Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Benimde kullanmadığım bir odam var , poşetledim oraya koydum lastikleri zira bu devirde tanıdık olmaması haricinde güvenecek esnaf kalmamış.

universeee

Aslinda hanim izin verse her degisim zamaninda salonun ortasinda bir sehpa yapilabilir uzerine cam kestirip. Evin ortasinda saklanabilir :)

You are not allowed to view links. Register or Login
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

eminpar

Vallaha düpedüz düzenbazlık yapmışlar keşke seri numarasını alsaydınız geçmiş olsun

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Gouki

Benimde kullanmadığım bir odam var , poşetledim oraya koydum lastikleri zira bu devirde tanıdık olmaması haricinde güvenecek esnaf kalmamış.

Yerin uygun değilse getir bana. 17" ydi dimi :D Şaka şaka bizim garaj müsait kardeşim.

Kubilay

Geçen sene yılbaşı gecesi kuzenimin lastiklerini apartmanın bodrumundan çalmışlardı  :D

evrenalpar

Bence yerinde bir karar ancak..Nasıl uygulanacak..?

Kar yağdığında kış lastiksiz araçları mı çevirecekler..?
Kar yoksa millet normal lastikle trafikte dolanır..Sorun yok bence.

Esas kar yağdığında kış lastiği olmayan araçların trafiği engellemesi, kayması ve kazaya sebebiyet vermesini önlemek için ne yapılacak..?

Abi örneğin bugün sabah ve akşam dönerken hep baktım hava sıcaklığına, 7derecenin üstündeydi, 8-9arası. Yani bu durumda kim bana diyebilir ki kış lastiği yok aracın üzerinde. He şu yönden bakarsak, diyelim cezayı yedik 77TL, hangi hakime anlatabilecen durumu tartışılır ve ispatı zor..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

canunal

Araci olan herkes 1 gunde alinan bu karara butce ayirabilecek mi, yeterli lastik piyasada mevcut mu bakalım. ..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihob

Araci olan herkes 1 gunde alinan bu karara butce ayirabilecek mi, yeterli lastik piyasada mevcut mu bakalım. ..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar derin kim düşünür, işin ucunda cukkaa cukaa olunca ;)
..

ozoozo

Yerin uygun değilse getir bana. 17" ydi dimi :D Şaka şaka bizim garaj müsait kardeşim.

hahah eyvallah abi sağolasın , içeri oda boş zaten duruyor  :serefe: (uhh lastikleri kurtardık :D :D )

sifyan

Yıl sonu geliyor. Bütçe kavgaları sadece mecliste mi kalacak sandınız? %10 araca 77 lira kesse hazine rahatlar. Kim lastik almış, kimin canı yanacakmış ne fark eder.  :duvar:  :duvar:  >:(

Kubilay

Canımızı bu kadar düşünen devlet, araçlardaki güvenlik opsiyonlarından ve kış lastiklerinden vergi almasa ya?

Fiction

Eğer polis beni bugünkü gibi 10 derece güneşli havada durdurup ceza yazarsa bu iş tamamiyle soygun demektir.
Ama kar yağarken hava -10 dereceyken durdurup yazarsa hadi ona eyv zaten böyle havalarda sürmüyorum arabayı.

Daha yeni dört mevsim lastik aldım adı üstünde ekstrem koşullar dışında 12 ay güvenli bir şekilde kullanılabilceği anlamına geliyor olması lazım.
GTV 2.0 TS Phase 2

Alper

Arkadaşlar kimse kendisini kaldırmasın 4 mevsim diye bir lastik türü yok.
Adam 1 aralık 1 nisan arası diyorsa ve bununla ilgili karar da  varsa istediği hava da yazar cezasını.
Artık öğrenelim şunları...
Hava 7 derecenin altında ise yaz lastikleri lastiklerin fren mesafesi , yol tutusu vs düşüyor.
Ben şehir içinde gidiyorum diye bir durum yok yani.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Fiction

Şahsen ben ceza yesem bile kış lastiği taktırmayacağım, çünkü kar, yağmur, 0 derece hava,buzlanma gibi durumlarda sürmüyorum arabayı, ya otobüse biniyorum yada evden çıkmıyorum. Geçen ay aldığım 7mm dişli michelin primacy lastikler bana fazlasıyla yeter kullandığım hız ve hava şartlarında.
GTV 2.0 TS Phase 2

iskoc

Şahsen ben ceza yesem bile kış lastiği taktırmayacağım, çünkü kar, yağmur, 0 derece hava,buzlanma gibi durumlarda sürmüyorum arabayı, ya otobüse biniyorum yada evden çıkmıyorum. Geçen ay aldığım 7mm dişli michelin primacy lastikler bana fazlasıyla yeter kullandığım hız ve hava şartlarında.

en güzelini yapıyorsun kullanmamakla.4 mevsim lastik satış stratejisinden başka bişey değil..
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

sifyan

Goodyear f1 asimetric 2 lastiklerimi alalı 9 ay civarı oluyor. yeni sayılır ancak yerde 5 cm karda 20 mt içinde sabit bir şekilde park edemedim. Kışın kullanmamak en iyisi ancak Allah kimseye vermesin acil bir durumda, araca en acil ihtiyaçta sıkıntı yaşamayın derim.5 cm karla park edemediğim yerden kış lastikleri ile istediğim manevrayı yapabiliyorum. Tahta teker taksanız gider, ama fren mesafesi fark eder. Tercih sizin.

Kubilay

Arkadaşlar kimse kendisini kaldırmasın 4 mevsim diye bir lastik türü yok.
Adam 1 aralık 1 nisan arası diyorsa ve bununla ilgili karar da  varsa istediği hava da yazar cezasını.
Artık öğrenelim şunları...
Hava 7 derecenin altında ise yaz lastikleri lastiklerin fren mesafesi , yol tutusu vs düşüyor.
Ben şehir içinde gidiyorum diye bir durum yok yani.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Çok haklısın da kararlar sanki Türkiye'de bir anda makro iklim değişikliği olmuş gibi halkla billur geçercesine yapılınca tepki çekiyor.

Kibitzer

Kış lastiği takmayınca araç bağlanıyor ve kış lastiği takılana kadar da bırakmıyorlar. Yani "abi çıktığım gibi taktıracağım" olayı yok. Aracın çekildiği yere lastikçi götürüp kış lastiklerini taktırıp o şekilde teslim alabiliyorsunuz aracınızı. Bu koşturmanın yanında evrak koşturması da cabası.

En kötü kış lastiği bile yaz lastiğinden iyidir kış koşullarında. Bunu bizzat geçen hafta Çarşamba günü yaşayıp gördüm. Hafif kar yağıyor diye Nisan'da aldığım lastiklere güvendim. Daha sitenin çıkış kapısına gelirken yaptığım frende 1 metre civarı kaydım. Okula kadar e5'te resmen yusuf yusuf gittim. Okul kapısından girerken arkadaşı gördüm. 30cm kadar kaydı aracı ve problemsiz girdi. Onda da yaz lastiği var zannettim, ben de yaparım dedim. Jantı okulun demir kapısına sürtüp 2 metreden fazla aracı kaydırarak girebildim ki o 3-5 saniye saatler gibi geldi bana. Jantı değil de komple sağ tarafı sürttüğümü zannedip içim kan ağlayarak parkettim aracı. Bir baktım ki jantta azıcık çizikler var, resmen piyango çıkmış gibi sevindim. Halbuki getzde kış lastikleri ile hiç korkusuz giderdim. Kış lastiği çok ama çok ama çok farkediyormuş, bunu öğrendim.

Kış boyunca asla ama asla aracı çıkarmayacaksanız tamam ama yoksa ucuzundan da olsa kış lastiği almak lazım.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

emin

arkadan itiş olduğu için, daily drive olduğundan ve samandırada oturduğumdan.
goodyear ultragrip 8 aldım. Yağmurda ve ıslak zeminde çok zorlamasam da başarılı.
Ama kuruda potenza gibi değil.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ku2

Kış lastiği takmayınca araç bağlanıyor ve kış lastiği takılana kadar da bırakmıyorlar. Yani "abi çıktığım gibi taktıracağım" olayı yok. Aracın çekildiği yere lastikçi götürüp kış lastiklerini taktırıp o şekilde teslim alabiliyorsunuz aracınızı. Bu koşturmanın yanında evrak koşturması da cabası.

En kötü kış lastiği bile yaz lastiğinden iyidir kış koşullarında. Bunu bizzat geçen hafta Çarşamba günü yaşayıp gördüm. Hafif kar yağıyor diye Nisan'da aldığım lastiklere güvendim. Daha sitenin çıkış kapısına gelirken yaptığım frende 1 metre civarı kaydım. Okula kadar e5'te resmen yusuf yusuf gittim. Okul kapısından girerken arkadaşı gördüm. 30cm kadar kaydı aracı ve problemsiz girdi. Onda da yaz lastiği var zannettim, ben de yaparım dedim. Jantı okulun demir kapısına sürtüp 2 metreden fazla aracı kaydırarak girebildim ki o 3-5 saniye saatler gibi geldi bana. Jantı değil de komple sağ tarafı sürttüğümü zannedip içim kan ağlayarak parkettim aracı. Bir baktım ki jantta azıcık çizikler var, resmen piyango çıkmış gibi sevindim. Halbuki getzde kış lastikleri ile hiç korkusuz giderdim. Kış lastiği çok ama çok ama çok farkediyormuş, bunu öğrendim.

Kış boyunca asla ama asla aracı çıkarmayacaksanız tamam ama yoksa ucuzundan da olsa kış lastiği almak lazım.

Zafer aynen dediğim olay bu..!
En basit, kesene en uygun kış lastiği bile düşük sıcaklıklarda normal lastiklerinden daha iyi performans verir.
Yazmıştım daha önce.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

iskoc

indirim var.tavsiye ederim düşünen arkadaşlara.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

mahoretti

sadece önlere kış lastiği takılsa nasıl olur ? illa 4 ü de mi değişecek ?
Çok bilinmeyenli denklem gibi problem aslında benim için. Şubat ayında Uludağ seferi yapcaz İzmir'den ama bir yolculuk için de günah değil mi ? bu "takgit" ten almayı düşünüyorum 4 lastikten daha iyidir diyerekten.

Alfadanadam

tak Git temiz zeminde çabucak yıpranır. 2 lastik almak bir derece iş görür ama gene de kesin sonuç olmayabilir. İzmir'de yaşasam çıkma lastik bakardım. Oldukça komik paralara bulunabilir. Özellikle orjinal jantlar duruyorsa.

Kubilay

2 lastik hiçten iyi ama fren durumunda arkalar ön kadar tutmayacağından hem stabilite bozulacak hem de ön tarafa daha çok yük binecek.

universeee

sadece önlere kış lastiği takılsa nasıl olur ? illa 4 ü de mi değişecek ?
Çok bilinmeyenli denklem gibi problem aslında benim için. Şubat ayında Uludağ seferi yapcaz İzmir'den ama bir yolculuk için de günah değil mi ? bu "takgit" ten almayı düşünüyorum 4 lastikten daha iyidir diyerekten.
Sifyan arkadaşın önceki sayfada paylaştığı videodan da anlayacağınız üzere yol tutuşları farklı olacağı için kaygan zeminde arkadan kopmalara da yol açabilir ön 2 lastiği değiştirmeniz.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...