaklarda yatırırlar kesin : )

Alfadanadam

Olsun yaw..Mart sonu nisan başı, havalar ısınmış olur...atraksiyon olur bizim için :) sokakta yatmak eğlenceli olabilir hem, kış kıyamette diil tabi....

:)

anIL(34an623)

+1

haklısın bülent. güzel atraksiyon olur ama 29 mart  çarşambaya geliyor be.  keşke haftasonu olsa Register or Login" alt=""/>

Edited by - anIL(34an623) on 24/10/2005  20:30:18

n/a

Cesuryürek alfistilere bakın yahu işi eğlenceye dökmüşler.. Biri deprem diyor biri keşke haftasonuna denk gelse diyor hey allahım sen bizi koru : )

anIL(34an623)

bize laf  edene bakın. dinime küfreden müslüman olsa Register or Login" alt=""/> tolga bey hatırlatayım isterseniz: izmir'deki şu son depremde (hani istanbul'dan hissedilen) tüm izmir sokakta sabahlerken siz bilgisayar başında sabahladınız.  hatta sıcağı sıcağına izmir'den haberleri foruma aktarıyordunuz. bu ne yaman çelişki böyle Register or Login" alt=""/>tolga şimdiden sawunmanı tahmin ediyorum ama: "alfa romeo ve site için canımı tehlikeye attım" falan diyeceksin. di mi?Register or Login" alt=""/>

quote:

Tolga wrote:

Cesuryürek alfistilere bakın yahu işi eğlenceye dökmüşler.. Biri deprem diyor biri keşke haftasonuna denk gelse diyor hey allahım sen bizi koru : )