Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kilometreyi *yükseltmek* mi yükseltmemek mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Aslında hiç umurumda değildi ama bu hafta hasbelkader gördüğüm birkaç "Alfa sorunludur, dayanıksızdır" lakırdısından sonra ciddi olarak düşünmeye başladım. Sizin de fikrinizi alacağım.

Benim Bella aldığımda 130-küsur bin km yazıyordu. Tabii ki düşürüldüğünün farkındaydım ama arabanın genel kondüsyonuna ve kombinasyonuna bakıp gözümü kararttım, aldım. Hiç de pişman değilim.* :)

Motor ve Selespeed kontrolcüleri ise farklı bir hikaye anlatıyor. SS kontrolcüsü 100 küsur binlerde; motor kontrolcüsü ise aldığımda 360-küsur bindeydi! Şimdi 380.000km'yi bulmuş olmalı.

Bu aralar bir elim değdiğinde göstergedeki değeri de motor beyniyle (%3 normal fark olacak şekilde) eşitlemeyi planlıyorum. Yani arabanın göstergede görünen kilometresini 350.000 yapacağım. Ne dersiniz? Arabayı satmayı düşünmüyorum, satsam da alan vatandaşa yalan söyleyecek halim yok. Üstelik, düzgün bakılmış bir Alfa için 350.000km'nin önemli bir şey olmadığının tekerlekli kanıtı olacak.

* Pişman değilim. Mk1.5 Rosso Alfa 156, Selespeed ve kösele rengi deri döşeme. Bu kombinasyonu hala satışta görmedim. :)

nanotechmilas

belki daha once bir arizadan dolayi cikma beyin takikmis olabilir takilan beyin e350.000 de olmus olma ihtimalide var sanki

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
belki daha once bir arizadan dolayi cikma beyin takikmis olabilir takilan beyin e350.000 de olmus olma ihtimalide var sanki

Aynen; ben de aracın genel durumuyla karşılaştırınca böyle düşünüyorum aslında. Ama işte 350.000km'deki 156 normalde ne durumda olmalı, çok iyi bakılmış bir örneği bu durumda olabilir mi, gerçekten motor beyni mi değişmiştir ve hatta gerçek kilometresi kaçtır onu bilemiyoruz. :( Üstelik, gel de potansiyel satıcıya anlat. Satmaya kalksam forumdan arkadaşlara bile söylemeye utanırım "abi şimdi motor beyninde 350.000 yazıyo ama aslında şöyledir, böyledir... " diye :D

nanotechmilas

aracin beynine baglandiginda programlanma tarihi versiyon ve birkac bilgi var o bilgiler ile bence bulunur ... programlanma taeihi 2000 veya daha eski veya daha yeni durumuna gore fikir verebilir

octinum

aracin beynine baglandiginda programlanma tarihi versiyon ve birkac bilgi var o bilgiler ile bence bulunur ... programlanma taeihi 2000 veya daha eski veya daha yeni durumuna gore fikir verebilir

Süpersin yahu, hiç aklıma gelmemişti onlara bakmak. Evet onlar değiştirilemeyen bilgiler.
Fiat MES ve Alfadiag için vag/kkl siparişi veriyorum. ELM'yle uğraşamayacağım. O bir gelsin işte ona bakarım.

Bu yüzden forumda soruyoruz işte. :) Seneye belki aklıma gelecekti şu. Teşekkürler.

OğuzCanAlantor

Abi senin araban ve 350 bin km bi an gözümün önünden geçti inandırıcı gelmedi .

Gerçi şu km muhabbetinden bıktım işten dolayı , 450 bin km'de 159 sattım içi çoğu 100 binden iyi durumdaydı .

Türk milleti olarak gerçekten her işimiz garip :)

MUU

Abi senin araban ve 350 bin km bi an gözümün önünden geçti inandırıcı gelmedi .

Gerçi şu km muhabbetinden bıktım işten dolayı , 450 bin km'de 159 sattım içi çoğu 100 binden iyi durumdaydı .

Türk milleti olarak gerçekten her işimiz garip :)

abi aslında bu karşılıklı güven meselesi,

ülkemizde ticaret artık güvensizlikten ve kazıklamaktan meydana geldiği için, 2. el araç piyasası da malum, kişi satıcıya güvenemiyor.

ayrıca insanımız biraz egoisttir biliyorsun ben en iyisini yaparım der her zaman dolayısı ile kendi süremediği eskitmediği araç her zaman kötü gibi geliyor ama işin ilginci yine gidip kötülediği aracı alıyor :D

insan çuvaldızı biraz kendine batırıp, empati kurup güzelce inceleyip araştırıp hem duyguları hem de mantığı ile hareket etmeli diye düşünüyorum.

böylece bu işin ehli olmuş insanların sözünü dinleyerek, uzman olmadığı konularda uzatmayarak kabul etmeyi öğrenecektir. :) bence km yükseltmek ve dürüst olmak süper bir karar!

murat

Sevgili Emirhan,  hiç elleme, aldığın gibi sat bence..Satarken de yaz ilana içinin rahat etmesi için, hatta 350 bin de yazma, "km. sinin düşürüldüğünü tahmin ediyorum benden önce" diye yazarsın, adam almaya gelince de daha detaylı anlatırsın. Şehir dışından gelecekse direk söylersin telefonda..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

defrost

Kaldıki şimdi satmaya niyetin yok km yükseltmenin sana herhangi bir etkisi yok ve kesin bir km bilgisi yok belkide senin düşündüğün km nin daha altında araç

410.000 km fikir vermesi açısından

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login ; of, demek ki yükseltsem bile "Alfa dayanıksız" diye forumlarda ötenlere şak diye fotoğraflı kapak olarak gezecem.  :clover: :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login ; aslında mantıklı olan bu. Zaten aldığım zaman göstergede yazan kilometre her yerde yazıyor. Da işte kendim bilince zaten telefonda da yumurtlayıveririm. Kaldı ki defrost'un da dediği gibi satmaya hiç niyetim yok, işim bittiğinde de satarsam forum içi satarım, foruma da gerçek kilometre neyse onu baştan söylerim.

Bu arada haklı olduğunuz iki nokta var arkadaşlar; birincisi ben bunu satmak için almadım ve Giulia şerh olmak kaydıyla aklımda bir de şuna bineyim diye değişebileceğim hiçbir araç yok. İkincisi, You are not allowed to view links. Register or Login ve başka arkadaşların da aklındaki gibi; ben de emin değilim gerçekten 360.000 meselesinden. You are not allowed to view links. Register or Login 'ın dediği şekilde kontrol edeceğim, kuvvetle muhtemel o parça değişmiş çıkacak.

Genel görüş ellememek yönünde olduğuna göre şimdilik kalıyor. :) Teşekkürler fikir veren herkese.