Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GONENC

Arkadaşlar, uygun fiyata kış-kar lastiği alabileceğimiz bir yer ve marka tavsiye edebilecek olan var mı acaba? 205*55*16 arıyorum ama abuk subuk rakamlar söylüyorlar...

n/a

gogleden lastik - jant  yaz bir sürü firma görürsün e lastikçi  lastix  haloğları ata lastik vs.  vs.  gibi

Cem

Gittigidiyor yada You are not allowed to view links. Register or Login adreslerinde uygun fiyata çıkma ve sağlam kış lastikleri mevcut. Bir bakın bence. Ben ordan aldım=)

GONENC

quote:

gogleden lastik - jant  yaz bir sürü firma görürsün e lastikçi  lastix  haloğları ata lastik vs.  vs.  gibi

google mı??? o da ne ki??

n/a

google mı??? o da ne ki??

LASTİKÇİ,,,,

agucba

Bu arada mantık ne kadar doğru bilmiyorum ama kış mevsiminin bol olduğu ülkelerin üretimlerinin daha sağlıklı olabilceğinin düşünüyorum. Buna örnek olarak da Nokian mesela. Hatta çivili olanları her şeye birebir olur. Aklımdan geçmiyor değil. Önlere çivili kış lastiği, arkalara da normal kış lastiği.

///////////////

n/a

Bunu başka bir başlığa yazmıştım ama doğru yeri burası sanırım...

2001'den beri Pirelli kış lastiği kullanıyorum. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Testlerine bizzat katılma fırsatı bulduğum LM 25 ve Snoways II de oldukça başarılı kış lastikleri. Aynı otomobillerle hem standart lastiler hem de LM 25 ve Snoways'ler ile kullandık (Aynı ticari grup satıyor bu 2 lastiği) ve özellikle yumuşak karda traksiyon ve grip çok iyi diyebilirim. Michelin Alpin ise biraz farklı. Şirketin Audi'sinde var ve biraz daha kuru asfalta yönelik bir lastik diğerlerine göre. Yani yağış olmadığında neredeyse satndart lastik gibi davranabiliyor ama karda LM 25 veya Snoways kadar çevik değil bence.

Burada Pirelli'yi ayrı bir yere koymak lazım. Kanımca kış lastikleri içinde karlı zemine en inatçı tutunanı Pirelli Winter Carving. Bu lastikte en yüksek hız kodu H ve 120'den sonra kuru asfaltta pek de iyi sayılmaz. Ama kar yağdığında show yapıyor resmen. Fiyatı da oldukça uygun.

Winter Carving'e çivi de takılabiliyor. Ben 1.5 mm'lik çiviler ile aldım ve sac jantlara taktım. Sadece kar yağdığında takıyorum. Biliyorsunuz buz üstünde hiç bir lastiğin tutunma şans yok, ama bu çiviler ile buzda da belli bir tutunma ve traksiyon bulabiliyorsunuz. Çiviler en küçük boy oldukları için direksiyonda en ufak bir vibrasyon yada balans ayarında bozulma yaratmıyorlar. Yüksek süratte hafif bir uğultu var o kadar. Yani zemin kuru ise veya sadece su varsa belli bir sürate kadar çiviler zarar görmüyor. 6 yıldır bir tanesi bile kopmadı veya batmadı. Karın yerde kaldığı sürece, sabredip kullanılabilecek lastikler yani... Tabii söküp takmaktan üşenmezseniz

Serkan: Önlere çivili, arkalara ise çivisiz takarsan, buz üstünde ön ve arkada farklı grip hissedersin. Bu da seni yanıltır ve tehlikeli oversteer'a yol açar.

GONENC

Pirelli ve nokian mantıklı seçim olabilir..
Fiyatları ne durumda acaba arkadaşlar?

n/a

Ebada ve desene göre değişiyor ama Pirelli ve Lassa'nın fiyatları yakın ve piyasanın biraz daha altında. Tabii liste fiyatlarından bahsediyorum. Piyasada fiyat kıran lastikçi ve spotçu çok.

ogoksel

Uzun zamandır SAVA kullanıcısıyım ve çok memnunum, fiyat performans oranı çok başarılı, good year fabrikasının ürünü zaten...Kış lastiğinde 1 numara GoodYear UG7 ve UG Perf.(test verileri) Sava bunun ekonomik kardeşi, ben öneririm....Bu arada çivili takmayın derim....

Jakomo

Çivili lastikler zaten Almanya gibi ülkelerde yıllar önce yasaklanmış bulunmakta !!!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

n/a

Bizde yasak değil, bilakis çivili lastiği gören polisler, zincir olmamasına ses çıkarmıyorlar.

İsveç'te bulundum, orada tüm otomobillerde çivili lastik kullanılıyor, anayollarda kar temizliği yapılmasına rağmen. Zaten dediğim gibi sadece sıcaklığın sıfır ve altına düştüğünde yada kar yağdığında kullanıyorum bunları, tüm kış değil...

n/a

quote:

Burada Pirelli'yi ayrı bir yere koymak lazım. Kanımca kış lastikleri içinde karlı zemine en inatçı tutunanı Pirelli Winter Carving. Bu lastikte en yüksek hız kodu H ve 120'den sonra kuru asfaltta pek de iyi sayılmaz. Ama kar yağdığında show yapıyor resmen. Fiyatı da oldukça uygun.

Winter Carving'e çivi de takılabiliyor. Ben 1.5 mm'lik çiviler ile aldım ve sac jantlara taktım. Sadece kar yağdığında takıyorum. Biliyorsunuz buz üstünde hiç bir lastiğin tutunma şans yok, ama bu çiviler ile buzda da belli bir tutunma ve traksiyon bulabiliyorsunuz. Çiviler en küçük boy oldukları için direksiyonda en ufak bir vibrasyon yada balans ayarında bozulma yaratmıyorlar. Yüksek süratte hafif bir uğultu var o kadar. Yani zemin kuru ise veya sadece su varsa belli bir sürate kadar çiviler zarar görmüyor. 6 yıldır bir tanesi bile kopmadı veya batmadı. Karın yerde kaldığı sürece, sabredip kullanılabilecek lastikler yani... Tabii söküp takmaktan üşenmezseniz

Kesinlikle katılıyorum, winter carving düşük fiyatına rağmen çok iyi bir performans sunuyor, ilk taktığımda onca sene almadığıma pişman olmuştum..Karda tutunması mükemmel,geçen sene AWD araçların ve bazı kar lastikli araçların tırmanamadığı oldukça eğimli bir rampayı rahatlıkla çıktığımı ve dikiz aynasında arkamdan bakan insanlar olduğunu hatırlıyorum

Hanımın aracında ise Snoways var, geçen günkü karda deneme fırsatı buldum,ilk izlenimim Pirelli kadar iyi olmadığı yönünde...

yigit9562

sıfır kıslık lastıklerın fıyatları nerelerde bılmıyorum ama gecen hafta lastıkcime gıttıgımde 2 adet brıdgestone potenza aldım.lastıkler cıkmaydı ve cıftıne 150ytl verdım.sonrasında 2 adette snoways kar lastıgı oldugu soyledı 205 55 16 ebadında onun ne kadar oldugunu sordum cıftıne 250ytl demıstı.ama onları almadan cıktım.fıyatta uygun gıbı geldı bana..

Cem

Ben bugün çok iyi durumda 4 adet çıkma snoways 2 plus lastiği 200 YTL'na aldım,GG ve benzer siteleri takip etmek gerek.

GONENC

quote:

Ben bugün çok iyi durumda 4 adet çıkma snoways 2 plus lastiği 200 YTL'na aldım,GG ve benzer siteleri takip etmek gerek.

Sen çok iyi almışsın gerçekten. Lastiklerin durumu da iyiyse niye veresin bi ton parayı. sonuçta 3 ay kullanıp çıkarıcaksın bu lastikleri.. Bence mantıklı olanı yapmışsın..

Alfadanadam

quote:

Cem'cim yeni yıla kazançlı girmişsin, devamını dilerim :)

Cem

quote:

quote:

Cümleten abi inşallah ,pek şanslı da değilimdir ama,körün taşı gibi denk geldi=)

n/a

quote:

quote:

quote:

Cümleten abi inşallah ,pek şanslı da değilimdir ama,körün taşı gibi denk geldi=)

İyi alışveriş...

n/a

Kuzey üretimi lastik diyince ilk olarak nokian akla geldiği için nokian için yorum yapayım..eğer sadece karda kullanacaksanız nokian lardan çok daha ucuz ve çok daha etkili pirelli winter carving modeli war tam bir canavar ve uygun fiyatlı..ki çıkmasıda bol..
nokian çıkma bulamazsınız ve 0 ınada sadece kullanmak için okadar para verene kadar ondan daha başarılı lastikler war..

yok ben bütün kış o lastiklerle gezicem diyorsanız yine aynı fiyatlarda yada biraz ucuz olabilicek Goodyear ultragrip7 war..kuru-ıslak ta neredeyse bir yaz lastiği gibi değerlere sahip her testte (performans lastiği değil sadece yaz lastiği örneğin michelin primacy tarzı)
nokian a bakıcak olursak ıslak zeminde vs. frenlemede falan çok gerilerde kalıyor..

kısaca 2 şekildede nokian almak pekte akıllıca bir seçim değil..

en son ams nin testinde :
1-GY UG7
2-Conti Wintercontact TS 810
3-Dunlop SP Winter 3D
4-Hankook Icebear W440
5- GY E.Vector(4mevsim lastiği)
6-michelin primacy alpin (alpin 3 diede geçen bi lastik sanırı)

nokian ancak 9. olabilmiş..

mümkünse UG7 alınmasını tavsiye ederim..
yok bi takım janta kar yağınca takıcam gene çıkarıcam diyorsanızda ozaman zaten çıkma,ucuz,diş durumu en az 6mm olan ama bilindik marka modelleri tercih edin yine : goodyear,pirelli,michelin..

n/a

En iyi kar lastiği,,,,,,kar yağınca otomobilimizle dışarı çıkmamaktır..

GONENC

Bu test verilerine göre ben continental bulduğum için onu alırım heralde. enzından 2. olmuş o da..

n/a

aslında zaten bu lastiklerin adı ''kar'' değil ''kış'' lastiği
maksat kasım sonu takıp nisan başı çıkarmak ama istanbul gibi kışın çok sert geçmediği yada istanbul'un yüksek yerlerinde yada pek az kişinin oturduğu yada çalıştığı yerler kışın bşka yerlerde yağmur yağarken oralarda kar yağdığı için geri kalan çoğunluk  genelde kar yağınca takmak için alıyoruz ama Ankara gibi dhaa karasal olan buz olan ve sıcaklığın kış boyunca ''-'' değerleri sıkca gördüğü yerlerde sürekli takmak gerekiyor..o yüzden kar değil ''kış'' lastiği olarak satılıyor ve karda olduğu kadar soğuk havalarda kuru ve ıslak asfalttada normal lastiği mümkün olduğunca aratmayacak şekilde üretilmeye çalışıyorlar..
bu durumada en çok uyan lastik son 2 senedir testlerde hep 1. olan GY UG7.

diğer yandan sadece kar lastikleride bulunmakta ama bunlar direkt çivi ile üretilen yani çivileri çıkarılamayan lastikler kullanım amaçları sadece kar ve buz zaten asfaltta ilerlemek gibi bi yetenekleri yok denecek kadar az..

Edited by - Can on 09/01/2008  12:22:59

AlfistiKerem

Nokian diyorum başka birşey demiyorum.Daha önce de konuşmuştuk Nokian ile ilgili yorumları.Nokianlar üstün teknoloji ile üretilen dünyanın en gözde lastik üreticisi olmakla beraber,şu anda michelin,brigestone,continental vb.gibi firmalara kendi kullandığı kauçuk malzemesini veriyor.
Kış mevsimi konusunda uzman olan Finlandiyalılar,en iyi kış lastiklerinden birini üretiyorlar.Ayrıca ülkemizde de fiyat açısından çok abartılı bir lastik değil.Zaten kış lastiği alınacaksa kesenin ağzını açmak gerekiyor.Kış lastikleri zaten normaline göre pahalıdır.
Diyeceğim o ki en iyisi zorunlu olmadıkça karlı havalarda dışarı hiç çıkmamak

Edited by - AlfistiKerem on 09/01/2008  13:36:44

n/a

peki kerem nie bukadar çok nokian diosun ??

kauçuk verse bile goodyear ın vs. üretimleri çok daha başarılı testler ortada..
hadi olay sadece kar desek gene goodyear başarılı..
tamam kauçuk vs. önemlidir ama iş AR-GE meselesi bence..tasarım önemli ve sora gene kuru ve performansında yine hamur önemli oluyor..
nokian a gelene kadar genel sonuçta 8 lastik war önünde nokian ın teste göre..
genel sonucu geçelim,tek tek testlere bakalım :

karlı zemin
yol tutuş :
1-dunlop
2-conti
3-goodyear
....
8-nokian

tutunma :
1-goodyear
2-dunlop
3-conti
.....
11-nokian

frenleme:
1-gy vector
2-conti
..
8-goodyear ug7
9-nokian

işin enteresan yanı nokian karlı zemin testlerinde geride kalırken kuru ve ıslakta goodyear la başabaş hatta bazen önünde olduğu noktalar war..
toplam puanlamada
karlı
GY:95 nokian:56 (100 üzerinden)
ıslak
GY:79 nokian:69
kuru
GY:86 nokian:90

günlük kullanımda sorun pek yaratmayacak gibi denebilir ama karlı yol durumlarında nokian finlandiyalı olmanın herhangi bir getirisi olduğunu gösteremiyor!!

bu nedenle her koşulda daha verimli olan ve asılda bu amaçla alınan karlı zemin durumlarında bekleneni verecek olan lastiği almak daha mantıklı geliyor bence..