Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Karbon görünümlü Anahtalık.el yapımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

selamlar.anahtarlığımdaki çizik ve deformeyi gizlemek amacıyla kendim yaptım.beğenilerinize sunulur ;)
Register or Login" border=0>

Edited by - cirrepceco on 07/02/2012  13:03:33

erman

güzel çalışma olmuş tebrikler.)

Onur ÖZTÜRK

çok güzel olmuş tebrikler.
Ben aynı tipte olan anahtarımı kırmızıya dönüştürmeyi düşünüyorum. Nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?
                                                                                                                           Stile Italiano

ArinFırat

quote:

çok güzel olmuş tebrikler.
Ben aynı tipte olan anahtarımı kırmızıya dönüştürmeyi düşünüyorum. Nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

nasıl anlatılır bilmemki :) anlatmaya çalışayım,umarım başarılı olurum.
arabamın ön kaputunu aynı malzeme ile kaplatmıştım,arta kalan fazla parçayı yanıma aldım.ebayde gördüğüm bi resim ilham verdi.öncelikle A4 kağıdı üzerine anahtarın 1 e 1 boyutta şeklini ve ayrıntılarını çizdim,milimetrik ölçüler aldım.kağıda çıkardığım şekilleri kestim.kestiğim kalıpların anahtarlık üzerinde ölçülerinin tam olup olmadığını kontrol edip  2-3 denemeden sonra milimetrik olarak cuk diye oturacak şekilde 1-2mm fazlalıkları kestim.yani 1 e 1 tam ölçülere getirdim.alfa arması ve butonların olduğu yuvarlak yerler epey terletmişti beni.yuvarlak yerler için maket bıçağıda kullanabilirsin.işin zor yanı bitti :)
şimdi elimizdeki A4 üzerinde çıkardığımız şekillerin aynısını kaplama üzerine aktarıp, şekilleri kesip uygulamayı yapıyoruz.uygulama sırasında köşeler ve keskin noktaların iyi yapışması için çakmak kullanmamız gerekecek.ısı ne fazla ne az olmalı.ateş fazla tutulursa büzüşür yapısı bozulur,az tutarsak köşeler iyi yapışmaz,ileriki zamanlarda kalkabilir..çakmağı tutup çekmeniz ve hemen parmak ile yapışkana baskı uygulamanız lazım..

ArinFırat

50 satır yazdım ama anlatamadım :) keşke bu resmi başta akıl etseydim.bu arada hazır çizimler ve kalıp oluşmuşken seri üretime bile geçebilirim,renk renk desen desen :) kaplamacı geldi haanııımmmm

Onur ÖZTÜRK

Anlatımınız için teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim
                                                                                                                           Stile Italiano

ku2

0,7 mm değil cm olacak :)

Elinize sağlık... :)))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ArinFırat

quote:

tam bir alfacı,detaycı seniii :))(hoşgörü pls)  ewet gözden kaçmış pardon

ku2

quote:

quote:

Hoşgörü tabiki de:)))
Meslek icabı farkediyorum bu tür şeyleri :)

Selamlar.
--

ArinFırat

quote:

quote:

quote:

Hoşgörü tabiki de:)))
Meslek icabı farkediyorum bu tür şeyleri :)

Selamlar.

benim gibi sayısalcı olmaz olsun :) onur arkadaşımız kırmızı yapmayı düşünüyorum demiş,aslında hiç fena olmaz,en kısa zamanda onuda deneyecem.

ku2

Eskileri zaten kırmızıydı...
Nedense vazgeçtiler...!

Benim anahtarım da bu..

Bu yedek anahtarım aslında.. Diğer anahtarımda kırmızı, ama  uzaktan kumandalı değil..

--

ArinFırat

kırmızı çok güzel yaa,sizinkide gayet şık ve alımlı...bu arada alfa logosu hala canlı ve diri duruyor.benimki solmuş,renkler dağılmış.küçük logo bulabilirmiyiz acaba?

ku2

quote:

kırmızı çok güzel yaa,sizinkide gayet şık ve alımlı...bu arada alfa logosu hala canlı ve diri duruyor.benimki solmuş,renkler dağılmış.küçük logo bulabilirmiyiz acaba?

ebay.co.uk'i deneyin derim..
Benim bu anahtar yedek anahtar..o yüzden yenidir :))
Diğerinin resmini de koyarım bi ara.
--

obasar

bende kırmızıya çevirmeyi planlıyorum..
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

ku2

Bu da esas anahtarım :)

--

Alfadanadam

Asıl anahtarım dediğini artık yedek anahtar yapmanın vakti çoktan gelmiş dostum. Yoksa kısa bir süre sonra bir çilingir hikayesi bizi karşılayabilir diyorum :)

ku2

Yok be dostum...diğerini kullanıyorum.. Esas dediğim şimdi yedek.. :))
Hanımın anahtarı o :)

Yedeği kaskodan yaptırdım.. Yani kaybettim dedim..ve yetkili serviste getirttim. 500 TL tutarı..
ama kasko bunu karşılıyor. Aklınızda olsun.

Ben aldığımda bu anahtarla gelmişti araba..nerdeyse 1.5-2 sene bu anahtar ile kullandım.. sonra kasko ile konuştum..halletim.
--

cario

Konu anahtardan açılmışken geçtiğimiz hafta bende eskimiz anahtarımı yeniledim. Ebay üzerinden aldığım sadece anahtarın kabı idi ve 140 TL ye mal oldu.

159,Spider,Brera kullanan arkadaşlar varsa ve eski anahtarla kullanmak hoşlarına gitmiyorsa öneririm.

17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

ArinFırat

küçük logoyu nasıl bulabiliriz?