Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eminpar

You are not allowed to view links. Register or Login
Petlas gönüllerde bro :p
:))

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AbesLang

Bu sene hangisini tavsiye edersiniz?  :alfisti:
205/55/16

alfistahakan

Barum. Polaris

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Bu sene hangisini tavsiye edersiniz?  :alfisti:
205/55/16

n11'de eğer devam ediyorsa güzel kampanya vardı.
Yeni üyeliğe 11 lira indirim yapıyor. Ayrıca 100 lira üzeri alışerişe de anında 20 lira indirim.
4 farklı hesap açarsanız lastik başına 31 lira güzel indirim.
Aynı ebat için arkadaşıma baktığımda en güzel alternatif Nokian W+ idi.

AbesLang

Teşekkürler bir bakalım  :)

Alfadanadam

Ekleme: geçen bir kampanyada kanyonshop isimli satıcı iptal etmişti bu şekildeki siparişleri.
Kormetal tercih edin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

kemal_live

Merhaba arkadaşlar,

159'uma kış lastiği alacağım ama bu konuda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Daha önceki aracımda Michelin kullanıyordum ancak bu defa ebattan dolayı Michelin cep yakıyor. 225/50/R17 98V Alpin 5 lastiğin tanesi 450 TL. Sizce alternatif ne olabilir? Petlas Snowmaster fiyat olarak uygun ancak onun da performansı nasıl bilemiyorum. Onun da tanesi 230 TL.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gouki

Kemal bey aramıza hoşgeldiniz. Geçen kışı 18" Petlas kış lastiği ile geçirmiştim ve gayet yeterliydi (yeni almıştım). Ancak ilerleyen yıllarda performansı nasıl olur bilemiyorum.

kemal_live

Çok teşekkür ederim. Kendimi de tanıtmayı unuttum kusura bakmayın. Ankara'da yaşıyorum. Foruma katılalı bir ay olmuştu ancak pazartesi günü 2008 model Alfa Romeo 159 ile gerçek manada aranıza katıldım.  :)

Kibitzer

225/45/r17 için uygun fiyatlı tavsiyesi olan var mıdır?  :-[
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

erk1n

225/45/r17 için uygun fiyatlı tavsiyesi olan var mıdır?  :-[

Bende aynı ölçülerde 166'ıma kış lastiği alacağım.

Falken Eurowinter HS449 düşünüyorum. Yabancı lastik sitelerde kullanıcıları çok övüyorlar. Tek dez avantajı çabuk eriyormuş. Ancak diğer "marka" kış lastiklerinin fiyatlarının 350-400TL olduğu düşünülürse 200TL lik fiyatıyla bu açığını fazla fazla kapatıyor.

Japon Sumitomo grubuna ait. Ayrıca Çankırı'da kurulan Sumitomo fabrikası tamamlanınca burada Dunlop ve Falken marka lastikler Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa pazarları için üretilecek.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

alperbatur

147 imde kullandığım michelin kış lastiklerim puslu havalarda yollar hafif nemliyken ve yağmur hafif çileştirmişken özellikle 5-9 derece aralığında inanılmaz kötü yol tutuyor. Bu olsa bukadar kötü olur diye tahmin ediyorum.

Ebat 195/65/15
2012 yılı üretimi.

Diğer michelin kullanıcıları da benzer memnuniyetsizlikler yaşıyormu merak ediyorum?

erk1n

Fiyat/performans ürünü Falken Eurowinter HS449 bulamayınca;

Ultra performans+kalite ürünü Nokian WR A3 aldım. Ebatlar 225/45r17.

C sınıfı (AB normu) yakıt tüketimi ve çok iyi kış koşulları performansı var. Çok memnunum. Nokian zaten kış lastiğinin mucidi.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

max-ime

Geçen sene Petlas almıştım, ilk aldığım sene performansından çok memnundum. Bu sene henüz kar yağmadı ama sabahları hafif buzlu yollarda yine sıkıntı yaşamadım.

Bakalım 3. sene performansı ne olacak? Asıl soru işareti bu benim için. Totalde 12-15K km kullanmış olacağım ama sanırım değiştiririm.

heguner

Fiyat/performans ürünü Falken Eurowinter HS449 bulamayınca;

Ultra performans+kalite ürünü Nokian WR A3 aldım. Ebatlar 225/45r17.

C sınıfı (AB normu) yakıt tüketimi ve çok iyi kış koşulları performansı var. Çok memnunum. Nokian zaten kış lastiğinin mucidi.
benim de aracımda Nokian lastikler var. 205/55/R16 bu ikinci senem olacak çok memnunum.. karda sürüş ayrı bir keyif oluyor. :)

alperbatur

147 imde kullandığım michelin kış lastiklerim puslu havalarda yollar hafif nemliyken ve yağmur hafif çileştirmişken özellikle 5-9 derece aralığında inanılmaz kötü yol tutuyor. Bu olsa bukadar kötü olur diye tahmin ediyorum.

Ebat 195/65/15
2012 yılı üretimi.

Diğer michelin kullanıcıları da benzer memnuniyetsizlikler yaşıyormu merak ediyorum?

Kendi yorumumu yorum yapma kısmet oldu;

Hafif ıslata şikayetçi olduğum lastiklerim kar üzerinde harikalar yaratıyor.

Nihayet ilk defa karla yeni yıl arifesinde deneme şansım oldu, çerkezköyden çorluya kadar beklediğimden hatta umut ettiğimden de daha iyi bir şekilde, hiç problem yaşatmadan kar yağışı altında yolculuk ettik birlikte. Daha sonra yıl başı akşamı çorludan lüleburgaza yolda kalan araçları bir bir solladık. Ve en güzeli de yılbaşı sonrası bulgaristan sınırına doğru nerde daha fazla kar var diye aramaya gittik demirköy yollarına. Yanımda kış lastiği olupta hiç karda denememiş bir arkaşımda vardı sonuncusunda. Her kar yığınına girdiğimizde, her yokuşta acaba dedik, ama hem asr hemde kış lastiği sayesinde yolumuza devam ettik.

Şayet kar üzerinde işiniz varsa, diğer lastikleri kullanmadığım için kıyas yapmadan, michelin tavsiye ederim. Hertürlü virajda normal kullanımdan %30-40 daha düşük süratle yolunuza devam edebilirsiniz. Eğer buz varsa biraz daha yavaş gitmek faydalı olur. Yokuşlarda da buz üzerinde bile hafif patinaj ile kalkış yapabilir, durmadığınız sürece de kalmazsınız.

Dediğim gibi kıyas şuan için yapamıyorum ancak haftasonu farklı bir lastik deneme şansım olabilir farklı bir araçla. Ozaman onu da bu yorumun altına eklerim.

Alfadanadam

n11 sitesinde 100 üzerine 20 TL indirim yapan çek var. 4 farklı hesaptan özellikle 15" lastik arayanlar oldukça ucuza maledebilirler.